Új hozzászólás Aktív témák
-
rATdrAgOn
senior tag
Igazabol X-el nekem tul sok bajom nincsen, csak epp az a problema vele, hogy a Classichoz kepest a karbantartasa/migralasa mar nem annyira elegans, viszont jobban mukodik (bar, azert okos luzer azt is szet tudja csapni, ha nagyon akarja
).
SCSI lehetoseg offkoz van, tehetsz PCI-os Macbe SCSI kartyat, talan van valahol meg olyan U2W-s 2940-em, ami direkte macbe illik (a kulonbseg csak a firmware a pC-ben hasznalatos 2940-eshez kepest)
[Szerkesztve] -
rATdrAgOn
senior tag
Irok igy egyet.
Regen OS atrakasa masik diszkre igy tortent... Alma+A, Alma+C, uj diszken Alma+V es csokolom. ;)
Na, ez IDE-s mekintocsoknal egyaltalan nem mukodott/mukodik. Biza, kell install diszk, oszt arrol Prefs-bol Startup diszket szelektalni.
Nem hittem el, de tenyleg ez a helyzet... aztan meg lehetne kilometerhosszu egyebeket is irni, de szerintem felesleges, mivel lejart technika.
A jovovel en meg ugy vagyok, hogy nem latom sehogyse. Szerintem most elloptak elolunk. Ismet. ;)
Jo, azert szeretnek en is OSX-et hasznalni egy akarmilyen nehezvizgozgeneratoros villanybalalajkan, ami szerintem meg is fog tortenni, majd okos _OROSZ_ hekkergyerekek megoldjak.A veg elott meg beruhazok egy PPC-s mekintocsba es hasznalom mig meg nem doglik. ;)
[Szerkesztve] -
rATdrAgOn
senior tag
Csak halkan jegyeznem meg, hogy azota nem is nagyon mukodnek, de ez csak az en velemenyem.
Ha hasznaltal volna +10 evvel ezelott mekintoccsot, akkor hozzaszoktal volna par dologhoz, ami a nagy kek-feher G3 eljovetelevel eltunt... azota sem jott vissza, sajnos.
En kerek elnezest! -
rATdrAgOn
senior tag
Naaa, ha regote maceznel, akkor tudhatnad, hogy a 68k/PPC atallas korantsem volt ''zokkenomentes''.
A G3 bejelenteseig jobban jartal, ha 68k-s macet hasznaltal, mert:
1. otvarosan lassu volt a Powermac
2. olyan instabil volt, hogy a fal adta a masikat. ;)
Nekem speciel van olyan PPC lapom, ami ugyanolyan mint a 68k-s lap, csak epp PPC van rajta. Lassabb is sokkal. Osszeveteskeppen: 68040@25Mhz vs 601@100Mhz a meccs. Szerintem ez kb. igy fog kinezni az elso PPC es x86 mac kozott is. Valszeg ezt a hibat az Apple mar nem eli tul, tehat beke poraira.
AmigaOne/Pegasos will rule the world! -
Efreet
senior tag
legalább 5 éve ''tudják''(de legalábbis tervezik) már, hogy lesz valamilyen átállás, az a minimum hogy ezt most zökkenőmentesen le fogják vezérelni. nem kicsit látványos volt a ''nézzétek csak, ez is egy intelen fut
'' mozdulat...
remélem tanítani fogják(a módszertant, a programozási profizmust...)
nekik
-
9CS
senior tag
Jó, de a „frissítés” után már semmi plusz nincs benne. Veszel egy jó notit, felteszel rá egy *BSD-t és kész. Szabadabb választási lehetőség, valószínűleg jutányosabb áron. Vagy marad Windows. A brand gyártók supportja már elég kihívás az Applenek, ha az Ms nem lenne az. Mert ugye az Apple gép előnye, a hardware és software együttese. Egy jó notesz ezt simán hozza a Windowsal. Például IBM ThinkPad (lassan Lenovo lesz)
és a mellé kapott szolgáltatások. -
rudi
nagyúr
Nem lehet, hogy az IBM azt mondta: figyi, itt van nekünk a Cell ezzel véresre keressük magunkat, nem fogunk olyannal kínlódni, amiban amúgy sem vagyunk jók - mobilproci.
Az Apple erre nyitott az Intel felé (feltételezem az M sorozat felé), szoftvereit átkódolja, ezzel nem veszti el az eddigi Apple kedvelőket (jó, kivéve az Applesznobokat, de ők kevesen vannak), de az x86-osok belekóstolhatnak az Mac-OS-ba. Az Intel pedig megnyerte a desktop és mobil PC Rolls-Royce-át, nem lepődnék meg ha PR oldalról is nyomnák.
Hamradik dolog: ha ősszel kijön a Mac Mini árában egy x86 alapú gép, akkor máris elkezdek spórolni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napkollektor - csak úgy
- Nintendo Switch 2
- Parfüm topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- NBA és kosárlabda topic
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Macska topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest