- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
olyan guszta az a piszkos köröm a képen...ehhhhh
-
törölt tag
válasz
RazorDaPro #95 üzenetére
Pixel jó amúgy, csak ott még nem nagyon kapnak több látószögű kamerát a megfizethető modellek, meg csak egy SIM-et támogat, de amúgy nekem is tetszenének igazából.
Nem is figyeltem, hogy így lement volna a P4 ára, amikor tavaly ilyenkor nézegettem új telefont, akkor még a P3-ak kb kezdőáron futottak mindenhol (230-250 ezer forint körül). -
válasz
RazorDaPro #95 üzenetére
Snapival jön végül, azt rebesgetik. Vhogy mindenki ódzkodik a mediaretektől
-
fatal`
titán
válasz
RazorDaPro #95 üzenetére
Nekem eddig, ha más nem, a random csomagnév a mágusok managerben mindent megoldott. McDonald's appot nem használom.
Én is pixelre váltottam tavaly év elején, csak még a 2-re. Nem bántam meg. :) Lehet hogy az utód is majd a p5-p6 közül kerül ki, ha lesz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
RazorDaPro #95 üzenetére
A McDonalds app valószínűleg ugyanazt módszert használja a módosított oprendszer figyelésére, mint amivel én is szívok a BudapestBank app kapcsán. De érdekes módon más DRM védett (és így root érzékeny) appok mint a Netflix és a Spotify simán mennek.
Pont ezt vitattuk meg a Magisk topikban, hogy valószínűleg amik most a hide és a repackage ellenére sem mennek (sőt már szabályosan eltávolított root esetén sem), azok a bootloader állapotát figyelik. Majd ha kijön a friss főverzió frissítés a következő hetekben, akkor majd csinálok neki egy BL zárást és megnézem úgy is. Ha akkor sem megy, akkor viszont fals riasztást ad a gyári OxygenOS-re a SafteyNet.
-
RazorDaPro
tag
válasz
#16820480 #37 üzenetére
Nekem is ez böki a csőröm, ennek a készüléknek köze sincs az X-hez (sem méretben, sem várható árazásban, sem hivatalos, vagy nem hivatalos támogatásban - már ha tényleg MTK SOCot kap).
Régóta vártam már igazi utódra, de a OnePlus Z nem az lesz.Mai napig amúgy a OnePlus X-et hajtom, nagyon szeretem és hardveresen még most is megállja a helyét (jól optimalizált custom ROMmal), inkább a kényelmi extrák amik miatt érik a csere (konzisztensen jó kamera, ujjlenyomat/face unlock, AI funkciók). Valószínű Pixel 4 vagy 4a lesz az utód, azok még vállalhatók méretben és legalább tuti évekig támogatva lesznek. Stock-közeli Android vonalon jelenleg nincs nagyon más opció.
Vicces amúgy hogy a P4 jelenleg nemcsak a OP8-nál, de a 7T-nél, sőt a sima 7-nél is olcsóbb.(#92) fatal`:
Nekem is ment eddig Magisk Hide-dal majdnem minden app eddig, banki alkalmazások is. Tudod mi az egyetlen ami nem (még Magisk Hide-dal sem)? McDonald's app.Mert a sajtburger rendeléshez valamiért eszméletlenül fontos, hogy ne legyen rootolva a telefon.
-
Stauffenberg
nagyúr
Budapest Bank appja nem megy (pontosabban ezen belül is csak a bankkártya digitalizáció, módosított operációs rendszerre hivatkozva nem engedi). Magisk topikban is tort ültünk a téma felett, már csak a nyitott bootloader maradt egyetlen lehetőségként. Nekem ehhez nincs sem türelmem, sem idegeim, főleg mikor a hetek óta jól működő funkcióról a pénztárnál derül ki, hogy mégsem megy, mert megint utólérték a fejlesztők az aktuális Magisk verziót (többször megesett már).
(#93) MrPetya19: Elvileg lesz egy iPhone 8 Plus-ból származtatott SE Plus is, csak a koronavírus helyzet miatt a bemutatóját el kellett napolni. De nekem nem sietős, én még tök jól elvagyok az OP5-el is.
-
válasz
Stauffenberg #88 üzenetére
Amúgy Twitteren olvasva sokan hiányolták az SE Plust, a 7 Plus és a 8 Plus után.
Shertan:
Arra az Xperia 10 II-re nagyon kíváncsi vagyok. Az U11-em legesélyesebb utódja jelenleg a Note 10. -
fatal`
titán
válasz
Stauffenberg #91 üzenetére
Melyik appot nem lehet használni? Csak mert nekem mindegy megy magisk hide-al, még a banki app is.
Egyébként a ROM-olás már régóta nem jár együtt a ROOT-tal. Custom rom ugyanúgy hasznáhlató ROOT nélkül, egyiknek sem része a magisk.
De pl. a kicsi pixel tudja, amit szeretnél (Pixel 3A), jön majd az utód is. Csak nálunk a beszerzés nehézkes, talán a turbado árulja egyedül normális feltételekkel. Mondjuk egy korrekt bolt, én is ott vettem az enyémet.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
t72killer #89 üzenetére
Romolgatnék én, csak közben egy csomó appot nem tudok használni (vagy egyáltalán nem, vagy csak egyes részeit). Pont azért pucoltam le a Magisk-et is a jelenlegi OP5-ről, mert ha valahogy összemókltam az újabb és újabb root védelmek megkerülését, pár hét vagy 1-2 hónap alatt befoltozták, meguntam. Meg egyébként is végig gyári OxygenOS-en voltam, régen volt Nexusom is, szóval én tudom mekkora kincs, ha a gyártó tényleg szállítja a frissítéseket.
Vagy Google Pixelre vagy iPhone-ra váltok, ha a OnePlus nem hoz ki valami értelmes közép-felsőközép kategóriás telefont (ami nyilván pont annyiba fog már kerülni, mint amibe anno a OnePlus 5 került, de hát ez van).
-
törölt tag
válasz
Követhető vagy, persze. Nekem ha most kellene venni (és kapható is lenne már), akkor az Xperia 10 II kellene talán a felhozatalból. Az SE2-vel az a bajom, hogy egyrészt nagyon nem bírom az IOS-t, nincs benne dual SIM, nagyon gyenge az akksi és nincs több látószög a kamerában. Akkor már inkább egy XR, ha muszáj lenne tőlük venni valamit.
De amúgy tényleg abban reménykedek, hogy elkezdenek majd normális telefonokat kidobálni középkategóriás SoC és jó kamera mellett, mert flagshipet nem tudok megfizetni, már lassan használtan sem. -
válasz
"Felőlem bárki azt művel a high-end flagship kategóriában amit csak akar, csak adjon ki 400-500 euró környékén korrekt telefonokat, hosszú támogatással. "
ha nem állsz neki romolgatni, esélytelen
. Ráadásul nekem pl a vízállóság életbevágóan fontos: mit vegyek, 200€-s Ulefone-t vagy 1000€-s márkás telefont? Az USB 3.0-ról kezdek lemondani, szimplán túl drága.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#16820480 #86 üzenetére
Szerintem most már nem azt érdemes nézni, hogy melyik gyártónál megfizethető a csúcskategória, hanem melyik gyártó kínál racionális telefont, luxus rongyrázás meg értelmetlen, 2 percig érdekes funkciók nélkül.
Felőlem bárki azt művel a high-end flagship kategóriában amit csak akar, csak adjon ki 400-500 euró környékén korrekt telefonokat, hosszú támogatással. Nekem mindig az volt a bajom az Androiddal, hogy ha nem egy gyártó csúcsmobilját veszed meg, akkor már a vásárlás pillanatában az eladó letoltja a nadrágját és belerakja a szádba, hogy ezt kapod frissítések helyett (néha ez flagshipekkel is megesik).
Adja ki az Apple az új iPhone SE-t nagyobb (5,5") méretben és az tökéletes utódja lenne a OnePlus 5-nek. Frankó hardver, frankó kijelző, frankó kamera, frankó frissítések legalább 4 évig. Ezzel az Apple "OnePlus-abb" lenne, mint amennyire a OnePlus valójában OnePlus manapság. Remélem követhető vagyok.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #83 üzenetére
Igen, csak igazából az a baj, hogy oké, elbúcsúztunk a OP-tól, mint megfizethető gyártó, de nem nagyon van utódja, akiket lehetne nézegetni. Xiaomi is már bőven nem annyi, mint pár éve volt, Huaweiről ne is beszéljünk
De a legrosszabb, hogy a OP-on kívül kb senki nem kínál stock droidot a kínaiak közül, mindenhol a cukormáz színű iOS koppintást tolják
Szóval egyelőre még örülök, hogy létezik Sony például, és a fél éves kvázi csúcsmodelljüket egész elfogadható áron sikerült beszerezni. Remélem jó lesz egy ideig.t72killer: Szerintem amikor az MHL próbálta divatos lenni, akkor nem nagyon volt még 4K, de elterjedve biztosan nem, szóval nem hinném, hogy nagyon tudta volna. Eleve én alig láttam olyan telefont, ami ténylegesen tudta is volna kezelni rendesen, meg kábelt hozzá. Szerintem az OTG nem is a Type-C függvénye, hanem mintha szoftveres követelmény lenne a driver részéről, és így OS-től (annak verziójától) függ. Talán Android 6 vagy 7 óta van alapból, addig csak gyártók maguknak próbáltak bohóckodni.
-
válasz
#16820480 #82 üzenetére
Nem akarok hülyeséget írni, de ha jól emléxem, USB-C-n minden kábel automatikusan OTG. Micro-n meg szenvedés van. Az MHL se tudom, hogy rendesen le tud-e kezelni pl egy 4kTV-t micro csatin keresztül. (persze megvan, hogy nem minden USB-c-s telóban csinálták meg a videó-kimenetet).
-
válasz
Stauffenberg #83 üzenetére
De azért més az usb sebesség meg pl egy Displayport alt mode.
Aztán az új USB specek elnevezésébe már ne is menjünk bele.. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#16820480 #80 üzenetére
Mindegyik ár/érték bajnok kínai gyártó így indul világhódításra és ebben igazából azt tudnám mondani, hogy a Huawei a Samsunggal, míg a OnePlus az Apple-lel párhuzamos. Aztán gyorsan kiderül, hogy aki a mainstreamhez akar tartozni, az nem tud kilógni a mainstream-ből.
Ugyanez van a karóra gyártókkal is. Jön mindig egy igazságos Ludas Mátyás, hogy majd megmutatja, hogy lehet fele annyiért is adni azt, amit a mainstream gyártók árulnak. Megveszi készen a japán vagy svájci óraszerkezetet, megspórolva vele 100 (vagy több) évnyi know how-t, meg a fejlesztési költségeket, egy friss diplomás designer tervez hozzá egy aktuális divatnak megfelelő tokot meg számlapot és mehet is fel Kickstarterre meg Instagram hirdetésekbe, hogy itt a legújabb Fair-Trade gyártó, nincs bolthálózat, nincs brandname felár, nincs prémium felár, nem hirdetünk Daniel Craig-el, főleg nem a Super Bowl alatt, csak influenszereknek osztogatjuk mint a cukorkát, azok meg videókat csinálnak róla, ahogy örömükben lepisilik magukat. Szóval az egész megvan nagyjából a mainstream gyártók árainak feléből, cserébe csak a weboldalról rendelhető.
Aztán telik az idő, egyre népszerűbbek lesznek és jön a nyafogás a vásárlók részéről, hogy miért is nem lehet besétálni a helyi órakereskedőhöz felpróbálni az új modellt. Jó oké, akkor legyen itt is elérhető, de ennek van logisztikai felára és a kereskedőnek is kell valamiből élnie, be kell árazni az ő haszonkulcsát is. De akkor már nem árt hagyományos reklámokat is kirakni a pláza oldalára, hogy itt kapható igazságos Ludas Mátyás fair-trade karórája. Ez megint csak pénz és költség. Kezdünk megérkezni a mainstream küszöbére, amit ha át akarunk lépni, akkor már Daniel Craig kell hozzá, meg Super Bowl, szintén irdatlan pénz az egész, egyre több a közbeiktatott middleman a kereskedői láncban, mindenkinek le kell vennie a részét és így érkezünk meg oda, hogy már benne vagyunk a mainstreamben és nem tudjuk már fenntartani ezt az egész "fair-trade" illúziót. A régi vásárlók már rég másik gyártó karóráját hordják, akik most vannak éppen feltörekvésben és egy fórumon keseregnek, hogy bezzeg a régi szép időkben....
(#81) MrPetya19: Ez már eddigi is így volt a teljes méretű USB csatlakozóval, fizikailag USB 1.0 és 3.1 között az összes ugyanolyan, de nagyon nem mindegy mit tudnak.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #78 üzenetére
Persze, és tökéletesen igazad van. Csak tényleg ők úgy robbantak a köztudatba, hogy ők a felhasználókért vannak, nincs megalkuvás, majd ők megmutatják a piacnak, nem olyanok lesznek, mint a többi nagy cég. Közben meg igazából csak az Oppo kísérleti frontja voltak nyugaton. Most már árban is feljöttek az anyacéghez, kb csak a szoftver tér el.
MrPetya19: Az nem a csatlakozó hibája vagy tulajdonsága, hogy milyen töltést támogat, hanem az elektronikáé mögötte. A OP úgy gondolja, hogy nem kell nekik USB-PD, ezért nem implementálják, ahogy a Qi töltést sem tették sokáig, meg még pár dolgot.
-
válasz
Stauffenberg #73 üzenetére
A Type-C hátránya hogy ugyanaz a csatlakozó sok mindent támogat, és nem mindig vannak jól jelölve.
Pl nagyon jó a Warp Charge, de cserébe tudtommal egyik Oneplus se támogatja az USB-PD gyorstöltést.
Nekem már lassan három éve van type-c-s telfonom, de nincs rajta jack és vezetékes fülest használok, szóval a koszolódásról nem tudok nyilatkozni nagyon. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#16820480 #77 üzenetére
Nem tudok ezekkel az állításokkal vitatkozni, nem is akarok. De nem tudok másik gyártót amelynek ennél egyenesebb kommunikációja lenne. Ez nem felmentés a OnePlus számára, csak szerintem sokan kettős mércével nézik.
A OnePlus a csodagyerek szindrómával küzd, amelytől a vásárlók különb viselkedést várnak el, mint a többiektől, hiszen neki nem lenne szabad azt mondania, hogy marad a Jack csatlakozó, miközben nem marad, ha ezt bárki más játssza el, arra csak legyintünk, de a OnePlus egy csodagyerek, tőle nem ezt várnánk.
A OnePlus márpedig nem csodagyerek és a kommunikációja semmiben nem különbözik a versenytársaktól. Amit rajta számon kérünk, azt illik másokon is.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #68 üzenetére
Most nem is az ilyen általános marketinges lódításokra gondolok, hanem tényszerű hazugságokra. Például amikor még az első telefonjukat úgy harangozták be, hogy nagyobb kijelző mégis kisebb méret mint a nem tudom már melyik Sony. Még képet is tett fel a CEO, aztán a valóságban nem volt kisebb a telefon, csak bizonyos szögből lehetett úgy fotózni, hogy... Meg amikor "nem lesz T modell". Lett. Aztán "ez csak egyedi eset volt, nem lesz több". Azóta is rendszeresen van. Aztán a mi bezzeg nem hagyjuk el a jack dugót. Következő modellen lehagyták. Szóval az ilyenek alapján nekem az jött át, hogy amit állítanak, annak általában pont az ellentéte igaz.
Amúgy nem rossz telefonok, bár mostanában már bőven túl drágák nekem. Már az OP6 is éppen csak kereten belül volt, de például a 8-ból még az alap, lebutított modell sem férne bele. Zavart az is, hogy egyre csak növelik ők is a méretet, minden generáció itt-ott 1-2mm-rel nagyobb. Szoftveresen még oké lenne, bár ott is voltak számomra hiányosságok azért, például a "havi" biztonsági frissítések. Amikor az 1 éves OP6-ot eladtam tavaly augusztusban, akkor még valami március-áprilisi patch level volt rajta, csak valamikor szeptemberben vagy mikor kapott frisset
Értem én, hogy kihoztak azóta két új telefont, de mégis. Ráadásul mit kapott éveken át a Sony, hogy fél évente mertek új csúcsmodellt kiadni. Ehhez képest az OP-nál rendben volt mindig, még akkor is, amikor behazudták, hogy biztosan nem lesz.
Mondjuk eddig mindig egy év után váltottam új telefonra, de most amilyen irányt vett a piac, szeretném a mostanit megtartani tovább is. Meglátjuk hogy fog működni az elképzelés.
fatal`: Volt valahol egy ilyen USB csatlakozós teszt, ahol ténylegesen fizikailag 10000x dugdosták be meg húzták ki őket (talán Linus csinálta, már nem tudom), és a micro hamarabb kilazult és használhatatlanná vált. A type-c meg eleve lazább volt, de azt a szintet tartotta 10k után is.
-
fatal`
titán
válasz
Ennyire nem voltam képben, köszi.
Ennek ellenére nekem ránézésre a micro most is stabilabbnak/kevésbé sérülékenynek tűnik, sose volt vele gond. Type C-vel még csak 1 év tapasztalatom van, eddig okés, tényleg csak ismerősök alapján tűnik problémásnak. Majd hosszútávon kiderül.
A feleslegest a fordítva is bedugható csatlakozó miatt gondoltam, így viszont az csak "járulékos". -
válasz
+1
. Ha jól rémlik, több áramot is lehet átpumpálni rajta, mint a micro-n. Hálistennek a töltőim cserélhető kábelesek, úgyhogy nem feltétlen muszáj kukáznom őket.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem. A Type-C nem azért van, mert egyesek túl hülyék bedugni a Micro USB-t, hanem a Micro USB-t nem lehet azért bármilyen irányban bedugni, mert a pinek az apa csatlakozó megfelelő oldalára kell, hogy essenek. A Type-C sokkal több hasznosítható pint tud kezelni, ezek nagysebességű átvitelre, képátvitelre, gyorstöltésre is használhatók (akár szimultán is).
A Micro-USB ráadásul fizikailag képtelen USB 3.0-ra, ezen a képen is látható, hogy egy második pin-sort kellett behozni egy speciális csatlakozóval (leginkább külső HDD/SSD meghajtókon találkozni vele). A Type-C bevezetéséig össze-vissza voltak a mindenféle alakú és méretű USB csatlakozók, most ez az egyetlen egy ki tudja váltani az összeset (sőt beleépíthető a DisplayPort/Thunderbolt is).
Fokozott koszolódásról nem tudok beszámolni. Három éves a telefonom Type-C-vel de még nem kellett takarítanom, ellenben Jack csatlakozót többször is, mégsem mondanám azt rá, hogy felesleges hülyeség. De Micro-USB-ből is szedtem már ki zsebszöszt, nem olyan nagy dolog, csak lehetőleg ne fém tűvel próbálkozzon az ember mielőtt rövidre zár valamit.
-
fatal`
titán
válasz
Stauffenberg #61 üzenetére
A type c-t én egy felesleges baromságnak tartom a microusb helyett. Arra volt jó, hogy az összes rohadt kábelt lehessen cserélni. Ráadásul a csatlakozó is egy kalap sz*r, állandóan koszolódik és nem megy a gyorstöltés egy pár éves telón, ha zsebben van hordva. Nekem mondjuk még nem volt ilyen, de több ismerősömnek is rendszeres. De ugye azért kellett, mert Pistike meg Sanyika nem tudja bedugni, ha nem mindegy merre áll a csatlakozó, vicc.
-
válasz
Juhaszatti #70 üzenetére
Tartok tőle, hogy lassan vége a dalnak, pedig egy tökéletesen használható, még mindíg 6+óra SOT-ot produkáló telefon. Ha nem lenne törve a kijelző, nem nézegetnék új után.
-
válasz
Stauffenberg #68 üzenetére
Bizony, a nagyoncsamcsung nagyonflagship s7 edge-em supportja az Oreo-val befejeződött. Túl gyakran biztonsági frissítéseket se látok rá (nekem mondjuk ez a fontos).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#16820480 #67 üzenetére
Azért legyünk igazságosak: Az összes gyártó összehord egy nagy rakás bullshit ígérethalmot a friss készülékeiről, ez egyáltalán nem csak OnePlus szokás.
Én még az előbb leírtak ellenére is úgy gondolom, hogy a OnePlus 5 a leginkább kedvelt telefonom valaha és amikor azt mondták, hogy 3 évig adnak Android támogatást, azt komolyan is veszik, most 3 éves a telefon és egy hete gurították ki az Android 10 bétát (általában 1 hónap ezután és itt a stable). Melyik másik 3 éves telefon kap még főverzió frissítést? Közben persze amíg az Android 10-re várni kellett, jöttek minden hónapban a szokásos biztonsági frissítések OTA-n.
Azt is beírnám piros pontnak, hogy 2 héttel a 2 éves jótállás lejárta előtt beküldtem garanciális akku cserére és szó nélkül raktak bele egy újat.
A rendszer pedig gyors, feszes, pörgős, nem érzek lassulást az általános működésben, három éves kor ide vagy oda.
-
törölt tag
válasz
t72killer #65 üzenetére
Bocs, sikerült hülyén fogalmazni, az USB2.0-ra gondoltam, mint csatlakozásra.
Stauffenberg: Hát ja. Nekem az OP6-nál volt az, hogy BT headsettel ha LDAC kodeket használt, akkor néha megakadt a lejátszás egy pillanatra, mintha eldobta volna a jelet, vagy nem lenne elég a sávszélesség. Gyengébb bitrátájú kodekkel ment minden. Ugyanez a headset S10e-vel és azóta már Xperia 5-tel soha nem hibázik, mindegy milyen kodeket használok.
Emlékszem még arra amúgy, amikor 299$ volt a telefonjuk, aztán azóta csak drágább lett, egy dolog maradt meg a cég részéről: hogy mindig akkorákat lódítanak a marketingben, hogy már kb semmit nem hiszek el, amit előzetesen kijelent a cégvezetés. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#16820480 #63 üzenetére
Én az ilyenek miatt szoktam a régi (még jóáras) modelleknél idézőjelbe tenni a "flagship" meg a "flagship killer" jelzőt.
Volt már a kezemben néhány mainstream flagship telefon, szóval azért nekem feltűnnek olyan apróságok, mint például a kijelző bevonata, egy OnePlus mindig-mindig-mindig ujjlenyomat maszatos, ha bele is törlöd a gatyádba, csak szétmaszatolod egy vékony réteggé a kijelzőn, ami fél perc után megint ugyanolyan undorító, gyakorlatilag csak szemüveghez való tisztító kendővel lehet rendesen letörölni, na ez már akár fél perc helyett kettő percig is megoldja a maszat ügyet.
Míg ha akár csak az előtte lévő LG flagship telefonomat nézem, már az is tudott olyan bevonatot kapni, hogy bedugom a telefont a zsebembe, majd kiveszem és szinte csillog a tisztaságtól, mert a zsírtaszító bevonatot nem spórolták le, míg a OnePlus igen. Ez is csak annak tűnik fel, aki olyan telefonról jön, ahol ez nem probléma, de mondjuk középkategóriáról váltva a user még nem biztos, hogy tapasztalta miről beszélek.
De azt is nézhetjük, hogy a OnePlus-om például lassabban vált adótornyot, mint bármelyik korábbi valódi flagshipem. Ellenőrizve a jelerősségeket, kicsit gyengébb is ugyanazokon a pontokon a vétel (gyenge térerővel rendelkező helyeken könnyebben is el tudja dobni a hálózatot). Ez is ugye annak tűnik fel, aki gyakran megfordul olyan helyeken, ahol ez feltűnhet neki (pl: Batthyány-tér felől mész HÉV-el kifelé, ott az OP-m az alagút egyik szakaszán el is dobja teljesen a hálózatot és már csak teljesen a felszínen nyeri vissza, korábbi telefonomon esetleg jelentősen visszaesett a vételi minőség, de nem dobta el, megyek be az irodába, éppen hívásban vagyok egy partnerrel, akkor nem mindegy, hogy a hangminőség leromlik fél percre, vagy 1 percre teljesen hálózat nélkül maradsz és szétkapcsol a hívás).
Ezek megszokható dolgok, én is megszoktam, csak azért értjük, hogy a OnePlus sem szeretetszolgálat és nem azért adta egykoron ezt a telefont 550 euróért a Samsung 750 eurójával szemben, mert a különbözetet eljótékonykodta.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
t72killer #55 üzenetére
Persze tudom, a mostani OnePlus 5-ösöm is hiába Type-C, csak USB 2.0 és a legtöbb telefonra is igaz ez (rohadt jó érzés vele egy rottyig rakott tárhelyet kiüríteni PC-re backup céllal, mert ráadásul még az USB 2.0 névleges sebességét sem hozza). Amúgy Lightning csatlakozóból is létezett USB 3.0 verzió (talán az első iPad Pro volt ilyen emlékeim szerint), de nem volt hosszú életű, az újabb iPad Pro-k már USB 3.1 Gen 2 Type-C-vel vannak ellátva, míg a többi modell a kőkorszakban rekedt az ősi Lightning USB 2.0-val.
Vicces ahogy bedugsz az iPad Pro-ba egy 4 csatis USB HUB-ot, kidekorálva bedugdosol mindegyikbe valamit és egyszerre meghajtja őket. A 200 ezer forintos iPad Air meg annyit sem tud, hogy egy egyszerű pendrive-ot meghajtson, olyan adapter kell, amit a fali konnektorból tudsz árammal etetni. Nevetséges az egész és egy csomó fanboy még védi is, mert a Type-C szerintük egy hatalmas baromság, meg különben is az a hülye, aki dugdosni akar.
Amúgy meg a fényképezőgép gyártók is megérnének egy misét.
-
-
GSMArenán néztem, szerinte egyik xiaomi se 3.0s, itt van pl a Note 9 pro...
-
fatal`
titán
válasz
t72killer #53 üzenetére
Már a Pixel 2 is tudta, de még a Pixel 1 is és szerintem mire vetted az OP7-et már olcsóbbak voltak.
Szerintem van Xiaomi is, ami USB3-as.
A félreértések elkerülése végett, nevetséges, ami a telefonpiacon megy. Most jön egy gazdasági válság, talán ez az egyetlen normális hatása lesz, hogy normalizálódnak ezen a piacon a dolgok. 1000 euró egy telefonért, vicc.
-
válasz
Stauffenberg #54 üzenetére
Óvatosan, a Type-C még nem jelent semmit, szekérderéknyi Type-C csatis, de csak 2.0-ás sebességre képes telefon-tablet van
Bizony muszáj kábelezni, nyomorult nikon 2020-ban is csak 2MB/sec-re képes wifin, hiába erőszakolom rá 5GHz-re
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
t72killer #53 üzenetére
Ugyanezen vagyok kifaszolva, akartam venni most egy iPad-et, de csak a méregdrága Pro modelleken van Type-C csatlakozó, pedig már egy Air is bőven jó arra, hogy videót vágj rajta út közben, csak az még a régi Lightningot (USB 2.0) használja). Sok ismerősöm van, aki beruházott Pro-ra (egészségükre), simán rákötnek egy hordozható 1 TB-os SSD-t és vágnak/backupolnak a géppel.
Én meg csak annyit mertem mondani az Apple topikban, hogy az (elvileg) ősszel esedékes új Air-ben már remélem Type-C csatlakozó lesz, erre máris valami önjelölt igazságharcos nekem esett, hogy mit képzelek, neki tele a töke az összes fotóssal meg a hülye igényeikkel, hogy 2020-ban még kábelezni akarnak és akkor ő dobhatná ki a régi töltőit.
Na ezért nincs (és egyhamar nem is lesz) Type-C a hétköznapibb iPad modelleken.
-
válasz
Stauffenberg #50 üzenetére
Bizony. Elképesztő mocsokság megy, igazi verseny sehol. Tavaly került elő az USB 3 igénye nálam, mivel azzal tudtam volna a világ végén backupolni a fényképezőgépről a tartalmat. (mocsokdrága extra xqd kártyák vétele nem opció). Végignézve a piacon a legeslegolcsóbb teló, ami tudja, az a Oneplus 7 volt. Mikori is a szabvány? A 2013-as HP laptopomon már volt ez a csillagháborús technológia...
Vízállóság meg: 25éves(!!) Casio órámmal még mindíg fél napot tölthetek a vízben, nem ázik be. Pedig mindígis magam cseréltem benne az elemet és a tömítés is még az eredeti... Sehol egy gyártó, aki ne lenne divatmajom.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #39 üzenetére
Arat is vagot OP. A 7T olcsobban kaphato most a OP oldalarol rendelve pluss trade in eseten adnak pluss lecsot.
Kell nekik a love ugy nezem.
A 8 ara is be fog zuhanni nyarra ez tuti. -
törölt tag
válasz
Stauffenberg #50 üzenetére
Leírtad kb ugyanazt, mint én
Nekem telefonban jó az AI is, csak azért lehessen paraméterezni, mert nem mindig arra gondol, mint én.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#16820480 #48 üzenetére
Nekem az ideális mobil kamerában nincs ott a világ összes megapixele, inkább a maga szintjén legyen jó a zaj és a dinamika, valami kezelhető 12-16 megapixel körüli felbontással. Legyen benne OIS és a lencséket dolgozzák meg rendesen, lássák el frankó bevonattal a ghosting/flare/anyámkínja ellen és ebből rakjanak fel egy UWA/~24mm/portré verziót , BŐVEN elég mindenre (is).
Felőlem lehet jó a Jpeg motor is (sőt), de itt azért kérdés, hogy ebbe az AI bűvészkedés is tartozzon bele, vagy mondjuk olyan legyen, mint a rendes fényképezőgépeknél a Fujifilm, Olympus, stb.
(#49) t72killer: Akkor ott az árukapcsolás egy pöcs húzás és nem a csúcs SoC-ra való tényleges igényt jelzi, hanem azt, hogy már mindent ki kell találnia egy marketingesnek, hogy mivel dugja le a torkodon az 1000 dolcsis telefont.
-
válasz
Stauffenberg #45 üzenetére
Nekem sem kell, hogy krájzisz 97 menjen rajta, viszont vannak olyan dolgok, amiket kizárólag csúcs SoC-vel árukapcsolásban kapsz meg: USB 3.0-ás csatlakozó (sok videót mozgatok, felejtsenek el a 2.0-ával...), vízállóság...
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #47 üzenetére
Én sem látom annyi előnyét, mint amennyivel többe kerül (vagy legalábbis amennyivel többért akarják adni. Legyen egy UWA, egy wide és egy normál lencse, 10-12mpx felbontással, és egyenértékűen testre szabható beállításokkal, aztán jók vagyunk. Bár veled ellentétben nekem kell a jó jpeg motor, mert telefonon sincs semmi kedvem RAW-val szórakozni,.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#16820480 #46 üzenetére
Szerintem a kamera az egyetlen ami sokáig értelmes érv volt egy flagship mellett, de amilyen irányba az utóbbi időben megyünk a 100 megapixeles baromkodással, annak olyan sok értelmét nem látom.
A spéci algoritmusokkal sem lehet levenni a lábamról, én is csak azért rootoltam a telefonom, hogy Google Camerát használhassak, de rendszeresen művelt olyan baromságokat, hogy elkezdtem inkább a gyári kamerából kieső RAW-t feldolgozni.
-
törölt tag
válasz
t72killer #44 üzenetére
Mondjuk szerintem évek óta már a középkategória is bőven elég teljesítményt adna, csak a gyártók nem azokra fókuszálnak. Ott van példának a Pixel telefonok olcsóbb ága, hogy középkategóriában is lehet jó teljesítményt és kamerát adni, de hát egyszerűbb sokkal beledobálni a drága hardvert meg tolni felfelé az árat, mint mondjuk normális kamera szoftvert írni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
t72killer #44 üzenetére
Amúgy kit érdekel a teljesítmény? Tényleg érdekel, mert egyszerűen ötletem sincs.
Nekem OnePlus 5 van, nem nézek benchmarkokat, de ezt az SoC-t szerintem ma már a középkategóriás Snapdragonok is hozzák. Van benne 6 GB RAM, amiből szerintem még soha nem használt fel többet 4 GB-nál, nagyon maximum 5 GB, de az már extrém, egyébként a rendszer amúgy is zárja a régóta háttérben lévő appokat az akku kímélése miatt. A rendszer gyors, teszi a dolgát, gyakran szerkesztek RAW fotókat Lightrooman, ott is pörög szépen (főleg mert preview fájlokon dolgozik az ember, csak 100%-ra nagyítva kell tényleges, részletekbe menő demosaicot végezni).
Játék miatt kell? Van olyan, ami ezen nem megy el? (Nem tudom, párat próbáltam a trendi címek közül, de nem élveztem). Mellesleg akkor untam meg Androidon a játszósdit, mikor eltűntek a valódi játékok, most már csak mikrotranzakciós pénzszivattyúk vannak, nyomokban videojátékokra emlékeztető mellék elemekkel. Olyan mobilon játszani, mint sajtreszelővel maszturbálni.
Szerintem végképp elvesztette minden ötletét és innovációs képességét egy telefonpiac, ha már csak azzal lehet egy új modellt eladni, hogy 180 helyett 210 megapixeles és tavalyhoz képest most is 10%-al gyorsabb proci került bele, meg +1 GB RAM, aminek a töredékét használja fel értelmesen, mindezt egy 800 - 1000 dolláros árcédulával.
Na ezért nem megy ez a piac. Azt hiszem beleolvadtam a szürke átlagvásárlók tömegébe, ami már semmilyen izgalmat nem érez egy új flagship megvásárlására és nem csak azt nem érti, hogyan lehet ezeket évente lecserélni, de még azt sem, hogy kétévente minek.
-
válasz
Stauffenberg #43 üzenetére
Így van, ahogy mászunk felfelé egyre ritkább a levegő. Az viszont gáz, hogy adott abszolút teljesítményt egy centtel se lehet olcsóbban megvenni, mint 1éve.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
t72killer #40 üzenetére
Párolog is el az új OnePlus vásárló. Egy OnePlus Z-t sem két hét alatt lapátolnak össze, ennek az előzménye éppen az, hogy amint elkezdtek feljebb lépkedni árban, már egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy olcsóbb modell(ek) nélkül nem lehet a felszínen maradni. A tipikus OnePlus koncepció addig működött látványosan, amíg ~500 euróért meg lehetett venni. A duplájáért már nem lehet ugyanazt az eladott mennyiséget produkálni, hogy mennyire nem, azt jól példázza, hogy hiába kecsegtet nagyobb profittal egy dupla annyiba kerülő telefon, ha nem tudják vagy akarják elegen kifizetni az árát, akkor nem fog kijönni a matek.
-
-
válasz
Stauffenberg #39 üzenetére
Ehhez képest azért jó vastagon fogott a ceruza a 8as árazásánál.
Kell az az Apokalipszis h végre változzon valami.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
t72killer #38 üzenetére
Pont, hogy nem tűnik így. A OnePlus elbocsátotta az európai irodáiban dolgozók 90%-át (és ez már a koronavírus helyzet előtt elkezdődött), most meg kapálózik, hogy a piacra hozzon olcsóbb modelleket is.
A sajtó is sokáig a gyártók PR mágusainak a szavait ismételgették, akik döngették a mellüket mennyi high-end vasat adtak el, de a valóságban az igazán nagy dohányt nem ezeken a presztízs modelleken csinálták meg, hanem az 500 euró körüli/alatti szegmensben. De már tavaly is kezdett a sajtó józanabbul beszélni az 1000 eurós telefonok lufijának kipukkanásáról, idén év elején meg már teljesen nyilvánvaló lett, hogy nem lehet már sokáig azt a színjátékot csinálni, hogy ez így rendben van.
Most meg ezt az egyébként is elkezdett trendet gyorsította fel a válság, most már ilyen 20% feletti zsugorodásról lehet beszélni 2020 Q1-ben, ami üzleti nyelvről lefordítva olyan, mintha megnyílt volna a föld, amin le lehet látni a pokolig, miközben a dinoszauruszokat legyaluló aszteroida is rázuhant a fejükre, megfűszerezve egy kiadós apokalipszissel.
-
-
törölt tag
válasz
t72killer #36 üzenetére
Hát igen, bár ígérni ígértek már sokat korábban is.
Nekem az mondjuk jobban fáj, hogy hiába az X utódjának nevezik, de se nem középkategóriás, se nem kompakt, se nem olcsó az infók alapján. Akkor hagytam ott a márkát, amikor a csúcskészülékük átlépte a 160 ezret, ez meg még annál is drágább lesz, ha igaz
-
-
Ez nem a grafikára vonatkozik leginkább? Abban PowerVR-> Mali váltás lesz, a drivert meg gondolom nem a mediaretekék írják, hanem a licenszelő ARM
?
-
gattolino
senior tag
Akkor most lehet mégis Snapdragon lesz?
[link] -
fatal`
titán
válasz
Stauffenberg #28 üzenetére
A kamera engem sem érdekel. Még mindig megvan a One Plus X-em, működőképes. Csak az Android Auto sz*r vele, igaázból csak emiatt cseréltem le, amúgy tökéletes lenne még most is.
-
-
Shyciii
veterán
Én elgondolkoztam volna ezen a telón a Oneplus 6 után, de amint megláttam, hogy MediaTek proci van benne, kösz inkább nem.
-
Stauffenberg
nagyúr
Családban mai napig szolgál apámnál egy OnePlus X, tök jó telefon volt, ráadásul akkoriban a 70-80 ezer forintos kategóriában lehetett megvenni. Sokat változott a világ, hogy a OnePlus Z lesz vagy egy százassal több.
Én mondjuk nem akarok ROM-olni és a Google Camera sem érdekel (többször kifejtettem a fórumon, hogy már egészen minimális fotó-feldolgozási tudással a RAW-ból ezerszer jobb eredmény hozható ki).
Nekem OnePlus 5 van és igazából csak egy OIS hiányzik a kamerából, más szempontból tök elégedett vagyok, csak sajnos most jár le a 3 éves szoftver support. Android 10 még lesz rá (most jött ki a béta), meg gondolom pár hibajavítás, aztán elengedik a kezét.
-
_flamer
aktív tag
Ha jó áron lesz, biztos sokan viszik majd.
-
-
gattolino
senior tag
-
fatal`
titán
Volt OPX-em vártam már az utódot. MediaTek? No thx. Ráadásul a pletykák szerint ez is péklapát méretű kijelzővel jön.
-
-
pusszycat
nagyúr
Ha mindenki csal, akkor a sorrend ugyanaz mintha senki sem csalna.
Nemtudom a tervezőnek mi járt a fejében mikor középre rakta a kamerát. Utálom középen. Csak arra tudok gondolni így akarta megkülönböztetni a csúcs telefonjuktól. A samsung is folyton középre teszi, azt hiszi jól áll nekik.
-
törölt tag
válasz
Csocsesz75 #2 üzenetére
Hogy nézzen ki egy faltól-falig kijelzős telefon?
Ha a glory hole valamelyik sarokba kerül, akkor megint egy másikra hasonlít. Itt már nulla opció van arra, hogy egyedi legyen.
-
-
Noukoum
veterán
Kérdés hogy mennyivel lesz gyengébb a oneplus 8-nál.
-
Csocsesz75
őstag
Olyan A51-Note 10 lite kinézete van elölről.
-
törölt tag
Ez eleg baratsagos meretunek tunik. Vagy csak az illetonek van peklapat keze?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- iPhone 11 pro max Gold , független 64GB
- Apple IPhone 14 PLUS PURPLE 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 96% AKKU
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest