Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
karib
addikt
válasz
rATdrAgOn
üzenetére
Monduk kérdés, hol lenne ma az Apple, ha még mindig teljesen külön utat járna hardver területen, és pl. ragaszkodna a SCSI diszkekhez a gépeiben... Gyanúm szerint évekkel ezelőtt becsődöltek volna ilyen hozzáállással.
Van egyáltalán ma SCSI lehetőség Macbe? A szervereket leszámítva persze. Amúgy az Intel platformon remélhetőleg több mozgástere lesz az Apple-nek és építhet kedvedre való SCSI-s Macet is
Jó ideje nem használtam Macet, de azért összességében gyanúm szerint előnyére változott az OS
Oké, pár régi hasznos dolog kihalt, de lehet, hogy valamilyen észszerű kompromisszumból - vagy pusztán nem tartották fontosnak, vagy újbóli implementálása túlságosan bonyolult/erőforrásigényes lett volna. -
karib
addikt
válasz
rATdrAgOn
üzenetére
Az igazat megvallva, kb. 10 éve használtam utoljára Mac-et
Mondjuk valami már akkor is régi PowerBookot, még monokróm kijelzővel, 68k-s procival, trackballal (ami azóta is az ergonómia csúcsa szerintem).
Mesélj nyugodtan példákat, hogy mi is okuljunk - te láthatóan jobban benne vagy a Mac témában, mint pl. én. Én elméleti síkon tudom megközelíteni az egészet igazából. Illetve ha a munkám nem kötne a PC platformhoz, nagyon elgondolkodnék manapság egy Macen.
Szerintem muszáj volt meglépni ezt az átállást, mert más vonal egyszerűen nem követhető. Enélkül az Apple rövidesen ellehetetlenülne. Ráadásul ma már a hardver sokkal kevésbé lényeges, mint 5-10 éve, mert a legtöbb embernek bőven elég a tavalyi mainstream gépek teljesítménye.
Arról nem is beszélve, hogy itt lesz a lehetőség, hogy az Apple végre pofátlanul durva gépeket is építhessen... kezükben lesz a teljes PC-s alkatrésztár az összes mai és holnaputáni nyálcsorgató technológiákkal. Építhetnek olcsó és elfogadható gépeket és ereszdelahajam durvaságúakat is, szinte csak a szoftvert kell hozzáigazítaniuk.
Én nem látom annyira sötéten a jövőt. Talán tanultak már eleget a múltból, hogy értelmes dolgokat hozzanak ki a jövőből. -
dekoninck
aktív tag
válasz
rATdrAgOn
üzenetére
Csak oldando a kepzavart.
OSX=Dune
Kindozerek=StarWars
Valóban megkavartam magamat is
Az SW3 felel meg kinézetben az OSX-nek, a Dűne meg kb. a Windows-nak - de tartalmasságában valóban inkább a Dűnéhez hasonlítanám az OSX-et.
De szerintem nem sokkal nagyobb élmény az OSX (volt már vele dolgom) - végülis nem öncélúan ''számítógépezek'' hanem valamilyen feladatot végzek el
-
Power
senior tag
válasz
rATdrAgOn
üzenetére
Pár dolog azonban más.
1. A PPC6xx-ek akkor egy új architechtúra volt(na jó nem teljesen, de nagyrészt) és nem voltak hozzá optimális fordítók. Ellenben most az intel elég jó fordítókat ad, továbbá az apple piszkálja már egy ideje ezirányba is a gcc-t.
2. Az OS most eleve fel van a váltásra készítve(eleve úgy írták az OSX-et).
3. Akkor egy csomó minden csak emulációban futott.
4. Akkor az alkalmazások sok részét újra kellet írni, hogy fusson mindkettőn. Most pedig szinte nem is nagyon van olyan komoly program ami csak osx-re van, tehát nekik is könnyebb lesz. A fontosabb API-k, mind használhatók lesznek.
Én egyáltalán nem félek, hogy instabilabb lesz, mint most. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa Rally
- Battlefield 6
- Xbox Series X|S
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ŐSZI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)