- Android szakmai topik
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
Azt mondják, az emberi szem felbontása átlagosan 30cm-en 400ppi.
Egy 4"-os kijelkző 720p felbontással 367ppi-t jelent. Ettől persze vannak jobb és roszabb esetek is, de ez az átlag. Szerintem ha a kezdedben tartasz majd egy 720p-s és egy mostani 480x800as kijelzőt te is kapásból észre fogod venni a különbséget
Meg gondolj arra hogy oké hogy nem tűnnek fel a pixelek, de ha egyetlen egy képpont is hibás lenne és feketére váltana, simán kiszúrnád. Tehát igencsak látni még a pixeleket
A másik meg amit már mondtam hogy minden sokkal finomabb rajzolatú lesz.jah most nézem hogy az előző hsz-ben elírtam: "a szemünk felbontása távolságfüggő..."
-
-FreaK-
veterán
Egreszt a szemunk tavolsaga tavolsagfuggo, es en ha asztalnal ulve a ezemben tartom a 4"os telot(sgs) akkor latom a pixeleket.
Masreszt nem is kell hogy lasd a pixeleket,a nagyobb felbontas miatt minden vonal elesebb lesz, finomabb rajzolatuak lesznek az ikonok, grafikak, szovegek + netezesnel is elonyos, nem is beszelve arrol hogy 720p-s filmeket tudsz nativan nezni rajta. En varom ezeket a kijelzoket, a kovetkezo telom biztos ilyen lesz. -
rep3at
őstag
Na erre leszek én kíváncsi
-
fattyu
veterán
válasz
killerjohn #104 üzenetére
Szép üveggyűjtemény
-
rerros
tag
jó lenne, ha a kedves szerkesztők odaírnák az ábra alá, mit ábrázol, mert úgy látom a hozzászólásokbók itt sokan azt hiszik a nexus primet, holott az szemmel láthatólag a nexus s.
kérdéses, nexus s-re elérhető lesz e az ice cream (IC), mert annak vannak fizikai gombjai, a cikkből pedig az köv., h a az IC fizikai gombnélküli telóra van fejlesztve.
-
skajwa
senior tag
Na már megint a Samsung....Azt hittem, a Google más gyártóknak (LG) is ad lehetőséget, mint ahogy azt előzőleg nyilatkozták.
-
törölt tag
Hogy ez mekkora ökörség, szerinted Androidon kívül más OS-es telefonoknál nem kell várni az újat? Az almafüggők minden egyes ios-ra úgy vannak rácuppanva, hogy forradalmi lesz, meg stb. akkor ők szerinted mit csinálnak? Szotyiznak?
#101: Mert az olyan szép, bugmentes, stb.? Bugmentes OS nem létezik.
-
Rickazoid
addikt
Ahhoz asztali op.rendszer kéne a telefonokra. A mobilos rendszereket eleve úgy készítik, hogy nem adnak bele minden képességet, amit terveznek, hanem kiadják amint lehet, sokszor hiányosan és hibásan, majd utólag pótolnak és javítanak funkciókat, amik az új verziók lesznek. Ráadásul eléggé rá is kapott erre a média, persze, hogy a(z) (frissítés lehetőségével tisztában lévő) emberek elvárják a frissítést.
(#97) Valentino K.: a cikk direkt hangsúlyozta, hogy biztosra vehető, ezért kezeljük tényként.
-
Valentino K.
senior tag
Olyan jót tudok mosolyogni azokon az embereken, akik már készpénznek veszi itt a 720p-s felbontást
iPad2 Full HD-t alázó felbontása? Rémlik valakinek? -
Behroozo
tag
Ez a név vonzza majd a Transformers fanokat is.
Nexus Prime -
kerelo
aktív tag
Hu ez nagyon tetszik.Ütős lesz az tuti
-
Rickazoid
addikt
válasz
DemonDani #87 üzenetére
Remélhetőleg egyelőre megállnak max. 1280*800-nál (16:10 - mondjuk szerintem telefonnál nem is ideális a 16:9 képarány. Kár, hogy a Prime-é olyan lesz). De amire a normál méretű és megfizethető monitorok és TV-k átlépik a fullHD felbontást, a telefonok is el fogják érni azt. Ha csak el nem készül addigra egy új, nem pixelekre épülő technológia. De nem fog.
(#90) daniel909: na a hajlítható kijelző pont nem hülyeség kategória lenne. Egy szint után a hajlíthatóságnak és rugalmasságnak köszönhetően elképzelhető lenne olyan kijelző, amit ledobhatsz a tizedikről vagy átmehetsz rajta kocsival, mégsem lesz semmi baja. Persze nem is a következő 15 évben találkozhatnák vele, de ilyen irányba megérné fejlődni.
-
DemonDani
addikt
Arra leszek kíváncsi hogy itt megálnak vajon?
nem lesz felbontásemelés? vagy mennek tovább és 2 év mulva 4"on fullhd lesz, tök feleslegesen de valamivel el kell majd adni?Amúgy örültem volna ha az LG készíti ezt a Nexust
-
daniel909
addikt
minek ekkora felbontás??? számháború, ráadásul izzasztja a processzort rendesen...
de egyébként akadni fog, ugyh senki ne örüljön! -
.bableWes
őstag
válasz
idkfaiddqd #82 üzenetére
hidegfuziot a telefonba...
-
opeter87
senior tag
Ez a tendecia egyrészről (informatika-technológia iránt érdeklődőknek) nagy jó, hiszen lehet várni az új cuccokat, másfelől borzasztó, hogy eljutottunk oda, hogy régen az volt a nagy szó, hogy 2 hetet kibírt töltés nélkül a 6310i, ma meg az a nagy szó, hogy estig kibírja a 2 magos 2 GHz-es 1080i felbontású telefonom.
Minden ilyen funkció csak a marketingben használható a való életben aki telefonról néz 1080i-s filmet azért, mert van rajta HDMI kimenet és nem a laptopról, amiken 3 éve alap, az szerintem hülye és saját magát veri át azzal, hogy arra használja amire nem kene. -
.bableWes
őstag
válasz
lorincmate #79 üzenetére
és ha vészesetben kell a telefon és épp le van merülve akkor mit csinál az ember?
-
lorincmate
tag
teljesítmény növekedést megértem hisz fél-1 év után telefonunk teljesítménye kimegy a divatból, de ez így aksi zabáló.
Régen a k800i-m kibírt 4-5 napot egy huzambamost az X8 nál már örülök ha megvan 2-3 nap
mi lesz a telefonokkal ha így folytatják a végén vezetékes telefon lesz a divat vagy olyanok lesznek mint a notebookok hogy 4-6 óra oszt töltheted.
-
idkfaiddqd
tag
omg,nexus s bevallom nem jött be,de ha igazak a hírek ,akkor ez lesz a n1 méltó utódja
-
kolosanyi
veterán
válasz
Rickazoid #51 üzenetére
Hatalmas +1! És ha belegondolsz, az átlagember tökéletesen elvan az egynapos üzemidővel. Sokan még a félnapossal is ellennének. Kevés olyan szituáció van, ahol egy átlagos júzer ne érné be ezzel. Ha hazamegy ott a konnektor, rádobja töltőre, és kész. Ha melózni megy, szintén ott a konnektor. Ha nyaralni megy, akkor ott a szállodában. Egy napnál többet kevesen töltenek el töltési lehetőség nélkül. Nyilván én is tudok minden nap tölteni, de engem is idegesít ez. A gyártókat viszont nem a pár fanyalgó érdekli, hanem a minél nagyobb profit. Amíg az emberek többsége így is megveszi, addig nem lesz fejlődés ilyen téren...
-
15115
tag
-
eeXaa
addikt
válasz
Rickazoid #66 üzenetére
....már az is elég, nem? ...Én már leírtam, (le is lettem hurrogva rendesen) hogy a htc mindig is függ, pl. a samsungtól, hogy sikerüljön nekik is összerakni valamit, ....ezért drágák.....ugyanis a vásárlóval fizettetik meg azt a különbözetet amit ők is kénytelenek kinyögni... nagyrészt ezért sem lehet a samsung mellé tenni, és pont ezért marad mindig is marginális szerepben......
-
ice cream lesz olyan telefonokra mint a google nexusa vagy az sgs 1 vagy ilyenek? vagy szoftver feltétele a 2 mag?
-
guni
tag
Abból a szempontból nem zavar, hogy féláron vehetek az igényeimnek tökéletesen megfelelő telefonokat, amik másoknak már szarok.
Abból a szempontból viszont zavar hogy ha mégis valami funkció miatt egy csúcsgépet vennék, akkor meg kell vennem a nagy felbontású kijelzőt, ami drága. Meg kell vennem egy nagy teljesítményű soc-t, ami el is tudja hajtani mindezt, ami szintén drága, aztán ez egyrészt lezabálja az akkut, másrészt elviszi a teljesítmény többletet. Szerintem nagy része van a kijelzőfelbontásnak abban is, hogy a Sensation gyengébb lett, mint az SGS2.
Guni
-
guni
tag
A régi-új iPhone az rendben van, mert azért az a felbontás tényleg kicsit pixeles volt, de a 4,3' wxga-án azért max akkor látsz pixeleket, ha baromi közelről nézed. 4'-on már akkor sem. Van egy bizonyos pixelméret amit még lát az emberi szem és utána már rohadtul parasztvakítás a felbontást növelni.
Guni
-
Rickazoid
addikt
válasz
Zolesz007 #43 üzenetére
Vannak nagyobb akkuk, sőt léteznek 3000+ mAh-s akkuk is, de azért nem teszik ezeket a telefonokba, mert úgy nem lehetne folytatni a milliméter- és milligramm-háborút. Amúgy míg a telefonok dizájnján egy vagon mérnök képes dolgozni, hogy egyetlen ívet átrajzoljanak, addig nem túl sokan dolgoznak az új technológiák gyakorlati alkalmazásán, évek óta kész az új generációs Li-ion akku terve és első működő példányai, de semerre nem halad, nincs motiváció és senki nem áldoz rá komolyabb pénzt, de az alkohol bázisú akkuk is jó ideje stagnálnak, mert kellenek a források a sztereoszkóp kijelzők és kamerák, meg a 2/4 magos processzorok telefonokba zsúfolására, illetve azzal nem lehet ma már reklámozni semmit, hogy milyen jó akku van benne, mert a sok birkát ez nem érdekli. A társadalom vált pazarlóvá, nem a tudomány ütközött korlátokba.
(#50) EarL 007: A 4.0 elnevezés sokkal logikusabb, mivel ez lesz egyben a Honeycomb utódja is. Emellett a Windows Phone "már" a 7-esnél tart, nyilván hamarabb meg akarják majd előzni a verziószámot.
-
törölt tag
Az Ice Cream Sandwich az nem Android 2.4 inkább?
Neeem csalódtam a Samsungban, nyomnák a marketinget erősen.
"Super AMOLED HD" Samsungnál is már minden super, meg hd, stb. tisztára Apple lesz ez is...
-
-FreaK-
veterán
Nem értem ezt a fene nagy ellenzését a felbontásnövekedésnek.. fejlodés... szerintem meg simán látható, én speciel keveslem a 480x800at 4"-on. Elég csak megnézni a szifon4-et a maga 320 körüli ppi-jével. A HTC Sensation tesztben is irták hogy igen pozitív a növekedés.
-
Zolesz007
őstag
A sok fanyalgónak, hogy miért nem csinálnak jobb akksikat: El lehet menni kérem szépen elektrokémiát tanulni egyetemre. Csak tessék! Lehet menni, aztán meg kutatni, kutatni, kutatni. Nem azért nem fejlesztik az akksikat, mert nem akarják, hanem nyilván egy olyan technikai korlátba ütközött itt a tudomány, amit nehéz átugrani. Ráadásul már az autóiparnak is nagy szüksége lenne, nagyobb kapacitású, kisebb méretű akkukra.
-
domi007
őstag
Ez inkább tablet lesz, nem telefon emberek..
-
fffeco
tag
a képen a nexus S van, nem a prime...
-
sagit
veterán
egyet értek... vettem egy kínai 3500 mAh-s akksit az SGS-hez.. tudom hogy nem akkora kapatású de így is 1,8-2* annyit elmegy vele a teló mint a simával
ma melóba ~4óra rádió, 1 óra kijelző és 15 perc beszélgetés volt... 98%-ról 77%-ra esett ami korrekt szerintem.... ha ilyen teljesítményt ki tudnának hozni 10mm körüli vastagsággal annak tudnék örülni, am így 16mm vastag a teló egy része ( mint az régi 5800-m) és egyáltalán nem zavaró, megéri hoyg simán elmegy a teló 2 napot aktív használattal ( 5,5-6 óra kijelzővel)
kép:
-
Rickazoid
addikt
Tehát te gondolom a telefon mellé cipelnél még egy monitort, egy billentyűzetet, egy egeret, egy akkus töltőt (vagy te inkább cserélgeted az akkut ahelyett, hogy töltenéd az eszközt?), a kábeleket és persze a szerencsét, hogy ne kelljen olyan programot használni, amit mobilra nem érhetsz el, például rendes office programcsomag. Ráadásul használj úgy egy telefont és a rácsatolt hardvereket (egyébként kijelzőn kívül úgysem tudsz mást csatlakoztatni, ezeket a funkciókat rég törölték az okostelefonok 99%-ának specifikációiból), mint egy notebookot, meglátod fele annyi idő alatt merül majd le. Megjegyzem a kijelző felbontásának nincs köze a HDMI kimenet felbontásához, de az üzemidőbe legalább rendesen beleharap.
-
eeXaa
addikt
[Én inkább vettem kb. 5ezer pénzért mobil töltőt +4 darab akku. Ezzel akér 3x is fel tudom tölteni 220as hálózat nélkül a telefonomat (Defy)./I] - Gratulálok!
-
15115
tag
Érdekes lesz az biztos, remélem Samuék hamar kiadják ma-holnap, hogy elkezdjen hullani lefelé az ára, és karácsonyra megveszem 70k-ért
720p -> 1,5 ghz ennyi. Nagyobb felbontás nagyobb számítási kapacitást kér, de a ram is lehetne 4gb akkor ezzel az erővel
Kiváncsi leszek a kamerára, mert ha az elődökhöz képest ennyit fejlődik, akkor legalább 18 vagy 20 megapixel, meg full hd 3d (csak az előlapi) kellene lennie
Itt az aksi a kérdéses. 1650 miliamper? Inkább csinálják meg 1-2 milivel vastagabbra, de legyen benne 2500-3000-mAh-es, mert szerintem nem csak én vagyok úgy vele, hogy mindegy a 9 vagy a 11 mili vastagságra -
lmisi
senior tag
A felbontás inkább a külső eszközöknek szól, hogy azokon jól jelenjen meg a kép.
A két mag takarékosabb is tud lenni mint egy, lásd párhuzamos futtatás esetén. Remélem i/o kapacitást is turbózzák a soc-on. A gyors merülést inkább a 4g okozza, mint a két mag.
Igen szeretném azt az érzést, hogy a zsebemben hordok egy olyan kütyüt ami szinte mindenben alázza az 1-2 éves notebook-okat. Ha kell billentyűt, egeret, gampad-ot, hdi-s TV-t tudok rácsatlakoztatni, így értelmetlenné téve pl egy xbox360-ot, vagy egy net/note-bookot. Aki szeret cipelni, kinlódni egy notebookkal persze tegye azzal a boldog érzéssel, ha lemerül a noti akkor a telefon még müxik. Én inkább vettem kb. 5ezer pénzért mobil töltőt +4 darab akku. Ezzel akér 3x is fel tudom tölteni 220as hálózat nélkül a telefonomat (Defy). -
Behroozo
tag
Durva, ez a teló már erősebb mint a laptopom!
-
baleee89
aktív tag
mondom én hogy autó aksikat fogunk magunk után húzgálni kis szekéren
-
csabibmx
tag
Csak én gondolom,hogy a képen még a régi nexus s van.?Bár az engem is meglepett,hogy a Samsung gyártja,eddig Htc volt...nem?Bár én ennek örülök.
-
guni
tag
Értem én és nyilván azért járok ide mert szeretem a kütyüket és a fejlődést, de akár fejlődhetnének olyan irányba is aminek értelme van. (Pl üzemidő) Most az első példányok ideérnek mondjuk év elejére és kb 160-170 rugót fognak érte kérni. Addigra a DHD-m fog érni kb 60 ezret, és nem igazán értem hogy mi az a plusz, amit kapni fogok 100 ezer Forint árkülönbözet kifizetése után, azon kívül hogy tudom mindenkinek mutogatni az 5000-es quadrandt pontszámaimat. (ok, jó az amoled kijelző, de azt az sgs2 már most is tudja)
Guni
-
fairi
őstag
pentile matrix lesz a kijelző,ez a egyik kérdés..
igaz ekkora felbontásnál már nem biztos feltűnik ez... -
F-ECT$
titán
Mindez mikorra várható?
-
.bableWes
őstag
az akku idöre lennék azért kiváncsi. mert oké, szép tényleg, de menni fog legalább egy napot normál használattal?
-
David75
őstag
Azért remélem ha amoled akkor super amoled plus. Nagyon szépre sikerült amúgy ez a telefon.
-
cqr
aktív tag
Ennyi képpontot nem egyszerű CPU-ból animálni.. (ezért is váltottak tableteken gpu-gyorsításra, bár ott meg mást cs*sztek el, remélhetőleg itt semmit sem fognak..
). Ha az ICS rendszerszinten is kihasználná (optimálisan) a két magot, akkor lehet, hogy az elég lenne.. de az eddigiek után nem olyan könnyű optimistának lenni.
Egy samsung tweet még edge-to-edge kijelzőről beszélt ősz környékére, kíváncsi leszek hogy ez megkapja-e..
Nameg a Samoled HD.. vajon sikerül-e javítani a fogyasztásán.
A nemzetközi "vélekedés" az androidról még általánosan mindig elég jó, itt lenne a tökéletes lehetőség, hogy kijavítsák a csorbát. Remélhetőleg Romain-ék ezentúl úgy nézik a rendszert, hogy amíg nem lesz minden lehetséges animáció 60fps addig senki fel nem áll a tervezőasztaltól..
-
Ez mekkora mobilba 1280-as felbontás , ütős lesz az már biztos meg az ára is...
-
Stanley-B.
őstag
Kár, hogy nem a HTC gyártja majd.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Brown ügynök #1 üzenetére
Felesleges lenne a felbontásokat emelni. Telefonnál ez a felbontás is már felesleges, de biztos van egy magyarázat rá, ami nem mond semmit, de azt jól kifejti. Notebookoknál inkább a TN panelt, a tükörnek is használható plexit(?) és a rossz, pár év alatt foltosodó és eléggé elgyengülő háttérvilágítást kellene lecserélni. Az én 3,5 éve 310.000 Ft-os gépem kijelzőjét ma napfényben nem lehet látni, magamat viszont szinte tisztán, világos kép megjelenítésénél meg olyan foltok vannak rajta, hogy az ember szinte szégyenli. Nem is veszek többet ilyen drága notebookot.
A cikkhez:
Kíváncsi leszek az árára. Főleg a magyar árára. Unom már a többi gyártót, ha lesz még Androidos telefonom, az vagy Opus One lesz, vagy Nexus. Remélem utóbbi kijelzője lesz vagy 4,5". -
fattyu
veterán
Remélem maradnak 4" kijelzőnél...
-
kapeti07
senior tag
Nem arról lehetett eddig hallani, hogy az új nexus telefont az LG gyártja majd?
Mondjuk mikor ezt a pletykát hallottam akkor el is kenődtem picit. -
guni
tag
De most komolyan minek? A 4,3 as 480*800 as kijelzőn is max akkor látni a pixeleket, ha iszonyú közelről nézed. Gondolom a qhd-n már akkor sem. 4.3-as kijelző fölé meg szerintem nagyon már nem lehet menni, mert előtte még a usert is ki kéne fejleszteni, akinek elfér a kezében. Dual core 1,5GHz? Mi az az alkalmazás ami nem fut el 1GHz single core-on? Az egész csak arra jó, hogy fél napot se bírjon az akku, mert azt ugye soha nem fejlesztik...
Guni
-
Blyan
félisten
válasz
Brown ügynök #1 üzenetére
Van nagyobb felbontás 15"-on (akár 1080p is). Full hd fölött mi értelme ekkora méretben?
Szvsz az is sok. -
zola8van8
tag
Én egy megnövelt felbontású Galaxy s2-n is örülnék.
Ha már ennyi nagy dolgot pakolnak bele ( 720p kijelző, 2x 1,5Ghz ), akkor ne az akkuval rontsák el. Azért jó nexus-t venni, mert sokáig és hamar van rá új android -
kutkut
addikt
Jöhet.
-
David75
őstag
Talán az első androidos telefon lehet végre amin elgondolkozok.
-
Brown ügynök
senior tag
A forma hozza a "már láttuk" érzést. Egyébként ekkora felbontású a 15,4" monitorom is. Lehet a notebook kijelzőket is fejleszteni kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Várhatóan TI OMAP4460 processzorral és 720p felbontású Super AMOLED HD kijelzővel érkezik az Android 4.0 Ice Cream Sandwich referenciamodell.
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest