Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
arra, hogy a windoze nagyot bukjon, s a rendszeredet ellepjek a fergek/ad- es spyware-ek (amiket tevesen virusnak csufolnak) meg jo sokat kell varnod (ennek oka leginkabb a marketing, de ez mindegy vegulis), de erdemes tullatni a felkapott, jolhangzo szopvegeken, hogy a win igy szar, meg ugy csupa lyuk (mint pl.: ''Mindenki látott már jégvirágos ablakokat, de fagyott pingvint senki!''), es esetleg ha megnezned kedvenc oprendszered/bongeszod online dokumentaciojat, azon belul is a known issues szekciot, talan megfontolnad, hogy valoban jogos-e a magabiztossagod e teren
amit a hulye juzerekrol, es azok faszsagarol irtam, pedig tartom tovabbra is (es igen, olykor kisse agressziv vagyok, mert nehezen toleralom az emberi hulyeseget, azt pedig megnehezebben, ha nehany fanatikus ezt kihasznalva saroz valamit)
a peldad egyebkent leginkabb ott santit, hogy az a pitypangzar jol mukodik, nem dol be magatol az ajto, viszont a kedves lako mindenkinek ajtot nyit, anelkul, hogy kilesne a kukucskalon (szekrenyt, ingyen mellekelnek a pitypangzar sp1-es valtozatahoz, az sp2-eshez mar jar a lanc es a 7 lakat is, a 3 pitbull [pedig szinten ingyen letoltheto a gyarto honlapjarol)
ha a kedves lako ezeket jo melyen elzarja, osszetori, akkor ne csodalkozzon, hogy kiraboljak
szeretned pedig nem kell, azt inkabb hagyd meg a leanyzoknak
nezzuk a mai napig szuletett virusok szamat (f-prot.com-rol vannak a szamok)
106190 DOS/Windows
432 Unix/Linux
annyira nem is gaz, ha mondjuk 5%-os linux reszesedessel szamolunk (ami szerintem tulzas, de hirtelen ilyet talaltam) a home-user-ek koreben
tehat aranyaiban nezve, ~10-12-szer annyi virus keszul woindoze rendszerekre, mint linuxra, ami imho nem rossz, azt figyelembe veve, hogy mint irtad, utobbira ez az egesz egyaltalan nem kifizetodo
tudod, a programozas ''alaptetele'': hibatlan kod nincs -
VladimirR
nagyúr
komolyan mondom, szinte minden linuxfanatikusnal jobban varom mar, hogy a win piacot veszitsen, es eloretorjenek a linux alapu rendszerek.....no nem azert, mert az nekem annyira jo lesz, hanem azert, mert kivancsi vagyok milyen kepet vagtok majd hozza, mikor honszeretett rendszereteket szarratorik, meg ellepik a fergek
erdesz: nem vaganykodasrol van szo, csak mar a tokom tele van azzal, hogy a hulye juzerek osszes faszsaga miatt a windozt hibaztatjak (es ugyanigy tele a tokom a sok *nix fanatikussal is)
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
''- nem, Unix alatt ez lehetetlen!''
Sajnos nem lehetetlen. Nehezebb persze, de korántsem lehetetlen.
Pl. a böngésző egy hibáját kihasználva (van ilyen a Gecko alapúakban is, méghozzá igen sok) a gépre mászhat olyan kód, ami böngészőből bármilyen adatot el tud lopni. Hacsak pl. nem használ valaki a banki oldalakhoz külön account alatt futó böngészőt (én pl. így csinálom), akkor az ilyen típusú támadások ellen operációs rendszertől függetlenül védtelen.
(Szerk.: Nehogy azt higgye valaki, hogy külön account alatt futtatott böngésző minden biztonsági problémát megold! Ez csak egy szükséges, de korántsem elégséges apróság.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged