Hirdetés
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Törik-e a Pixel Pro, mint a tavalyi Fold?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Probaltam utanezni, de nem igazan talaltam semmit sem. Szoval hogy elvileg lehet-e allitani nem tudom, de egyik software sem tudta/tudja, innentol kezdve meg az en szempontombol gyakorlatilag mindegy. Nagyon alacsony szorzoju prociknal ez problema lehetett, nem nagyon volt variacios lehetoseg, de altalaban meg lehetett talalni a megfelelo kompromisszumot.
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #165 üzenetére
"Gondolom minden egyes szorzohoz ami elvileg letezik hozza van rendelve oszto az osszes tamogatott memoria-sebesseghez."
Világos, de arra lennék kíváncsi, hogy fixen rögzítettek-e az értékek vagy valahol átírhatók. (Illetve, hogy hw-esen kerülnek-e alkalmazásra szorzóváltáskor, vagy valamilyen sw intézi, stb.)
-
VaniliásRönk
nagyúr
"Ja, tényleg. Ennek beállítása amúgy hogy megy, nem tudod? Mert ugye más-más osztó kerül elő, attól függően, hogy milyen standard órajelű ramról van szó."
Gondolom minden egyes szorzohoz ami elvileg letezik hozza van rendelve oszto az osszes tamogatott memoria-sebesseghez. Gyanitom a BIOS-ban a CPU-mikrokod tartalmazza ezeket, de ez csak tipp, most nincs idom utananezni.
"Tudtommal nem feltétlen, mert a hivatalos órajelekhez tartozóknál magasabb szorzók is támogatottak. Viszont a finomhangoláshoz megint csak kell a HC."
BD-nel lehet, K10-nel en ilyet nem tapasztaltam. 1333MHz van hivatalosan tamogatva, ugy remlik 1600MHz meg van nem hivatalosan, de afelett emelni kell a HC-t. Szoval nem allithato teljesen szabadon. De majd ennek is utananezek ha hazaertem.
"Ami az NB szorzót illeti, igen, de a ramnak külön szorzója van, ami a HC-t többszörözi."
Szerintem a Llano ugyanugy megkapta a nextgen IMC-t, mint anno a Griffin, az NB/IMC eleg alacsony sebessegen jar (es nagyon jol teszi a dolgat), de L3 sajna nincs, szoval kene egy BD...
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #163 üzenetére
"magasabb szorzohoz magasabb osztok is tartoztak."
Ja, tényleg. Ennek beállítása amúgy hogy megy, nem tudod? Mert ugye más-más osztó kerül elő, attól függően, hogy milyen standard órajelű ramról van szó.
"Ha a hivatalosan tamogatottnal gyorsabb RAM-od van, akkor HC-t kell emelni."
Tudtommal nem feltétlen, mert a hivatalos órajelekhez tartozóknál magasabb szorzók is támogatottak. Viszont a finomhangoláshoz megint csak kell a HC.
"Szerintem ez BD-nel is ugyanigy mukodik."
Ami az NB szorzót illeti, igen, de a ramnak külön szorzója van, ami a HC-t többszörözi.
-
VaniliásRönk
nagyúr
K8-nal azert volt igy, mert az IMC is magorajelen dolgozott, gondolom a magas orajel meg az egyszerubb megvalosithatosag miatt pedig csak egesz szamu osztokat kezelt. Amig nem emeltel HC-t nem volt gond a memoriaval BE-nel sem, magasabb szorzohoz magasabb osztok is tartoztak.
K10-nel is hasonloan van, csak ugye ott az IMC/L3/NB trionak sajat kozos szorzoja van, meg az alacsony orajele miatt muszaj volt megoldani a tortes osztasokat. Ha a hivatalosan tamogatottnal gyorsabb RAM-od van, akkor HC-t kell emelni. Egyebkent sem art olyan magas orajelen hajtani amilyenen csak lehet, mert a lassu L3 nem tesz jot a kesleltetesnek. Szerintem ez BD-nel is ugyanigy mukodik. -
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #161 üzenetére
Nincs lockolva. K8-nál a magórajelből volt visszaosztva a memóriaórajel, így HC nélkül is tuningolva lett (sőt növelni is kellett az osztást), de persze itt is igaz, hogy finomhangolni a HC-vel lehetett. K10-nél nem igazán tudom, hogy van. BD-nél HC+szorzó.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Konkretan az NB/IMC szorzojara gondoltam. Ezeknek az orajele az alacsonyabb frekin jaro szerverprocesszorokhoz lett belove, desktopon, plane ha tuningolsz is mar foghatjak a rendszert. Szoval ha a maximumot akarod kihozni a rendszerbol, erdemes a HC-hez nyulni. Ha tuning memoriaid is vannak mas valasztasod ugy sincs. Egyebkent BE-m csak K8-bol volt, szoval nem tudom, hogy az NB/IMC szorzoja BE/FX K10+-nal lockolva van-e.
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #159 üzenetére
Nyilván csak a B.E.-knél lehet felfelé állítani a szorzót, de ott csak a finomhangoláshoz szükséges a HC (host clock?). Erre gondoltál korábban? A simáknál egyátalán bármilyen tuningot csak a HC-vel lehet megvalósítani, nemde? (Már ami a magórajelet illeti.)
-
Ezek sem fogják megváltani a világot.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
wednesday #43 üzenetére
három monitornál a megnövelt FoV miatt lehetnek anomáliák, mivel több minden van a képen, adott esetben több mindent kell számolni. pl ott a Shift 1, tökéletesen ment 1080pben q6600al, 3840x1024ben meg pár helyen 15fpsig esett le. GPU meg 40% körül henyét. Shift2nél javították, az már konzisztens volt három monitorral is.
Dirt3 egyébként 3840x1024ben q6600@3.0val ultrán cpulimites volt, i5-760al viszont már a 6950 2GB volt a szűk, 46 min 56 avgvel (QPI emelésre nem reagált). dx11, ultra, 0xAA, szerintem azért egész jó teljesítmény
.
proci belejátszás változó, stalker CoP pl teljesen lineárisan skálázódott a felbontás növelésével, crysis ultrán az oldalsó elmosás postprocessek miatt átment furmarkba (és majdnem hozta a fur+prime fogyasztási értékét), deus ex:hrt nagyon nem érdekelte, duke nukemet sem.
nekem is egyébként meglepő volt, hogy a q6600 volt a szűk keresztmetszet egy 6950 2GB mellett 4m pixellel. szóval három monitornál tényleg vannak furcsaságok. másrészről viszont nagyon kevesen használunk eyefinity setupot, szóval elég kevés a tapasztalat. az i5-760 viszont eddig elégnek tűnik, tehát az i7 kell szerintem erősen túlzás, bár a 760at tesztelni nem igazán volt időm, lement két kör dirt3 és metro2033, mert azok tűntek leginkább limitesnek (és tényleg).
visszakanyarodva a témához: alapvetően a háromszoros számítási igény akkor válik nagyon szívássá, ha egy threaden kell elvégezni. mert egy threadet nem lehet kidobni több cpumagra, tehát a magonkénti számítási kapacitás válik szűkké. és ez az, amiben az első tesztek alapján a Bulldozer nem remekelt, még az X6okhoz képest sem.
-
-
törölt tag
Phenom II X6-ot vehetnék a gépembe, de játékoknál furán viselkedik. Fogyasztása meg horrorisztikus, ha megterheled mindegyik magot 100%-ra. Megvárom az új FX-et...
-
törölt tag
válasz
Milka 78 #149 üzenetére
A feljavított steppinges változatnak én is adnék egy esélyt...Talán év végére elérhető árban (max 45.000 ft) beruháznék egyre. Lehet alaplapot is cserélnem kell (Gigabyte), mert a BIOS-ok sok helyen még a Phenom II X6-ra sem frissíthetőek (nem irtak hozzá), pedig elvileg az AM3+ is kompatibilis visszafelé.
-
Milka 78
nagyúr
Ne is mert elveszik a csini arcképed!
Zsébernardo: "Phenom II-ről váltani szándékozóknak ez igy tényleg nem alternatíva."
Ez azért erős túlzás.A 955be 4ghz-re húzva nem tudta kihajtani a 6870CF-et.Sokszor mikrolag akadás.X6 dettó,bár olyan játék ami nem "csak"4 szálon dolgozott egyértelműen gyorsult.
Ezzel szemben a 8-as FX simán erősebb.A min fps-ek drasztikusan nőttek(már a 6-os szérián is megfigyelhető jelenség).Nem mondom,hogy megbántam az i5-töt,de aki 8-as fx-et vett az sem járt rosszul.Most legalább fel tudott mutatni valamit az Intel ellen,mert a PH II-es széria köszönő viszonyban sem volt még a régi i5-ös szériával,a Sandy-ről már nem is beszélve.Végre van egy olyan alapja az AMD-nek ami innovatív és nem egy elavult technológia felturbózott változata.Vannak az FX-nek érdekes "gyerek betegségei",de mindenképpen versenyképes szériának tartom -
miresz
veterán
Huhh. Látom van itt egy-két nagy tapasztalattal rendelkező FX tulaj, és szakértő....
Szerintem jobb is,hogy ebből a beszélgetésből kimaradtam..... -
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #143 üzenetére
Nem kellett volna megismételni a Phenomok körül kialakult helyzetet, ami tovább rontja az AMD megitélését. Játékfejlesztők tudnak csúsztatni akár fél évet, az AMD is belerakhatott volna tőbbett (nem mint valami kisérleti mérnőki változat, hogy majd ezt kapod meg szeptemberben). Azért adták ki ilyen formában, hogy felmutasson valamit Intel ellenében. Phenom II-ről váltani szándékozóknak ez igy tényleg nem alternatíva.
-
törölt tag
válasz
Milka 78 #141 üzenetére
Amit az FX processzortól elvártam volna... Az órajelek emelkedtek (32nm-en ez el is várható), ez az egy rendben. Amin változtatni, javítani kellett volna: fogyasztás (magfeszültségek 1.28v-1.32v idle 3.6GHz, tuningolva 4.5GHz-re 1.396v-1.42v), NB-HT órajelek emelése (2.4GHz). Az L3 cache méretét is növelhették volna 12MB-ra (8 magosnak lehet ez is kevés, 4 magosnak a 8MB is elég). Kiegyensúlyozottabb teljesítménye megoldotta volna a választás kérdését.
-
Milka 78
nagyúr
Mekkora jó poén ez a sok teszt
Akinek valaha is volt AMD-je(nekem volt úgy 14 éven keresztül) az tudja,hogy szorzóval csak bohóckodni lehet.Ezt még én is felfogom,pedig váltottam i5-re.Amíg Miresz csak a szorzót tolta eléggé lenéztem az FX-et és magamba elnyomtam egy-két gunyoros mosolyt.Ilyen feltételek mellett esélye sincs az i5 ellen a 8-as nak.Aztán elkezdte tolni az NB-t és lefagyott a mosoly az arcommal.Nem tűnt fel senkinek,hogy nincs egy valamire való teszt ahol ne alapon vagy csak szorzóval tuningolnák az FX-et,mert elég érdekesen begyorsul a dolog csak kicsit érteni kell hozzá.A tesztek idején nem volt egy épkézláb bios sem az AM3+-os lapokhoz ami szintén számít... Persze lehet itt linkelgetni.Tény,hogy az FX kicsit hullámzó teljesítményt mutat,mert van egy pár játék ami nem fekszik neki,míg az i5 kiegyensúlyozottabb.Ugyan akkor sok játék van amiben meg fej fej mellett mennek.Hosszú évek óta először az AMD letett valamit az asztalra és megszorongatta egy kicsit az Intelt a közép osztályba.pl az X4-nek ez nem sikerült,pedig jó kis procinak tartom.6870-6970 CF-et simán kihajtja a proci csak alá kell rúgni okosan.Aki meg 7970cf-et tervez és van 260 ropija vga-ra az vegyen LGA 2011-et.
-
tombar
senior tag
válasz
MZperX75 #122 üzenetére
szia!
"Az FX-4150, az FX-6120 és az FX-8140 jelzésű megoldások az októberben megjelent Zambezi kódnevű lapkára épülnek, és még az első negyedévben forgalomba kerülnek, várhatóan február végén, vagy március elején." cirka 1 hónap múlva kapható lesz.
"A Socket AM3+ tokozást használó termékek listaára még nem nyilvános, így erről csak a megjelenés napján tudunk beszámolni."
külön tesztek nem hinném h lesznek, i5 2320. 2405s stb-ről sem volt.
"8magosFX 95W TDP." sikerült levinniük a fogyasztást. gondolom stabilabb a lapka és alacsonyabb feszültségen is bírja ezt a core órajelet. anno pll 970től is jöttek ki alacsonyabb fogyasztású revíziók.
amúgy ezek a hírek jórészt az adokkapokról szólnak, mivel lényegében minden lényeges adat megtalálható a hírben. sajnos ez van, viszont így izgisebbaz a gond h sokan túl komolyan veszik a másikat, ebből adódóan nem tudnak kiszakadni, így egy normális vitának semmi alapja nincsen.
(#136) schwartz : ha nem vagy saras, akkor max csak egy warnt kapsz. elvileg...
-
Keksz03
senior tag
válasz
MZperX75 #122 üzenetére
www.guru3d.com
itt aznap ahogy kapható lesz külföldön mindent megtudhatsz a fogyasztásáról illetve a teljesítményéről! gyanítom hozzánk később fog érkezni egy kicsivel bár a remény hal meg utoljára!szerk.: ha nem megy az angol sem kell megijedni, vagy google fordító (több mint a semmi) vagy bőven elég lesz a sok grafikon is!
Egy kis segítség:Higher is better - Magasabb a jobb
Lower is better - Alacsonyabb a jobbRemélem segített!
-
tombar
senior tag
válasz
El Kebir #121 üzenetére
az fx a ph tesztben is néhány gammában alulmaradt, főleg fHD alatt, ami azért egyes esetekben vízválasztó is lehet. armánál jött ki nagyon az fx min fps gyengesége, de szerintem egy játéknál az ilyen szintű eltérés felejthető. valszeg vmi speciális hiba lehet esetleg optimalizálatlanság. amúgy a nagyobb oldalaknál is látható a tendencia. mondjuk renderben bivaly
-
El Kebir
őstag
válasz
schwartz #118 üzenetére
Nem arra gondoltam, hanem bármi egyébre, pl alaplap integrált vezérlőinek és azok drivereinek hibáira, vagy bios beállítás esetleg oc okozta gondra, ami durván bezavarhat a tesztbe.
(ugyebár mindenképpen különböző alaplap kellett a két cpu-hoz, tehát ez még alaplap teszt is lett, nem csak cpu...) -
tombar
senior tag
persze vegyünk amd-t, mert amd mindenre jó, mert amd kell a népnek. gondolom érzed az erőteljes iróniát vmint a párhuzamot.
időtállóság alatt nagy átlagban azt szokták érteni h megveszik az adott hardvert, ami pár évig jó lesz és számolnak a mindenkori kompromisszummal. ja de tényleg, a zintel 2 év múlva már egy fabatkát sem fog érni...
"AMD-n játszhatatlan az Intelen meg játszható" mond már légyszíves meg nekem h ezt hol említettem? ennyire benned van a zabszem, h kapásból továbbfűzöd? pff... gondolom arra nem gondoltál h bizonyos honlapok nem ugyanazzal a hardver környezettel mérnek, nem ugyanazt az utat járják be bizonyos játékoknál stb. egyes honlapokon meg egy athlon vagy egy 655 kihajtja a 7970t is.
a házra meg csak annyi h kellő kreativitással meg persze szerszámmal nem kevés akadályt le lehet győzni. na persze ha vki szét akarja "gyilkolni" a cuccait és nincs kedve építő kockázni annak bőven ajánlott. am nem kevés régebbi szerverház van eladó aprón potom pénzért, egy adag csiszolópapír a finom fajtából, néhány doboz festék, pár óra öröm munka és kész is.
csak azt nem tudom h említed a 3dmark epéniszt meg a haveroknak menőzést, akkor minek kell "szétcibálni" mindkét vgat, minek 50k-a ház? vagy csak nekem kicsiny az igényem fene tudja.
"átlagos felhasználóra gondoltam". net, zene, film minimális játék. ehhez egy brazos is elég lenne. ahogy az igények már megváltoznak, nem átlag userről van szó.
am én i3 alá 6870t simán raknék. -
Rico33
aktív tag
Csak nekem tűnik úgy, hogy Keksz03 és schwartz fórumtársak ugyan azt mondják csak kétféle nyelven?
-
Keksz03
senior tag
válasz
schwartz #106 üzenetére
"viszont a túlnyomó többségnek nincs igénye 1nél több monitoros rendszerre, a maximum az 1080p arra pedig teljesen felesleges i5-öt venni! Drága"
Ha nem haragszol én tudom mit írtam!
ráadásul ezeket a procikat nem azért küldik versenybe h az intel csúcsprocesszorainak legyen a vetélytársa hanem h az intelhez képest olcsóbb alternatívát nyújtson az egyszerű usernek akinek nincs több százezres kerete gépet venni! h aztán te miről beszélsz az a te dolgod!
-
-
Keksz03
senior tag
csak a tisztánlátás kedvéért mondanám h te kezdted a vitát velem és a személyeskedést de lényegtelen!
a tényen nem változtat h egy adott keretből amit egy átlag user elkölt érdemesebb egy olcsóbb amd cpuval szerelt gépet venni erősebb vga-val mint sokat áldozni egy komolyabb SB-re egy gyengébb vga-val! egyébként meg a benchmarking tesztek érdekelnek a legkevésbé, játszottam 955BE, A6-3650 és i5-2500K procival HD6950@70es vga-val és teljesen mindegy volt melyik hajtotta, persze FPS-t nem mértem, de ugyanazok beállítások mellett nem volt problémám egyikkel sem, értsd tökmindegy h 60 vagy 300 az FPS a lényeg h fut és nem akad! -
schwartz
addikt
Nem is az atlag hanem a minimum FPS miatt jatszhatatlan. De ha ennyire vagy kepes, legkozelebb ne velem allj le vitazni. A szemelyeskedes is mellozheto, mert nem ettunk egy tanyerbol...
(#101) antikomcsi
Nem hiszem el, hogy Te is csak a GTX580 TRI SLI-t latod magad elott... A lenyeg az, hogy nincs VGA limit es megis gyatra a jatekelmeny. -
Keksz03
senior tag
"munkára, 2 vagy több vga-hoz, 2 vagy több monitorhoz, 3DMark pontszámdöntögetéshez vagy csak h menőzzön a haveroknak ajánlott az i5 és drágább testvérei!"
olvassunk már odafigyeléssel ne kommenteljünk baromságokat, rossz nézni h lejáratod magad, köszi!
szerk: az a metro-s grafikon gyanús tessék egy Metro2033 FullHD/Dirt3 FullHD benchmark!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
antikomcsi #98 üzenetére
A z lehet de hát akkor 5xxx-6xxx-et kellett volna írjon, na mindegy. Én meg rágom még ezt az FX ügyet most úgy sincs lóvém addig meg lehet megjön a cölöpverő.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra / WI-FI / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest