Google Pixel 4a - az észszerűség maga

Kompaktságával, évekig friss Android rendszerével, OLED kijelzőjével és kellemes árával párját ritkító készülék lett a Pixel 4a: kár, hogy itthon masszív árrés után is alig lehet kapni.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Talán nem én voltam az egyetlen, aki kettős érzelmekkel állt a Nexus-Pixel váltáshoz négy évvel ezelőtt, hiszen akkor az olcsó, de a kötelező szintet éveken át stabilan nyújtó referenciamobiloktól kicsit elmozdult a paletta a menő, ökoszisztémába illeszthető, ugyanakkor egyre nehezebben megfizethető márkatermékek felé, amiknek szolgáltatáskínálata az első időszakban itthon igen korlátozottan volt csak elérhető. A Nexus-széria minden kétséget kizáróan hagyott maga után némi űrt a vegytiszta Android rajongóinak körében, ám ahogy teltek az évek, úgy egyrészt egyre inkább bővült a Magyarországon is elérhető szolgáltatáskínálat a Google-nél, és elkezdtek jönni a megfelelően jó árú Pixelek is.


[+]

Szerintünk a tavalyi Pixel 3a volt az első, ami elkezdte kapargatni a felszínt – már ami az egykori Nexus mobilok szellemének megidézését illeti –, ám az még rengeteg sebből vérzett: épp csak elegendő 4/64 GB-os memóriacsomag bővítési lehetőség nélkül, ráadásul eMMC 5.1-es tárolóval, 2.0-s USB csatlakozó, méretes kávák elöl, ezekhez képest pedig egy legfeljebb közepesen vonzó árcímke jellemezte. A Pixel 4a viszont kompaktabb, szebb, erősebb lett, memóriacsomagját felpumpálták, mindezt pedig tényleg annyiért adják, ami még pár évvel ezelőtt, az okostelefonok durva árrobbanása előtt is egy értelmezhető ár volt, és nem a csúcskategóriában.

Bőséges a tartozékkínálat, de tokot, fóliát, fülest így is külön kell majd vennünk
Bőséges a tartozékkínálat, de tokot, fóliát, fülest így is külön kell majd vennünk [+]

A legnagyobb problémát viszont már a cikk elején le kell lőjük: aligha forgalmazza ezt itthon bárki, aki viszont igen, az a német teljes, bruttó végfelhasználói árhoz képest is 50 ezer forintos árréssel, ami a mobil árkategóriáját tekintve (125 vagy 172 ezer forint) nagyon fájó. Szemfüles olvasónk, akitől ezt a készüléket vettük át pár napra (ezúton is köszönjük!), Németországból megrendelve, egyéb költségek nélkül jutott hozzá vágyai tárgyához. Kicsi a doboz, de sok minden jutott bele: van itt 18W-os USB-PD gyorstöltőfej, USB-C kábel, sőt, még USB-C-USB-A adapter is, elsősorban a kábeles mobilköltöztetéshez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés