Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcedli
tag
Ahogy korábban ígértem, most szólok: elkeztük a sebesség határokat tesztelni Magyarországon a wazeben

-
fant0mi
őstag
Kaptam egy spanyol nyelvű üzenetet a kliensben a Waze-től. Más is kapott? És miért pont spanyolul?

Únete al webinar de introducción a la edición de mapa. -
edk-
őstag
A Vörösvári útról a Serfőző utcára (az Árpád fejedelem útja felé) és a Pacsirtamező utcára is Exit Rightot mond. Utóbbira nem kéne inkább Turn Right?
-
Sanyi.mTs
addikt
miért van az, h ha Bp-ről ide (bocsi a gmaps-ért) szeretnék tervezni, az utolsó 100m-ereken földúton tervez, pedig, van oda rendes út is.
-
marcedli
tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
A Waze a Google TTS/ASR -t használja ehhez a funkcióhoz. Ameddig ez magyar nyelven nem készül el, addig nem lesz benne a kliensben magyarul, a Google-re vár a Waze.
A TTS/ASR együtt jár, külön nem aktiválható, és központilag kell beállítani. amely országokban engedélyezve van, ott tudod használni, ahol nem, ott nem. Nálunk nincs engedélyezve. -
<Adamsky>
nagyúr
Látom, hogy (jó régen) volt már téma a TTS hang, de nem nagyon láttam visszajelzéseket, hogy bárkinek is sikerült volna beizzítani. Szóval? Működik, és ha igen, milyennel?
-
zharkanyi
tag
válasz
Blizzardking
üzenetére
Én azért megkérdezem, hogy miért szeretnéd, hogy ne tervezzen arra?
Ha valami olyan ok, ami mindenkit egyformán érint, akkor lehet bele kell nyúlni a térképbe. Felénk volt olyan, ahol a földutak, rendes utak a szó szerinti értelmezésben jók voltak, de felhasználhatóság szempontjából nem.
-
marcedli
tag
válasz
Blizzardking
üzenetére
A Waze mindig a leggyorsabb utat fogja tervezni, akkor is, ha neked nem tetszik, ezért van még 2 alternatíva, hogy választani tudj. egyébként ez egy olyan kérdés, amivel nagyon sokat foglalkoznak, hiszen mindenkinek más a "jó útvonal", nehéz belőni, sokat agyalnak rajta, mik legynek a tervezési szempontok a forgalmi viszonyokon túl.
Ha "bizonyos" útvonalat akarsz belőle kierőszakolni, akkor a tervezés után adj meg egy köztes pontot, ami az általad kívánt útba esik. -
Watt25
veterán
válasz
Blizzardking
üzenetére
Olyat nem lehet csinálni, hogy csak számodra legyen tiltva.
-
Blizzardking
őstag
Üdv Hölgyek, Urak, egy láma kérdésem lenne. Van-e lehetőség arra, hogy bizonyos utakat eleve kitiltsak a navigációból, és soha ne tervezzen arra?

-
törölt tag
válasz
Dolphine
üzenetére
Fog az menni. Kicsit tanulmányozni kell, de bele fogsz jönni, nem egy nagy etwas. Vagy, használhatsz mást is. A floating multiwindow-multitask alkalmazások között több Tasker plugin is van. Pl. az Overlay -is ilyen. Csak azért ajánlottam a másikat, mert azzal már csináltam hasonló multiapp kezelőfelületet.
-
törölt tag
válasz
Dolphine
üzenetére
Szerintem bármelyiket használhatod. A kezelő widgetét beteszed egy Floating Widgets profilba, kívánt pozícióval és átlátszósággal. Tasker plugin, így megadhatod a Robotnak, hogy a Waze fölött jelenítse meg a profilt, vagyis a lejátszó kezelőfelületét.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Egy kicsit off a kérdés, de Ti a WAZE mellett használtok valamilyen zenelejátszó programot? Ha igen, melyiket?
Köszönöm előre is a válaszokat!

-
<Adamsky>
nagyúr
Az "Advanced" menüben, Android alatt is van "Allow access to calendar" (ez alapból ki van kapcsolva). Nem próbáltam, de nagy valószínűséggel ez lehet "a ludas", ill. ennek kikapcsolását követően a GPS-nek is ki kéne kapcsolnia. Szerintem.
Na, látom, közben az "almások" megerősítették.

-
SZATA
senior tag
iOS - GPS - Waze
"Most aktiválták nálunk a naptár értesítéseket, amely azt csinálja, hogy figyeli, épp hol vagy (MINDIG), és ha olyan naptár bejegyzésed van, aminél van hely is megadva, akkor szól 1-2 órával előtte, hogy mikor kell elindulnod, hogy odaérj, illetve akkor is szól, amikor már muszáj elindulnod, mindezt az aktuális forgalom függvényében.
Ezt engedélyezni/letiltani a Waze beállításaiban tudod, Általános/helyzet követése, illetve a naptár menüpontokban.A Waze alkalmazás programozásilag a naptár szinkronhoz NEM használja a GPS helymeghatározást, csak a területit (wifi+tornyok).
Tehát igen, a Waze miatt van ott a nyíl akkor is, ha kilövöd az appot az előzményekből."
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem vagyok almás, de ilyen szempontból szerintem nem lehet nagy különbség a két rendszer között. Szerintem ez nem Waze hiba lesz. Rendszerindítást követően ("mindig"-nél) rögtön meg is jelenik a GPS fix kis ikonja?
Egyébként - gondolom - ahogy Android-on, úgy iOS-en sem lehet adott programból (programozhatóan) ki-be kapcsolni a GPS-t (na, jó, Android-ban erre van kerülőút: root & Tasker).
Egy a lényeg: szerintem a Waze-n kívül keressétek a hibát.(#4456) lacy86
Mi ez az "alvó üzemmód"? A rendszert, vagy az alkalmazást lehet "altatni"?Egyébként más - GPS-t használó - program nem ugyanígy működik? Nem világos, hogy miért a Waze hibás működésére gyanakodtok.
Szili17
A térképhiba javítva. Hétfőn tesztelem. Köszönöm a segítséget és a rengeteg hasznos infót! -
kertsa
senior tag
Egy barátonak szintén ios 9.2.1 van a telefonján és ott jól működik. Tegnap megnéztük a bállításokat és egyeztek. Ez érdekes. Azt javasolta, hogy restore telepítsem újra, de az sem segít. Nekem van olyan emlékem, hogy volt olyan gps beállítás, hogy az alkalmazás használata közben. Bízom benne, hogy valaki tudja a tutit és tovább adja az infot

-
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Arra keresek megoldást, hogy a Waze csak akkor használja a gps-t, amikor elindítom. Most az van vele, hogy folyamatosan aktív a gps jel az állapotsávban. Viszont IOS rendeszeren mindig vagy soha a válsztási lehetőség. A mindig a most fennálló helyzet, a soha pedig az app inditásakor átirányit a beállításokba, hogy kapcsoljam be. Mielőtt újratelepítettem a telefonon szoftvert nem volt ilyen hiba. Tudja valaki a megoldást, hol és mit kell állítani, hogy ez jó legyen?
-
Taybore
aktív tag
válasz
Juditta_56
üzenetére
A Facebook webes felületén az engedélyeknél vond vissza a Waze hozzáférését, és próbálj újra bejelentkezni a Waze-ban a FB fiókoddal.
-
fant0mi
őstag
válasz
Juditta_56
üzenetére
Ugy van, uzemanyagarat csak es kizarolag a helyszinen tudsz rogziteni.
-
Juditta_56
aktív tag
Sziasztok!
Új (ezúttal használható, android 5.1) telefon kapcsán telepítettem a Waze-t. Nagyon tetszik, de volna pár kérdésem:
- Minden bejelentkezéskor be kell (kéne) írnom a Facebook e-mailt-jelszót, de nem jegyzi meg, és ha pl. barátokat keresnék, akkor újra kéri az e-mail címet meg a jelszót.
Miután ismerősökkel konzultáltam, és kiderült, hogy Nekik nem kéri, próbáltam a fióktörlést, új fiók készítést és egy újratelepítést, de ugyanúgy viselkedett ezek után is.- Még egy kérdés: üzemanyagárat frissíteni csak az aktuális benzinkút közelében tudok, vagy csak én vagyok a béna és nem találok más lehetőséget?
Előre is köszönöm a választ!

-
zharkanyi
tag
Még egy érv az inkább kevesebb rendőr jelzés, mint fals riasztások mellett:
A kezdő wazerek (vagy esetemben épp a mellettem ülő utasok, akik még nem ismerik) eddig le voltak nyűgözve, mikor mondtam, hogy "figyelj csak ott lesz a rendőr", hisz a Waze miatt tudtam előre.
Mostanában inkább meg se szólalok. Egy Békéscsaba oda-vissza úton vagy 6-8 alkalommal szólt a Waze, hogy rendőri ellenőrzés várható és mellettem/mögöttem ülő kollégáim azt tapasztalták, hogy ebből 0 alkalommal voltak tényleg ott.
Eddig kb. aki kiszállt mellőlem azt az út végére meggyőztem (na jó, inkább a Waze győzte meg), hogy neki is használnia kell. Jellemzően a riasztások miatt, amiből vidéken szerencsére rendőr miatt jelentősen több van, mint mondjuk balesetből. (Az út szélén álló autó, vagy ködös időjárás jelzés azért általában még nem győz meg senkit.)Mondanom sem kell, hogy a legutóbbi utasaim nem tették fel a Waze-t és egy lökött kockának tartanak, aki butaságokat magyaráz nekik.
-
zharkanyi
tag
válasz
marcedli
üzenetére
Ok. Logikus, amit írtok és elfogadom.
M6-on napi szinten ingázok. Itt szoktak mérni és az utóbbi 2 hétben többek közt itt volt többször is rendőr a waze szerint: https://www.waze.com/hu/livemap?zoom=17&lat=46.92157&lon=18.89536Mostanában egyszer sem volt ott, pedig ha mérnek, akkor valóban ezen a helyen szoktak.
Menet közben nem szoktam megnézni hungary2, vagy más tette ki. Szorgalmasan köszönöm meg, vagy jelentem, hogy "nincs ott". Mostanában csak utóbbi.
Így azt sem tudom, hogy jellemzően hány órányi időtartamra adja meg a rendőrség a sebességmérést. Azt meg végképp nem, hogy ebből a gyakorlatban mennyit vannak ott.
Erről esetleg nincs valami infó/sejtés?Nekem gyanús, hogy a valóságban jóval kevesebbet lehetnek kint a rendőrök, mint amit a police.hu-n megadnak. Ha ez így van, akkor felmerül, hogy nem-e a Waze ért el akkora penetrációt, hogy a rendőrség már szándékosan játszik kicsit ezzel.
-
marcedli
tag
Hozzátenném, hogy egy ember semmilyen jelentést nem vesz le a térképről. Akkor se, ha nálad a kliensben eltűnik. Ahogy egy Wazer nem csinál dugót se. Akkor se, ha jelenti, és nála piros lesz a szakasz.
-
Szili17
tag
válasz
zharkanyi
üzenetére
Izgalmas lenne tudni hogy ugyan az került-e vissza vagy sem (megköszönések száma pl). Én nyomkodtam már úton álló autó meg köd, meg hasonló jelentésre nincs ottot, nekem is eltűnt, ugyan nem néztem meg hogy "mögöttem visszajött-e", de szerintem nem.
Olyan nincs, hogy te vetted le nincs ottal, a szerverről eltűnik, de neked megint megjelenik, ez tuti.
Megnézem majd a 44-est, autópályán jellemzően meg van adva a kilóméterkő (én nem láttam még olyat ahol nincs), ott olyan sűrű, amilyen sűrűre a rendőrök megadják és pont arra a pontra kerül, ahová mondják. Ha azt mondják hogy M6 jobb pálya 86+250 kmsz, akkor Dunaújváros mellé kerül ki a 68+250 kmsz-re a Szekszárd felé vezető szakaszra. Ha azt mondják hogy a 92+750-nél is mérnek akkor oda is kikerül, itt a rendőrök adták meg ilyen sűrűn, ennek a valóságtartalmát előre nem lehet megítélni.
Nem azért mondtam hogy ott kellene erről beszélni, csak egy példát akartam hozni, hogy miért kérdeztem a helyet. -
zharkanyi
tag
válasz
Szili17
üzenetére
Én azt látom, hogy mikor a "nincs ott" gombot megnyomom, akkor kb. 10-20mp-re tűnik el és már jelenik is meg. Ezt vagy 20 esetben éltem át az elmúlt kb. 2 hétben.
Persze nem kanyarodok vissza megnézni, hogy újra az útra hajtva figyelmeztet-e. Lehet a szerveren (és így a többi wazernek) már valóban nincs ott. Ezt nem tudom, de nálam még azelőtt visszajön a kijelzőn, hogy a "látómezőmből" kikerülne.Én most a 44-es úton (egyetlen út oda-vissza kb 6-7 téves rendőr jelzés) és az M6-on (napi 3-4 rendőr, aki nincs kint) mellett a böngészőben a Livemap-en néztem egy útvonaltervezést Oroszlányba és tett ki 5 helyre rendőr jelzést.
Fórumot nem csípem. phpBB-t mindig is követhetetlennek tartottam, Vbulletin párti vagyok.

Nyugi. Ettől függetlenül nagyjából követem az engem érdeklő témákat, de az általad linkeltet csak most olvastam. Köszi. -
Taybore
aktív tag
Örülök, hogy nem zavar
Vezessünk szabályosan! 
Ahol naponta 2 wazer jár, oda miért nem érdemes kitenni a jelentést? Ők mitől érnek kevesebbet mint a sokak? Pont annak a két embernek jó, akik előtt senki nem ment, hogy megnézze, van-e ott rendőr. Hol ebben a logikai bukfenc? -
simico
aktív tag
válasz
Taybore
üzenetére
Amúgy is szabályosan kéne közlekedni mindenféle rendőr vagy jelentés nélkül is, de ha ez nehezedre esik
Tőlem akár mindegy egyes km szelvényben lehet traffi, nem érdekel.
de vidéken, ahol kevesen használják, ott jó, hogy egy idő után újra kiteszi a hungary2.
Szerintem ahol annyire kevesen használják, ott nincs is semmi haszna a jelentésnek. Mert kinek lesz kint három órán át a jelentés, annak a másfél wazernek aki arra téved? A jelentéseknek pont ott van minél nagyobb haszna, ahol többen használják a Wazet. Hiszen a jelentések az arra haladó wazereknek szólnak, nem a fotelhuszároknak. A rendőr, baleset, úton lévő tárgy, dugó jelentéseknek pont az aktualitás a lényegük és az értelmük: hogy pont akkor és csak akkor van ott az a dolog. A Wazenak is ez az egyik fő lényege a konkurens navikkal szemben. Szóval szerintem a "rakjunk ki félnapos automata jelentést oda ahol csak a fehér holló jár" jelen esetben egy logikai bukfenc.
Én így látom, nem kell egyet érteni vele. Ahogy fentebb már írtam, a rendőrös jelentéseket leszarom, nincs okom bármin változtatni csak mert kint áll egy rendőr. -
Szili17
tag
válasz
zharkanyi
üzenetére
Nem téged akarlak követni, de ha konkrét példát hozol hogy melyik az az útvonal, akkor picivel többet segítesz. Meg tudom nézni hová kerülnek ki, mikor, mennyi időre (mondjuk januárban), ilyesmi. (Ha van egy szabad délutánod, akkor ettől a posttól kezdve olvass egy kicsit, én sokat írtam, de hasonló a téma.
)
Nincsottozás: Igen, amikor indul a hónap és időm engedi én ránézek azokra amikben benne van az én kezem, hogy kikerült-e, jó helyre, minden megvan-e adott nap (nyilván nem reprezentatív megnézni 1-én este hogy mi van kint, de picit megnyugtató, ha minden oké). Láttam olyat aminek kint kellett volna lennie és nem volt ott (fél órácsak telt el a kezdete óta), kerestem hogy mi van most 'öcsém ez szar wazze'?
Aztán a következő kihelyezést megvártam és kikerült, jó helyre, minden király. Mi volt a gond? 30 perc alatt legyilkolták onnan a wazerek, ami nem baj, mert ha nincs ott vegyék le. De ott a probléma amit vázoltál:
Mi van ha csak később jönnek ki? Hát jelenleg visszakerülnek, de nem rögtön. Itt valami egészséges sűrűséget kell találni, mert ugye vannak 2-2.5 órás mérések, meg vannak bejelentette 12 órásak is. Előbbinél lehet hogy kint vannak végig, vagy 20 percet késnek mondjuk, aztán már nincs is ott a jelzés, utóbbinál meg én biztos vagyok benne hogy nincsenek ott egész nap, de hát mikor vannak akkor? Ki tudja ezt megjósolni? Ha visszateszed 5 percenként, én is kiakadnék. (Ezt szerintem pont itt írtam már korábban, de lehet hogy nem, nem lényeg.) Jelenleg óránként kerül vissza. Igen, ha 18:00-tól 22:00-ig mérnek és te 18:55-kor eltünteted, akkor 19:00-kor "visszajön". Egyelőre nem tűnik ez rossz kompromisszumnak, de ha van jobb ötlet akkor nyitottak vagyunk rá, főleg ha megvalósítható.
A sok kihelyezésre annyit mondanék még, hogy az M86-ot (amit a kolléga kifogásolt) meg is néztem és támadt is egy ötletem, ezt megvitatjuk, ha úgy döntünk kipróbáljuk és aztán hát nézzük az eredményét. Belátható hogy ez nem megy 2 nap alatt. -
Taybore
aktív tag
Van értelme.
Ha a police azt mondja, hogy "napközben" ott fogunk mérni, vagy 0-24h között, vagy elég csak pl 14:00-18:00 között, és 14-kor kikerül a jelentés, Te 14:05-kor rányomsz, hogy nincs ott, akkor egy darabig tényleg nem is lesz ott a jelentés. Mivel azonban még bőven kimehetnek mérni mondjuk egy órás késéssel, jó, ha visszakerül. Ez forgalmas úton nem gond, mert van elég wazer, de vidéken, ahol kevesen használják, ott jó, hogy egy idő után újra kiteszi a hungary2. Még mindig azt mondom, hogy legyen jelentés rendőr nélkül, mint rendőr jelentés nélkül. Amúgy is szabályosan kéne közlekedni mindenféle rendőr vagy jelentés nélkül is, de ha ez nehezedre esik, akkor azon a szakaszon 4× fékezel picit, biztos ami biztos. Jobb félni mint megijedni, nem? -
marcedli
tag
-
zharkanyi
tag
válasz
Taybore
üzenetére
Nagyon jól tudom, hogy hungary2 a rendőrségi adatokat viszi fel és azt is, hogy nem lehet tökéletes.
Ettől függetlenül nagyon durván rossz lett az általam használt útvonalakon a "találati arány".
Mindig nyomom is a "nincs ott"-ot, de ezzel kapcsolatban több okból sem vagyok nyugodt:
- Mi van ha a robot 16:00-kor kitette, én 16:05-kor jelzem, hogy nincs ott, 16:10-kor meg kiállnak mérni?
- A most készített screenshot-ot előbb készítettem, mint ahogy a mérés elvileg kezdődött és livemap-en látszik.
- Nem szoktam visszafordulni és még 1x végighajtani az útvonalon, de a "nincs ott" jelzésem után én azt látom, hogy eltűnik a rendőr jel az útról, majd rá kb. 10 másodpercre újra visszakerül. Nem vagyok biztos benne, de szerintem ez a wazerek által jelzettnél nincs így.Én lassan 3 éve használom a Waze-t, vagy 2 éve Waze King vagyok és szerintem vagy 2 tucat embert biztos "behülyítettem" már.
Ajánlott irodalmat olvastam korábban, nem sok kritikával éltem eddig, de ez a rengeteg fals rendőr tényleg zavaró. -
Kbali
nagyúr
válasz
Szili17
üzenetére
Köszi a választ: igazából úgyis a beállításoknak megfelelő utat ajánlja fel, csak itt is működik az, hogy tervezett útvonal esetén sokkal lassabban veszi észre az új szitut, mint ha csak simán mész és csak követi a helyzeted.
Az általam említett "hiba" az M3 bevezetőnél történt - kipróbálható - a Körvasúti sori felüljáró előtt van egy jobbra kihajtás, ami után kb. 10-20 méterrel van egy balra vissza, majd jobbra kanyarkombó, ami után a zajvédő fal mögött mész párhuzamosan a bevezetővel, majd a híd alatt fordultam el balra és még onnan is vagy 50-100 m kellett, mire észrevette, hogy nem a tervezett útvonalon vagyok, ami bevitt volna eredetileg a Kacsohig. -
fant0mi
őstag
válasz
zharkanyi
üzenetére
Én személy szerint mondjuk szeretem, hogy bennevan a police.hu tervezet is. Nyílván egy két település között megadott mérésnél igen hosszú szakaszt is jelenthet, amire felkerül 3-4-5 hungary2 jelentés is. Engem nem zavar, ha nincs ott akkor nyomok rá egy Nincs már ottot. De meglepetésként még nem ért sebességmérés így, mert valahol ott voltak, ha nem is pontosan ott. Ez függ persze, hogy mennyire tartja be az adott kapitányság a tervet. És a pontos helyen meg biggyesztek egyet, vagy ha eltalálja a mérés pontos helyét hungary2, akkor belájkolom.
-
Taybore
aktív tag
válasz
zharkanyi
üzenetére
Ha úgy adják meg a jardok a mérés tervezett helyét, hogy X és Y település között, akkor pl. 5 km-en belül bárhol előfordulhatnak. Ha van kellően sok múltbéli jelentés felhasználóktól, akkor jól meg lehet saccolni, hogy most is oda fognak állni, és akkor oda teszi a robotunk. Viszont ahol kevés volt a jelentés, ott néhány km-enként kiteszi a jelzést, mert nem tudhatjuk, hová szoktak állni. Szerintem inkább legyen kint 3-4szer (majd lenyomják a "nincs ott"-ot), mint egyszer se. Ez egy gépi jelentés, ami idővel (ha lesznek rá valós jelentések, vagy "köszik") javulni fog, hisz tanul a múlt adataiból, és pontosabb lesz az előjelzése. Ezek a hungary2 "felhasználó" jelentései.

Ajánlott irodalom, 1. pont
"Öcsém ez szar..."
-
zharkanyi
tag
Nektek is feltűnt, hogy a rendőrök/sebességmérés jelzése az eddigi kb. 90% pontosságról 10% körülire esett?
Tehát korábban, ha a Waze rendőrt jelzett az 10 esetből 9-ben ott is volt. Most 10 esetből 1x van ott rendőr.Valami a rendőrségtől kapott adatok megjelenítésén csúszhatott félre, lásd pl. ez a kép:

4 helyen van megjelenítve 1 mérés. (sokszor egyáltalán nincsenek is ott, vagy csak rövidebb ideig...)
Biztos, hogy ez jó megoldás? OK, hogy nem tudjuk pontosan hol fognak mérni, de nem biztos, hogy ez a jó irány. Megkockáztatom ezekben az esetekben jobb lenne, ha központilag nem kerülne rögzítésre a sebességmérés és az első wazer vinné csak fel.
-
fant0mi
őstag
válasz
Szili17
üzenetére
En regebben sokszor jartam az dunaplaza-soroksar utvonalon es altalaban a pesti alson hozott. Ha dugo volt rajta, akkor megcsinalta, hogy felvitt a felsore (ujpesti rakpart vagy mi a neve, a szent istvan park mellett) es a margit hidnal tett vissza az alsora. Namarmost en tobbszor kiprobaltam, hogy nem mentem fel, maradtam az alson es nem vette eszre, mar csak a Margit hidnal amikor jobban eltavolodik a ket ut. Amikor viszont nem volt tervezett utvonal, hamarabb eltalalta, hogy hol is megyek. Biztosan van prioritasa annak, ha a tervezett uton mesz.
-
Szili17
tag
Ebbe most nem tippelgetnék hogy mitől lehetett, hogy nem tudott tervezni, ha megmondod hol van, esetleg ötletelhetünk róla, de nem biztos hogy megéri. De ha szeretnéd én bármikor.

Másik téma: Indulásnál "hátrafelé" is nézze meg és ajánlja a kedvezőbbet, aztán ha mégsem tudsz megfordulni és "rossz irányba indulsz", akkor tervezzen újra? Őszintén szólva ez egy jó ötlet szerintem.Itt reagálok a #4423 -ra is: Direkt még nem próbáltam ezt a rakpartról letérést meg rossz helyre kanyarodok. Illetve egyszer az Árpád híd pesti felüljárójánál direkt rossz irányba terveztettem, hogy hangutasítást próbáljak ki, aztán a kereszteződés közepén leesett neki, hogy "nem jó irányba megyek" és újratervezett. De ígérem alkalomadtán direkt ki fogom próbálni ezt hogy párhuzamos úton letérek a tervezettről (nem holnap lesz az is biztos
). -
Szili17
tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Szia! Így hogy kitetted ide most válaszoltam is rá (engem is érdekel hogy kapsz-e róla valami értesítést). Egyébként igen, általában 1 napon belül rátalál valaki, előfordul hogy beletelik több napba is, főleg ha olyan településről jön amerre ritkábbak a jelentések és a szerkesztők is ritkábban néznek (nézünk) picit rá.
Egyébként ma javította már az egyik kolléga és valószínűleg néhány napja keletkezett a gond.
-
junkpod
nagyúr
válasz
Szili17
üzenetére
Hát nekem az auchannal a zsiraftol is jól tervez...
Meg néztem a raw GPS beállítást, többnyire a nyíl alatt volt, persze volt amikor elugrott kicsit, de a waze jól van programozva és jó hatékonyságú gyorsan tudott dönteni, hogy éppen GPS hiba vagy utleteres volt.
Ha pontatlan a gps-re, akkor kapcsold ki a halozati idő beállítást és egy app-al (clock sync) atomorahoz állítsd napi 1-2szer a telefon óráját. És az időzóna is kézi beallitasu legyen. -
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok! Térképhibát jelentett már itt valaki? Én most próbálkoztam egyel (PC-ről, böngésző alól). Majd meglátjuk...
Sajnos eddig se e-mail, se egyéb bejegyzés a hibajelentésről, vagy annak státuszáról.
A "vicc" az, hogy ezzel régebben tuti nem volt gond. Az elején (mikor használni kezdtem a Waze-t) mindenhová navigálva mentem. Utóbbi időben viszont csak be volt kapcsolva (legalábbis ezen a már jól ismert útvonalon). A minap viszont csak kíváncsiságból megkértem, mutassa meg, merre lenne a leggyorsabb... -
Kbali
nagyúr
válasz
Szili17
üzenetére
Köszi a választ! Tegnap bekapcsoltam, ki is próbáltam úgy, hogy terveztettem vele utat - rá is rakott a Soroksárira (zöld nyilacska jelezte rendesen a helyzetem - beljebb, az irodaházak mögötti járdán voltam) és onnan tervezte az utat, majd később jelezte, hogy nem tervezhető vagyok (akkor ért össze a Waze és a GPS nyíl).
A másik téma: akár kezelni is lehetne ezt a szitut (főleg hosszabb, egyenes utcáknál érdekes idegen helyen, mert nem mond semmit a következő forduló utcájának neve, simán elindulhatok ellenkező irányba). -
Szili17
tag
Erre mondtam már korábban, hogy kicsit tapad is az útvonalhoz, ahogy én észrevettem. Szóval 1-1 kiugrásra még nem tervezett nekem újra rögtön (volt amikor álltam egy helyben az úton és ide-oda pattogott a telefon szerinti helyzetem). Amikor letérsz a tervezett útvonalról, akkor is egy ilyen kiugrást érzékel igazából az "elvárthoz" képest. Majd sok ilyen jön és egyre távolodsz, akkor elkezd pörögni egy újratervezés, amihez szintén idő kell, majd amikor ez kész, akkor jelenik meg az új útvonalterv az én tapasztalatom szerint.
Az hogy mekkora távolságot tekint még "GPS hibának" az egy tervezői döntés. Az esetek nagy többségében nem pont az úton lesz a fent említett "valós" (telefon helymeghatározása szerinti) helyed, de ezt már látni is fogod így. Ehhez jön hozzá, hogy vagy úgy állsz hozzá (nem te, hanem a szoftvert fejlesztők), hogy "mindig azon az úton mész amihez legközelebb van a visszakapott helyzeted", ami szerintem sok fejfájást szülne, akkor valószínűleg tudná követni azt is hogy az Auchanban melyik állatos parkolóba álltál, a javasolt zsiráf helyett. De helyette van benne egy kis hibatűrés, hogy azon belül ragaszkodik a tervezett úthoz.
Éppenséggel megjegyezhetné (gondolom elvi akadálya nem lenne), de ez mondjuk segít annak akinek garázsa van pl? Vagy a lakótelepen az út mellett merőlegesen kell parkolni? Onnan bármely irányba ki tudsz tolatni, nem garancia hogy arra jó indulni amilyen irányba befelé érkeztél.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Szili17
üzenetére
Észre sem veszi, ha elkanyarodtam az útról, több 10 m-es kanyarral, majd párhuzamosan megyek. Ennyit maga a gps pozíció nem szokott tévedni, de navigáláskor annyira "ragaszkodik" az eredeti utirányhoz, hogy 100 m-t is kell menni, mire észreveszi, hogy letértél.
Korábban írtam, hogy azt vajh' miért nem jegyzi meg egy uticélnál, hogy merről érkeztem, mert ugyanonnan indulva simán elindít visszafelé, csak éppen nem jelzi a visszafordulást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink) (2 4K felbontás)
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

).