- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dozsabalint
senior tag
válasz
zsoltiz #13846 üzenetére
A Nexusok alapvetően nem azért olcsóbbak szerintem, mert ki van belőlük spórolva minden.
Mondjuk spec a kamera jobb, mint a G2-é, kijelzőről nem tudok, de biztosan nem fakó, maximum nem a mesterkélt amoledes színekkel operál (ami egyébként a G2-nél is megvan, bár azért nem olyan arányban, mint az amolednél). A külső anyaghasználatot már ne is említsük. Hiába van a másikban másfélszer akkora akksi, ha közben alapjáraton kétszer annyit megeszik.... stb... stb...
Szóval a többi csúcstelefon eléggé gyakran a Nexus mögött kullog. Nem látom, hogy bármilyen értelmes funkcionalitás kimaradt volna belőle, egyszerűen csak nem a parasztvakítás volt a cél, ennyi.A G2 egy LG telefon. A Nexus 5 egy Google telefon, amit az LG gyártott.
Amit pedig korábban leírtál az gyakorlatilag a GPE-k definíciója:
"Az is elég, ha néhány gyártóval megegyeznek (ez az amiről most a pletyka szól), hogy majd ők -bizonyos a google által szabott feltételek mentén- gyártanak ilyen telefonokat, amiken stock android lesz, büntetlenül nyitható bootloader, kötelező támogatás stb. Aki ezt vállalja és tudja teljesíteni, az gyárthat "nexust". Nem olyan bonyolult ez."Én csak attól félek, hogy a szoftveres supportot a Google majd jól rásózza a gyártókra, akárcsak a GPE-knél. Szükség van egy olyan telefonra, amit ők támogatnak.
-
twine
veterán
válasz
zsoltiz #13843 üzenetére
Van abban valami amit mondasz,,,de amitől én félek,,az a stock droid mellet a jól megírt driver/kernel...
Ami a nexusoknál legjobb tudomásom szerint mindig szabadon tölthető volt a fejlesztőknek,,ezért is volt "könnyű dolga" a ROMmereknek...
Míg az egyéb gyártók nem mindig adták ezt ki...vagy csak sokára...
És amíg egy (1) NExusra faján meg volt írva és optimalizálva a driver/kernel,,,és ettől "folyt" a rendszer,,addig nem vagyok benne biztos hogy "X" darab gyártó "x" készüléken ugyanennyire oda fog figyelni erre a dologra,,,,
És egy kicsit ,,hogy is mondjam,,,"elkanászodnak",,,
Mert ugye a rendszer nem csak ROM-ból "felületből" áll,,,
Nem vagyok fejlesztő,,így a konyhanyelvért/esetleges tudatlanságból adódó hibás fogalmalmazásért előre is elnézéstSzerk:
Sajnos nem volt lehetőségem még GPE készüléket használni,,,kíváncsi lennék, vajon pont ennyire rugalmas e,,mint a nexus,,,, -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- DUNE médialejátszók topicja
- Parfüm topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Apple MacBook
- AliExpress tapasztalatok
- VR topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged