- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
Mikor lesz fent az mp3 adás?
-
róland
veterán
Tudjátok milyen nehéz a titkárnőkkel megértetni, hogy először gépeljék be az egész szövege és csak azután álljanak neki formázni? (Jó sokat kellett utánuk javítanom mindenféle formázást, és nem igazán szerettem meg az 50 oldalas vagy hosszabb dokumentumokat.)
Ez is szövegszerkesztési (vagy inkább már kiadványszerkesztési?) kérdés. -
róland
veterán
Dolgozott valaki itt ChiWriter-rel? Nekem volt hozzá szerencsém a 90-es évek elején. Jó kis programnak indult, WYSIWYG DOS alatt. Bár nem volt egyszerű a kezelése.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz
hummerdikk #272 üzenetére
Írj egy linket.
-
-
róland
veterán
Hahó! Kijött a Mozilla Calendar 0.3 alpha1. Szóval ott sem állt meg a fejlődés. Annak idején a 0.2-t használtam/kipróbáltam. Szinte mindent tudott, amit egy ilyen szoftvertől elvártam, csak sjana angolul (hétköznapi használatba ez egy kicsit zavaró, még akkor is ha beszéli valaki a nyelvet).
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Egyetemi tanár vagy?
Mert a hozzászólásod idézi némely előadó megnyilvánulását. Magyarul kell egy értelmező szótár és egy idegen szavak és kifejezések szótára, hogy valaki át tudja rágni magát ezen.
Amúgy a téma Openoffice.org kontra Microsoft Office. Hasonlítsuk már az alap szoftvereket össze. Ne beszéljünk mindenféle egyéb, plusz befektetést (pénzügyi, letöltésügyi, stb.) igénylő szoftverekről. Nem fair olyat számonkérni egyik versenyzőtől, amivel a másik is csak kiegészítés segítségével rendelkezik.
Tehát az általam javasolt alap:
OOo 2.0:
- Base
- Calc
- Draw
- Impress
- Math
- Writer
Ennek megfeleően a Microsoft Office-nak az alábbi programjairól/összetevőiről van szó:
- Acces
- Excel
- Picture Manager?
- PowerPoint
- ?
- Word
Outlook? Fogós kérdés. Megközelítésbeli eltérés van a két fejlesztői csapatnál. MS szerint alapvető irodai alkalmazás manapság az internetes levelező rendszer, kiegészítve egy határidőnaplóval. OOo fejlesztői szerint ezt a kérdést más programokkal kell megoldani és nem egy irodai alakalmazáscsomagba integrálni. (Amúgy van egy nagyon jó páros erre a nyílt/szabad szoftverek között: Thunderbird+Sunbird [mindkettő a Mozilla-tól].) -
róland
veterán
Csinálj egy olyan dokumentumot, amiben tartalomjegyzék van. (Lehetőleg maga a word készítse el a megfelelően formázott címsorok alapján a tartalomjegyzéket.) Mentsd el egy floppyra/pendrive-ra/stb. hordozható dologra. Nyomtasd ki az eredetileg a készítésére használt géphez csatlakoztatott nyomtatóhoz.
Vidd át egy másik gépre, amelyiken lehetőleg másik típusú nyomtató legyen, majd nyomtasd ki ott is. Meg fogsz lepődni, hogy nem stimmel a tartalomjegyzék. (Még véletlenül se frissítsd a Wordben.)
Volt szerencsém így elrontani egy 80 oldalas főiskolai jegyzet tartalomjegyzékét. -
róland
veterán
Tervezik, hogy leülnek tárgyalni egy közös formátumról? Úgy mint akár a jövőbeli nagysűrűségű optikai adathordozó esetén szeretnék a két konkurens csoporttól elvárni. (HD-DVD kontra Blue-Ray DVD).
Tervezik-e, hogy saját xml formátumukon kívül implementálják termékükbe a konkurencia xml formátumának támogatását is?
Köszönöm tanácsát a Works rendszerrel kapcsolatban, de mint a későbbi hozzászólásokból kiderült, a Word teljes verzióját tartalmazó csomag már közel 40.000,- Ft-ba kerül. Ez azért elég komoly ár egy otthoni felhasználónak. (Mindenki előtt ismert, hogy a magyar egy nagyon árérzékeny piac.)
Egy javaslat, bár mindenki megszokta már, de az Oldalbeállítás nagyon logikátlanul került a Fájl menübe. Annak logikusan az OOo-ban is követett megoldás szerint a formázásnál a helye. (Saját példámból tudom, hogy aki mindkét rendszert használja, mindig a másik helyen keresi: OOo-ban a fájl menüben, MS Office-ban a Formázások között.) -
róland
veterán
válasz
Nagy Gábor #69 üzenetére
Igen, de az MS még nem tette bele. Ezért mondom, hogy szép gesztus lenne tőlük.
Ma szerintem is a feladatok 99%-ára elegendő az OOo.
Mikor kezdenek el az ECDL tananyagban szövegszerkesztést, táblázatkezelést, stb. oktatni, MS Word, Excel, stb. tanítása helyett? -> Jól tudom, hogy a Microsoft támogatja, szponzorálja az ECDL tanítását?
Mikor hagy fel a Microsoft az erőből politizálással, azaz mikor reagál végre teljesen szakmai érvek alapján? Legutóbb azt mondta az OASIS féle xml-ről, hogy nekik nem jó. De tulajdonképpen miért is nem jó nekik egy bővíthető leiró nyelv (=Extensible Markup Language, azaz xml)? -> Mikor fogadja már el mások kezdeményezését ahelyett, hogy saját erőpolitikájával megpróbálja kiszorítani a versenytársait/ellenfeleit a piacról, egy általa erőltetett, tudatosan inkompatibilis kezdeményezéssel?
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Nem dicsőítem, csak elismerem, hogy etalon a saját területén az a program. Van tapasztalatom, legrosszabb esetben copycon valami.txt-vel is írtam már szemináriumi dolgozatot.
Bocsi, én nem azt írtam az eredeti hozzászólásban, hogy így-meg úgy nem tudja az MS ezt-meg-azt, hanem, hogy akkor fogja majd rendesen tudni az OOo, ha az MS hajlandó lesz kiadni a forráskódot. Amúgy nagyon szép teljesítmény, hogy valaki ennyire is meg tudta csinálni az erdeti ismerete nélkül a kezelését.
Amúgy nálam még az alap dolgokkal nem volt gond Write alatt. Újat sajnos még nem nagyon próbálgattam, ezért nem tudom a táblázatokat hogy kezeli a szövegszerkesztő, a régi nem valami fényesen kezelte. (Szigorúan Word vs Write összehasonlításban).
Kérlek olvasd el még egyszer a 9-es és a 20-as hozzászólást.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Nem igazán emlékszem a dolgokra, de hirtelen az jutott eszembe, hogy ott mintha lett volna egy kis inkompatibilitás.
Aztán ha jól emlékszem volt gond a Netscape vs. IE körül is. Valami oldalmegjelenítési problémák, IE nem szerette a Netscapre készült dolgokat. Most már fordítva van, vagy már úgy se. -
róland
veterán
Ajánlom mindenki figyelmébe Tímár Lajos: Tanuljunk könnyen és lassan szövegszerkesztést c. munkáját. Sajnos talán már nem kapható, de veszprémi egyetemisták az egyetemi könyvtárban biztosan megtalálják.
Hasznos alapmű, minden szövegszerkesztést tanulni akarónak (persze akik csak egy bizonyos programot akarnak megtanulni, azoknak más szakirodalom kell).
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Inkább szempont nálam, hogy feleslegesen megvett részekért is fizetni kell.
Miért vesznek MS Office Pro-t titkárnőknek, amikor a legkisebb Home/Small Buisness/Stb. változat is elég lenne nekik.
Egy kedvenc tanárom ezt valamikor úgy fogalmazta meg, hogy olyan ez, mintha CD-lejátszóval (akkor még csak asztali CD lejátszók voltak) akarna szeget verni a falba. Természetesen a művelet elvégezhető, de az eszközt nem arra találták ki. -
róland
veterán
Mikor fogja az office (persze gondolom Microsoft Office) dokumentumokat hiánytalanul és hibátlanul beolvasni?
Majd akkor, ha a Microsoft végre hajlandó lesz kiadni a zárt dokumentumformátumait, hogy a fejlesztők megismerhessék és így ne csak sötétben tapogatózva próbálják meg kitalálni, hogy pl. egy doc kiterjesztésű dokumentum mit is tartalmaz.
(Moonman tőled - akit szakértőként tisztelünk itt a PH!-n Microsoft témában - nem ilyen láma hozzászólást, kérdést vártam.)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
róland
veterán
A legnagyobb baj, hogy nem szövegszerkesztést, táblázatkezelést, stb. oktatnak, hanem csak és kizárólag a Microsoft célprogramjainak használatát. Ezen a szemléleten kellene változtatni.
Érdekes kísérlet lehetne az is, ha a Microsoft maga adná ki új irodai programcsomagját, átdolgozott kezelőfelülettel. Kiváncsi lennék mennyi lenne a panasz, kritika, ... (a többit már meg se merem említeni), hogy nem találják az emberek a megszokott menüpontokat, pedig lehet, hogy csak értelemszerűen át lett alakítva a menürendszer.
Én amúgy szerencsés helyzetben vagyok, mert többféle szövegszerkesztővel meg kellett ismerkednem és így inkább a szövegszerkesztés lényegi dolgait tanultam meg. Ezért nem zavar, ha egy funkciót máshol, esetleg más néven találok meg egy szövegszerkesztőben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest