- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#54625216 #274 üzenetére
"A lényeg, hogy a zene és film sokkal durvábban szabályozott szerzői jogilag, mint a játékszoftver."
hjakérem, ott (itt) a kiadók (és a jogvédőik) kilóra vették a paragrafusokat, sokminden belefért....
(tudom, nincs rá bizonyítékom... de ahol egy tévé az vélelmezhetően zenelopásra van, ott erre szvsz nincs is semmi szükség...
)
---
a timszvíninek megveregetném a hátát, ha nem hánynék sugárban a komcsi sztórjának aljasságaitól
-
válasz
#54625216 #274 üzenetére
Az a gond, hogy kevered az általános streaming szolgáltatásokat a GF now távoli hardver bérlésével, és pont ez a gondja Nvidiának is az egésszel.
Abu szerint Nvidia azért szedi le, mert nem akar pereskedni így védi meg a felhasználókat hogy ez átforduljon abba az irányba amit előtte végig írtál, hogy a felhasználót szerződés szegőnek titulálják és a kiadók a felhasználók ellen forduljanak.
Ők nagyon érdekeltek a fizikai hardver értékesítésben amiben fontos partnerek nekik az említett kiadók stúdiói. -
dabadab
titán
válasz
#54625216 #270 üzenetére
"Mert a jogtulajdonos nem adott engedélyt a felhasználás ezen módjára"
Nem is tudott volna, mivel ez olyan felhasználás, amit nem tud szabályozni, mindenképpen jogos.
"Zenék esetén már az is jogsértés, ha a boltból vásárolt CD-t a munkahelyi gépeden játszod le"
Megkérdezhetem, hogy honnan veszed ezeket a marhaságokat?
-
válasz
#54625216 #270 üzenetére
itt nincs grabbelés vagy bármi egyéb. A játékot megvetted, feltelepíted és játszol. Az adott kiadók játékai évekig elérhetőek voltak béta fázisban.
a GF now kb 2-3 éve működő szolgáltatás.Ha ezt tiltotta volna az EULA rád nézve akkor nem működhetet volna Béta alatt sem.
Itta kiadó és az nvidia között borult fel a szerződés nem köztem és a kiadó között, ezt kellene megértened végre ettől függetlenül mégis velem próbálja kizsarolni tőlük azt amit akarnak, gondolom pénzt. -
dabadab
titán
válasz
#54625216 #252 üzenetére
"az őket jelenleg megillető jogaikat (a zene és videó tartalom esetében pl. fel sem merült, hogy a streamelés nem jogdíjköteles) a jövőben is megtarthassák."
Már megint a fogalmak keverése.
A GFN pont úgy streamelés, mint ahogy a BR lejátszó a HDMI kábelen streameli a filmet a tévére, vagy ahogy valami zenelejátszó streameli a hangot a BT fülesre. Ezekben az a közös, hogy a jogtulajdonosnak semmi köze hozzá. -
válasz
#54625216 #253 üzenetére
De miért érdekelt ember áruld már el végre miért lenne érdekelt jobban mint a kiadók? fejtsd már ki nekem? 88 % -t perkál nekik a játékokért.Minden egyes játék után 88 % a kiadó pénze.
Ugyan azon a szolgáltatói felületen jelentkezel be játszani mintha otthon tennéd, nem saját store van itt ....Steam, Epic bármi.
A kiadók ugyan úgy eltüntették a játékaikat amik Epic storon vannak, nem elérhetőek GF nowon át hiába jelentkezel be az az Epic fiókoddal érted? tehát konkrétan miért is jó ez az Epicnek, hogy a játékainak az 2 % része elérhető mindenféle húzó cím nélkül és nem azoknak a kiadóknak a pártját fogja akikkel amúgy üzleti szerződésben van lásd 2 K games és az Nvidia pártjára áll ? -
válasz
#54625216 #252 üzenetére
"jelenleg megillető jogaikat (a zene és videó tartalom esetében pl. fel sem merült, hogy a streamelés nem jogdíjköteles)"
kever a szezont a fazonnal. Stream szolgáltatást Spotify,Netflix ahol tartalmat onnan szerzed be.nem azokat hallgatod amik csak neked megvannak bármilyen legális fomában.
Itt harvert bérelsz a szoftverhez... -
válasz
#54625216 #250 üzenetére
ja értem tehát ha az ember azt hallja vissza egy kiadó / online áruház tulajdonosától, amit a legtöbb felhasználó gondol, az naivság , még akkor is ha az áruházában elérhető játékok jó része szintén nem elérhető a GF nownál és pár saját címük maradt fent,de fent maradt példát statuálva.
a kiadóknak miért is baj hogy erős online áruházokon át értékesítik a termékeiket és mi köze annak ahhoz, hogy te a GF nowon át játszol a kiadó termékével az adott online áruházon át bejelentkezve? ebben a körben kifejtenéd a geforce now mivel gyengíti a kiadót? Mert az megvan hogy az Epic Store-n / Steamen át jelentkezel be ha játszol ugye?
-
gyugyo79
addikt
válasz
#54625216 #237 üzenetére
Ha megnézted volna, hogy hogy megy jelenleg a GFN akkor tudnád, hogy az Epic kb az aki sokkal kevésbé érdekelt mint bármelyik olyan kiadó aki eddig kilépett ....
Persze elkezdheted azt is megmagyarázni itt nekünk, hogy neki jobb a Steamen eladott PUBG / bármilyen játék mint az Epic store -ban de az a magyarázatod legalább annyi helyen fog vérezni mint az eddigi kitalációid ...
-
válasz
#54625216 #237 üzenetére
valószínűleg akkor te jobban tudod ezt mint Sweeney, mert miért is?
Hogy lenne jobban érdekelt mint a kiadó?
ezek olyan nyilatkozatok( ha egyáltalán egy nyilatkozat alapján állítod, hogy csak tisztázni szeretnének valamit a jóravaló kiadók) akik elhiszik azok vagy nagyon naivak vagy életükben nem dolgoztak üzleti életben...
valószínűleg a becsületes kiadók a streamelés jogi alapjait szeretnék tisztázni erről van csak szó,kis apróság, a Béta alatt ez nem számított 200 ezer felhasználóval. -
válasz
#54625216 #235 üzenetére
ne haragudj,de fortnite pont elérhető egy mobiltelefonról is / android / IOS nem kell hozzá GF now.Bármilyen platformról egy kicsit jobb minőségű mobillal is játszhatsz vele.
Sweeney nem először rúgja össze a port a Microsofttal, Googleval, Appleval.. elég egyenes fickó, jó üzleti érzékkel
értelmes srácnak tartalak és ne érts félre, de amiket állítasz bizonyíték nélküli megnyilvánulások és a fenti cikket is alárendelted annak, hogy a teória amit te kigondoltál mindképpen igaz. Én ezt látom benne.
Az Epic felülete ráadásul nem látható GF nowon át bejelentkezve a másik fele hogy rengeteg játék van náluk, ami közel sem mikrotranzakciós elemekre épít, ugye elég a RDR2 re gondolni..
Sweeney jól látja milyen erős lobby zajlik most a GF now ellen . Alatta a posztokban le is írta, hogy minden kiadót meglepett a hatalmas siker, és rengeteg regisztrálás rá. 1 Hét alatt 1 millióan beregisztráltak a szolgáltatásban. Egyből beindultak a fogaskerekek. -
válasz
#54625216 #233 üzenetére
Sajnos nem erről van itt szó, nem ilyen egyszerű egy lobbyval szembe menni.
ma született az első értelmes hozzászólás egy nem akármilyen kiadó részéről ez ügyben. olvasd el ajánlom. Itt [link] már leírtam, abban a kommentben megtalálod Sweeney nyilatkozatát. [link] És azért ő nem akárki szerintem, jobban képben van a saját szerződésükkel Nvidiával mint én meg te vagy Abu... -
bolcsodal
addikt
válasz
#54625216 #227 üzenetére
Mondjuk ha nem akarnak jogi precedenst teremteni, akkor mégis a jogi osztályok dilemmáznak.
Egyetértek veled az eula-k esetében, csak a -game streaming" mint szolgáltatás teljesen új helyzetet teremtett.
Az NVidia nyomott áron kezdte, bármilyen áremelést a teszetosza, értetlenkedő kiadókra fogják ráhúzni.
Szerintem a látszat ellenére helyzetbe hozták magukat.
-
bolcsodal
addikt
válasz
#54625216 #218 üzenetére
Igen, így működik az szerzői jog, amit évtizedek óta próbálnak lenyomni a torkunkon, amióta széles körben vett internet megszületett. Amit azelőtt fektettek le, hogy a cloud-computing/storage még csak kósza gondolat sem volt. Az a szerzői jog, ami hatalmas csinnadratta mellett volt képes mégtöbb felhasználót a torrentoldalakra hajtani a közelmúltban.
Elég egyértelű, hogy ez a jogi struktúra ráncfelvarrásra szorul.
Az hogy a GFN-t se lenyelni, sem kiköpni nem tudják a jogi osztályok szerintem egy jó jel abban az irányban, hogy változtatni kell.
Ja, és itt most nem a milió dolláros szoftvert kéne felhozni példaként, hanem az akciósan öt-tíz-tizenöt dolláros, "mesterműveket".
Mindemellett, amíg a jogi csűrcsavar halad, addig kb 1-milló potenciális felhasználót lehet felbosszantani...
-
Male
nagyúr
válasz
#54625216 #220 üzenetére
Igen, a plusz kettőért, viszont a régit könnyebb lemondani így.
Nyilván nem fogsz előfizetni rá, ha nem érdekel eléggé, ahogy most sem veszed meg, ha nem érdekel eléggé.
Filmnél azért ott vannak a kevésbé legális letöltések... a kiadó saját stream szolgáltatása esetén, viszont vagy fizetsz vagy nem játszol vele. Szóval itt jó játékok esetén sokkal jobbak az esélyek a sikerre.
-
Male
nagyúr
válasz
#54625216 #217 üzenetére
A sajátjait mért ne tehetné elérhetővé pluszban? Ettől még a régi helyen is elérhető marad, hiszen megvetted ott, de a kiadó a saját szoftverét akkor adja oda a saját felhasználóinak, amikor csak akarja. (kivéve ha lenne valami kizárólagossági szerződés, de ilyen nem hinném, hogy van) Tehát nem az a kettő lesz ott, hanem az a kettő plusz az eddig kiadott párszáz/ezer.
A másikra: "Nevet változtat a cég? Beolvad egy másikba? Bocsi, az összes licensznek annyi, mert nem átruházható."
Nem ez az, amit az EU felülírt, hogy márpedig ilyen nem lehet, hiába van beleírva, nem érvényes, és igenis átruházható? (Tudtommal pont ettől indulhatott be a Windows/Office használt piac rendesen.) -
Male
nagyúr
válasz
#54625216 #191 üzenetére
"Lesz ugyanis egy legalább 5-8 évig tartó időszak, amikor a teljes piac eléréséhez benne kell lenni a streamelésben és a hagyományos terjesztésben is."
Ez az, amiben nem értünk egyet alapvetően. Szerintem egy komoly kiadó, akinek van pénze saját stream szolgáltatást indítani, az el tudja érni a teljes piacot ezzel.... a kicsiknek meg, akiknek nincs erőforrásuk rá, nekik mindegy, mert ők úgysem fognak sajátot csinálni.
-
Male
nagyúr
válasz
#54625216 #187 üzenetére
"Na de éppen ez az, hogy ha a streaming szolgáltatást a kiadók beleegyezésével elkönyvelik hardver bérlésnek, akkor bárki streamelhet bármit, amire a userek legálisan licenszet vásároltak"
Ha egy játékot nem adnak ki, csak a kiadó által üzemeltetett rendszeren stream van, havidíjért, akkor azt sehogy nem tudja más stremelni, bárminek is minősíti a szolgáltatását....és anyagilag sem mond le semmiről azzal, hogy csak oda adja ki... akik játszani akarnak az adott játékkal, azok elő fognak rá fizetni. Akkor mondanának le, ha területi korlátok lennének, mert így bizonyos vásárlók kiesnek.
-
Male
nagyúr
válasz
#54625216 #184 üzenetére
Szerintem nagyban eltér a zenétől és a videótól is. A példádban annyit tesz, hogy az új részt már csak a saját szolgáltatásán adja ki... nyilván nem túl magas összegért, dehát egyetlen játék, és a bevétel 100%-a hozzájuk folyik be.
VAAAGY az újat ott adja csak ki, de mellette az előfizetők a régebbi részekkel is játszhatnak nála... vagy akár az adott kiadó összes régebbi játékával ( mivel biztosan nincs olyan szerződésük a GFN-nel, ami ezt megakadályozná, hiszen jelenleg semmilyen sincs ).
A user meg, ha a kiadók a saját streamre állnak át, akkor úgyis kénytelen lesz sok előfizetést tartani párhuzamosan... közben lassan a függetlenek pedig lemorzsolódnak, mert oda már új játék nem kerül fel. -
Male
nagyúr
válasz
#54625216 #182 üzenetére
"A kiadók azért rugóznak a jogi szabályozáson, mert ha a jövőben az nvidia továbblép a GFN-en és elkezdi nagyban teríteni a stream hardvereit, akkor bárki indíthatna stream szolgáltatást a kiadók megkerülésével mondván, hogy ő csak hardvert szolgáltat, a lincesz a user és a kiadó magánügye.
Így viszont a játékipar nem tudná idővel átültetni a jelenlegi "online boltból letöltöm" üzleti modelljét a "direktben streamelem a kiadótól" modellre, márpedig az egész streamelős kísérletnek ez lenne a célja."Ha a kiadók célja, hogy stream alapra álljanak át, és ezt kizárólag ők szolgáltassák, akkor azt bármikor megtehetik, függetlenül attól, hogy a GFN-en mi van... egyszerűen ha nem adják ki a játékot megvásárolható formában, csak elő lehet rá fizetni náluk, náluk streamelve, akkor annyi, ezzel az alternatív szolgáltatók nem tudnak mit kezdeni, max a régebbi játékok mennek náluk tovább.
-
dabadab
titán
válasz
#54625216 #156 üzenetére
"Abu már elmagyarázta a "belenyúlnak" kérdést, így azt nem ismétlem"
Csak éppen nulla bizonyítékkal, maga az elmélet meg minimum nagyon rázós (ne felejtsd el, hogy te az előbb még azt bizonygattad, hogy nem is Windowson futnak, hanem nemtudommin).
"A félreértést az okozza, hogy a felhasználó felé úgy látszik, mintha a Steames fiókodat látnád távoli eléréssel"
Nekem nagyon úgy látszik, hogy technikailag is pontosan ez történik.
-
gyugyo79
addikt
válasz
#54625216 #145 üzenetére
Én régebben néztem meg, hogy milyen DE :
"a játékok streamre specializált verziója fut" -> Belenyúlnak a játékok kódjába? Írnak saját verziót? Az elég érdekes lenne mert én az utolsó indie sz@rt is láttam a steam fiókomban és el tudtam volna indítani és játszani vele mint ahogy a Steam Linken át. Azt viszont, hogy ezekből nincs speciális verzió az szinte biztos.
De a különböző kis millió DLC verziók is kezelve voltak. Ha ezt tényleg külön megcsinálták le a kalappal de kb képtelenségnek tartok.
Azt el tudom képzelni, hogy ha valaki felrakott már XY játékot azt vizsgálják és másnak át linkelik ha hasonlót telepít így az egyformákból csak 1 szer kell letölteni és telepítést végigvárni valakinek. (nekem azt is kellet tehát volt telepítés)Most akkor :
Komolyan készül egy speciális verzió ? Vagy ez csak egy legenda ?
Alá tudod ezt támasztani egy linkel ?
Kipróbáltad? Láttad működés közben GFN -t ?"Különben első indulásnál a GFN-en is csak egy bios üzenetet kapnál, hogy "missing operating system" aztán telepítheted a saját windows-odat meg amit akarsz a virtuális gépedre."
Nem, pont ezért fizetek esetleg a GFN -ért, hogy ne ez jöjjön be hanem a feltelepített rendszer amin nekem csak be kell lépni a a Steam (esetleg egy választó ahol, Steam/Origin/Battle.net/stb indítható) kliensbe, minden más meg ami nem kell nyilván tiltva elrejtve ....Amikor én néztem :
Miután beléptem a Steam kliensbe és azonosítom magam megjelentek az általam vásárolt játékok amiket tudtam telepíteni és elindítani utána. Pont ugyan az az elv és lehetőségek voltak mint ami a Steam Linken át is meg tudok csinálni .Mivel a Steam fiókon keresztül megy a felhozott példában pont ugyan azok a korlátozások élnek ilyenkor is mintha lokális hálózatból megy az egész ....
De én régebben néztem ezért is kérdezem, hogy most akkor már nem úgy van mint a fentebb linkelt videóban ?
Mert úgy érzem, hogy olyanok bizonygatnak itt dolgokat akik nem is látták és értik, hogy működik, vagy már nem úgy működik mint amikor én próbáltam ...
-
MeszesKPT
őstag
válasz
#54625216 #108 üzenetére
Pontosan erről van itt szó valójában. A cloud gaming gyerekcipőben jár még, de pont emiatt már az elején tisztázni kell a feltételeket.
Itt a legtöbben csak végfelhasználói szempontból nézik a kérdést, hogy nekik miért jó a jelenlegi GFN modell. Valószínűleg marad is, csak 5$ helyett 7$ lesz, ha csak Nvidia át nem vállalja.
GFN szerintem sem marad életben sokáig, pont azért mert az Nvidia csak hardvert nyújt. Ugorjunk előre sok évvel, amikor már minden csak streamelt formában fog létezni (tudom eretnek dolog ilyet ezen a fórumon mondani). A kiadóknak a legjobb az lenne, ha saját boltjukból vásárolva saját (vagy esetleg bérelt) rendszeren futna a játék, mondjuk egy appon a telefonodon vagy bármi más eszközödön. Egyszerűen azért, hogy a legtöbb kontrollt gyakorolhassák fölötte elvégre mégiscsak az ő szellemi tulajdonukról van szó. Számukra a GFN és társai csak egy köztes lépcső a fejlődés útján. Pont egy Netflix szerű helyzetet akarnak elkerülni.
Itt most versenyfutás folyik az idővel, hogy ki tud először igazán nagyra nőni ezen a területen. Szubjektív véleményem, hogy az MS van a legjobb pozícióban.
-
Cassi
őstag
válasz
#54625216 #111 üzenetére
"a GFN-ből és elindítják a saját szolgáltatásaikat"
Ha az olyan egyszerű lenne! Még a Steamet sem tudják megkerülni a kiadók, mert sok felhasználó nem akar már n+1. alkalmazásboltot telepíteni még akkor sem, ha nagy kedvezményeket kapna. A cloud meg sokkal komplikáltabb és speciális tudást igénylő valami. Az Nvidia már sok éve foglalkozik ezzel, nem olyan könnyű utolérni. Ahogy a boltban csak Nvidia és AMD között választhatsz, ugyanúgy gaming cloud grafikus hardverből is csak ők ketten vannak.
-
arn
félisten
válasz
#54625216 #108 üzenetére
en ezt mar az elso geforce now korben felvetettem... a cloudnak nem a felhasznalokkal kellene partneri viszonyba kerulni, hanem a jatekkiadoval. a kiado berelne a cloudot az nvidiatol, es a felhasznalo egy komplett szolgaltatast kapna, a kiadotol berelni egy idore a jatekot.
ha igy megy az egesz, ugyis pillanatok alatt legyilkoljak ezt az uzleti modell, mert mindenki kihatral belole, sw nelkul meg egy hw sem er semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Suzuki topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magisk
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G2 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Vízhűtéses 4K RGB ÚJ Gamer pc Intel Core I7-14700KF 28x5.3GHz RTX 5070TI 16GB GDDR7 32Gb DDR5 RGB 2T
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Mini pc (I5 8250u - 16Gb ddr4 ram - 128Gb nVme ssd + 500Gb hdd)
- Épített PC - i7-8700k/32GB RAM, 500GB SSD - NO GPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest