Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
A szervereket ne keverjük ide,azok egy más világot képviselnek célközönség,funkciók és sok egyéb tekintetében.
A Vishera 4modul és nem 8 mag,és ha jól emlékszem az amd roadmapra nem láttam 5modulos(10„mag”) steamroller FX tervezetet.
De az idő majd eldönti a vitánkat,ha te a homogén procikra fejlesztessz szíved joga, nekem meg ott lesz a HSA ha bukik én is vele, de ha bejön és elterjed akkor nagyot nyerek vele. -
-
-
Vartanus
őstag
Hybrid(GGDR5+DDR3) memória nem lesz Kaveri mellett sosem,mert úgy nehéz lenne a koherens memóriacímzést megoldani,ami pont a rendszerszintű integráció egyik nagy előnyét adja...
Pikari:
gondolom az Intel is tök dilettáns hogy gőzerővel fejleszti az APU-it és a Haswell fejlesztés egyik fő pillére pont az IGP combosítás volt.
Gondolom programozóként tudod,hogy minél jobban növeled a magok számát annál nehezebb programozni is őket,ráadásul bizonyos szint felett már nem hoz skálázódást a magok növelése:"A tervezők idővel belátták, hogy ez az út sokáig nem járható tovább, így inkább az adott processzoron vagy szilíciumlapkán belüli magok számának növelése felé indultak el. Ez egy meglehetősen tranzisztorigényes megoldás, ráadásul probléma, hogy a többmagos processzorok programozása sem egyszerű, mely helyzet a magok számának növelésével csak még tovább romlik. Mindez oda vezet, hogy az extra magok beépítése a teljesítményt alig növeli tovább a megfelelő szoftverek hiányában, vagyis a többmagos elgondolás skálázhatósága jó néhány esetben egyáltalán nem optimális."
-
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #54 üzenetére
Igen,mert pl ha csak 20-25%-al több teljesítményt kapok GDDR5-el nem biztos hogy kukáznám az FM2-es deszkám. Ha viszont nagyoon emberi árat adnának(max 50-55K) a 8gbos "gyorsram"ból
és viszonylag jó áron tudnám eladni a mostanit...
De tényleg minden az ár/teljesítmény mutatón fog múlni, DE egy biztos a Kaveri sok újat fog mutatni, nem hiába lesz FX szériás APU. -
Vartanus
őstag
Én is így gondolom,4Gb pedig manapság már kevés lehet főleg hogy IGP-nek is ebből kell gazdálkodni.
Atti:
Az okés,de pl ha bármi van az egész kuka,vagy később ram bővíthetőség is kiesik.
De ami még fontosabb,hogy alaplapot is kéne cserélni hozzá,DDR3-nál nem(mert gyanítom azért az én A85XA-G65-ösöm boldogulni fog maj egy bios frissítés után). -
Vartanus
őstag
DE azt érdemes szem előtt tartani,hogy a DDR3-as 7750-es karin 1600Mhz-es ramok vannak ami 25,6Gb/s-os sávszélt ad,de a Kaveri esetében már szerintem a 2600Mhz-es DDR3-as ram sem olyan túl elvetemült elképzelés,így már 41Gb/s-osra nő a sávszél de 2400as rammal is 1,5x-ére, az-az 38,4Gb/s-ra nő. és így már lehet,hogy "csak" ~25-30%-kal lesz erősebb nem 50-nel. Ezen kívül a Kaveriben koherens memória megosztás lesz így a dVGA 7750-eshez képest csomó adatmásolás megkerülhető lesz,és IGP esetén a PCI-E sín sem korlátoz,ezek mind tornászhatják le a különbséget,de majd a tesztekből kiderül úgy is mit jelentenek mind ezek.
Viszont nagy fegyvertény,hogy pl nekem nem kell majd új lapot vennem csak bepattintom a Kaverit meghúzom jól a ramokat és GO,bár ha elfogadható lesz az ára a GDDR5-ös verziónak talán elgondolkozom,bár nem az a típus vagyok aki a fejleszthetőséget szereti feladni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest