Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kleroo

veterán

válasz Carlas #97 üzenetére

Énis hasonlóan látom a helyzetet,de mivel nekem konkrétan nem volt omnia,ezért így nem jelenteném ki.
    Bár annyit hozzá tennék,hogy annyira más a két teló célközönsége,hogy nincs is értelme hasonlítgatni :)
    Ha naphosszat akarok tökölődni a programokkal,és a win-összeomlásokkal,de cserébe erős vasat,igényes telót,és jó kamerát kapok,akkor omnia.
    De ha kell egy igazi mindenes,ami minden téren jó:kamera,zene,videó,net(opera),felhasználhatóság,és emellet még sok mindent testre is tudok szabni,akkor 5800 :)(a szar összeszerelést,nem írom,mert én betonstabilt fogtam ki)
    Mind a 2 jó teló.
    (egyébként az 5800-ra is vannak már elég keményen moddingolt romok,meglepő dolgokat belecsempésztek már :) )

• Kleroo

veterán

válasz kovy79 #83 üzenetére

Kár ezen vitázni.
    Ha alapból jack van rajta,az sokkal jobb,mintha típusspecifikus csatlakozó.
    Ez tény, nem vita tárgya.Hordd akkor mindig magadnál az átalakítót,bármikor kellhet.
    Ha pedig lesz sonyericcsonod,motorolád,akármid,akkor mindhez hurcold magaddal az átalakítót.
    Tudom,hogy nem nagy probléma ez, de azért nehogy már ne legyen jobb a beépített dolog,mint az átalakítósdi
    ;)

• Kleroo

veterán

válasz kovy79 #65 üzenetére

Ott,hogy mivan ha nincs nálad/elhagyod.
    Nem véletlenül sír mindenki ha egy telón saját csatlakozók vannak.
    A szabvány csatiknál nem kehet gond :D
    Meg ugyebár minél több csatlakozás/toldás van,annál szarabb lesz a minőség....

Persze összességében nem nagy probléma, de azért hátrány egy eleve 3,5jackes telóhoz képest ;)

Rhino
    Értem. Szóval szimplán egy kalap fosnak tartod a symbiant. eltérőek az igényeink,ettől szép az éiiilet :)
    De akkor mit jelent nálad a főzött rom,ha az 5800ra nincs szerinted?
    Omniában is rossz a g-sensor? mert 5800ba nem egy nagy alkotás....
    A gps is? miket nem hallok :S

• Kleroo

veterán

válasz FRENK1988 #63 üzenetére

Bocsánat hogy jobbá, SZÍNVONALASABBÁ szeretném tenni az írásod,amit egy népszerű,és sokat olvasott oldalra publikáltál a sokaságnak :).
    1.Ettől függetlenül hülyeség amit írtál.Az ok,hogy köztudott,hogy touch, hát akkor a fél cikket kihagyhatnád mert köztudott. Legalábbis sztem nem az 5800 az első saját tervezésű&gyártású telefonja a nokiának,pedig a cikk szerint az.
    2.Ez most komoly? a de szócska akkor kell,hogyha ellentétes tartalom jön.Szóval akkor lenne érteleme,ha pl a "proci gyorsabb DE nem vehető észre".Ha pedig "egyező"(nem tudom értelmesen megfogalmazni) tartalom,akkor és. "A proci gyors ÉS ez észrevehető"
    A 2. mindenképp javítsd ki. Elég csúnya hiba.
    3. A szépen elvérzik szóösszetétel szerintem nagyon sántít, de igaz, ez szubjektív részemről(magyartalan,és nem nagyon használt páros. a csúnyán leszerepel,vagy csúnyán elvérzik szerencsésebb lenne)
    4.Nem érted mire céloztam. Egyrészt az omnia nem 4:3 hoz kijelzőjű.Akkor 400x300 lehetne/lenne a felbontás.......
    Arra akartam rávilágítani,hogy cikked szerint, csak azért rosszabb az omnia kijelzője mert az arány más.
    5.Egyetlen írásban irányul a tartozékokra bőséges szó:"bőséges tartozékhalommal"
    Ez így jól hangzik.A tied viszont számomra eléggé mást jelent,de ezt is mondhatjuk szubjektívnek.Inkább csak okosabb lenne kicserélni.Inkább jelenti számomra hogy a tartozékok bőségesek,nem pedig a telefon tartozéklistája bőséges.
    De akkor ez maradjon szubjektív
    6.ez nem a mondat közepe.....ez az írás végén van,és pontosan így szerepel egymagában :U
    De ok,akkor így értem: a fülese le fogja szedni a fejem.(szerencsésebb lenne kibővíteni,hogy normális,érthető legyen. pl" úgy szól,hogy letépi a fejem"
    7.Bocsánat.Úgy tűnt a fórum alapján hogy intelligens vagy.Gondoltam elolvasom a cikked,csak találtam pár apró logikai gubancot. gondoltam van igényed arra hogy jobb legyen. de cserébe lehurrogsz.direkt odaírtam,hogy félre ne értsd,hogy a jószándék vezérel.
    Ha nem tetszik amit írtam,írj annyit hogy,köszi,de maradok a saját verziómnál(ne tedd,mert a 2,és 4. javítandó).Igen van jobb dolgom,ezért is bánt hogy így állsz hozzá.
    8.Minek írsz a cikkben a zenéről így,ha más a konklúziód?A konklúziódban tényleg azt írod hogy zenére jó.De akkor miért jobb,ha döntetlenre adod a zene részben?
    Szóval gondold át a zene részt.
    5800:3,5jack; pazar hangszóró;pazar (telefon)hangminőség;jó távirányító;átlagos füles
    i900: nem szabvány csatlakozó;átlagos hangszóró;átlagos hangminőség;nemtom milyen távirányító;jó füles.
    az omnia(maga a készülék) nem lesz jobb zenében mert jobb a fülese.Vagyis végülis jobb,de annyira olcsó egy jó füles,hogy butaság ezt állítani.Az pedig hogy a távirányítóján van 3,5 jack,az jó pont, de így is sokkal több macera mintha eleve az lenne a teló.

Részemről ennyi. A hozzáállásod lelombozott. Vagy zavar hogy vannak benne hibák,és nehéz beismerni,vagy eltérő a magyar tudásunk.A döntés a tied,hogy javítassz-e.
    Én a béke jegyében akartam segíteni. :)

• Kleroo

veterán

válasz Rhino666 #60 üzenetére

:F
    Ez most komoly? hogy ez nem tetszik rajta?
    Mitől lesz jobb ha vannak rá.
    Egyébként kicsit lemaradtál,mert vannak már rá amióta nyílt a symbian

• Kleroo

veterán

válasz FRENK1988 #57 üzenetére

"Előtte is lehetett már róla hallani Tube néven. A világ legnagyobb gyártójához mérten az első saját tervezésű és gyártású Touch/érintős/ect telefonjának adott egy..... "

"Az Omniának combosabb hardver lapul a kijelzője alatt mint a Finn konkurensének (amit még 2 Firmware frissítés közt erősítettek),de(de helyett ÉS) ezt sebességben észre is lehet venni."

"Itt szépen elvérzik "->szépen? :P

"Míg az 5800 inkább szélesvásznú (16:10-9) addig az i900 normális (4:3) ebből adódik inkább a felbontásbeli különbség."->ez a mondat így ahogy van, nem jó. Nem ilyenek az arányaik,de egyébként is, az omniának egyszerűen alacsonyabb a felbontása(rosszab) nem az arányok miatt más,ahogy te sugallod :)

"...s bőséges kiegészítőivel halmozza el, ..."->ezt is ki kéne cserélni,mert így nem pont azt jelenti amit akarsz vele.bőséges helyett inkább remek/szuper/minőségi vagy ilyesmit kéne használni.Vagy ha a bőségest arra érted hogy sok,akkor meg pláne fura a mondat.akkor legalább bőséges kiegészítőkkel. de inkább át kéne fogalmazni,ez így fura :)

"...szóró összeszerelési minőség..." aki nem jártas 5800 témában, az rá nem fog jönni mi ez :D

"fejleszedős headset"- levágja a fejem? neeee :D (tudom mire célzol,de ezen is kéne pontosítani :) ).

A zene részt mindenképp átírnám.Az 5800 egy zenefon, így aki megveszi lehet hogy direkt mp3 lejátszó helyett is veszi,szóval egy fontos kritérium. Hangminőségben, pedig a legjobb mobil amit hallottam(maga a jel,amit lead a jacken) az pedig hogy a Samsung anno sokkal több pénzért egy jobb fülest adott mellé ne tudja már ellensúlyozni, hogy nem szabvány csatis, lényegesen csúnyábban szól a hangszórója, hangminőségben is nagyon elmarad,és tudtommal a saját zenelejátszója is igencsak rosszabb,valamint azt olvastam hogy nem valami hangos.
    Szóval közel sem döntetlen.
    Ma, 2010ben már 3-4k -ért kapni baromi jó füleseket. ne ezen múljon ;)

Ez 100% építő kritika. segíteni szeretnék, nem cseszegetni :)

• Kleroo

veterán

válasz Rhino666 #55 üzenetére

Alapvetően ezek telefonok.
    És remekül testreszabhatók.
    Nem értem a zártság problémád.
    vegyél nyitott gumidarabot,az talán kielégíti az igényeid :P

• Kleroo

veterán

Szép írás.de van benne pár logikai hiba(fogalmazásilag. Olvasd át még1x ;) )
    Azért érezhető az íráson,hogy az omnia az új jövevény. És azis hogy igyekeztél ezt palástolni(újdonság ereje :) )
    Szóval. Zeneileg szerintem egy rossz vicc az omnia az 5800hoz képest.Az pedig tök mindegy mit adnak hozzá,hisz egy igényes usernek van saját bevált jack-dugós fülese.,ami ugyebár nem samsung csatlakozó.....
    Használhatóságban,és telefon miben létében az 5800 jobb.Sokkal barátságosabb,és jobban magadénak érzed(érzem :) )
    Kamera terén ne is hasonlítsuk őket. Egy kalap szar az 5800 kamerája az omniához képest(bár a makró még elmegy,és a videója is nagyon jó,főleg hogy mennek a ledek).
    Egyik ismerősömnek van omniája,és sokat nyomkodtam.Ha ő hív,akkor őt mindig isszonyat rosszul hallom (érdekes mód,amióta meg van az omnia....volt szervízben,de nincs baja).
    A kijelzője nem vészesen pixeles,de egy 5800 után eléggé annak hat....
    Igazából nem is érdemleges összehasonlítani a két telót. Az egyik egy igazi telefon a kor összes vívmányával, a másik pedig egy agyontunkolt pda, telefon opcióval.
    Az omnia erősebb,testreszabhatóbb,minőségibb, szebb képeket lő.
    De alapvető tudásbeli fölénye nincs(wifi,gps,egyéb beépített akármi).
    ÉS akármennyire is omniát akartam anno,egyszerűen nem tudtam megkedvelni.Inkább csak arra lett volna jó,hogy naponta telepítsek rá valamit,majd elrontsam,újrarakjam,restart,hack,ect értitek :).
    Közben kapott sms-ek napló,pedig szépen eltűnnek. Mindegy. szóval az egyik okosteló, a másik pdateló :).
    Én a nokiát választom,de egyetértek a másik táborral is :)
    szerk: ja,és érdekes,de nálam a gyári böngésző tökéletes. gyors,nem fagy,nem lép ki.Pedig bonyolult oldalakat nézek rajta,és van hogy órákon át....És tud a háttérben futni a zenelejátszó. sőt last fm kliens is futott már háttérben,ami streamelte nékem a muzikot......ellenben a sima rádiótól összevissza fagy a teló. na szép :D

Olvasd át mégegyszer az irományod a logikai hibák miatt :)
    Szeretnék omnia fülest venni. mi a típusa? nem tud vki szerezni?:) (barátnőm s5230ához)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés