Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Természetesen személyautót is vezetek, és símán fel lehet úgy helyezni, hogy ne zavarjon a kilátásban. Számoljunk egy kicsit! Tegyük fel, hogy 50 -nel mész, ránézel a műszerfalon levő szellőzőre rögzített navira, majd vissza az útra. Vagyis, lenézel, átzoomolsz, értelmezed a kirajzolt képet, majd vissza, az útra. Mennyi idő alatt teszed ezt meg? Ha képes vagy rá egyetlen másodperc alatt, akkor 50Km/h /3.6 = 13,8m/s, azaz majdnem 14 métert mentél "vakon". Szerintem egyértelmű, hogy a két rossz elhelyezés közül, melyik a veszélyesebb.
-
válasz
üzenetére
Ne keverjük. Kamionnál a látóteredben elhelyezett navi semmit sem vesz el a látómeződből szinte, mivel magasan vagy, és hatalmas a felület is. Egy személyautóban a tükör alá, A-oszlop mellé feltett eszköz viszont simán kitakar egy eléd lépő gyalogost, vagy kiforduló/sávodba átcsúszó autót. Természetesen nem arra gondolok, hogy a kesztyűtartóban kellene tartani a navit, de az tényleg kicsit ijesztő amikor valaki kipakolja a szélvédőre és nem lát ki mögüle rendesen. A gyári navik is jellemzően a középkonzolba vannak építve, azokra is oldalra/lefelé kell pillantani.
-
-
-
bernel
tag
válasz
zharkanyi
üzenetére
Igen, a figyelmeztetés hasznos, de soha nem tudom, hogy ha nem adok meg cél címet, tehát nincs útvonal tervezve, akkor is figyelmeztet-e. Vagyis mindig érdemes útvonalat terveztetni, mert csak akkor tud figyelmeztetni, ha tudja, hogy merre mész? Vagy ha útvonalterv nélkül megyek egy úton, és 2 km-re van valami, akkor is szól, hátha arra megyek?
-
zharkanyi
tag
Ilyen helyzet nincs. Én mindig futtatom és az esetek 90%-ban semmi hasznom belőle. Persze másnak alkalmanként igen, mert jelentem, ha van valami. Tegnap is pont előttem volt baleset. Fél perccel az eset után már jelentve volt.
Ettől függetlenül nem tudhatom mikor kapok én valami infót a Waze felől, amire nem is vártam. Egy lezárt autópálya szakasz, egy baleset, vagy bármi más lehet bármikor. Én pl. 2,5 éve télen egy teherautógumiba szálltam volna bele a sötét téli éjszakában 130-asl, ha nem szól a Waze, hogy "objektum az úton".
Szóval persze. Futtatom, hogy másnak jó legyen, de nem tudhatom, hogy én mikor kapok valami olyan jelzést másoktól, ami időt spórol nekem, vagy akár egy balesettől kímél meg.
-
bernel
tag
válasz
Spett14
üzenetére
Én sokszor csak azért futtatom, hogy másoknak infót adjak arról vele, hogy arra, amerre én megyek, milyen a közlekedés. Remélhetőleg sokan tesznek így, hogy akkor is futtatják, ha éppen nincs konkrét szükségük rá, hogy ezzel másokat segítsenek, és így cserébe máskor ők fognak így segítséget kapni másoktól, ha nekik van szükségük infóra.
-
Spett14
tag
A látótérben van igazad, de én nem nézem folyamatosan a kijelzőt, bejárt útvonalak járok, Waze "csak" a pontszerzés és a jelentések kezelése miatt fut.
Az ügyeskezű szakemberek egyszerű, problémamegoldó ötletei vezetnek mindig a sikeres találmányok felé...
A telefonon tok nincs, csak alu bumper, így a hátulja szabadon van, csak egy fólia van azon is.

-
LámaZ
addikt
válasz
Spett14
üzenetére
A szépséghibája az, hogy ezeket a kütyüket nem tesszük az előre néző fej/szemek vizuális befogó szögén kívül.
Ha oldalra, sőt még lefelé vagy felfelé is kell nézni, akkor az nálam ki is esett a pályázatból. (Ezt akár kinyilatkoztatásnak is lehet venni.
)
Ugyan a visszapillantó tükröket (belső, oldalsó) is csak úgy tudjuk befogni a szemünkkel, ha elfordítjuk a fejünk, de ha valaminek van hátránya, azt nem muszáj továbbvinni más eszközökre is.Jut eszembe: láttam egy idős maszek antennaszerelőnél egy irtó aranyos megoldást.
A pasas maga készített GPS-tartót, méghozzá fémből, amelyet odacsavarozott az ősrégi Ladája műszerfalára. Olyasmi, mint egy íróasztali lámpa, amelyet csuklós karízületeivel ide-oda tudsz forgatni/mozgatni, csak merevebb a szerkezete (pillangócsavarokkal rögzítette, csak semmi öntapadó korong), hogy magától ne tudjon lötyögni. Természetesen a a műszerfal fölött pár centivel, a kormány előtt használja, így vezetés közben tekintetét nem kell levennie az útról, amikor rápillant a térképre. Na, nekem az a csúcs!
(Kár, hogy nem fényképeztem le.)Ui.
Aki mobiltelefonnal navigál és melegszik, legyen szíves, vegye már le a mobiltokot ilyenkor. -
apaszka
veterán
válasz
Peter.70
üzenetére
Bocsánat, nem értem. Álló helyzetben sem melegszik jobban...
Vagy ha a 🌞 miatt kérdezed?
Én semmiképp nem raknám légkondi befúvó elé. Az tuti nem tesz jót, és párásodás, kinyírhatja a telefont. Én feketén cseréltettem alaplapot a Note4 ben. Nem öt forint volt.
Szóval váltogatom néha a helyét, hol itt, hol máshova teszem.
Egyébként nem melegszik a telefonom. Navi közben megy a zene is róla, és egy fényképező alkalmazás. [link]
-
F-ECT$
titán
-
Spett14
tag
válasz
Peter.70
üzenetére
Köszi!

A műszerfalban azon a helyen egy rögzítési pont van, ahová gyárilag lehet venni pohártartót, jegyzetfüzettartót stb. Van egy műanyag hüvely a műszerfalban, ahová felcsavaroztam egy két rétegű bükkfa kör alakú alapot. Erre csúsztatva lehet ráhúzni a tartó részt.
És mindez fából, pillanatragasztóval ragasztva, lenolajjal kezelve! -
apaszka
veterán
válasz
Juditta_56
üzenetére
-
Juditta_56
aktív tag
Te meg ugye a tipikus felsőbbrendű férfi?!

Ha a "konstruktivizmusodat" már tegnap beveted ironikus megjegyzések nélkül, akkor megköszöntem volna a felvilágosítást.

Nyilván erős a teló antennája, mert nem volt eddig ilyen gondom, még a kesztyűtartó nyitott ajtajában is működött. Legközelebbi autóvásárlásnál, megígérem, hogy lenézően elutasítom a repeaterrel nem rendelkező autót.
Köszönöm a mindenre kiterjedő kinyilatkoztatást!

-
zeon.hu
nagyúr
Én nem bonyolítom túl, ilyen nyolckarú tartót használok kocsiban (szellőző), meg kerékpáron is.
Olcsó, jó
-
LámaZ
addikt
GPS-tartó ügyben is tudnék mesélni, amúgy.
A fentiek/lentiek közül Spett14 megoldása tűnik a legkreatívabbnak, bár van egy komoly szépséghibája.
Ha van rá igény, esetleg majd írok erről is egy körbejárósat.Addig is álljon itt saját gyűjteményem.
Megjegyzem, mindegyik egy-egy elvetélt kísérlet, egy-egy zsákutca.
-
LámaZ
addikt
válasz
Juditta_56
üzenetére
Te ugye a tipikus szőke nő vagy?
Ha igen, ha nem, álljon itt túltengő konstruktivizmusom újabb megnyilvánulása.
A műholdas navigáció úgy működik, hogy a készüléknek rá kell látnia a műholdakra, minimum 3 (három) db. műholdra. A rálátást még a fák is akadályozzák – sűrű erdőben barangolva ezért nem igazán működik a GPS –, de a fém (az autók tetejének többsége ilyenből van) aztán pláne. Természetesen az ablakokon bekukucskálhat azért pár műhold, és ha jó a készülék vételi képessége (erős az antennája), akkor még szerencsénk is lehet.
Akkor fogalmazzuk is meg mindjárt az első ökölszabályt, illetve a kiegészítését: A GPS-navigátort ajánlott az elülső szélvédő mögé szerelni, mert ott van a legjobb rálátás az égre. (Erre még visszatérek, amúgy.)
Na, és mi ennek a kiegészítése?
Az – kérlek szépen! –, hogy lenne ennél jobb megoldás is – különös tekintettel arra, hogy egyes autógyártók olyan szélvédőket rendszeresítettek, amelyek anyagában árnyékoló anyag, magyarán fém van, emiatt maga a szélvédő üveg árnyékolja le valamennyire a GPS-jeleket. Akkor pedig logikusan következik, hogy olyan megoldás kell, ami ilyen dolgoktól nem függ, vagyis, mi? Hát a GPS-jelismétlő („repeater”). Ugyanúgy, mint a tetőre szerelt rádióantenna, ugye. Az autógyártóknak ma már kutyakötelessége lenne, hogy az autó tetejére felszereljék a rádióantenna mellé a GPS-műholdjel fogó és ismétlő antennát is (esetleg egyéb antennák, pl. GSM-antenna) mellé. Kint lenne az antenna, és bent, a mennyezeten befelé sugárzódna a megismételt, jó erős GPS-jel.
Tehát a lobbista feladat adott: piszkálni kell ez ügyben az autógyártókat, odáig elmenve, hogy autóvásárláskor lenézően elutasítjuk azokat az autókat, amelyeket a gyártó nem szerelt fel ilyen kütyükkel (nem extra, alapfelszerelés!), hanem - eléggé el nem ítélhető módon – ezt a feladatot, mint utólagos barkácsolást, rálőcsöli a gépjárművezetőkre.
Elég részletes voltam? -
merqree
őstag
válasz
Juditta_56
üzenetére
Egy jobb tapadokorongos 5-8ezer. Ezzel az a baj, hogy rosszabb uton razkodik, homerseklet valtozas esten, foleg telen kepes a veletlenszeru leesesre, a fizika miatt.
Plusz kitakar eoeg nagy reszt a szelvedobol az 5,5" os telefon.
Osztottam szoroztam, szivtam a fogam, aztan megvettem.Tehat azt akartam ezzel mondani, hogy mire kiprobalsz 2-3rogzitot, addigra kifizetted a brodit tartot

-
Spett14
tag
Én már meguntam, hogy a telefonhoz nem lehet normális áru, minőségi telefontartót venni. (Z5c)
Szélvédőn tartani nem szeretem, a nanopad folyamatosan beporosodik. Fontos volt számomra a stabil tartás, mivel sokat megyek erdőben.
Úgyhogy faiparos lévén csináltam egyet!
KépEgy hónapja csináltam, azóta fúrtam 4 db 10 mm-es lyukat a felső részére, így a légkondi is tudja hűteni.
Tökéletes és egyedi!
Tervezem, hogy egy kínai asztali dokkoló alsó részét is összebarkácsolom vele és a kábelezést elrejtem a műszerfalban! -
Juditta_56
aktív tag
Köszönöm az ötleteket Neked
és Mindegyikőtöknek! 
Nekem ilyen tartóm van (amit Adamsky is linkelt), szélvédőre ragasztva-vákumozva. Amikor nem süt a nap, tökéletes.
A telóm NEM vízálló
, viszont nem is volt 80+, csak 40+. 
A gond az, hogy több mint 17 deka+a tok, ezért kerestem olyan tartót, aminél alul is meg tudom támasztani a műszerfalon. Plusz gond, hogy a telefon bekapcsológombja az oldalán, a közepénél lejjebb van, így csak asszimetrikusan és/vagy a súlypontjánál lejjebb lehet befogni. Az Astra H szellőzőlamellái hajszálvékony műanyagból vannak, nem hiszem, hogy megtartaná. CD-m nincs, ráadásul a klímám is szexuális műszakot tart, drágább lenne megcsináltatni, mint a teló, most nincs keret rá.
Megoldás lehet az ExoGear - kösz, Adamsky
- vagy a Brodit+ProClip - merqree, köszönöm
- feltéve, hogy nyerek a lottón. 
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
MunezXBK
üzenetére
Én spec. azzal is próbálkoztam. Viszonylag jól a helyén marad, de ...
A "nanogenyó" meglehetősen gyorsan koszolódik, így tapadást veszíthet az ember. Az se "jó", ha (nagyon) tapad, mert alig lehet lecibálni a telefont (a HTC Desire-m hátlapját néha letépte). Amit link-eltem, azért is szeretem, mert egy kézzel teszem be, és veszem ki a telefont, egy szemvillanás alatt. -
törölt tag
Vízálló teló kell, meg egy tapadókorongos pohártartó.

-
viktorhu
veterán
válasz
fant0mi
üzenetére
Nekem ez vált be nagyon:
Universal 360 rotate Smart Phone GPS Car CD Slot Dock Dash Mount Stand Holder for iphone 5 5s 6 plus suporte para celular gps
http://s.aliexpress.com/M7fE77VBSimán berakod a CD helyére a tartót (kiszedhető, nem roncsol), és nagyon kellemes a használata.
-
e=mc²
őstag
Ezt a fajta felfogatast nem ajanlom. Tobb tartom is volt, de ezek a muanyagok gyengek, elhajolnak egy ido utan a lamellakba feszitett pockok.
Ez a fajta viszon annal jobban bevalt szamomra. Rugos, es az odaszoritja a venti lamellakhoz rendesen.
Amit en most hasznalok es ajanlom is az olcso (egy probat meger) kategoriaban az ez lenne. Egy Lenovo P780as telefont tart. Eloszor aggodtam, hogy csak ketoldalt tartja es le fog esni ha szar utakon megyek, de az elso hasznalatkor tokeletesen megnyugodtam. Faszan megtartja a kanyarokban sincs kilenges.
-
<Adamsky>
nagyúr
Ez nagyon autó függő. Milyen autód van, ha nem titok?
Nekem egy 2008-as Cee'd-ben van (ha kell készíthetek majd róla képet) egy ilyen ExoGear ExoMount Touch (én még 8-9e Ft-ért vettem)"feltapasztva" az óracsoportot körülvevő műanyag "napellenző" oldalára úgy, hogy a belekerülő telefonra rá tudom irányítani a klímát. Tudom, rohadt drága, de kb. egyszer kell megvenni, elég minőségi cucc. Nekem a szellőzőrostélyos megoldások nem jöttek be (a szellőző kialakítása miatt egyik sem maradt stabilan a helyén.
Egy olcsóbb alternatíva [link] -
Digger
senior tag
válasz
Juditta_56
üzenetére
Sokan azért használnak egy 25 ezres egyszerű célnavit, mert nem akarják a 80+ os telójjukat szétsüttetni a szélvédő alatt. Nekem most van úton egy note3pro és már azon filózok, hogy hol lesz a helye. Úgy gondoltam, hogy a szellőző kiömlőre keresek egy olyan tartót, ami egyben a klímával hűti is. Tudtok ajánlani valami ilyesmit? Létezik olyan, ami nem takarja ki teljesen a teló hátlapját?
-
MunezXBK
nagyúr
Nna, Waze letöröl, újra felrak és így működik.
Apaszka:

-
simico
aktív tag
Igen, a fő képernyőn ilyen vacak. De nem mindig, például ha csak a teszt kedvéért elindítom, akkor szinte mindig rendesen tudom mozgatni a térképet, max kisebb röccenések vannak. Ha viszont tervezett úton megyek, pláne ismeretlen helyen, akkor szinte mindig baromi darabos a térkép mozgatása, sőt, ilyenkor az egész UI baromi lassú (például rábökök a bal alsó gombra és kb 3 másodperc múlva jön csak elő a menü). Például hétvégén Pestről mentünk Kisorosziba és Szentendrén a piros lámpánál állva meg akartam nézni, hogy a hídon vinne-e és nem kompon (eszembe jutott, hogy valaki múlt héten írt kompos problémáról), de egyszerűen nem tudtam Tahitótfaluig elgörgetni a térképet, nem kicsit lettem mérges. Mindezt 2014-es csúcsmodellen.
sz_abika: igen, azt tapasztalatból tudom (minden nap arra járok), hogy kiadós nagy zuhé után ingyen alvázmosás van a vasúti aluljáróban
Most viszont semmi nem esett, ráadásul a Szabolcs utcába vitt volna az eredeti útvonal (az aluljáró nem volt az útvonalban), az meg ugye a lejtő teteje az aluljáró irányába, szóval fizikailag képtelenség ott még kis pocsolyának is kialakulnia 
Más. Tegnap észrevettem, hogy eltűnt a magyar nyelv (is) a wazém beállításaiból
wtf? 
Vasárnap nálam is eljátszótta a nincs GPS dolgot, de kiléptem és rögtön elindítottam újra, azonnal megtalálta a GPS-t.
-
Juditta_56
aktív tag
Nem tudom, ezzel most mi bajod van?! Előtte mentem ugyanúgy vagy 70 km-t, egyszer sem vesztette el a jelet.
Sajnos, a telómat, ha süti a nap, túlmelegszik és kikapcsol. Az első ülésre szoktam ilyenkor tenni, de ott aznap a 83 éves Édesanyám ült. Akkora különbség lenne az a 80 cm? Vagy mi?
Csípem, mikor ilyen konstruktívan szóltok hozzá...
-
-
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
-
LámaZ
addikt
válasz
Juditta_56
üzenetére
„elvesztette a jelet...a hátul ülő lányom kezében volt a teló - a szélvédő alatt melege van”
Jó hogy nem dugtad el a csomagtartóban. -
merqree
őstag
Kám és Vasvár között egy szakaszon nem volt beszinezve a navigacios utvonal, csak Vasvár előtt 400-500 meterre.
Ez valami terkephiba lehet, javitsatok MAJD ki, koszonom. -
simico
aktív tag
Szerencsére a fagyás és egyebek engem elkerültek, egy dolog viszont baromira idegesít, ez pedig a térkép használata. A kicsinyítés/nagyítás még mindig nagyjából használhatatlan, a térkép mozgatása pedig katasztrófa. Húzom az ujjam a térképen és másodpercekig semmi sem történik, majd valami iszonyat darabosan elkezd mozogni a térkép, persze a felét se követi le annak amit az ujjammal csinálok. Mintha valami képregényt néznék... egyszerűen lehetetlen az útvonal egy távolabbi részéhez odahúzni a térképet. A 3.9 verzióban nem volt ilyen gond, a 4-es tiszta telepítés után is ezt csinálja. "Öcsém, ez szar!". Ez és a mostanában többnyire szar útvonaltervezés elég volt nekem, inkább el se indítom mert csak felmérgesít.
-
MunezXBK
nagyúr
Nem tudom mennyire ON, de mióta 6.0-ra frissítettem, Waze nem lát GPS jelet, ez egyedi probléma?
-
Juditta_56
aktív tag
Nnnna, hogy én is panaszkodjak egy kicsit:
Megvolt az első navis hiba, gondolom, elvesztette a jelet ott, ahol piros, én nem láttam a képernyőt, mert a hátul ülő lányom kezében volt a teló - a szélvédő alatt melege van...
Mondta - a Waze -, hogy forduljak jobbra, majd balra, de balra már nem volt utca.
Mit mondjak, örömet okoztam, "kicsi" lányom úgy röhögött, hogy majdnem bepisilt.
Persze, azért odataláltunk az Auchanba...
-
marsu.
senior tag
Szolnoknál 4-es főút Bp felé ezen része tényleg 70-es szakasz? Waze szerint igen, én viszont nem emlékszem, hogy láttam volna táblát. Lehet csak elbambultam. Trafi miatt kérdezem.

-
merqree
őstag
Budapest-Heviz ma delutan, fagyas es hibamentes navigacio.
-
LámaZ
addikt
válasz
viktorhu
üzenetére
Akkor, szerintetek, próbáljuk ki? Soha nem navigáltam a Google Térképekkel.
Alul mindenféle tippek vannak:Népszerű tippek
• Pontosabb helymeghatározás: http://goo.gl/OgnOsv
• Hangnavigálás javítása: http://goo.gl/bDMK6P
• Hibás útvonalterv jelentése: http://goo.gl/hyOG6mTovábbi tippek
Látogassa meg a súgót: http://goo.gl/zganXzMost jut eszembe:
Anno azért nem tetszett, mert földutakon akart vinni. -
törölt tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Igen, az nagy előny, hogy közvetlen Google fejlesztés. Azzal, hogy Androidot használsz, már eleve hozzájárulsz jópár Google feltételhez. Nem feltétlenül kell aktív Térkép használónak lenned ahhoz, hogy infókkal segítsd a Térkép pontosságát. Tudomásom szerint a Waze viszont csak a saját felhasználóitól kaphat egyéni forgalominfókat.
-
viktorhu
veterán
válasz
Siriusb
üzenetére
Meg a google maps azt is tudja, hogy általában milyen sebességgel járható egy út, nemcsak azt, hogy 10 perccel ezelőtt mennyivel ment végig rajta valaki. Múltkor szentendrei szigeten nulla forgalom mellett sárgával jelzett nekem egy útszakaszt, nem is értettem, hogy ez hogy lehet. Aztán odaértem, és kockaköves volt az út azon a részen, rendesen le kellett lassítanom, szóval ezért volt sárga, nem a nemlétező forgalom miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 1 TB 27%-os áfás számla (0449AB)
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 86%
- HP EliteBook 650 G9 15" Laptop! I5-1245U / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Ford Focus ProClip + Apple iPhone SE Passzív tartó csuklóval)

, viszont nem is volt 80+, csak 40+.