Új hozzászólás Aktív témák
-
cashback
őstag
Ez így igaz.
Linux Vs. Windows... kb ez a két kategória.
Nekem is Omnia-m van. És meg vagyok vele elégedve, volt már Symbianos telefonom még az őskorban (3660). De nem érnek fel a korban kb. egyező (jelenleg is használatban lévő) HTC Shadow-omal. Win 6Standard fut rajta. És még most is alázza a legtöbb Nokiát.
Ez ember kérdése... kinek ez kinek az jön be.
Aki nem ért a Windows-hoz vegyen magának hájfónt...
Kedvenc idézetem egy Romfőző mestertől: "Használd az ujjad, nem kell pálca,
Nyomjad a windózt, legyél láma!
Bájbáj hájPhone!" -
vinistv
tag
Kár összehasonlítani ezt a 2 telót, mindkettő külön külön is szuuuper.
-
ALI_G
veterán
- keretprogramok instabilitása (de ez lehet csak nálam jött elő)
csak nálad jött elő. Próbáltál hard resetet?
-
xmad
őstag
én nem cseréltem volna el. volt windowsos telefonom de soha többet nem kell... maximum a htc féle. de azt is meggondolnám. elején még nekem is tetszett meg minden, de sorra jöttek ki a hibák, megbízhatatlan rendszer.. amibe benne van az a szó, hogy windows és microsoft az messze van a stabil fogalmától
FRENK szerintem még az újdonság varázsa beszél belőled, de késöbb szerintem megfogod bánni. a symbian stabilabb, kiforrottabb rendszer mint a winmo.
-
ttt1
őstag
6120asomhoz is vo,t divx-es symbianos lejátszó már ami vitte tömörités nélkül is a filmeket,sztem 5800-ra is van ilyen csak keresni kell.BTW van fözött rom is 5800ra is ha jol néztem....
-
LA_COSTE
senior tag
válasz
Napfénysüti #96 üzenetére
Engem érdekelne a különbség.
-
BloodRay
veterán
-
Kleroo
veterán
Énis hasonlóan látom a helyzetet,de mivel nekem konkrétan nem volt omnia,ezért így nem jelenteném ki.
Bár annyit hozzá tennék,hogy annyira más a két teló célközönsége,hogy nincs is értelme hasonlítgatni
Ha naphosszat akarok tökölődni a programokkal,és a win-összeomlásokkal,de cserébe erős vasat,igényes telót,és jó kamerát kapok,akkor omnia.
De ha kell egy igazi mindenes,ami minden téren jó:kamera,zene,videó,net(opera),felhasználhatóság,és emellet még sok mindent testre is tudok szabni,akkor 5800(a szar összeszerelést,nem írom,mert én betonstabilt fogtam ki)
Mind a 2 jó teló.
(egyébként az 5800-ra is vannak már elég keményen moddingolt romok,meglepő dolgokat belecsempésztek már)
-
Carlas
senior tag
Hát nekem mind kettő volt 2x-er is. Nagyon sok telefonom volt de az 5800 veri az omniát! Ugyan jobb a kamerája meg igo megy rajta de amugy semmi.Gagyi kijelző,gagyi kihangositó hangszóró,mp3 lejátszás is gagyi (minimális beállítás és nagyon halkan szól akár milyenek is a basszusok de ha az 5800-át próbáltátok már egy Akg vagy egy Sennheiser fülessel akkor igen csak rossz a samsung ott lehet hallani rendesen.Videó felvételnél is jobb a nokia a samsung szaggat orba szájba vga felbontásnál míg a másik nem. 5800-án egy opera 10 plusz par progi és röhögve veri, pedig omnian több romot is próbáltam sok programot, de nyomaba se ért kivétel a kamera az nagyon jó.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Napfénysüti #94 üzenetére
Najó...
Az igen, de az 5800 headset-e is sztem ilyen téren elég jó.
Ismerősnek meg megkért, hogy vasásszak neki Omnia 2-t.. Me ugye neki még 1 van, és azzal meg van elégedve, és tervezi lecserélni az utódra...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az oké, de most ha már headset, akkor sztem egyszerűbb, ha kapásból úgy is telefonál az ember, nemde?
@Napfénysüti: Ez kb annyival megoldható, hogy az 1ik fülest kiveszed a füledből, addig míg telefonálsz.
5800 headset mikrofonja sztem nem gyengébb, mivel nekem pulcsi alatt szokott lenni a táv, és úgy telefonálok, és senki nem panaszkodott, hogy nem hallana, még tömegközlekedési járművön sem..
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
hackeeeee #88 üzenetére
Én kihúzom mert zavar a füles hogy nem hallom milyen hangerővel beszélek. És nem akarom világgá kürtölni amit mondani akarok a másiknak. Na meg van hogy a headset mikrofonja gyatrább és alig érteni amit belemondanak. Bár ezt eddig egy alsó kategóriás(Samsung e250) készüléknél tapasztaltam.
-
kovy79
őstag
Azt hiszem, közelében sem vagy az általam mondottak megértéséhez.
Neked az az 5 füles ingyen volt? Samu csati is csak az átalakítókábel miatt került szóba.
A lényeg az lett volna, hogy mindegy, hogy a Samu átalakító, vagy a füles kábele törik e el?: Valamit pótolnod kell. Innen ered az 1:1 (azaz egál).Kleroo, hackeeeee, persze igazatok van, csak szőrszálakat hasogattam!
Mod: (#84) Kleroo: én ugyan nem húzgálok semmit magammal, mint mondtam nem hallgatok zenét, pedig van "célhardver" is (de minek...).
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jogos... DE, elég sok embert látok, aki még ha headsettel is használja a telót, akkor is kihúzza a headsetet, amikor hívják, vagy telefonál, bár ezt sem fogom megérteni máig, hogy miért..
Mert az oké, aki külön csak fülest használ, az jó, hogy kihúzza, de aki komplett headsetet, az miért?
-
mentos
tag
Kicsit azért felesleges ezen szerintem vitázni, mert mindenkinek más a nézőpontja, meg a szokásai.
Nekem ha nem Omnia hanem 5800 lenne akezemben, és vmiért annak romlana el a headsete, vagy elhagyódna, vagy bármi, én akkor is, ahoz is vennék komplett újat, mivel:
1, én szeretem, sőt igénylem h legyen egy hangerőszabályzó a füles előtt
2, amint csak egy fülesed marad, akár bele tudod dugni direktbe a telóba, akár nem, máris nem funkcionál headset ként...Tehát az én igényeim, megszokásaimhoz tökmindegy milyen teló, ha valami baja lesz a gyári headsetnek, én tuti h újat fogok hozzá venni, akár speckó a csatija, akár nem...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha most csati... Akkor a fülesé ha nem elforgatott 45 fokban, hanem úgymond felfelé álló egyenes, akkor nem fog megtörni a csati, vagyis tuti, hogy nem olyan könnyen.
De az is igaz, hogy mind2 pénzbe kerül, csak nem feltétlen mindegy, hogy mégis mennyibe.
De Kleroo leírta, hogy én mire is gondolok.
-
Kleroo
veterán
Kár ezen vitázni.
Ha alapból jack van rajta,az sokkal jobb,mintha típusspecifikus csatlakozó.
Ez tény, nem vita tárgya.Hordd akkor mindig magadnál az átalakítót,bármikor kellhet.
Ha pedig lesz sonyericcsonod,motorolád,akármid,akkor mindhez hurcold magaddal az átalakítót.
Tudom,hogy nem nagy probléma ez, de azért nehogy már ne legyen jobb a beépített dolog,mint az átalakítósdi -
kovy79
őstag
válasz
hackeeeee #82 üzenetére
Ha az 5800 headset-e törik meg, akkor valóban vehetsz újat, ám az új headset/sima füles is pénzbe kerül.
Ha a Samu átalakítója törik meg, akkor meg azt vehetsz újat, ami szintén pénzbe kerül. 1-1
Mod: tudom-tudom, a Samu headset-e is megtörhet (bár kisebb az esélye lengőcsati miatt)! -
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem mondhatsz bármit, de ha a telóhoz lévő átalakító megtörik, vadászhatsz átalakítót, külön költség, 5800 headset-e megtörik, akkor a sima fülest is bele tudod dugni a telóba minden gond nélkül, nem kell újra headset-et venni...
Tudsz nekem mutatni olyan fülest, amit a samsung kütyüje nélkül bele tudok dugni a telóba?
És nem samsung márka?
-
Vasinger!
nagyúr
Telcsen egyetértek a cikk írójának a véleményével. Nekem is volt a kezemben mind2 és ugyanezen a véleményen vagyok.
-
mentos
tag
Ami az Omnia headsetét illeti, tulajdonképp az is Jackdugós.
Annyi a különbség az 5800-as /ahogy a képekről leszűrtem/ és az Omnia /nekem meg az van/ headsetei között, hogy:
- 5800: tel -> jack -> hangerőszabályzó /godolom annál is az az a kis fekete "dobozka"/ -> jack -> füles.- Omnia: tel -> spec samsung csati -> hangerőszabályzó -> jack -> füles.
Szóval ha veszel egy olyan fülest, amit akasz, és rádugod, nem kell külön átalakító, meg egyéb hasonló dolog...
De szerintem egyébként FRENK is erre utalt az utolsó oldalon:
"Ami a Samsung SGH-i900 (Omnia) mellett szól:
- fejleszedős headset"Annyi hogy a Nokiába közvetlenül is dughatod, de akkor meg bukod a könnyen elérhető hangerőszabályzót, és azzal amúgyis csak hosszabítaasz a kábelen, az meg sose baj...
Egyébként nagyon frankó kis telefon a Samu-ék Omniája, lassan másfél éve nyúzom /valamikor 2008 Q4-ben vettem/.
Amenyit kiegészítésként tudnék mondani esetleg a használattal kapcsolatban:
- 128MB RAM-ját egy dologgal sikerült kiakasztani eddig, nevezetesen megy a GPS /nekem iGo 8 van rajta, nem is tudom, lehet-e mást rakni rá.../, nem kilépsz csak lerakod háttérbe, majd ha kint vagy windőben, megpróbálsz fényképezni... nahát az nem fog sikerülni
- a cikk 2. lapján, a 2telós képen, az Omnia oldalán frankón látszik 3db ezüst színű gomb /hang +- & foényképező+diavetítő kombó/, nos az az ezüstös réteg nekem frankón lekopott szegényről, pedig a kezdetek óta tokban van.
Egyébként azokat a gombokat vajon ki lehet cserélni?!
/rutinos Omniások hátha olvassák/
Természetesen grat a cikkhez nagyon joo lett!
Szép hétvégét mindenkinek! -
_Voyage_
aktív tag
Én telón egy sennheiser cx400 II-vel hallgatok zenét, oda az a minőség bőven sok is, egy telefon se tudja kihajtani úgysem.
Napi utazások alkalmával inkább szóljon rendes minőségben a zene a fülembe, mint a gagyiság. Itthon meg pl lefekvés előtt olvasok valamit, közben szól a zene a fülembe, teljesen jó erre. -
kovy79
őstag
Én oszt' el nem hagyom, mint írtam kb 10szer használtam 2 év alatt, azt is csak 2 nyaralás alatt. Jó annak, akinek van szabadideje pda-n/telón zenét hallgatni, no meg annak, aki annyira "vájtfülű", hogy 20-30-40 ezres fül/fejhallgató kell neki ehhez, aranyozott csatival, kábellel (én még a forrasztásokat is ötvössel csináltatnám a helyében...).
_Voyage_, ezt nem bántásból írtam! -
_Voyage_
aktív tag
válasz
Napfénysüti #73 üzenetére
Úgy értettem, hogy ami átalakítós, tökmindegy miről, 3.5-re, az már alapból sokat ront rajta. Samsung átalakítók meg különösen borzalmasak sajnos. Utána teljesen dobozhangja lesz tőle minden samunak.
Én Sennheiser-eket árulgatok, nekem is egy IE7-esem van, ami nem piskóta játékszer, 40.000-es kategória, fülhallgatóban, szóval csúcs, de nem is kötöm rá egy telefonra se, mert mindegyik borzalmasan szól. Kíváncsiságból azért megpróbáltam egy i8910HD-vel, N97-el, HTC HD2-vel, egyértelműen a HTC-n szól a legjobban, Samsungon mélyek elvesztek, magasak nem voltak, közepesek pedig tompák voltak.
-
Kleroo
veterán
Ott,hogy mivan ha nincs nálad/elhagyod.
Nem véletlenül sír mindenki ha egy telón saját csatlakozók vannak.
A szabvány csatiknál nem kehet gond
Meg ugyebár minél több csatlakozás/toldás van,annál szarabb lesz a minőség....Persze összességében nem nagy probléma, de azért hátrány egy eleve 3,5jackes telóhoz képest
Rhino
Értem. Szóval szimplán egy kalap fosnak tartod a symbiant. eltérőek az igényeink,ettől szép az éiiilet
De akkor mit jelent nálad a főzött rom,ha az 5800ra nincs szerinted?
Omniában is rossz a g-sensor? mert 5800ba nem egy nagy alkotás....
A gps is? miket nem hallok :S -
Kleroo
veterán
válasz
FRENK1988 #63 üzenetére
Bocsánat hogy jobbá, SZÍNVONALASABBÁ szeretném tenni az írásod,amit egy népszerű,és sokat olvasott oldalra publikáltál a sokaságnak
.
1.Ettől függetlenül hülyeség amit írtál.Az ok,hogy köztudott,hogy touch, hát akkor a fél cikket kihagyhatnád mert köztudott. Legalábbis sztem nem az 5800 az első saját tervezésű&gyártású telefonja a nokiának,pedig a cikk szerint az.
2.Ez most komoly? a de szócska akkor kell,hogyha ellentétes tartalom jön.Szóval akkor lenne érteleme,ha pl a "proci gyorsabb DE nem vehető észre".Ha pedig "egyező"(nem tudom értelmesen megfogalmazni) tartalom,akkor és. "A proci gyors ÉS ez észrevehető"
A 2. mindenképp javítsd ki. Elég csúnya hiba.
3. A szépen elvérzik szóösszetétel szerintem nagyon sántít, de igaz, ez szubjektív részemről(magyartalan,és nem nagyon használt páros. a csúnyán leszerepel,vagy csúnyán elvérzik szerencsésebb lenne)
4.Nem érted mire céloztam. Egyrészt az omnia nem 4:3 hoz kijelzőjű.Akkor 400x300 lehetne/lenne a felbontás.......
Arra akartam rávilágítani,hogy cikked szerint, csak azért rosszabb az omnia kijelzője mert az arány más.
5.Egyetlen írásban irányul a tartozékokra bőséges szó:"bőséges tartozékhalommal"
Ez így jól hangzik.A tied viszont számomra eléggé mást jelent,de ezt is mondhatjuk szubjektívnek.Inkább csak okosabb lenne kicserélni.Inkább jelenti számomra hogy a tartozékok bőségesek,nem pedig a telefon tartozéklistája bőséges.
De akkor ez maradjon szubjektív
6.ez nem a mondat közepe.....ez az írás végén van,és pontosan így szerepel egymagában
De ok,akkor így értem: a fülese le fogja szedni a fejem.(szerencsésebb lenne kibővíteni,hogy normális,érthető legyen. pl" úgy szól,hogy letépi a fejem"
7.Bocsánat.Úgy tűnt a fórum alapján hogy intelligens vagy.Gondoltam elolvasom a cikked,csak találtam pár apró logikai gubancot. gondoltam van igényed arra hogy jobb legyen. de cserébe lehurrogsz.direkt odaírtam,hogy félre ne értsd,hogy a jószándék vezérel.
Ha nem tetszik amit írtam,írj annyit hogy,köszi,de maradok a saját verziómnál(ne tedd,mert a 2,és 4. javítandó).Igen van jobb dolgom,ezért is bánt hogy így állsz hozzá.
8.Minek írsz a cikkben a zenéről így,ha más a konklúziód?A konklúziódban tényleg azt írod hogy zenére jó.De akkor miért jobb,ha döntetlenre adod a zene részben?
Szóval gondold át a zene részt.
5800:3,5jack; pazar hangszóró;pazar (telefon)hangminőség;jó távirányító;átlagos füles
i900: nem szabvány csatlakozó;átlagos hangszóró;átlagos hangminőség;nemtom milyen távirányító;jó füles.
az omnia(maga a készülék) nem lesz jobb zenében mert jobb a fülese.Vagyis végülis jobb,de annyira olcsó egy jó füles,hogy butaság ezt állítani.Az pedig hogy a távirányítóján van 3,5 jack,az jó pont, de így is sokkal több macera mintha eleve az lenne a teló.Részemről ennyi. A hozzáállásod lelombozott. Vagy zavar hogy vannak benne hibák,és nehéz beismerni,vagy eltérő a magyar tudásunk.A döntés a tied,hogy javítassz-e.
Én a béke jegyében akartam segíteni. -
-
-
válasz
Napfénysüti #61 üzenetére
Gyenge alkatrészekből van összetákolva (digitalizáló, G-sensor, GPS stb.).
-
kovy79
őstag
"...egy igényes usernek van saját bevált jack-dugós fülese.,ami ugyebár nem samsung csatlakozó..."
Most lehet én vagyok a hülye, meg eddig kb 10szer hallgattam zenét az Omniámon, de járt hozzá egy pár centis adapterkábel, ami a Samu csatit alakítja át kis jack aljzatra. Akkor most hol hiba/problémna?
-
FRENK1988
veterán
1. Aki egy kicsit is jártas az tudja hogy nem numerikus/qwerty billentyű telefon
2.Ezzel mi a bajod?Így is egyforma az értelme
3.Igen mert nem képes folyamatosan lejátszani egy nyüves DivX filmet. És ez már elvérzés.
4.Fogtál már a kezedben ezt a 2 telefont? Mert én igen és tényleg más az arány. Azzal nem is vitatkozom h rosszabb a felbontása ezt a specifikációban is írtam.
5.Ebbe eddig nem kötöttek bele itt eddig sem kötöttek bele.
6.Ahogy leírtam ugy kell érteni b+. És ne a mondat közepéből ragadj ki dolgokat.
7.Nincs jobb dolgod? Nem a mobilarena.hu címlapjára ment
8.Elolvastad volna az összegzést leírtam -
válasz
Napfénysüti #58 üzenetére
Mutass nekem Nokia 5800 Kitchen ROM-ot.
-
Kleroo
veterán
válasz
FRENK1988 #57 üzenetére
"Előtte is lehetett már róla hallani Tube néven. A világ legnagyobb gyártójához mérten az első saját tervezésű és gyártású Touch/érintős/ect telefonjának adott egy..... "
"Az Omniának combosabb hardver lapul a kijelzője alatt mint a Finn konkurensének (amit még 2 Firmware frissítés közt erősítettek),de(de helyett ÉS) ezt sebességben észre is lehet venni."
"Itt szépen elvérzik "->szépen?
"Míg az 5800 inkább szélesvásznú (16:10-9) addig az i900 normális (4:3) ebből adódik inkább a felbontásbeli különbség."->ez a mondat így ahogy van, nem jó. Nem ilyenek az arányaik,de egyébként is, az omniának egyszerűen alacsonyabb a felbontása(rosszab) nem az arányok miatt más,ahogy te sugallod
"...s bőséges kiegészítőivel halmozza el, ..."->ezt is ki kéne cserélni,mert így nem pont azt jelenti amit akarsz vele.bőséges helyett inkább remek/szuper/minőségi vagy ilyesmit kéne használni.Vagy ha a bőségest arra érted hogy sok,akkor meg pláne fura a mondat.akkor legalább bőséges kiegészítőkkel. de inkább át kéne fogalmazni,ez így fura
"...szóró összeszerelési minőség..." aki nem jártas 5800 témában, az rá nem fog jönni mi ez
"fejleszedős headset"- levágja a fejem? neeee
(tudom mire célzol,de ezen is kéne pontosítani
).
A zene részt mindenképp átírnám.Az 5800 egy zenefon, így aki megveszi lehet hogy direkt mp3 lejátszó helyett is veszi,szóval egy fontos kritérium. Hangminőségben, pedig a legjobb mobil amit hallottam(maga a jel,amit lead a jacken) az pedig hogy a Samsung anno sokkal több pénzért egy jobb fülest adott mellé ne tudja már ellensúlyozni, hogy nem szabvány csatis, lényegesen csúnyábban szól a hangszórója, hangminőségben is nagyon elmarad,és tudtommal a saját zenelejátszója is igencsak rosszabb,valamint azt olvastam hogy nem valami hangos.
Szóval közel sem döntetlen.
Ma, 2010ben már 3-4k -ért kapni baromi jó füleseket. ne ezen múljonEz 100% építő kritika. segíteni szeretnék, nem cseszegetni
-
FRENK1988
veterán
Köszönöm az elismerő szavakat. Racecam és Stevee és átnézte szerintük jó. De ha baj van akkor pm-et és javítok
-
Sz@r vs. sz@r, ennek sok értelme van.
Az Omnia hiába windows-os, még alapanyagnak is rossz, az 5800 meg zárt, azon nem lehet segíteni, hiába lenne jó.
-
Kleroo
veterán
Szép írás.de van benne pár logikai hiba(fogalmazásilag. Olvasd át még1x
)
Azért érezhető az íráson,hogy az omnia az új jövevény. És azis hogy igyekeztél ezt palástolni(újdonság ereje)
Szóval. Zeneileg szerintem egy rossz vicc az omnia az 5800hoz képest.Az pedig tök mindegy mit adnak hozzá,hisz egy igényes usernek van saját bevált jack-dugós fülese.,ami ugyebár nem samsung csatlakozó.....
Használhatóságban,és telefon miben létében az 5800 jobb.Sokkal barátságosabb,és jobban magadénak érzed(érzem)
Kamera terén ne is hasonlítsuk őket. Egy kalap szar az 5800 kamerája az omniához képest(bár a makró még elmegy,és a videója is nagyon jó,főleg hogy mennek a ledek).
Egyik ismerősömnek van omniája,és sokat nyomkodtam.Ha ő hív,akkor őt mindig isszonyat rosszul hallom (érdekes mód,amióta meg van az omnia....volt szervízben,de nincs baja).
A kijelzője nem vészesen pixeles,de egy 5800 után eléggé annak hat....
Igazából nem is érdemleges összehasonlítani a két telót. Az egyik egy igazi telefon a kor összes vívmányával, a másik pedig egy agyontunkolt pda, telefon opcióval.
Az omnia erősebb,testreszabhatóbb,minőségibb, szebb képeket lő.
De alapvető tudásbeli fölénye nincs(wifi,gps,egyéb beépített akármi).
ÉS akármennyire is omniát akartam anno,egyszerűen nem tudtam megkedvelni.Inkább csak arra lett volna jó,hogy naponta telepítsek rá valamit,majd elrontsam,újrarakjam,restart,hack,ect értitek.
Közben kapott sms-ek napló,pedig szépen eltűnnek. Mindegy. szóval az egyik okosteló, a másik pdateló.
Én a nokiát választom,de egyetértek a másik táborral is
szerk: ja,és érdekes,de nálam a gyári böngésző tökéletes. gyors,nem fagy,nem lép ki.Pedig bonyolult oldalakat nézek rajta,és van hogy órákon át....És tud a háttérben futni a zenelejátszó. sőt last fm kliens is futott már háttérben,ami streamelte nékem a muzikot......ellenben a sima rádiótól összevissza fagy a teló. na szépOlvasd át mégegyszer az irományod a logikai hibák miatt
Szeretnék omnia fülest venni. mi a típusa? nem tud vki szerezni?(barátnőm s5230ához)
-
joey04
titán
Jó olvasni ezt a kapacitív rezisztív vitát.
Szerencsére hamarosan ez már értelmetlen lesz, hiszen a felső kategóriás WM 6.5.x készülékek is kapacitívvel jönnek mostanában, a symbian is áttér rá teljesen a következő verzióban, az Android eleve azzal jön, (1-2 alsókategóriás kivétel van) az iPhone meg eleve azzal jött szintén, ahogy a Bada is. Szóval lassan megy le a helyére a közép-alsó kategóriába a rezisztív.------
egyébként nekem is az 5800 kéne ebből a párosból, de csak azóta, amióta van rendes Opela Mobile Symbianra is. De a felsőbb kategóriában, mondjuk i8910 vs Omnia2 párosból már utóbbi kéne...
-
madarasz92
őstag
Előszőr is kőszőnőm hogy olvashatam ezt a kiválló tesztet..
Más én gondolkodtam hogy veszek az Omnia-m mellé egy 5800 de hogy elolvastam a teszted meg gondoltam magam..
Az Omnia nekem minden igényemet kielégiti.. -
tibz03
őstag
válasz
Cyberpunk #48 üzenetére
bármivel nem fogod tudni kezelni a kapacitív kijelzőt
Az ujjam mindig "kéznél van".
És szerintem ez tökéletesen elég. Már csak azért is, mert a kapacitív kijelzős telefonok szoftverét is ujjal való használatra írták.
A probléma inkább az, hogy sok rezisztív kijelzős telefont is így próbálnak marketingezni. Manapság ha meglát az ember egy érintőkijelzős telefont (nem PDA-t), akkor nem az ugrik be neki, hogy "na előkapom a stylust, és nekiesek", hanem rögtön ujjal babrálja. Köszönhető ez annak, hogy a rezisztív kijelzős telefonok szoftverét is már úgy írják, hogy nagy ikonok/gombok vannak benne, tehát a gyártók is igyekeznek a felhasználót az ujjal való használat felé terelni, még akkor is, ha ez - szerintem - tök kényelmetlen (pl. egy 5800 esetében).
-
rizso
addikt
Van jobb megoldás is: a kevesebbet használt kézről lecsípni az egyik ujjat, frankón eltarthatóvá tenni, és máris van egy tuti kezelőeszköz
Lehet böködni a kijelzőt
Én spec a falra megyek a kapacitív kijelzőktől, jobban szeretem, ha kicsit tényleg meg kell nyomni a kijelzőt - pl. gépelésnél -
Cyberpunk
félisten
Miért lenne baj ha valaki cerkával böködi a kijelzőt persze tudom vezetés közben nem jó
Ja vagy hogy ez esetben mindkét kezére szükség van nagy cucc. Bár lehet hogy ez nálam valamiféle berögződöttség még a régi PDA-s időkbőlIgen van rá mód, de azért ez egy speciális eszköz bármivel nem fogod tudni kezelni a kapacitív kijelzőt.
-
tibz03
őstag
válasz
Cyberpunk #44 üzenetére
Ki a frász akar ceruzával bökdösni egy telefont?
Jó, tudom, nem kell válaszolni: te.
Másrészt lehet bökdösni a kapacitívet is ceruzával, ha van ilyen fakír természetű egyén, hogy neki ez a vágya.
-
"Míg az 5800 inkább szélesvásznú (16:10-9) addig az i900 normális (4:3) ebből adódik inkább a felbontásbeli különbség."
Ezek az állítások nem fedik a valóságot. Az Omniának a képernyő felbontása meg sem közelíti a 4:3-as képarányt, szélesebb a 16:10-nél (16:9,6) (240x400 -> 4x100=400 , 240/100=2,4 -> 4:2,4=20:12 ). A NOKIA 5800-asnak meg tökéletesen 16:9-es képaránya van (360x640 -> 16x40=640 , 9x40=360).Amúgy kijött már egy ideje az i8000, vagyis az Omnia II, annak meg duplázott felbontású (480x800), gyönyörű AMOLED képernyője van, olyat kell venni.
-
Cyberpunk
félisten
Teljesen jó a rezisztív kijelző próbálj csak meg cerkával kapacitív kijelzőt bökdösni
Nálam volt már N900 is abban szerintem elég jó a rezisztív panel egyáltalán nem hiányoltam a kapacitív kijelzőt bár nincs multitouch de az meg nem mindenkinek kell, nekem speciel egyáltalán nem hiányzik. -
Cyberpunk
félisten
Azért az 5800 egy jófajta fülessel mondjuk egy AKG-val igen csak jól szól pláne ha FLAC-et hallgatsz rajta. De tény a gyári füles az tényleg pocsék
Én nagyon kényes vagyok a hangzásra habár az itthoni cuccomhoz képest igen csak gyér ez a telefon, de az általam meghallgatott mobilok közül egyértelműen az 5800 szól a legjobban. -
aram01
nagyúr
jó teszt köszi,szerintem az omnia zsírabb
-
kecsetif
aktív tag
Hát én is most adtam el az Omniát. Lehet, hogy az enyimmel volt baj, de a gps sokat szarakodot. Meg úgy az egész készülék is. Valszeg az oprendszer miatt. Mindegyik ROM-mal volt valami bajom. Vindózmobilt csak azoknak javasolnám, akiknek sok a feles idejük, és nem sietnek sehova.
Bezzeg a jó kis új E52-esem tökéletesen megy. Tudom, hogy hihetetlen, alig merem leírni, de mindenben jobb.
-
richpublic
tag
az 5800 a legjobb eddig
-
Mr.Minyi
tag
Nekem is volt omniám de az érintős megoldást valahogy nem tudtam megszokni így visszatértem a sonyhoz.Jó lett a cikk kiváncsi voltam már egy ilyen összehasonlításra.
-
Savaria_01
tag
Jó teszt !Grat!!!
-
rizso
addikt
Jó összehasonlítás lett!
Én az omnia mellett voksolokKb. 1,5 évig használtam omniát, és számomra tökéletes volt, csak már untam...5800 is volt nálam futólag, de nem jött be...Kár, hogy az i8000 más vonalat követ, mint az i900, ezzel nagyon elszúrta a samsung - szerintem...Meg azt nem értem, hogy miért kell lehagyni a navigációs gombot/gombokat
Okés, hogy érintős, de sokszor jól jönne egy navigációs gyűrű...
-
_Voyage_
aktív tag
Nekem több rezisztív kijelzős telefonom volt, mint kapacitív. Volt iPhone-om, nem is egy, volt 5800-m, LG Arena-m, N97-em, Samsung S5230-am, most meg egy HTC HD, ezelőtt meg HD2. Szóval van összeshasonlítási alapom. Ugyan arena-ban kapacitív van, de az egy borzalom. Annál még a rezisztív 5800 is jobb. iPhone más tészta, ott valóban jó a kapacitív kijelző, de az egész szoftver úgy lett írva, hogy nagy gombok vannak benne mindenhol, meg arra lett építve, hogy ujjbeggyel nyomkodd. Rezisztív meg inkább a körmöt/stylust szereti.
Mindkettő egyformán jó, csak más-más tálalásban.
Egyébként újonnan 63k az Omnia, és 55k a Nokia 5800.
-
tibz03
őstag
válasz
Napfénysüti #33 üzenetére
Valóban nem kell hozzáérni a kijelzőhöz, elég, ha kb. 0,5-1 mm-re tartod az ujjad a kijelzőtől, de ki az az elvetemült, aki így használna egy telefont?
Mindenképp javaslom, hogy próbálj ki egyet, ha lehetőséged lesz rá. Ha lehet, mondjuk egy iPhone böngészőt vagy képnézegetőt, ahol húzgálni kell az ujjadat (az LG Arena azért nem a legjobb, mert elég gyenge hardver van a kijelző alatt, és ez érezhető is a kezelhetőségén /multitouch erősen akadozik néha/, bár szvsz. még így is sokkal jobb, mint bármelyik rezisztív kijelzős teló). -
Napfénysüti
nagyúr
Igazad vana használt dolgokról, régi A8 túlzás volt de tudnék jobb példát mondani(csapattársam a jelenlegi kiadásu 3-as BMW-t vett harmadáron).
WM-be a felépítés miatt mert ugye a gyári WM felület igényli a stylust a pici gombok miatt. Csak az utóbbi időben voltak azért javulások etéren így már nem igazán szükséges a stylus használata(de még előfordul).
A megnyomást pedig úgy értem hogy ha jól tudom akkor a kapacitívnál nem kell feltétlen hozzáérni a kijelzőhöz mert ugye az valami töltéses elven alapszik. A rezisztívnéél pedig meg kell nyomni(melelsleg ezek a plexik puhábbak is ugye mint a másik technológiánál).
Na most nekem fura lenne szerintem ha nem így használnám. De amint tehetem igérem kipróbálok egy kapacitív kijelzős készüléket mert kíváncsi vagyok rá. -
tibz03
őstag
válasz
Napfénysüti #30 üzenetére
Azért írtam használt árat, mert ha visszaolvasol, láthatod, hogy itt már megemlítették a cikkben szereplő két telefon használt árát összehasonlítás gyanánt. Az LG Arena pedig ~ugyanannyiba kerül használtan, mint a cikkben szereplő telefonok használtan (pedig mindkettőnél újabb típus).
Az autós hasonlatod nem túl helytálló, mert egy pl. 10 éves A8-as messze nem ugyanaz, mint egy mai kiadás, hiába ugyanaz a típusa, ellenben a telefonokban hardveresen nem igazán szoktak változtatni (néhány kivételtől eltekintve) még 1-2 év után sem.
WM-nál miért nem használható kapacitív kijelző? Nem megkérdőjelezni akarom, amit mondtál, egyszerűen csak erről nem tudtam...nekem jobban bejön ha van tényleges fizikai kontakt az eszközzel hogy tudjam most éppen csináltam valamit
Ezt nem igazán értem. Amikor a rezisztív kijelzős telefonodat nyomkodod, akkor te érzed, hogy megnyomtál egy gombot? Én még ilyet sose tapasztaltam egyik kijelzőtípusnál sem. Csak azt, hogy a kapacitív sokkal határozottabb, akár "gombnyomásról" van szó, akár az ujjadat húzod rajta. Akadás nélkül lekövet, és még csak "erőlködni" sem kell.
-
-
Napfénysüti
nagyúr
WM-nél eddig ki is esett a kapacitív a rendszer miatt.Biztos jó amúgy a kapacitív kijelző, nagyon dícsérik de valahogy nekem jobban bejön ha van tényleges fizikai kontakt az eszközzel hogy tudjam most éppen csináltam valamit. Meg ha jól tudom a kapacitívvel nem lehet olyan pontos mozdulatokat tenni (kínaiaknál emiatt az nagy részben kilőve pedig nem kicsi piac
).
Azért amikor az Arena megjelent az is olyan 90-100k-s telefon volt, használt árából ne indulj ki ennyi mert erővel mondhatnánk hogy az ember vehet 2 milláért A8-as Audit is újonnan mégse tudná kicsengetni a 10-szeresét.
-
tibz03
őstag
válasz
Napfénysüti #28 üzenetére
Rezisztív oldalról próbáltam már Nokia 5800-át meg valami LG-t is (meg talán mást is, most nem jut eszembe), kapacitív oldalról LG Arenát és iPhone-t.
Szerintem rezisztív kijelzőt bűn olyan eszközbe tenni, ahol az érintőkijelző a felhasználói élményt hivatott növelni, mint pl. telefonok (persze nem elhanyagolható tényező a kijelző nagy mérete sem, de mégis, manapság "cool" dolog az érintős teló, míg pl. egy autós navigációnál sokkal inkább praktikussági oka van az érintőképernyő használatának, és ott meg is felel erre a rezisztív technológia).
Az árat, mint okot nem tudom teljes mértékben elfogadni, egyrészt az említett LG Arénás példa miatt sem (~40k-s használt ár kapacitív kijelzővel), másfelől akkor a gyárak csinálhatnának két verziót a telefonjaikból, egyet rezisztív kijelzővel olcsóbban, egyet kapacitívval drágábban (szerintem nem drágítana a végfelhasználói áron 5-10%-nál többet a kapacitív kijelző).
Nem a stylus használatával van a gond, el lehet "pötyörészni" rezisztíven is, persze... csak sokkal kényelmetlenebb, mint a kapacitív, a multitouch hiányáról nem is beszélve (tudom, nem hiányzik mindenkinek, de szerintem nagyon hasznos). Na meg az én véleményem csak egy a sok közül, ha mindenki így gondolkozna, ahogy én, akkor egyáltalán nem fogynának ezek a telefonok. -
Napfénysüti
nagyúr
Gondolom elég nyomós dolog lehet az ár. Na meg ha jól tudom WM alatt a közelmúltik nem is lehetett kapacitív kijelzőt használni(kivéve HD2 de nézd meg mennyi egy olyan...).
Mellesleg próbáltad is már a rezisztív - kapacitív kijelzőket? Én azt nem értem mért fikázza mindenki a rezisztívet. Normális oprendszerrel nincs gond. O2-mhoz se kellett még soha stylust használnom. -
sbazsi
veterán
Nekem is volt Omniám, de nekem nem vált be. A gondom az volt, hogy nem tudtam megbarátkozni a WM nevű csodával.
Aztán eladtam, és lett egy 5800-m. Azzal meg rohangálok a szervízbe...Szvsz, és tudom, peches vagyok
-
huszar90
aktív tag
-
Straw
senior tag
válasz
hackeeeee #21 üzenetére
Úgy tudom hogy több lépcsőben csökkentették a tartozékokat, te még lehet jókor vetted, és még hosszú kábelt kaptál, de pl hugomnak az 5530-hoz már gyárilag ilyen kicsit adnak, amikor megláttam, egyszerre szörnyedtem el és kezdtem írtózatosan nevetni, USB toldó nélkül használhatatlan, kivéve ha notebookra dugod, ahoz pont elég.
-
kelzsoca
félisten
A két telefont kéne összegyúrni, és akkor lenne egy korrekt készülék
-
tibz03
őstag
Bár nem tartozik szervesen a cikkhez, egy valamit nem értek: miért "erőltetik" egyes gyártók ezt a katasztrofálisan szörnyű rezisztív kijelzőt?
Komolyan mondom, hihetetlen. Persze ez valamelyest költői kérdés volt, nyilván költségcsökkentés az oka, de nézzük csak, ott van pl. az LG Arena, aminek most a használt ára 40 ezer körül mozog, és kapacitív kijelzővel van szerelve.
Én biztos nem vennék rezisztív kijelzős telót, mondom ezt úgy, hogy most egy K800i-m van, és egyelőre nem is tudom lecserélni, de rezisztív kijelzős teló akkor se kéne, ha anyagilag megtehetném. Akkor inkább nyomkodom a gombokat a K800i-men... -
T0rnad0
addikt
Használtam mindkét telefont hosszabb ideig, az Omnia nekem jobban bejött. De aki teheti, próbálja ki az andoidot, engem meggyőzött
-
Napfénysüti
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Napfénysüti #16 üzenetére
Nha, igen.. De a 2 már kicsit más kategória, árilag is.
-
Most néztem, hogy hivatalosan is elérhető 5800ra az összes szolgáltatónál a v40 soft. Valami nagyon állatságosra sikerült, megkapott minden újdonságot, ami benne volt az 5230ban, és még egyéb extrákat is (hívásnál ujjat lehet húzni két irányba, ez szép animáció is jelzi, így fogad, vagy feloldja a telót). Nagyon tetszik. Az Omnia sem rossz, csak soha nem volt még a kezemben WM.
-
Drenadar
veterán
jó cikk, van pár stilisztikai hiba de hát istenem.
Elolvasva újra beleszerettem a telefonombai900... majd ha kiforrott az android veszek egy olyat, vagyis inkább majd ha az omnia tönkremegy.
Touchwiz : én utálom kikapcsoltam, vagyis a 6.5-ös wm-ben amit használok benne sincs szerencsére.
kamera: szerintem nagyon béna az omnia kamerája, sztem a K800 (elöző telóm) sokkal jobb képeket csinált pedig csak 3mp.
Zene : kihangosítással szerintem nagyon jó minőségü az omnia hangszorója... sokkal jobb mint bármely más telefoné, amit én használtam. Konyhában főzés sütés közben nekem az omnia szokta a zenét szolgáltatni...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Napfénysüti #9 üzenetére
Az ok, de mi van, ha az átalakító rész törik meg, vagy lesz bármi baja?
5800 headsete is szétszedhető, de ha neadjisten a táv rész döglik meg, attól simán bele tudsz dugni fülest, nem kell ezért átalakítót venni külön, újra.
@Straw: 20cm-es USB kábel? Én tavaly vettem a telót, ez van vagy 1 méter, hanem 1,5...
-
Straw
senior tag
Picit elfogultnak érzem a cikket, de ez lehet csak az én benyomásom, gyorsan leszögezném 5800 tulaj vagyok de már nem sokáig.
Én még a legelején vettem és akkor még bősséges volt a tartozék lista amit azóta a válságra hivatkozva igen csak leredulkáltak, nincs tartalék stylus, se tok, se állvány és az USB kábel is csak 20 centi (kb).
Valamiben igazat adok és valamiben nem, a böngésző tényleg elég tré volt az elején, valóban sokszor kilépett, de azt tényleg orvosolták a frissítésekkel, meg amúgy is ki használja a gyárit mikor ott az Opera Mobile, ami mellett azért lehet zenét hallgatni, más kérdés hogy mást már nem lehet elindítani mert vége a világnak.
Anno amikor kijött az Omnia azt hallottam hogy az egyedi felbontása miatt nem fog minden WM-es progi elindulni rajta, nekem ez elég indok volt hogy ne vegyek azt, ja meg az ára, mert amikor megjelent akkor bizony 100 felett volt, ellentétben az 5800-val ami 80K volt. Nem tudom mennyi igaz ebből a felbontásos történetből, lehet fake az egész, de már a híresztelés is elég hogy egyes vásárlók elpártoljanak.Viszont az valóban sajnálatos hogy a Nokia még mindíg nem license-eli a DIVX-et, viszont így kicsivel olcsóbb tud(na) maradni, ha akarna.
-
Napfénysüti
nagyúr
Omnia fülese kettészedhető a közepén így oda is bármilyen füles belemegy.
Amúgy a cikk jó és elég korrektnek érzem. Nemrég páromnak dillemáztunk hogy mi legyen és néztük az 5800-át is meg az Omniát is. Nah az utóbbi lett a tudása meg a minősége miatt. De az tény hogy WM-el tökölni kell. Szóval ha valaki csak használni akarja kibontás után annak az 5800 jobb de ha szeret berhelni akkor az Omnia a nyerő.
-
LA_COSTE
senior tag
Azért az Omnián se rossz zenét hallgatni. Túlságosan leírod a "toronymagasan" kifejezéssel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mert az is Samsung.
5800 kiegészítőknél hozzátenném, hogy az újabb csomagokban már nincs bőrtok, szal tudtommal az már nem jár hozzá.
Más, tény, hogy az 5800 gyári headsete nem a legjobb minőség, viszont Jackdugós, ami nem elhanyagolható tényező, szal ha bármi gond van, simán csak vesz az ember egy olyan fülest, amit akar, és rádugja, nem kell külön átalakító, meg egyéb hasonló dolog... Szal sztem ez is egy elég fontos előny az 5800 malmára.
Mégegy dolog, a böngésző dolog Opera Mobile-al simán kikübszöbölhető. Sajna ez gyerekbetegség, még a 40-es soft-al is előjön. De sztem a wifi nagyon jó benne, nekem még semmi gondom nem volt vele.
-
JanFe
aktív tag
Jo osszefoglalo.
-
Az első oldal végén mit keres az Anycall telefon?
5800-t használtam. A gyári böngésző nem egy csoda, de nem rossz. Az Opera mini viszont odaver.
Az egy kategória...hát, árban az Omnia drágább, ha jól néztem jó 30000 pénzzel. Perzse lehet csak én néztem rossz helyen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest