- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
MOTOROLA NEXUS 6
KÉRDEZÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ati888
senior tag
Hello!
Megtennétek nekem, hogy kipróbáljátok a következőt, mert nem tudom mennyire egyedi az esetem:
Csendes szobában nyissatok már meg alkalmazásokat, böngészőt stb úgy, hogy a felső hangszóróhoz rakjátok a fületeket. A megnyitás után 1-2 másodpercig nem hallotok halk vagy néha hangosabb sercegét (minden megnyitásnál). Nem tudo, hogy ezért küldjem-e vissza a telefont.
Köszi
Ati
-
sonyz7
tag
válasz
s3nsitivity #2796 üzenetére
Linux Mintre én a nexus tools-t tettem fel, rendesen működik:
[link]
bash <(curl -s https://raw.githubusercontent.com/corbindavenport/nexus-tools/master/install.sh) -
s3nsitivity
addikt
válasz
DeathAdder #2747 üzenetére
Szia!
Először is bocsi a késői válaszért, elég sok dolgom van mostanában.
Ebből úgy látom, hogy 15.X-es Ubuntut használsz és az a probléma. Ott másabb a repo kezelés.- Software & Updates
- Other software
- itt keress valami ilyesmiket:
http://ppa.launchpad.net/phablet-team/tools/ubuntu
- Edit és a 'vivid' dísztrót cseréld ki 'utopic'-ra mindegyiknél.
- Érvényesítsd a módosításokat
- terminálba: sudo apt-get install android-tools-adb android-tools-fastbootElvileg ennek helyre kéne ráznia.
Én alapból linuxot(mondjuk Archot) használok és nálam szépen fut a fastboot és a manuális 6.0 telepítésnél se volt baj, sőt a múltkor Kernelt sideloadoltam.[ Szerkesztve ]
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
Just_Reboot
addikt
válasz
#49738752 #2792 üzenetére
Tudom ezért sem értem. Mondjuk utoljára az M8-as kernellel próbálkoztam azóta van mar M9-is. Ha jön új Chroma build akkor azzal teszek egy próbát. Jót töltöttem le mert Cataclysm alatt hibátlanul megy.
Azért cserélem le mert nem tudom mit mödosított rajta.
[ Szerkesztve ]
-
falijja
őstag
válasz
Just_Reboot #2788 üzenetére
Nekem már régóta elementalx el van chorma..
-
Just_Reboot
addikt
Chroma még mindig csak a sajat kernelével hajlandó bootolni?
-
ati888
senior tag
válasz
CptAdamica #2786 üzenetére
Köszi. Most írtam, kíváncsi leszek én is.
Ati
-
CptAdamica
veterán
Én úgy tudom, hogy náluk van garancia futárt, holnap mindenképp írj szerintem a magyar ügyintézőnek és ő elmondja, hogy mit fognak vele csinálni. Majd írj a fejleményekről, mert kíváncsi vagyok, hogy reagálnak.
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
ati888
senior tag
válasz
CptAdamica #2784 üzenetére
Vagy egy hete rendeltem az Expansys-től, kicserélik szerintetek? Hogy működik a csere náluk tudja valaki? A futárt ki fizeti pl?
Ati
-
CptAdamica
veterán
Ha nyilván való a probléma, akkor szerintem vedd fel a kapcsolatot az eladóval. Moto X Style hangszórókra is panaszkodtak páran a rajt után. Tehát szerintem cseréltesd, ha meg nem telt még le a 14 nap, akkor talán garanciáztatás nélkül is cserélik.
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
dfcwolf
tag
válasz
DeathAdder #2780 üzenetére
Sajnos nem segít. Akármelyik stock rom megy rá a 6.0 előttiből azzal minden jó. A 6.0 ezt hozza.
Siemens SL55 | Siemens SX1 | LG Viewty | LG Arena | LG O2X | HTC ONE XL | HTC HOX | Galaxy Note II | Galaxy Note III | Honor 4X | Nexus 6 | ONEPlus 3 | ONEPlus 3T | ONEPlus 5
-
ati888
senior tag
Hello!
Egy hét után megint előjött az a furcsa zúgás a hangszóró körül. Ha alkalmazást nyitok meg, akkor 1-2 másodpercig halkan zúg-recseg a hangszóró körül a telefon és minden app megnyitásánál vagy oldalváltásnál csinálja. Csendes szobában észrevehetően hallható, új a telefon és nagyon zavar a dolog. Valaki találkozott már ilyennel?
Ati
-
DeathAdder
veterán
válasz
KFeri22 #2774 üzenetére
Én feladtam már, mindent megpróbáltam azt is amit most írtál, nem megy
én sem vagyok linux guru, ezért is tudom kb már fejből hogy mit kellett csinálnom hogy nexus romot tudjak flashelni alóla, de újabban ez sehogyan sem megy még a fastboot telepítése sem.
Sajnos itt megállt a tudomány, hát feltettem W10 alól parancssorbólembe - igen, köszi közben megtaláltam már
-
KFeri22
tag
válasz
Just_Reboot #2752 üzenetére
Most látom, hogy Mint-et használsz és megy neked az M telepítés. Nincs kedved az összefoglalót kiegészíteni egy linuxos telepítési leírással?
-
-
KFeri22
tag
válasz
Nem vagyok egy Linux-guru, de szerintem először az ADB-t kellene telepíteni. Nekem Mint van a gépen és felismeri az itthoni mindhárom Nexust. Én ezzel a paranccsal telepítettem:
sudo apt-get install android-tools-adb android-tools-fastboot
előtte viszont hozzá kellett adnom egy PPA tárolót a rendszeremhez ezekkel a parancsokkal:
sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt-get updatemondjuk erre nem tudom neked szükséged van-e.
Az biztos, hogy nálam ezek után mehet a:
adb devices
és felismeri az összes Nexust. MTP módban legyenek.
Viszont a 6.0-t sem a Nexus 6-ra, se a Nexus 5-re nem tudtam feltelepíteni Linux alól hiába felismeri az eszközöket. Az 5.1.1 szépen felmegy. Nem tudom mit rontok el. Ha neked sikerülne, ne tartsd magadba a megoldást
Szégyenszemre Win-es gépről telepítek NRT-vel
[ Szerkesztve ]
-
szqter
tag
Lezárt képernyőnél lehet állítani, hogy bal oldalt alulról csúsztatva a híváslistába jussak, mint ahogy a lollipopnál volt?
-
CptAdamica
veterán
Melyik a legjobb akkumulátor monitorozó? Illetve hogy tudok hellyel-közel valós becslést kapni a max képernyőidőről?
-
embe
nagyúr
válasz
Just_Reboot #2768 üzenetére
Köszi!
Valóban. Pedig mindig keresem ezeket a pöttyöket. Hogy kerülte el most a figyelmem? -
embe
nagyúr
Elvileg új funkció került a Google Maps-ba. Nekem frissített tegnap előtt, de ez a keresés "gomb" nincs ott. Nektek?
Illetve lenne még egy olyan kérdésem, ha belépek az alkalmazásokhoz, ott csak a telepítetteket látom. Korábban itt a rendszer alkalmazásokat is láttam, ha kellett letudtam állítani őket, illetve a frissítéseket letudta törölni. Ezt most hol találom?
-
dfcwolf
tag
A telefon sem látja a fájlszerkezetet. Nem tudok zenét lejátszani, mert azt mondja nincs könyvtár...
Siemens SL55 | Siemens SX1 | LG Viewty | LG Arena | LG O2X | HTC ONE XL | HTC HOX | Galaxy Note II | Galaxy Note III | Honor 4X | Nexus 6 | ONEPlus 3 | ONEPlus 3T | ONEPlus 5
-
NTonee
veterán
válasz
dfcwolf #2763 üzenetére
A twrp recoveryt innen töltsd. 2.8.7.1 az aktuális.
-
Ronin-
senior tag
válasz
zsirfecske #2758 üzenetére
Jaja szépen szerelhető, leszámítva a hülye ragasztott hátlapot (mostanság ez nagy divat lett,nem tudom mire jó amúgy) , viszonylag olcsók az alkatrészek. Ezen nem digitizer van,hanem egy "közönséges" üveglap, ami fillérekből megvan, viszont baromi nehéz lebontani. 47-ér néztem kijelzőt hozzá, mivel maga a kijelző az érintő érzékeny, ezért ilyen rohadt drága (samsung már évek óta ilyeneket csinál). Elvileg néztem technikát rá, hogy szerencsével le lehet bontani az üveget.. hát majd kiderül, 1 próbát megér. Sikerült részegen leejtenem kemény 2 nap után. Hétfőn délután megjött, szerda este haver tejfakasztóján meg elő vettem és egy az egybe kiesett a kezemből.. szóval csodás
-
dfcwolf
tag
Igen, most factory rom van rajta 6.0.
A recoveryt innen töltöttem, innen a legfrissebbet.
[link]Ezzel az egy rommal próbáltam az igaz.
Még egy óriási bajom van. Ha a telefon be van kapcsolva és rádugom a gépre akkor nem látom a fájlszerekezetet nem tudok másolni rá semmit. Látja a telefont de ennyi. Ha recovery módben dugom rá, akkor látom a fájlszerkezetet és tudok rá másolni. Ez jelentős probléma.
-
CptAdamica
veterán
Hány százaléknál érdemes töltőre dugni?
-
embe
nagyúr
válasz
A kijelző ébredésre:
Beállítások - Megjelenítés - Környezeti kijelző: kapcsold ki! -
Ronin-
senior tag
üveget valaki próbált már cserélni rajta ?
-
Dzsuri89
őstag
válasz
CptAdamica #2748 üzenetére
1 év gyártói garancia van a Motorola készülékekre!
-
dfcwolf
tag
Ez lenne a hiba a custom rom telepítésnél.
[ Szerkesztve ]
-
Just_Reboot
addikt
válasz
Én Mint alól raktam, nem volt semmi probléma.
6.0-ra még nincs Xposed.
Cataclysm rom van N6-ra is épp ma jött ki az RC1. Én is ezt használom, HC kernellel tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
CptAdamica
veterán
válasz
DeathAdder #2750 üzenetére
Köszi
-
DeathAdder
veterán
válasz
CptAdamica #2748 üzenetére
Ezt meg fogom írni, mert számomra sem világos, de megkérdeztem az eladót és most várom válaszát
-
dfcwolf
tag
Elkiabáltam. Bejött ez a "Device is corrupt" szöveg és én nyomtam egy gombot amivel leállítottam a bootot. Ha jól értelmeztem a kiírást. Minden indulásnál ezt kiírta.
Feltettem a factory 5.1.1 romot. Ezután már javult a helyzet. Ezután ráment a factory 6.0.
Utána a custom recovery is felment. Működik szépen.
Ezután a rootolt kernel és a super su.Most működik és nincs az eredeti hiba sem a bootnál.
De nem tudok custom romot telepíteni. Amikor elindítanám a telepítést valami piros szöveggel leáll. A CM 13 unofficial ment volna rá.
Itt járok most. Azért kicsit leizzasztott.
-
CptAdamica
veterán
válasz
Amúgy 1-2 év gari van rá? Expansys-nél ebben nem vagyok biztos.
-
DeathAdder
veterán
Nahát tegnap óta én is n6 tulaj vagyok
112 ezerért kiszállítással együtt zsír újan gyártói garanciával, bestbuyNem nagyon volt még időm kiaknázni a benne levő (xposed v. custom) lehetőségeket, de egyelőre nagyon tetszik.
Note 4 után és az olvasottak alapján nagyon féltem a kijelzőtől, dehát nagyon szép ez, az egyik legjobb telefon kijelző hosszadalmas használata után egyáltalán nincs az az érzésem hogy hát igen, ez azért jóval gyengébb.
És tényleg rohadt gyors, ez a teló nem kérdez, hanem csinálja
Mondjuk note 4 után még szokni kell, mert ma is többször az alsó hangszórót nyomtam meg mint home gombotAmi nem tetszik az a telefon színe, napfény alatt egyszerűen randa ez a sötétkék szín, de akkor is inkább ez mint a fehér, továbbá a hátlap se gyerebe
alsó-középkategóriás 1st gen Moto G -m hátlapja sokkal jobb tapintású műanyag mint ez.
Az ambient display se tetszik, hogy bármikor ha felveszem a telefont felvillan, és ha nagy eséllyel de véletlen hozzáérek ehhez az óriási kijelzőhöz akkor egyből bekapcsol a kijelző, remélem ezen lehet változtatni és nem lesz muszáj együtt élni így veleNemtudom van-e közületek valaki aki ubuntu alól flashelni a factory imaget?
Nekem tavaly még N5-nél problémázott amikor windows alól akartam feltenni, és azóta minden nexus romot pendrive-ról bebootolva ubuntu alól tettem fel, de ez most sehogyan sem akar sikerülniVégül windows alól flasheltem a legújabb gyárit.
De erre az ubuntus anomáliára volna valami magyarázat?Egyelőre megnézem mit tud xposed framework-el, utána szeretnék custom romokat is kipróbálni. (van egyáltalán 6.0-ra xposed?)
Ennyi custom rom tengerében melyek azok amiket érdemes lehet kipróbálni?N5 -nél a cataclysm romot nagyon szerettem, mert atom stabil volt ami nálam fontos, és franco kernellel használtam.
Bár Justreboot ajánlotta a Hells Core kernelt, szóval biztosan kipróbálom azt is[ Szerkesztve ]
-
-
NTonee
veterán
-
dfcwolf
tag
Hát ennyi volt. Tégla lett a teló. Fölment minden rendesen. Működött. Feltelepítettem a TWRP recovery-t. El is indult. Aztán nyomtam egy restartot. Kiadott valami corrupt hibaüzenetet és azóta tégla. Fantasztikus.
-
dfcwolf
tag
Valaki tudna segíteni, hogyan tudom a factory image-et telepíteni? A leírás alapján nagyon nem megy.
-
dfcwolf
tag
Köszönöm!
-
dfcwolf
tag
Annyi kérdésem lenne még hogy a wipe résznél a data és az internal data között mi a különbség? Azt szeretném ha a sok zene fénykép törlődne. Akkor melyik kell?
-
dfcwolf
tag
AICP volt eddig a telón. Nyomtam neki egy gyári állapot visszaállítása parancsot. Jelenleg azt csinálja, hogy villog a teamwin felirat a kijelzőn. Kicsit idegesít.
-
dfcwolf
tag
Sziasztok! Szeretném telepíteni a 6.0 verziót recoveryből. A letöltő linken van pár lehetőség.
Base
Base (pre-rooted with Chainfire's custom shamu mra58k boot image and SuperSU beta 2.50)
Radio (05.27)
Bootloader (71.15)
RecoveryEz mind kell nekem? A recovery is eltűnik a telepítés után, ez nem világos számomra?
-
embe
nagyúr
válasz
Just_Reboot #2735 üzenetére
Ha nem szólsz és úgy cseréled le, akkor lehet fel sem tűnt volna sokunknak.
-
Just_Reboot
addikt
válasz
s3nsitivity #2734 üzenetére
Akkor akinek nem tetszik az most szóljon, vagy halgasson mindörökre!
-
s3nsitivity
addikt
-
embe
nagyúr
válasz
Just_Reboot #2732 üzenetére
Nincs azzal semmi baj.
-
Just_Reboot
addikt
válasz
s3nsitivity #2730 üzenetére
Nézz ra a blogomban. Szerintem nem rossz.
-
embe
nagyúr
válasz
hallerlaller #2729 üzenetére
Én vettem olyan 2 m.-es kábelt az ebay-ról, hogy olyan lassan töltötte a korábbi telómat, hogy kidobtam.
[ Szerkesztve ]
-
s3nsitivity
addikt
válasz
Just_Reboot #2728 üzenetére
A betű típus jó de szerintem ez túl színes. Kicsit gyerekes.
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
Just_Reboot
addikt
Mit szólnátok ha ezek a stílusú betűk lennének az összefoglalóban?
[ Szerkesztve ]
-
J00hnny
aktív tag
válasz
Just_Reboot #2726 üzenetére
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
J00hnny
aktív tag
Ha valaki kiserletezo kedveben van, kijott az uj CyanogenMod. Igaz meg Alpha...
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
embe
nagyúr
válasz
s3nsitivity #2722 üzenetére
Bocs, benéztem! Töltő, és természetesen mA. Ja és a Nokia 1,3 A-es.
-
s3nsitivity
addikt
Most akkor töltő vagy power bank?
A töltőnek nincs kapacitása(Ah) csak erőssége (A).Justreboot én szemeztem vele de utána járva nem tűnt nagy változásnak így hagytam a fenébe.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz
Just_Reboot #2720 üzenetére
Nem is tudtam, hogy van ilyen. De szerintem sokan mások sem. Ha ez egy hivatalos, akkor gondolom valami hivatalos frissítés formában is meg fog jelenni.
-
Just_Reboot
addikt
Valaki felrakta már az új Adreno GPU drivert? [link]
[ Szerkesztve ]
-
MartOOn
addikt
olyan sokaig meg akarod tartani? en mindent a gyarival toltok vagy qi. mire meghalna az akksija mar a fasorban sem lesz a telo...
HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
embe
nagyúr
válasz
hallerlaller #2716 üzenetére
Kérdés: Mi a normál töltő? Nekem egy Samu 700mAh-s is feltölti szépen, illetve van egy 1200mAh-s Nokia. A Nokia-t szoktam használni, hogy kíméljem az akksit.
-
hallerlaller
addikt
Nekem normál töltővel alig hajlandó tölteni 6.0 óta, kiirja hogy hátralevő idő 7 óra, csak a gyorstoltovel hajlandó értelmes időn belül feltolteni..
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
gid
tag
válasz
adamfriday #2636 üzenetére
Volt már rajta factory reset, sajnos minden maradt a régiben. :/
-
rankesz
veterán
Van valakinek tapasztalata hogy hogy szüntessem meg az állandó google play szolgáltatások fc-t
Ma átállítottam a nyelvet angolra, játszottam kicsit a hangutasításokkal, majd mikor vissza állítottam a teló nyelvét magyarra, akkor kezdte.
Azóta leszedtem a gplay szolgáltatások frissítéseit, akkor abbahagyta, de ahogy frissítettem megint fc folyamatosan.
Kb 2 hónapja már egy ismi g2-je került hozzám ilyen hibával, ott valahogy megoldottam fr nélkül de rohadtul nem emlékszem már hogy -
Aki próbálta már stock állapotban és titkosítás nélkül is: érdemi a gyorsulás? Érdemes vele foglalkozni?
Lehet úgy kikapcsolni a titkosítást, hogy az OS attól még kapja a frissítéseit? Magyarul mennyire kell ehhez belenyúlni? Vagy onnantól végleg kézzel kell ROM-ot/kernelt/mittoménmit cserélni, amikor kijön valami frissítés? -
Just_Reboot
addikt
válasz
s3nsitivity #2710 üzenetére
Nagyszerű...
-
s3nsitivity
addikt
válasz
zsirfecske #2709 üzenetére
A 6P/5X meg még meg is jegyzi, hogy valaha volt e nyitva a készülék
-
zsirfecske
addikt
ezért mondtam itt korábban többször is, hogy nem mindig lehet a nexus 4/5-ből kiindulni. nem evidens, de a nexus6/9 alapból más kicsit, pl. ugye mindkettőben default a full encryption, ami még egy sima ota sideload metódust is megváltoztat (bár én nem mertem megpróbálni, úgyhogy csak xda topic-okra alapozok). de ez az oem unlock-nál is kiderült most, nexus 4/5-nél ilyen egyszerűen nem létezett.
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz
laszlomijin #2705 üzenetére
zsirfecske írta a megoldást, tudsz tovább haladni az összedobott leírás szerint.
Justreboot:
ez hiányzik az összefoglalóból is, ha jól látom. Vedd bele légyszi a módosításokba az allow oem unlockot-ot a developer menüben.szerk: de benne van, bocsi.laszlomijin: az összefoglalót érdemes olvasgatni
[ Szerkesztve ]
-
vikla007
aktív tag
válasz
zsirfecske #2706 üzenetére
Ott a pont...
nekem csak n5-öm van és ott ilyen nem kell, de olvastam már róla csak nem ugrott be...
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz
laszlomijin #2705 üzenetére
developer options / allow oem unlocking-ot be kell kapcsolni a settingsben.
-
vikla007
aktív tag
válasz
laszlomijin #2692 üzenetére
És mit ír/csinál a telefon a:
fastboot oem unlock
parancsra?
[ Szerkesztve ]
-
adamfriday
senior tag
válasz
bali305 #2695 üzenetére
Beállítások / Alkalmazások / Fogaskerék a jobb felső sarokban / Megjelenítés más alkalmazások felett
Kiválasztod a Messengert és bekapcsolod a kapcsolót.
Már nem elég csak az alkalmazásban bekapcsolni a chat fejeket.@embe: Igen, ugyanúgy működik az NRT, mint eddig.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Videós, mozgóképes topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Autós topik
- Elon Musk nem kér a TikTokból
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 88%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest