Google Nexus 6 - hatosfogat

Bevezető

Itt van a Google legújabb készüléke előttem, és azon morfondírozom, hogy miért. No nem azon, hogy miért pont én előttem van, amikor mondjuk Legendd is nyomogathatná, hiszen régóta vártam az alkalmat, hogy a Motorola által gyártott készülékre lecsapjak. A magamnak feltett kérdés lényege inkább az, hogy miért egy Google phablet néz velem farkasszemet, hiszen a hathüvelykesek még mindig rétegtelefonnak számítanak, nekem meg valamilyen válasszal mégiscsak elő kell állnom a Kedves Olvasónak.

Hatalmas készülék lett a Google Nexus 6
[+]

Kétféle megoldásra jutottam a méretnövekedés ügyében, a hosszabbal kezdeném. Kötelező dolog megemlíteni, hogy a Nexus sorozatot a Google alapvetően a fejlesztőknek találta ki, a friss, vegytiszta Android, az elemeire bontható rendszer és az erős hardver ugyanis megfelelő tesztkörnyezetet nyújt a jelen és a jövő zöld robotos szoftvereinek. Phabletből pedig egyre több van, az extra felület kihasználása viszont még mindig nem az igazi, így talán a Google logikája a méretválasztáskor egyfajta motiváció lehetett a fejlesztők felé az ekkora kijelzők ügyesebb megtöltésére, kisebb készüléknek meg ott van a ma is villámgyors Nexus 5.

 5,96 hüvelykes AMOLED kijelző ékesíti a Google Nexus 6-ot
[+]

A rövidebb megoldás sokkal prózaibb: azért lett phablet az új referenciamodell, mert ilyen Nexus még nem volt.

Füles is került a Google Nexus 6 elegáns hófehér dobozába
[+]

A méretes készülék fehér dobozban és ugyanilyen színű hátlappal látogatott el hozzánk az XXL GSM jóvoltából. Ahogy a Nexus 9 esetében, ezúttal is egy hatalmas szám jelöli a csomagolás tetején, hogy melyik készülék lapul a papírszerkezetben, bár rossz szögből nézve a hatos éppen kilencesnek is tűnhet, éppen ezért az egyik oldalon feliratok próbálják a vásárlót meggyőzni arról, hogy bizony a Google phablet pihen a csomagolás alatt. A dobozba belekukkantva egy 1,6 amperes gyorstöltőt, egy foghíjas leírást, egy SIM-tálca előhúzásához használatos tűt, egy microUSB - USB kábelt, valamint egy hagyományos kialakítású mikrofonos headsetet találni, ez utóbbi kellemes meglepetés az előző generációk spórolós felszereltsége után.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés