- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
RazorDaPro #95 üzenetére
Pixel jó amúgy, csak ott még nem nagyon kapnak több látószögű kamerát a megfizethető modellek, meg csak egy SIM-et támogat, de amúgy nekem is tetszenének igazából.
Nem is figyeltem, hogy így lement volna a P4 ára, amikor tavaly ilyenkor nézegettem új telefont, akkor még a P3-ak kb kezdőáron futottak mindenhol (230-250 ezer forint körül). -
törölt tag
válasz
Stauffenberg #88 üzenetére
Követhető vagy, persze. Nekem ha most kellene venni (és kapható is lenne már), akkor az Xperia 10 II kellene talán a felhozatalból. Az SE2-vel az a bajom, hogy egyrészt nagyon nem bírom az IOS-t, nincs benne dual SIM, nagyon gyenge az akksi és nincs több látószög a kamerában. Akkor már inkább egy XR, ha muszáj lenne tőlük venni valamit.
De amúgy tényleg abban reménykedek, hogy elkezdenek majd normális telefonokat kidobálni középkategóriás SoC és jó kamera mellett, mert flagshipet nem tudok megfizetni, már lassan használtan sem. -
törölt tag
válasz
Stauffenberg #83 üzenetére
Igen, csak igazából az a baj, hogy oké, elbúcsúztunk a OP-tól, mint megfizethető gyártó, de nem nagyon van utódja, akiket lehetne nézegetni. Xiaomi is már bőven nem annyi, mint pár éve volt, Huaweiről ne is beszéljünk
De a legrosszabb, hogy a OP-on kívül kb senki nem kínál stock droidot a kínaiak közül, mindenhol a cukormáz színű iOS koppintást tolják
Szóval egyelőre még örülök, hogy létezik Sony például, és a fél éves kvázi csúcsmodelljüket egész elfogadható áron sikerült beszerezni. Remélem jó lesz egy ideig.t72killer: Szerintem amikor az MHL próbálta divatos lenni, akkor nem nagyon volt még 4K, de elterjedve biztosan nem, szóval nem hinném, hogy nagyon tudta volna. Eleve én alig láttam olyan telefont, ami ténylegesen tudta is volna kezelni rendesen, meg kábelt hozzá. Szerintem az OTG nem is a Type-C függvénye, hanem mintha szoftveres követelmény lenne a driver részéről, és így OS-től (annak verziójától) függ. Talán Android 6 vagy 7 óta van alapból, addig csak gyártók maguknak próbáltak bohóckodni.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #78 üzenetére
Persze, és tökéletesen igazad van. Csak tényleg ők úgy robbantak a köztudatba, hogy ők a felhasználókért vannak, nincs megalkuvás, majd ők megmutatják a piacnak, nem olyanok lesznek, mint a többi nagy cég. Közben meg igazából csak az Oppo kísérleti frontja voltak nyugaton. Most már árban is feljöttek az anyacéghez, kb csak a szoftver tér el.
MrPetya19: Az nem a csatlakozó hibája vagy tulajdonsága, hogy milyen töltést támogat, hanem az elektronikáé mögötte. A OP úgy gondolja, hogy nem kell nekik USB-PD, ezért nem implementálják, ahogy a Qi töltést sem tették sokáig, meg még pár dolgot.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #68 üzenetére
Most nem is az ilyen általános marketinges lódításokra gondolok, hanem tényszerű hazugságokra. Például amikor még az első telefonjukat úgy harangozták be, hogy nagyobb kijelző mégis kisebb méret mint a nem tudom már melyik Sony. Még képet is tett fel a CEO, aztán a valóságban nem volt kisebb a telefon, csak bizonyos szögből lehetett úgy fotózni, hogy... Meg amikor "nem lesz T modell". Lett. Aztán "ez csak egyedi eset volt, nem lesz több". Azóta is rendszeresen van. Aztán a mi bezzeg nem hagyjuk el a jack dugót. Következő modellen lehagyták. Szóval az ilyenek alapján nekem az jött át, hogy amit állítanak, annak általában pont az ellentéte igaz.
Amúgy nem rossz telefonok, bár mostanában már bőven túl drágák nekem. Már az OP6 is éppen csak kereten belül volt, de például a 8-ból még az alap, lebutított modell sem férne bele. Zavart az is, hogy egyre csak növelik ők is a méretet, minden generáció itt-ott 1-2mm-rel nagyobb. Szoftveresen még oké lenne, bár ott is voltak számomra hiányosságok azért, például a "havi" biztonsági frissítések. Amikor az 1 éves OP6-ot eladtam tavaly augusztusban, akkor még valami március-áprilisi patch level volt rajta, csak valamikor szeptemberben vagy mikor kapott frisset
Értem én, hogy kihoztak azóta két új telefont, de mégis. Ráadásul mit kapott éveken át a Sony, hogy fél évente mertek új csúcsmodellt kiadni. Ehhez képest az OP-nál rendben volt mindig, még akkor is, amikor behazudták, hogy biztosan nem lesz.
Mondjuk eddig mindig egy év után váltottam új telefonra, de most amilyen irányt vett a piac, szeretném a mostanit megtartani tovább is. Meglátjuk hogy fog működni az elképzelés.
fatal`: Volt valahol egy ilyen USB csatlakozós teszt, ahol ténylegesen fizikailag 10000x dugdosták be meg húzták ki őket (talán Linus csinálta, már nem tudom), és a micro hamarabb kilazult és használhatatlanná vált. A type-c meg eleve lazább volt, de azt a szintet tartotta 10k után is.
-
törölt tag
válasz
t72killer #65 üzenetére
Bocs, sikerült hülyén fogalmazni, az USB2.0-ra gondoltam, mint csatlakozásra.
Stauffenberg: Hát ja. Nekem az OP6-nál volt az, hogy BT headsettel ha LDAC kodeket használt, akkor néha megakadt a lejátszás egy pillanatra, mintha eldobta volna a jelet, vagy nem lenne elég a sávszélesség. Gyengébb bitrátájú kodekkel ment minden. Ugyanez a headset S10e-vel és azóta már Xperia 5-tel soha nem hibázik, mindegy milyen kodeket használok.
Emlékszem még arra amúgy, amikor 299$ volt a telefonjuk, aztán azóta csak drágább lett, egy dolog maradt meg a cég részéről: hogy mindig akkorákat lódítanak a marketingben, hogy már kb semmit nem hiszek el, amit előzetesen kijelent a cégvezetés. -
törölt tag
válasz
Stauffenberg #50 üzenetére
Leírtad kb ugyanazt, mint én
Nekem telefonban jó az AI is, csak azért lehessen paraméterezni, mert nem mindig arra gondol, mint én.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #47 üzenetére
Én sem látom annyi előnyét, mint amennyivel többe kerül (vagy legalábbis amennyivel többért akarják adni. Legyen egy UWA, egy wide és egy normál lencse, 10-12mpx felbontással, és egyenértékűen testre szabható beállításokkal, aztán jók vagyunk. Bár veled ellentétben nekem kell a jó jpeg motor, mert telefonon sincs semmi kedvem RAW-val szórakozni,.
-
törölt tag
válasz
t72killer #44 üzenetére
Mondjuk szerintem évek óta már a középkategória is bőven elég teljesítményt adna, csak a gyártók nem azokra fókuszálnak. Ott van példának a Pixel telefonok olcsóbb ága, hogy középkategóriában is lehet jó teljesítményt és kamerát adni, de hát egyszerűbb sokkal beledobálni a drága hardvert meg tolni felfelé az árat, mint mondjuk normális kamera szoftvert írni.
-
törölt tag
válasz
t72killer #36 üzenetére
Hát igen, bár ígérni ígértek már sokat korábban is.
Nekem az mondjuk jobban fáj, hogy hiába az X utódjának nevezik, de se nem középkategóriás, se nem kompakt, se nem olcsó az infók alapján. Akkor hagytam ott a márkát, amikor a csúcskészülékük átlépte a 160 ezret, ez meg még annál is drágább lesz, ha igaz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- N€T0X|N: SSD cserék
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Parfüm topik
- HBO Max
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest