- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Postas99
senior tag
válasz
vakablak93 #679 üzenetére
A rendszer továbbra is jó, de én nem f@szbúkolok, instázok, tiktokolok stb, nem ezen élem ki az életem, tehát aki csak ezen éli az életét és nem telefonál hanem csak nyomogatja a készüléket az ezt nem veszi észre.
De az hogy ilyen dolgokra volt több mint 5 (at least) hónapjuk, hogy kiteszteljék a bejövőhívásokat nagyított betűméret és nagyított nézet esetén és ezeket a bosszantó hibákat kiszedjék és nem tették meg az inkább elszomorító. Nem tudom felvenni a bejövő hívásokat mert minden üzenet "eltakarja" a hívás értesítést... legalább beállíthatnám, hogy a régi módszer szerint akarom ezt az egy értesítést látni az jó lenne.
A készülék mint mondtam jó, minden egyébbel megvagyok elégedve, még örültem is neki, hogy bumfordi vezérlőket tettek a rendszerbe... tehát a UI jó lett, bizonyos esetekben....
A gyorskapcsolókat nem tekergetem, a wifi és a mobilnet folyton megy.. max ha valami olyan helyre megyek kikapcsolom a wifit és akkor az a plusz nyomogatás belefér.Összehasonlításképp az azonos SOC-al szerelt A71-em már rángat és akadozik.. azt mégjobban gyűlölöm, azt meg végképp nem értem hogy a samsung miért nem képes egy épkézláb cuccot összerakni, több éve minden készülékük lassan a halálba lassul.. aki ezt nem ismeri be az hazudik, még nem láttam olyan samut aminél ez ne jött volna elő., és mint mondtam nincs semmi közösségi lósz@r a telefonra (erre se) telepítve... ellenben van outlook, teams, egyéb ms sz@rok.. játék is max passziánsz..
-
plömplöm
őstag
válasz
vakablak93 #627 üzenetére
igen, köszi, amazonon minden <is> van, valóban, én egyelőre itthoni beszerzéssel próbálkozom. egy hete vettem amazonról egy autó-könyöklőt, mert úgy volt itthon beszerezhetetlen, hogy itthon gyártják, és/de még csak az érdeklődő email-jeimre sem válaszoltak semmit...
-
adabra
senior tag
válasz
vakablak93 #609 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy csak a Pixel 4a 5G és a Pixel 5 értékesítését hagyta abba, a sima 4a maradt a kínálatban.
-
bbendre
őstag
válasz
vakablak93 #570 üzenetére
A HDR+ egy teljesen mas technologia mint a HDR. A HDR+ egy halom dolgot csinal keppekkel, nem igazi, klasszikus HDR technologia.
Ki lehet kapcsolni a HDR+-t de akkor a kepek finoman szolva is "masok" lesznek.Amit csinal a Google HDR+:
- Motion blur (Mozgas elmosas) csokkentes
- Bracketing- HDR+ correction
- Vilagosabb arcok a HDR+ -al- AI alapu szinkezeles es feher egyensuly
- Super resZoom
Es meg vagy 100 apro dolog... Ezert dolgozik ennyit a CPU minden foto utan.
-
Cecevok
tag
válasz
vakablak93 #572 üzenetére
Egy barátomnak 2x cserélték ki Angliában a Pixel 3a telóját akku hiba miatt... Másodjára azért, mert csak kikapcsolt állapotban tudta tölteni... Lehet csak egyedi eset volt, de akkor is...
-
dussy
őstag
válasz
vakablak93 #572 üzenetére
Én is úgy érzem, de nem szeretnék kísérletezni.
Lehet egy hibás darab,lehet elég lenne egy full reset. -
dussy
őstag
válasz
vakablak93 #568 üzenetére
-
bbendre
őstag
válasz
vakablak93 #568 üzenetére
Pixel telefonokon a sima kamera fotozas eseten nagyon nagyon sokat eszik a HDR+ miatt.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
vakablak93 #530 üzenetére
Mennyivel jobbak? - Igazából anyagminőség + extra ip és a többi. Hívás hangminősége ugyanolyan, jelerősség is hasonló. Kijelző jobb + magasabb hertz. Mind olyan, aminek végülis megkérik a felárát.
Amúgy nálam a tok, fólia, előre, hátulra alap, így mindennapi használatba elég szerintem egy 4a is. Nálam a Pixlek mindig a fizikai dual sim hiánya miatt esnek ki, bár most már a mi céges Telekomunk is ad esimet, így mindig ott lebeg a "lehet kellene egy 5-ös a mostani teló helyett" gondolata. -
sxxorp
őstag
válasz
vakablak93 #526 üzenetére
Magyarok:
1) ár-érték arányban nehéz jobbat találni, főleg, hogy már némi márkaismertséget is sikerült kiépítenie,
2) a panaszkodás alap
Nálam nem azzal van gond, hogy megtaláltam a megfelelőt, hanem az, hogy ha bármi történne vele, nem tudnám milyen relatíve kompaktot vennék az MI9 SE helyett:
1) Apple kizárva,
2) Asus Zenfone 8 túl drága,
3) Pixel 4a ahhoz képest mennyibe kerül nem előrelépés,
4) a Xiaomi pedig beállt tepsigyártónak (a legközelebbi alternatíva az Mi 11 Lite 5G csak 0,5cm-rel rövidebb, mint egy átlagtepsi, de legalább könnyű)
Először életemben elgondolkodtam az akkumulátor-cserén... Ha valakinek van ötlete, ne tartsa magában. Attól félek a Pixel 4a utódja is már nagyobb lesz. -
ghiottone
nagyúr
válasz
vakablak93 #526 üzenetére
+1 a Xiaomis meglátásodra. 100 ezer forint alatt még megbocsátom a nyűgjeit, de afölött már nem. Legutóbb a céges kínálatunkból egy Poco X3 NFC-t és egy Redmi 9T-t teszteltem és korrekt készülékek, de ebben az ár kategóriában jók számomra, fölötte nem.
A 4a is egy olcsó Pixel, ennyiért ezt adja a Google. A csúcskategóriás készülékeik jobbak minőségre - bár a 4-es széria sd855-el még nem volt nálam, azon kívül már minden -
sxxorp
őstag
válasz
vakablak93 #521 üzenetére
Igazi stock Android gyakorlatilag csak Google által gyártott készülékeken jön. A legközelebb ehhez egyéb gyártók esetén az Andoid One jött.
Érdekes, szerintem csak egy kevésbé felkészült felhasználó lát reklámokat a Xiaomi-ján, főleg Európában (Ázsiában úgy tudom ez tényleg ilyen modellben megy), hiszen csak pár beállítást kell tenni. Én az elmúlt 3 évben nem láttam reklámot MIUI-appon belül.
Egyszerűen nem érted a népszerűséget? Mikor mindenki szembejön az autópályán, azért érdemes elgondolkozni
Ezek szerint a CPU+RAM mellett csak a lélek sem tesz jóvá egy telefont, számít a test is(pont az igénytelen kialakítás volt az egyik, ami visszatartott az akkor egyetlen kompakt méretű, jóval drágább, de még elfogadható árú alternatíva Pixel4a-tól, meg hogy teljesítményben is csak marginális előrelépés lett volna a jelentős korelőny ellenére).
-
raveinT
tag
válasz
vakablak93 #521 üzenetére
Akkor lehet nekem csak mázlim van. Kb 1 hétig használtam tok nélkül, amíg megérkezett amit rendeltem, azóta tokban van, semmi minőségbeli problémám nincs.
Mindenesetre az egészet azért hoztam fel, mert a kolléga döntését elősegítendő szerettem volna a saját tapasztalataimat megosztani, és ő írta a xiaomit mint alternatívát.
Írta fentebb valaki azt is, hogy az árbeli különbséget se felejtsük el, ez valóban lehet fegyvertény, de pont azért is írtam, hogy szerintem megéri a különbözetet (nem tudom most mennyibe kerül, én anno a mi a1-et 90 ezer körül vettem ha jól rémlik megjelenéskor, a pixelt tavaly 130 ezerért hardverapron, az eredeti tulaj is annyiért rendelte németből) a megbízható működés + google kamera + hosszútávú rendszeres frissítés miatt.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
vakablak93 #515 üzenetére
Elvileg csak a 6/6 Pro-nál lesz. Én 4 főverzió és 5 év biztonsági frissítést láttam valahol.
-
Ear001
addikt
válasz
vakablak93 #461 üzenetére
Én is pörgősebbnek érzem. Remélem ilyen is marad, mert volt már más főváltozathoz olyan béta, ami pörgött mint a turmixgép, aztán a rendes kiadás belassult hozzá képest.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
vakablak93 #448 üzenetére
Itt beregisztrálsz és jöhet az OTA frissítés.
-
Ear001
addikt
válasz
vakablak93 #448 üzenetére
Mint egy normál havi frissítés.
-
Cecevok
tag
válasz
vakablak93 #443 üzenetére
S10e lett végül is a befutó 😅
Anyaghasználat/ultraszéles/IP68, ami miatt így döntöttem. -
Cecevok
tag
válasz
vakablak93 #441 üzenetére
Köszi!
Igen, 'ghiottone' is említette az anyaghasználatot. Kapna szerintem úgyis egy tokot védelem gyanánt.
Van egy Lumix milc-em ha komolyabban fotózni szeretnék, de azért sokszor csak a telefon van kéznél, így fontos számomra a kamera, de ahogy nézegettem teszteket jó kis képeket készít.
Kb. 3 évre terveznék vele, de mint említettem az A52/A52 5G-is játszik a választásban. 90hz/120hz-es kijelző, ultraszéles kamera, IP57, (5G), szintén hosszú support... De hát vonzó a 4a kompakt mérete 😅 -
winbox
senior tag
válasz
vakablak93 #424 üzenetére
Melyik szolgáltatónál sikerült működésre bírni a 4G+-ot? Esetleg külföldön használod a telefont?
-
bedibazsa
senior tag
válasz
vakablak93 #422 üzenetére
Mobilnettel olyan 5 óra az én használati szokásaimmal, wifivel 6-7.
-
bedibazsa
senior tag
válasz
vakablak93 #420 üzenetére
Szerintem nem. Nekem a wifivel sokkal többet bír, mint mobilnettel.
-
giroud199
senior tag
válasz
vakablak93 #359 üzenetére
-
*RLaci*
addikt
válasz
vakablak93 #312 üzenetére
Sztem mindkettő, ez a telefonos rész nekik aprópénz, a mennyiséggel meg úgy voltak az eddigi tapasztalatok alapján, ennyi csak elfogy.
Hát ezt most mellé gondolták, a 4a-ból 5x ennyit is gyártathattak volna. -
bedibazsa
senior tag
válasz
vakablak93 #271 üzenetére
Nem, teljesen használható mindene. Anno azért vettem az Xs-t, mert nem volt értelmes méretű androidos telefon, csak Samsung S10e, de Samsungot nem vennék soha. Szóval az iOS nagyon jó, de nem lehetett billentyűzet-méretet állítani és az összes alkalmazás betűmérete nagyon pici volt, hiába állítottam nagyobbra. Az tény, hogy az iOS még a vanilla droidnál is sokkal smoothabb, de nagyon jó ez a 11-es Android a 4a-n. Szóval összességében nem sok különbséget veszek észre.
Szerintem megtartom az Xs-t is, ha hosszútávon ez nem jönne be, de nem hiszem, hogy ez a veszély fenyeget majd.
-
válasz
vakablak93 #162 üzenetére
Ebben tökéletes igazatok van, a Google az egyik legrosszabb marketinget és disztribúciót végzi a gyártók között.
Pedig paradoxon, mivel a Google, akinek épp reklámokból van a legnagyobb bevétele, nem tud márkát építeni illetve normálisan elérhetővé tenni a telefonjait...
-
Linkin1994
senior tag
válasz
vakablak93 #93 üzenetére
Az alzáról van szó csak náluk elérhető de hát ilyen áron száradjon is rájuk
-
Linkin1994
senior tag
válasz
vakablak93 #87 üzenetére
hát ja a Pixel 5 is 287k
Pedig szemezek a pixel vonallal de ennyiért rablás
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kompaktságával, évekig friss Android rendszerével, OLED kijelzőjével és kellemes árával párját ritkító készülék lett a Pixel 4a: kár, hogy itthon masszív árrés után is alig lehet kapni.
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 128gb, független, vadonatúj,aktiválatlan.
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest