- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAbre
veterán
válasz
megint én #312 üzenetére
Olie,nem rossz fej,néha "túlzásba" viszi.(múltkor szerkeztette a hszemet,mert volt vagy 6-8 smájli,és sokalta)Kicsit bökte a csőröm miért is kell,de hát legyen ez a legkissebb gondom.
Eddig nem találkoztam rossz emberrel,itt mindenki segítőkész volt(vagy lexart,és nem írt semmit).
Ellenben másik oldalon megy a firkálás ezerrel,és ott sajna lexarják.Ideges lettem szóltam vkinek elvileg bannolta,de másnap ugyanúgy bent volt(mert csak akkor lett/lesz bannolva,ha kilép)
Nah persze a vendégeket,nem lehet bannolni.. -
I_Am
veterán
válasz
megint én #299 üzenetére
Viszont nem véletlen, hogy bizonyos dolgokról nem engedünk már vitát.
Óriási a fórum és nem 1-2 évre tekint vissza. Hidd el elég tapasztalattal rendelkeztünk minden döntés meghozatalánál, mikor olyasmiről volt szó miből nem kérünk többet. Elsődleges célunk a fórumozás könnyebbé és kultúráltabbá tétele, amihez hozzá tartozik az is, hogy idővel belátjuk mely témák azok amik mindig indulatot regjesztenek és idővel megoldjuk, hogy ne gerjeszthessenek.
Remélem meg is érted amit írok és nem fogsz egy másik oldalról belekötni, mert ha Te is a "kötelékünkbe" tartoztnál, akkor eszedbe sem jutott volna ilyesmit leírni, mint amire most válaszoltam.
-
-
Wolverine
félisten
válasz
megint én #149 üzenetére
Csak kíváncsi lennék, mit tennél, ha valaki úgy használná ki a munkádat, hogy nem fizet érte neked egy fillért sem. Meddig dolgoznál így?
#195: ha a megvett játék lemeze meghalt, a kiadók általában a vásárlástól számított 90 napon belül kicserélik egy újra. Az ellen ágálhatsz, hogy a játék netkapcsolatot kér... fent van ez a dobozon tudnivalóként? Igen. Ha nem olvasod el, reklamálhatsz? Szerintem nem.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
megint én #162 üzenetére
Nem arról van szó, hogy a játékipar annyira védtelen, esetleg elszegényedőfélben lenne, hanem arról, hogy azért ne higgye , már az aki letölti a crackelt játékot, hogy ő most a kiadót büntette meg. Egyszerűen ügyeskedett, a lehetőséget használta ki. Konkrétan nem forintosítható az összeg, amivel megkárosította az alkotót, de mindenképpen törvénytelen és erkölcsileg sem igazolható tettet hajtott végre.
Erkölcsileg csak abban az esetben tekinthető bocsánatos bűnnek a dolog, ha legálisan nem, vagy csak irreálisan magas áron szerezhető be Mo-on az adott termék. Postaköltség, vám és egyebek miatt. Nem azért, mert az illető jövedelme alacsony a termék hazai árához képest....
Adott például egy részeges munkanélküli erős és egészséges fiatalember. Ha lop piát a boltban, csak annyit kellene mondania, hogy ezzel mást akart megmenteni az alkohol káros hatásaitól? Gondolom kinevetnéd. Ne hasonlítsuk az éhező ember által a boltban lopott kenyérhez a warezt, mivel, mint már írtam, ez nem létszükségleti termékeket érint.
Az adó az teljesen más téma, valószínűleg nem létezik igazságos adórendszer, de a sok adót fizetők oly módon részesülnek az adójukból, hogy abból tartják fönn azt a társadalmat, ami lehetővé teszi, hogy nagy jövedelemhez jussanak és így sok adót fizessenek. A mérték soha nem lehet mindenkinek igazságos,de ezért vannak a társadalom érdekérvényesítő csatornái. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
megint én #144 üzenetére
Egy játék teljesen más fogalom, mint egy film. Egy filmet max. pár óráig nézel, általában túl sokszor nem is nézed meg. Egy játék normális esetben 20-25 órányi játékélményt legalább nyújt, többször is újrajátszható, kijátszás után el is adhatod, a tévében évek múlva sem mutatják be, tehát értékállóbb is egy filmnél.
Ha egy játék ennél kevesebbet nyújt, ne vedd meg, vagy vedd meg akkor, ha már annyiért adják a boltban, amennyiért szerinted megéri.
Jogod arra semmiképpen nincs, hogy letöltsd ingyen a kiadó hozzájárulása nélkül.
Az, hogy lehetőséged van rá, nem jelenti azt, hogy jogod is lenne. Erkölcsi kategóriákról beszélhetünk csak, az pedig morál és vélemény kérdése.
Ha azonban Te valahová elmész, tisztában kell lenned az adott ország törvényeivel, ami a vendégeire vonatkozik. Ha ezeket tudva és akarva szeged meg, nincs erkölcsi alapod sem az érte kapott büntetésért reklamálnod. Itt is hasonló a helyzet. Játszani nem muszáj. Több mint harminc évig elvoltam számítógépes játékok nélkül. Nem hallottam olyan emberről, akinek maradandó károsodása származott volna közvetlenül a játék nélküli életből.
A szabadon felhasználható játékok nemhiába nem érik utol népszerűségben a fizetőseket. Ha pedig Te azt mondod, hogy fizessenek érte mások, Neked ingyen kell, miben különbözöl szerinted a gázt/villanyt/stb.-t lopó felhasználóktól erkölcsileg?
Szerk:
Még egy érv a warez ellen: A warez mértéke jelenleg sok kiadót arra kényszerít, hogy olyan másolásvédelmekkel kísérletezzen, amik egyrészt a játékélményre fordítható erőforrásokból vesznek el, másrészt sok esetben már a törvényes vásárlókat is gátolják a játékban. -
Kansas
addikt
válasz
megint én #149 üzenetére
Szerintem a többség véleménye talán ez, de biztos nem 85-90%-é.
Én is húzok néha dolgokat a netről, ha jó, akkor később meg is vásárlom(pl. Fahrenheit), de nem állítom azt, veled ellentétben, hogy jog vagy morál szerint igazolható volna, ha ezt teszem.Egyetlen oldalról igazolható szvsz, a pénztárca oldaláról...
-
törölt tag
-
dfdfdf
őstag
válasz
megint én #105 üzenetére
Nana ez már a ló másik fele ne így fogd fel mert ez a "magyar" hozzá álás ezért írták előrébb hogy "pistikék" ha valami jó tetszik igenis illik megvenni eredetiben mert abból egy kicsit kap a fejlesztő cég! Ez miért jó neked? mert több pénzből elvileg jobb gémet csinálnak neked...
De ha csak pistike lenne a PC mint játék piac kihalna. De nálunk azért ez nem egyszerű..
Itt egy játék egy friss megjelenésű legyen 15.000 magyar forint a fizetés meg 75.000 vagyis 1/5e tuti hogy nem nem fogod új korában megvenni mert túl drága...
Ne kezdje senki hogy akkor ne vegyen PCt az ember ha nem telik rá... igenis sok spórolás útját vehet az ember egy középkategóriás PCt amivel korrektül lehet játszani.
Tudom ha összespórolta .... akkor erre is spórolhat... De egy PC nem csak játék miatt van az emberek 95%nak ha ide írsz akkor már neked se 100%ban arra van mert netezel emailezel msnezel és satöbbi... Amíg nem volt géped addig nem kellett a netet se fizetned ha van géped és neted akkor már nehéz gyűjtögetni....
Tudom hogy így vannak sokan, neked pl nincs semmilyen bevételem (munkanélküliség) és mégis van eredeti játékom olcsón tudtam venni akkor megveszem föleg ha jó játék és most mind1 hogy multis vagy single game,,,,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Futás, futópályák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Anime filmek és sorozatok
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kutya topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- BEACN MIC Dynamic Podcast RGB USB-C - Professzionális stúdióminőségű Mikrofon - Win/Mac - Ár alatt!
- Gamer-Pc, Core i5, RTX 4060 Ti, Wi-Fi, 750W, vízhűtés
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest