- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Nagyot fejlődhet a Galaxy Ultra periszkópos kamerája
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Friss rendereken a Galaxy S25 Slim
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Rádugom OTG -n a pár hónapos, FAT32 -re formázott Samsung duos pendrive -omat, és a frissen telepített Solid Explorer egyáltalán nem látja. Servers Ultimate pro -ban (szintén friss telepítés) sem tudom megadni FTP szerver gyökér könyvtárnak.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Fall-N
veterán
Amit hiányolok és természetesen a nagyobb külföldi szakportálok már megírták, az az, hogy az O lesz az első moduláris Android.
Magyarul végre az alap core OS tud majd frissülni a gyártótól függetlenül (persze a SoC gyártó még keresztbe tehet, ha nincs driver).Ugyanez igaz a baseband-re is, amit a szolgáltatók teszteltek és emiatt is csúsztak a függő készülék frissítések.
Az Andromeda neg tényleg csak spekuláció eddig, semmilyen hivatalos álláspont nincs róla. Ugyanilyen volt a MS microkernele pár éve.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Vazze! Az Androidot a Google fejleszti, ezek pedig a Google referencia telói. Amiről Te beszélsz, olyan Androidot futtató telót földi halandó még nem látott, mert olyan nem is kapható. Te egy elméletre, egy mesevilágra hivatkozol, én meg arra, amivel egy felhasználó szembesül, ha a Google -féle Androiddal találkozik.
-
Somatom
veterán
Tényleg ennyire ecccerűnek gondolsz? Az én telóm szinte stock Androidot futtat, de természetesen gondoltam a gyártói hókuszpókusz lehetőségére is. Ezért feldobtam a kérdést itt, a fórumban. A válasz az volt, hogy a Pixelekben is ugyanez a szitu. Létezik azoknál "vegytisztább" Android?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Tévedsz. Továbbra is azt mondom, hogy ha választhatnék, akkor 4.3 -at használnék. De, ne keverjük össze a vágyainkat a lehetőségeinkel! Találtam egy szimpatikus telót, és gyorsan megvettem, mielőtt még kifogyna az első készlet, ami 6 -tal jött ki. Tehetek én arról, hogy verzióról verzióra egyre zártabb, ezáltal egyre használhatatlanabb az Android? A Google már annyira pofátlan, hogy a névjegyek helyben tárolási opcióját is megszűntette. Csak Google fiók van. Vagyis, ha egy stock Androidos telónak nem adsz meg Google fiókot, akkor telefonként annyira sem képes, mint mondjuk egy 3210 -es Nokia.
-
törölt tag
Szerepelnek, mert mondom, ha ránagyítok a helyére (mert tudom, hogy ott van), akkor megjelenik, fent vannak az infók róla, csak a kicsit átfogóbb nézetben nem akarta mutatni.
Az olyanokról nem is beszélve, hogy egyre vacakabb a spam szűrőjük, most már a saját autentikációs e-maileket is megfogja, többször jeleztem a feedback alatt, de a világ legsilányabb supportja a Google-nek van, nulla reakciót kapok az ilyen bejelentésekre Maps pontatlanság bejelentésre sem jött semmi reakció, nem is javították, pedig tök pontos és részletes leírást adtam róla. -
Somatom
veterán
Ha én meg tudom oldani Magyarul, akkor talán a Google is meg tudná.
-
törölt tag
A ragadós pletykák alatt azt értem, amik nem akarnak kihalni. Azért azoknál van elég sok, amit idővel megcsinálnak tényleg.
Jelen esetben viszont az a gáz a dual camera telefonokkal, hogy a gyári kamera appal megy, minden más meg valahogy használja, de igazából nem túl optimálisan a hardvert, így nem lesz igazán jó képminőség.
Maps, Gmail, stb: Ja, nem a rendszer részei szigorúan véve, ellenben volt Photos és Assistant bejelentés, ahogy YT is, ez is az IO része, hiszen az ő termékeik, de a lényeges újítás a jó részükben már ezer éve nem volt. Sok még a Material külsőt sem kapta meg, pedig már mióta az a design elv...? YT is most kapott webes felületen Material külsőt (bár nem nagyon látszik a változás). De ezeket úgy általában az IO-ra írtam, nem csak az Android O bejelentésre.
A Maps POI adatbázisnál valami olyasmire gondoltam, mint ami Kínában a dianping.com, hogy tudsz keresni rengeteg kategóriában aktuális tartózkodási hely, vagy kiválasztott pont (például X metróvonalon Y megálló, vagy valami nagyobb csomópont közelében) alapján közeli dolgokat, amiket kategorizáltan tudsz szűrni (csak japán éttermek, csak koktélbárok, legjobb értékelés szerint, legjobb hangulat szerint, stb). Erre nem jó egyszerűen a Maps, pedig lehetne, mert egy lépés lenne csak rendszerezni a temérdek adatot, amit már így is bevittek az emberek. Jelenleg sokkal egyszerűbb FB alatt megtalálni éttermeket meg egyéb eseményeket, pedig ott lenne a potenciál a Google termékekben is.
A UI alatt nem az appokat értem, hanem magát UI-t. Állapotsáv miért felül van például? Alig lehet elérni ott, és nincs rá rendszer szintű megoldás, hogy lehúzd, csak egyes gyártók tesznek be extra gombokat a navigációs sávra, meg ilyenek.
-
törölt tag
Hát, az Andromedáról én többet képzeltem, főleg mivel évek óta mondogatják a hírekben, hogy konvergálnak majd a Chrome OS és Android platformokkal. Azért az ilyen ragadós pletykák nem szoktak teljesen alaptalanok lenni.
Illetve olyasmikre vártam, mint amikor régebben bejelentették, hogy akkor mostantól a Google Maps újabb 150 országban tudja ezt meg azt a funkciót. Például jöhetne a bringás útvonaltervezés hozzánk is, meg egyéb apróságok, vagy megcsinálhatnák normálisan az ilyen térképen elhelyezett szolgáltatók (éttermek, múzeumok, stb) kezelését, hogy egy egységes és jól kereshető felületük legyen, ahova a helyek tulajdonosai kitehetnek egyszerűen infókat, nyitva tartást, étlapot, elérhetőséget, külső-belső fotókat, eseményeket, akciókat és kuponokat, és normálisan áttekinthető értékelést lehet hozzájuk fűzni. Ez részben működik, de igazából nagyon eklektikus a jelenlegi térképen. Arról nem is beszélve, hogy a webes felületen nézek egy helyet, beírom a keresőmezőbe, hogy pizzéria, és visszaugrik jelenlegi pozíciómra a kereséshez. Nyilván azért nézem a környéket, mert nem ott akarok keresni dolgokat
Vagy a Gmail frissítésére, ha már az Inboxon nem fejlesztenek semmit, amióta kijött. A Gmail úgy néz ki, mintha 10 éve nem nyúltak hozzá, az Inbox meg alap funkciókat képtelen ellátni (normális spam kezelés, automatikus szabályok, stb...).Illetve normális dual-camera API...? Na majd 2 főverzió múlva, amikor már tényleg minden utolsó kínai sufniüzem is saját megoldást írt rá, és lehetetlen egységesíteni.
Olyan forradalmi változásokról már nem is szólva, mint hogy a UI kezelőelemeit tegyük már alulra, ha egyszer a tepsifonokat promotálják évek óta. Sokkal könnyebb lenne elérni, és nem venne el a képernyőből alul-felül egy sávot. Főleg tableteken. Kedvencem a böngészés Chrome alatt Nexus 7-en (igen, tudom, régi, de már évek óta ilyen a UI): állapotsáv, Chrome fülek, Chrome címsáv, Chrome könyvjelzősáv, egy kevés tartalom, navigációs sáv.
Mert oké, hogy bejelentenek még 3 funkciót, amit igazából US only, mert csak angolul működik, és csak olyan tartalmakat képes szolgáltatni, amik az USA-ban vannak, de a világ 90%-ának ez teljesen irreleváns, és az Android Go-ból ítélve most éppen a 90% felé szeretnének terjeszkedni.
Xaels: Valóban, de addig kell betenni támogatást, amíg nem terjed el mindenkinek a saját megoldása, mert utána lehet nézni a kompatibilitási problémákat a gyártók részéről, meg hogy nem jön ki az új szoftververzió, mert ők megírták már máshogyan a funkciót, és nem tudják portolni...