- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Google Pixel topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
[link]
érdekes összehasonlítása az openoffice 1.1 és az office xp-nek
na ilyen összehasonlítás kellett volna most is, de az ms képviselő csak a marketingdumát hajtogatta, ami minket nagyon nem érdekel -
Sanya
nagyúr
mondjuk átgondolva nem értem a vitát, ugyanis egy ingyenes terméket vetünk össze egy fizetőssel. alap esetben, ha nem kell mindenféle group policy, meg apámfasza a gépre, hanem csak egy mezei szövegszerkesztő kell, ami azért annyira nem unintelligens, mint a wordpad, akkor természetesen az ember letölti az openoffice 2-t, és magasról tesz rá, hogy nincs hozzá magyar súgó, ugyanis a menük 20 perces átbogarászása után, ha valaki nem tudja beállítani a betűtípust, az ne használjon gépet (elég rossz lenne, ha mindig a járművezető oktatóhoz szaladgálnánk, minden kanyarnál)
akinek meg drágább kell, mert valahova el kell számlázni (magyaroroszágon élünk, a felesleges dolgok mögött lehet egy gyönyörű intelligenciával megalkotott támogatási rendszer jár)akor az vesz egy ms office-t. ha meg normális, alapvető bugoktól mentes szövegszerkesztőt akar venni, az megveszi a staroffice-t, és nem lesz kompatibilitási probléma 2 szövegszerkesztő között.
ez van, bele kell törődni. -
Sanya
nagyúr
meghallgattam az mp3-at, hát, a májkroszoft nem győzött meg. tényleg a piros ikon, sárga ikont hozza fel a srác.
-
Sanya
nagyúr
válasz
hummerdikk #196 üzenetére
egyetemen nem így megy
-
Sanya
nagyúr
meghallgattam az mp3-at, hát, otthoni internetstatiszika volt benne. biztos jót töltöttem le?
én meg a régit hallgatom
[Szerkesztve] -
Sanya
nagyúr
mondjuk a szabadon terjeszthető résznél fölhozta valaki, hogy igen, a ms reader, az ingyenesen letölthető, és átadható másnak. ok. de itt nem readerek esnek egymásnak, hanem writerek
-
Sanya
nagyúr
''Az Office kereskedelmi termék, nem ingyenes. Vannak az Officenak szabadon -->terjeszthető<-- részei, ami worst case annyit jelent, hogy a user a Microsoft honlapjáról ingyenesen letöltheti, de legális Windows licenccel rendelkező felhasználók között szabadon továbbadható egymásnak (Reader alkalmazások pl)''
nos, ebben van a kutya elásva. nincs ms lisencem. ez így van. nekem nem adhatja ide, tehát nem lehet szabadon továbbadni. az egy dolog, hogy én szabadon odaadom a kocsim kulcsát az öcsémnek, de senki másnak nem adom oda! ez nem szabadon terjesztés.
másik dolog, hogy itt nem a buissness csomagot hasonlítanánk össze, hanem a home user által legtöbbet használt alkalmazásrészleteket tartalmazó ms office-t egy openoffice 2.0-t. -
Sanya
nagyúr
nos, ha megvásárolok egy terméket, legyen az az office 2003 (most csak ezt tudom tesztelni ingyenesen), akkor elvárom, hogy 2 teljesen ugyanolyan verziószámú termék (2 db office 2003, sp-k nélkül), ugyanazt a dokumentumot ugyanúgy jelenítse meg. mindamellett, hogy egy 3 megás dokumentumot ne varázsoljon át 20-30-40 megásra, ha 2-3 200kb méretű jpg, vagy BMP képfájl-t illesztek bele, mindezt egy olyan programtól, ami pénzes, és hogy ezek a dolgok megszűnjenek, nem elég internetkapcsolattal rendelkezzek, hogy jó lassan letöltsem, hanem vmi drága cd mellékletes újságot meg kell vegyek, hátha azon rajta van. de ne legyünk ennyire drasztikusak, az általad is elismert hibák csak a következő verzióban fognak megjavulni, reményim szerint még azzal a sok buggal együtt, amit található a word-ben (már az office 97 óta). de a következő verzió szintén pénzes lesz, és korántsem hibamentes. nos, lehet többet tud a fizetős, mint az ingyenes, de most itt nem az a hely, ahol nektek ms office vásárlókat kell szereznetek, hanem a különbségekről kellene beszélgessünk, esetleg elfogadni azt, amiben az openoffice úgy kenterbeveri az ms termékét, mint a sicc (sőt, amikben az ms terméke kenterbeveri az openoffice-t).
ez van, sajnos a microsoftos management beszabadult a fórumba, és csak azt látja, és azt mondja, amit hallatni akar.
szerintem kicsit gázos, amit műveltek itt. nem kell agyondícsérjétek az openoffice-t, de nem is kéne teljesen fikáznodtok, arra már a 11 éves srácok is képesek, de ha te tényleg az ms alkalmazásában állsz, akkor gondolom nem a két szép szemedért vettek fel, hanem valamilyen kicsit átlagon felüli hozzáértés és rálátásodnak kell lennie a dolgokhoz, nemcsak egy ilyen szemellenzős, bevétel orientált figura, főkét itt, ami tudtommal nem egy ms support által üzemeltetett fórum.
amúgy kipróbáltad már az open office 2-t?
[Szerkesztve] -
Sanya
nagyúr
természetesen, ha van egy gyengébb gépem, mondjuk egy linux-szal, akkor nyilván nem fogom felhívni a májkroszoftot, hogy csináljon nekem egy linux alapú, gyengített szövegszerkesztőt, hanem az openoffice-t kicsit kipucolva teszem fel. mellesleg a microsoft temékek nem szabadon terjeszthetők, mint lentebb vagy fentebb írtad, ugyanis csak ingyenesen letölthető, nem szabadon terjeszthető
(milyen ms termékről tudsz, ami nem a weboldaluk címe, és szabadon terjeszthető?) -
Sanya
nagyúr
kérdés: mennyiért?
ugyanis vegyünk egy átlag diákot, akinek mondjuk kell egy gép, mert a diplomamunkáját nem a könyvtárban akarja megírni, vagy netteremben, hanem a saját gépén. nos, nem minden ember számítógépbuzi, és lehet neki nincs gépe. jó, elmegy, vesz egyet 100.000 forintért. most erre kéne valamilyen internet, ugyanis eléggé szar dolog otthon rájönni, hogy a munkához legfontosabb cikket basztam lementeni. ez eddig olyan 150.000 forint (minden sallanggal)
utána jöjjön még a millió nyomtatási költség, ami sokkal jobban kijön, ha nem otthon nyomtatsz, de vegyük ezt diplomamunka beköttetéssel mondjuk 20.000 forintnak. nekem kb ennyi volt. na ezt összeadva, kb 170.000-nél tartunk, és ha még emellé kéne megvenni az oprendszer, és az ofiszt, akkor eléggé bajban lenne az illető, mert az már barátok között is 250.000 forint lenne (tudom, campusban 5.000)
szal, szerintem megéri egy ingyenes office programcsomag, amit ingyenesen fejlesztenek, nekem jobban bejön, és olcsóbb. azokat az extrákat, amit a ms word tud, azt úgysem használom, csak a dokumentumokból vágok ki dolgokat. egy komlexebb dolgot szerettem volna egyszer megcsinálni a wordben, amit mai napig nem sikerült megcsinálnom, az a munka végén lévő felhasznált irodalom, amit az itt jelenlévő xpguruk sem tudtak megmondani.
szal, én csalódtam akkor microsoft drága szoftverében, és inkább használok egy tényleg olcsó szoftvert, ami ha nem tud valamit, akkor arra azt mondom, hogy én választottam, és azért nem megy. -
Sanya
nagyúr
nekem openoffice 2.0 magyar van. egészen használható a word része legalább oda pakolja a képeimet, ahova én akarom, és egy-két kép belepakolásával sem lesz 20-30 megás egy dokumentum(hiába 20K-s a kép), és az excellje sem mászik fel 19.6 megára, ha kicsit elkezdem színezni alapszínekkel. nekem bejött, nagyon tetszik, és nem kerget őrületbe az autómatikus hülyeségeivel, nálam pont sose találja el mit akarok csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Futás, futópályák
- Haditechnika, harcászat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest