- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
atti_2010 #86 üzenetére
mutasd a ,,nagy cpu gyártók'' ,,elismerő nyilatkozatát'', linkekkel alátámasztva.
nagyon szeretném olvasni az amd nyilatkozatát, amiben könnyes szemekkel elismerik, hogy működésképtelen az opteron, majd az intellel együtt sírnak, hogy mostantól a több foglalatos szervereiket ki kell dobni
és végülis csak 30-70x akkora piac, mint a teljes gpu ipar, és végülis csak olyan 600ezerrel több szoftver létezik rá, mint az összes egyáltalán gpgpu produktum, amit talán meg is lehet számlálni, hogy mennyi
elismertékhogyműködésképtelen, lol. gpgpu=szánalom.
-
vinibali
őstag
válasz
atti_2010 #60 üzenetére
írással terheli, nem is kevéssel. arról nem beszélve, hogy a gyors (és sok) ram használata helyett egy nála kb 40x lassabb tárolót vesz igénybe.
(#61) F34R: hagynám már a francba én is
(#62) zoltanz: vegason is lehet állítani a cachet, meg ha akarsz previewt jó minőségben nézni, sem árt adni neki rendesen videómemóriát. és sok minden szeretek egyszerre csinálni. pl megnyitni egyszerre 50 tabot chromeon és abból válogatni vagy csak simán 10-en böngészni, és akkor emelett szokott photoshop meg vegas menni. tegnap pont belefutottam egy virtualboxon belüli telepítés közben egy kevés a virtuális memória üzibe
ramdriveon csak a cache van, de még így is ír a chrome az ssd-re... nem is mentem, minden kikapcsolás után lecsó.(#63) Ed3r_X_: ez csak az alaplapgyártókon múlik, sok jóra szerintem ne számíts...
-
vinibali
őstag
válasz
atti_2010 #57 üzenetére
gondolom a teljesítmény növekedésével arányosan nőnek számok és mivel a cikk ezeket a lehetőségeket említi, másra nem tudtam gondolni.
"csak a vrm áramkörben lesz eltérés"
na ez épp elég indok arra, hogy vehess magadnak egy új lapot és ha SSD mellett lapozófájlt tudsz használni ahhoz külön gratulálok(#58) zoltanz: hát pedig velem sokszor megesik, úgy hogy a Chromenak még van egy RAMDrive-ja és néha arra engedem rá a Vegas-t meg a Photoshopot, alapból 512, de az ideális méret itt is 1-2Giga lenne.
100 szónak is 1 a vége, 8GB ram kevés!
szerk.: és nem én vagyok nagy igényű, ezek egyszerű és ésszerű lépések -
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #54 üzenetére
Igen,mert pl ha csak 20-25%-al több teljesítményt kapok GDDR5-el nem biztos hogy kukáznám az FM2-es deszkám. Ha viszont nagyoon emberi árat adnának(max 50-55K) a 8gbos "gyorsram"ból
és viszonylag jó áron tudnám eladni a mostanit...
De tényleg minden az ár/teljesítmény mutatón fog múlni, DE egy biztos a Kaveri sok újat fog mutatni, nem hiába lesz FX szériás APU. -
juzer78
tag
"a már tesztelt Kaveri APU-k integrált grafikus vezérlője DDR3 mellett nagyjából olyan gyors, mint a DDR3-as Radeon HD 7750, míg a GDDR5-ös verzió a szintén GDDR5-ös memóriával rendelkező Radeon HD 7750 teljesítményét éri el."
A GDDR5-ös 7750 átlag 50%al gyorsaabb, mint a DDR3-as verzió!
-
leviske
veterán
válasz
atti_2010 #25 üzenetére
Más szavakkal: erősen kétlem, hogy ennyiszer ez lenne a gond, már második processzor generációnál. Nagyon meglepne, ha a Gigabyte amellett tenné le a voksát, hogy az ő lapjai készek, ha el is adhatnak pár új revíziót más foglalattal, ahogy tették ezt a 800-as lapok esetében is.
-
Meteorhead
aktív tag
A dedikált verzió sebessége függ attól, milyen memória van mellette. Sok gyártó DDR3-at nyom a GPU mellé, mert olcsóbb, de lassabb is lesz tőle. GDDR5-tel gyorsabb. Ez a cikkbeli mondat csak az állítja, hogy ugyanolyan teljesítmény csökkenésre/növekedésre lehet számítani asztali fronton is annak függvényében, hogy mit raknak mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest