- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
nekem ez igazából mindegy, de én már elég sokat buktam a gpukon, és többet nem igazán szeretnék. pont azon álláspont ellen vagyok, hogy egy adott architektúrához láncoljam magam - én nem akarok azért bukni, mert 1-2 gyökér vállalat összevissza hazudozik éveken keresztül valamiről (pl gpgpu koncepció), aztán a végén kiderül, hogy az egész az alapjaiban véve működésképtelen. nekem a legújabb fejlesztéseim nyers c és pthread_create/createthread, meg minimális mennyiségű oprendszerhívás, és úgy kezdődik, hogy int main, és nem úgy, hogy valami asszimetrikus elektronikai hulladékra ,,kernelt'' készít. és ez így is marad. amire lefordul, lefordul, amire nem fordul le, nem fordul le, ugyanis egy *értelmes*, valódi szoftver így néz ki, és én nem fogom átírni nem-neumann kódra azért, mert az amd - vagy bárki más - úgy gondolja. nekem teljesen mindegy, hogy mire fordul le, legyen az x86, arm, tilera, mips, az azonban biztos, hogy ez ilyen marad, és ami tudja futtatni, az tudja, ami nem, hát az meg így járt, nekem (és az ügyfeleimnek) ez így a jó, pont
a szervereket meg nyugodtan idekeverhetjük, az a legjobb példa - amit ott látunk, az pár éves késéssel desktopba szivárog.
-
eXodus
őstag
nálam okosabb és képzettebb szakemberek is
Nem feltétlenül kell elhinni amit egy szakértő (aki lehet hogy nem is az, vagy vállalati befolyás miatt) mond.
Akár egy sok millió $ SW, ami több milliárd$ bevételt termel, többszáz ember fejleszti sok éven keresztül, tele van hibával, lassú, nehezen átlátható. Szerinted mi történne ha váltani kéne a programozási technikán, mert a felsővezetés kitalálta? (Bár nekem ez csak jó mert még jobban felértékelődik a szakmám.)
-
Pikari
veterán
én inkább úgy vélem, hogy pont a monolitikus rendszerek irányába haladunk. 1 mag, 2 mag, 4 mag, 8 mag...
véleményem szerint általánosságban hatékonyabb szoftvert lehetne írni egy 32 magos processzorra, mint egy 4 magos + igp-s kacatra, mert egyrészt azzal kompatibilisek lennének a meglévő szoftverek és fejlesztési konvenciók (nem kéne újra feltalálni a spanyol viaszt), másrészt fogyasztásban is előbbre lennénk, ha csak procimagok lennének. ennyi magra már remek opengl és directx drivert lehetne írni, hogy ne is kelljen igp egyáltalán, összességében hatékonyabb lenne egy ilyen felépítés.
-
atti_2010
nagyúr
Minden attól függ hogy menyivel teljesít jobban a GDDR5 és ez menyibe fog kerülni, azért az AMD általában a földön közlekedik az árazással kapcsolatban.
Mivel kisebb frekvencián fognak működni a GDDR5 csipek mint a videokártyákon használhatnak olyan csipeket amik onnan kiesnek viszont jóval olcsóbban megkapják.
-
atti_2010
nagyúr
bár nem az a típus vagyok aki a fejleszthetőséget szereti feladni.
Megveszed a legnagyobb Kaverit 8GB GDDR5 -el (ha emberi ára lesz) azon már úgy sincs mit fejleszteni a következő platform meg szerintem úgy sem FM2 kompatibilis lesz, a DDR3 GDDR5 dologgal igazad lehet de majd elválik a tesztek során, én a GDDR5 -re szavazok ha nem lenne jóval gyorsabb nem hiszem hogy szórakoznának a GDDR5 verzióval, persze ez csak asztali fronton érvényes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest