- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rATdrAgOn
senior tag
Igazabol X-el nekem tul sok bajom nincsen, csak epp az a problema vele, hogy a Classichoz kepest a karbantartasa/migralasa mar nem annyira elegans, viszont jobban mukodik (bar, azert okos luzer azt is szet tudja csapni, ha nagyon akarja
).
SCSI lehetoseg offkoz van, tehetsz PCI-os Macbe SCSI kartyat, talan van valahol meg olyan U2W-s 2940-em, ami direkte macbe illik (a kulonbseg csak a firmware a pC-ben hasznalatos 2940-eshez kepest)
[Szerkesztve] -
rATdrAgOn
senior tag
Ennel kicsit bonyolultabb a helyzet.
hardveres hiba, mert ugyi IDE a SCSI-hoz kepest egy kalap gozolgo tehenkaka, lassuk be.
Szoftveres hiba, mert az OpenBoot promot is elb*sztak.
Tipikus apple tortenet, miota valtottak IDE-re, nem lehet copypasteval OS-t masolni. X ota meg egyaltalan nem lehet, de ez ertheto is. ;)
Azert bamulatos, hogy viszont a Pegasoson (es valszeg A1-en is) ugyanugy lehet masolassal oprendszert koltoztetni masik diszkre es masik vasra is akar... -
rATdrAgOn
senior tag
Irok igy egyet.
Regen OS atrakasa masik diszkre igy tortent... Alma+A, Alma+C, uj diszken Alma+V es csokolom. ;)
Na, ez IDE-s mekintocsoknal egyaltalan nem mukodott/mukodik. Biza, kell install diszk, oszt arrol Prefs-bol Startup diszket szelektalni.
Nem hittem el, de tenyleg ez a helyzet... aztan meg lehetne kilometerhosszu egyebeket is irni, de szerintem felesleges, mivel lejart technika.
A jovovel en meg ugy vagyok, hogy nem latom sehogyse. Szerintem most elloptak elolunk. Ismet. ;)
Jo, azert szeretnek en is OSX-et hasznalni egy akarmilyen nehezvizgozgeneratoros villanybalalajkan, ami szerintem meg is fog tortenni, majd okos _OROSZ_ hekkergyerekek megoldjak.A veg elott meg beruhazok egy PPC-s mekintocsba es hasznalom mig meg nem doglik. ;)
[Szerkesztve] -
rATdrAgOn
senior tag
Csak halkan jegyeznem meg, hogy azota nem is nagyon mukodnek, de ez csak az en velemenyem.
Ha hasznaltal volna +10 evvel ezelott mekintoccsot, akkor hozzaszoktal volna par dologhoz, ami a nagy kek-feher G3 eljovetelevel eltunt... azota sem jott vissza, sajnos.
En kerek elnezest! -
rATdrAgOn
senior tag
Ize, csak egy kis adalek. ;)
Apple ~94 kornyeken kezdett PPC-re atallni, akkor a PPC mar ~3 eves architektura volt minyimum.
Raadasul korant sem akkora volt a kulonbseg a 68k es a PPC kozott, hogy ez nagyon fajjon. (Ujra kellett volna mindent forditani a Codewarrior akkori ferditojevel, nagyon faja kis cucc volt az mar akkor is)
Amitol igazan fajt a tortenet, az a MacOS classic mukodese... mindent trapeken keresztul csinalt. Ezert volt megvaltas az OSX.
PPC -> x86 atallashoz ezert kellett a nem publikalt 5 ev. Lassuk be azert, hogy nem csak a forditon mulik minden. Lehet egy fordito, atomuberrulez, de ha a programolo nem ugy programol ahogyan kene az a kod azert doglassu lesz.
(Tudok prezentalni olyan forrast, ami 68k-n, PPC-n hasit mint az allat, x86-on meg nem gyozod kivarni mire tortenik valamit. A ferdito nem minden.)
Ennyi akartam csak mondani, leulok en magamtol is.
Epp most kaptam egy g4-et, fureszelem mint a zallat es elvezem. -
rATdrAgOn
senior tag
válasz
GhanBuri Ghan #269 üzenetére
Ize, mar elnezest, de a vilag ertelmesebb fele nagy ivben sz*rik az M$-re.
Keszult kerem szepen x86-64 tamogatas pingvinagyhoz meg ordogagyhoz is.
Perpill ordogagy all jobban ebben a kerdesben, de ami kesik az a gyorsvonat.
Ablax meg .... khmmm... inkabb nem reszletezem. -
rATdrAgOn
senior tag
Naaa, ha regote maceznel, akkor tudhatnad, hogy a 68k/PPC atallas korantsem volt ''zokkenomentes''.
A G3 bejelenteseig jobban jartal, ha 68k-s macet hasznaltal, mert:
1. otvarosan lassu volt a Powermac
2. olyan instabil volt, hogy a fal adta a masikat. ;)
Nekem speciel van olyan PPC lapom, ami ugyanolyan mint a 68k-s lap, csak epp PPC van rajta. Lassabb is sokkal. Osszeveteskeppen: 68040@25Mhz vs 601@100Mhz a meccs. Szerintem ez kb. igy fog kinezni az elso PPC es x86 mac kozott is. Valszeg ezt a hibat az Apple mar nem eli tul, tehat beke poraira.
AmigaOne/Pegasos will rule the world! -
rATdrAgOn
senior tag
Hmmm...
PPC vs Intel meccsben nalam a PPC kerul ki mindenkeppen.
Lehet, hogy ''kellemes'' de akkor is egy kalap gozolgo tehenszar minden intel x86-os processzor.
Gyors, meg olcso, ezzel mindent elmondtam... de hogy processzor?! Nem, nem az, csak binaris abakusz.
Szerintem.
Na, mindegy, tudom, nem lehet igazam, leulok magamtol is. -
rATdrAgOn
senior tag
Na jo, akkor oda az Apple. Varhato volt.
En jol elleszek a pegammal, majdani pega2-mmel es A1-emmel.
x86 apple?!
Nem latjak, hogy maguk alatt vagjak a fat? Majd rajonnek.
Mindenesetre, sok szerencset apple.
Szvsz ez a sajat halalos iteletuk, de ne legyen igazam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Eredeti játékok OFF topik
- Gyúrósok ide!
- BestBuy topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Medence topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest