- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
Adott egy UEFI-s laptop (Lenovo T14 Gen 4), gyártó által előtelepített win11-el. Raktam mellé linux-ot, dual-boot-al. Jött egy firmware frissítés, de nem telepíthető, mert nincs elég hely hozzá az UEFI-s partíción. Azóta ezt a frissítést visszatartom és úgy használom. Semmivel nem tudom egyelőre biztosan megoldani, ahogy a kollégánál is elakadt a dolog [link] .
Régi, 2010-es Lenovo T410 laptopon próbálgattam mindenféle progamot, de mindig belehalt a win10, nem javítható állapotba került. Végül a miniTool -al sikerült, extend opcióval megnövelni 512MB-ra az EFI-t, DE: a T410 MBR partíciós táblát tartalmaz. Ami azon működik, GPT-nél nem! Erre keresek megoldást.... köszi bárkitől is bármit!
Nem szeretném a T14-et újratelepíteni emiatt, amíg minden lehetőséget nem próbáltam...
-
Anakin007
aktív tag
"A Hasleo-nak (is) van direkt Windows klónozásra készült programja." Eleve win-en próbáltam klónozni mindennel, ami futó rendszeren működik. A célom SSD klónozása és az EFI partíció növelése a win túlélése mellett, a linux másodlagos (linuxot "kézzel" is lehet "klónozni", nem kunszt és bármilyen Live linux jó hozzá, mint az köztudott).
Talán a PQ magic v. az aomei kifejezetten azzal reklámozza magát, hogy már a win11 EFI-jét is támogatja az ingyenes verzió, még YT videó is van a használatról. Kiderült, hogy nem, a videón meg csak partíciókat huzigál össze-vissza, létrehoz, stb., kivéve az EFI-t és a C-t. Az [aomei] ingyenese klónoz, fűt, zenél, világít...vagy mégsem? Konvertálni, nyújtani, zsugorítani, stb. a DiskManager is tud, tök ingyen, mivel a Windows rendszer része. Erre céloztam, hogy a legtöbb ingyenes program felesleges/fake. Bezzeg a régi szép idők, amikor x napig vagy három indításig fullosan lehetett használni fizetős progikat freeware...
"A tesztben szereplő programok többsége nem is állítja magáról, hogy Windows-tól eltérő (fájl)rendszert is képes kezelni. " Nem is vártam el.
De azt, hogy egy C drive átméretezéssel egybekötött klónozást követően induljon már el a win, azt igen. Nahát..
Egyedül a minitool végzett BCD frissítést a klónozást követően, legalábbis ő ki is írta és utána el is indult a win, ami másoknál nem mindig jött össze.
Azért méreteztem át, hogy legyen hova nyújtani az EFI-t. Később kiderült, hogy a minitool ezt automatikusan megtudja csinálni az expand-al egyetlen lépésben és még működik is a win utána.
Összefossa magát: elindul, csinálja a klónozást. Magára hagyod, mert nem ülsz előtte órákig, aztán mikor vissza nézel 30-40-akárhány perc múlva, azt látod, hogy "Sikertelen". Minden esetben a C-drive klónozása közben. Néha 30% -nál épp, néha 75, rapszódikus. Nem hardver-hiba, mert végül a minitool megcsinálta. LOG-ban mindig az volt, hogy nem tud írni az eszközre. Egy régi rack-al csináltam, amin USB2.0 és eSATA van. Mivel több száz giga USB2.0-án mire átcsurogna, eleve eSATA-n próbáltam. Ezt a Hasleo is támogatja, amikor USB-n akartam próbálni, akkor derült ki, hogy azt már nem támogatja. Nem írt semmi mást, nem célzott rá, hogy fizetősben van USB support . Én vmi Write-cache/driver hibára gyanakodtam az eSATA-n, ezért akartam USB-n is kipróbálni, hátha úgy nem fossa össze magát.8 éve klónoztam utoljára SSD-t, amikor 128Gb-ról költöztem 256-ra, úgyhogy hiába folyik bármi is a csapból, ha az ember fia nem szomjas
A problémám még mindig nincs megoldva amúgy, bármilyen segítséget és kizárólag bomba-biztos megoldást szívesen fogadok! (lásd OFF -ban).
-
Anakin007
aktív tag
Köszi a cikket, épp aktuális lett/volt. Annyi kiegészítésem lenne, hogy laptopnál a legtöbbel szívás van, mert pl. a Hasleo nem támogat semmilyen USB-s eszközt klónozásra! Laptopnál pedig általában nincs más mód, csak külső, általában USB-s mobile rack, amibe az új SSD kerül.
Multiboot-os rendszernél nekem, most, a Macrium vált be egyedül. A többi összef*ssa magát a linux-os partícióktól, legalábbis ma, nálam, mind valamilyen hibát dobott, sokszor már a Win-es C partíció klónozása közben is.
Az is megmérne pár feljelentést, vásárló megtévesztése miatt, amit a legtöbb közismert szoftvercég csinál. A PQMagic utódját keresve állandóan (!) abba futottam bele, hogy az ingyenesnek hirdetett program ingyenes verziója pont nem csinálja meg, amire verik magukat az önreklámokkal, hamis user-feedback-ekkel (migrálás, klónozás). Legalábbis mai állapot szerint, a tesztben is szereplő Aomei, Easeus, Diskgenius vackai. Ingyenesen semmire nem képesek többre, mint a Windows disk manager-e.. De ez egy másik történet lenne. Sajnos két nap és egy tucat program free verziójának kipróbálása után találtam ezt a tesztet.
A Clonezilla live rendszere is tökéletes lenne amúgy, nincs baja az USB-s céllemezzel, viszont ha a céllemez kissebb, mint az eredeti, akkor az is meghal.
Ez a Macrium, amiről soha nem hallottam még és nem is nagyon ajánlgatja a google, tökéletesen bevált, mégegyszer köszi az írást és az időd!
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged