Új hozzászólás Aktív témák
-
Antibazsi
aktív tag
ekkora felbontásban értelemetlen lenne netezeni,mert a legtöbb oldal 1024x768-ra van optimalizálva.Így oltári picik is lennének a betűk és ráadásul több mint a fél képernyő üres lenne.Játéknál megit csak az lenne a baj,hogy a szövegek nagyon aprók lennének arról nem is beszélve,hogy a paksi atomerőmű sem lenne elég,hogy fusson rendesen a játék.Gondolj arra,hogy pl a konzolos játékok is HD felbontásra vannak írva (ps3 esetén lehet fullhd),az is csak 1368x720 és mégis elég szép,részletes.Én úgy vagyok,hogy inkább fusson kicsit kisebb felbontásban a játék(úgy a szövegek is kényelmesebben olvashatók),de be tudjak kapcsolni mindent maxra, effektet,élsimítást,stb és legalább átlag 40fps-el menjen.
-
Antibazsi
aktív tag
válasz
TazLeacher #49 üzenetére
Én is ugyan igy vagyok! A TV az TV! Filmezni meg egy két játékra jó,de minden máshoz monitor való! Néha látok képeket,hogy néhányan rendesen a szg.asztalra rakják a 40"-os fullhd tv-t és azt használják monitornak.Nem hiszem el,hogy az kényelmes pl netezni.Ott már nem tudja az ember csak a szemével követni a felületet,a fejét is mozgatni kell.Lehet,hogy amikor moziba mentek feliratos filmet nézni midig csak az első sorba kaptak helyet és ez már berögződés?
(elnézést azoktól a kollegáktól akikről beszélek, nem sértésnek szánom,inkább csak az irígység beszél belőlem!
)
-
Antibazsi
aktív tag
[OFF]Megnézném,hogy egy 99k-s 32"-os LCD TV-n meddig bírnál netezni vagy szöveget szerkeszteni.Még játékra fiilmnézésre ok 3m-ről,de konkrétan monitornak használhatatlanok.Tudom,tapasztaltam és az nem is 99k volt.Vannak amik már olvasgatásra is használhatók /kényelmesek,de azoknak az árcéduláján kicsit nagyobb összeg szerepel.
(#30) T.Peter : A pixeltávolság elég fontos és egy 40"-os fullhd tv-nek nem illik pixelesnek lennie!.
Egyébként átlag felhasználásra egy 32"-os TV-nél a 1366x768 bőven elég.Így is legalább 1m-ről kell nézni,hogy a szövegeket el lehessen olvasni,nagyobb felbontásnál már bele kéne bújni.
Először én is egy 37-es fullhd-ra hajaztam,hogy majd otthon az ágyból milyen jó lesz netezni,aztán amikor először láttam gépre kötve rájöttem hogy ez még egy 42"-es sima hd-val is lehetetlen lesz.
A 30"-os monitorokat 2560x1600-ben max mérnöki vagy grafikai munkához el tudom képzelni,de máshoz nm sok értelmét látom.[/OFF]De ne csak offoljak: Már mikor megláttam a cimet tudtam mire számíthatok! Zongoralakkfekete!!!!Wáá!Mi más? Most ez meddig lesz még divat? Tudom,hogy mindent meg kell tenni szerencsétlen designereknek,hogy a szar tn paneles cuccot (és tuti ez is az) is valahogy el lehessen adni,de már kezdem kicsit unni.
A munkahelyemen is ilyen festésű monitorok vannak és megőrülök tőlük.Minden nap törölgetni kell mert ha hozzáér az ember azonnal meglátszi rajta az újlenyomat a porról nem is beszélve!
Amúgy ma még 24"-os moncsit nm éri meg venni.Inkább 22"-est.A kettő között már aránytalanul hatalmas az árkülönbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Nyaralás topik
- Spórolós topik
- Amatőr csillagászat
- Robot fűnyírók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged