- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 4G
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobilhasználat külföldön
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazorDaPro
tag
válasz
#16820480 #37 üzenetére
Nekem is ez böki a csőröm, ennek a készüléknek köze sincs az X-hez (sem méretben, sem várható árazásban, sem hivatalos, vagy nem hivatalos támogatásban - már ha tényleg MTK SOCot kap).
Régóta vártam már igazi utódra, de a OnePlus Z nem az lesz.Mai napig amúgy a OnePlus X-et hajtom, nagyon szeretem és hardveresen még most is megállja a helyét (jól optimalizált custom ROMmal), inkább a kényelmi extrák amik miatt érik a csere (konzisztensen jó kamera, ujjlenyomat/face unlock, AI funkciók). Valószínű Pixel 4 vagy 4a lesz az utód, azok még vállalhatók méretben és legalább tuti évekig támogatva lesznek. Stock-közeli Android vonalon jelenleg nincs nagyon más opció.
Vicces amúgy hogy a P4 jelenleg nemcsak a OP8-nál, de a 7T-nél, sőt a sima 7-nél is olcsóbb.(#92) fatal`:
Nekem is ment eddig Magisk Hide-dal majdnem minden app eddig, banki alkalmazások is. Tudod mi az egyetlen ami nem (még Magisk Hide-dal sem)? McDonald's app.Mert a sajtburger rendeléshez valamiért eszméletlenül fontos, hogy ne legyen rootolva a telefon.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#16820480 #86 üzenetére
Szerintem most már nem azt érdemes nézni, hogy melyik gyártónál megfizethető a csúcskategória, hanem melyik gyártó kínál racionális telefont, luxus rongyrázás meg értelmetlen, 2 percig érdekes funkciók nélkül.
Felőlem bárki azt művel a high-end flagship kategóriában amit csak akar, csak adjon ki 400-500 euró környékén korrekt telefonokat, hosszú támogatással. Nekem mindig az volt a bajom az Androiddal, hogy ha nem egy gyártó csúcsmobilját veszed meg, akkor már a vásárlás pillanatában az eladó letoltja a nadrágját és belerakja a szádba, hogy ezt kapod frissítések helyett (néha ez flagshipekkel is megesik).
Adja ki az Apple az új iPhone SE-t nagyobb (5,5") méretben és az tökéletes utódja lenne a OnePlus 5-nek. Frankó hardver, frankó kijelző, frankó kamera, frankó frissítések legalább 4 évig. Ezzel az Apple "OnePlus-abb" lenne, mint amennyire a OnePlus valójában OnePlus manapság. Remélem követhető vagyok.
-
válasz
#16820480 #82 üzenetére
Nem akarok hülyeséget írni, de ha jól emléxem, USB-C-n minden kábel automatikusan OTG. Micro-n meg szenvedés van. Az MHL se tudom, hogy rendesen le tud-e kezelni pl egy 4kTV-t micro csatin keresztül. (persze megvan, hogy nem minden USB-c-s telóban csinálták meg a videó-kimenetet).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#16820480 #80 üzenetére
Mindegyik ár/érték bajnok kínai gyártó így indul világhódításra és ebben igazából azt tudnám mondani, hogy a Huawei a Samsunggal, míg a OnePlus az Apple-lel párhuzamos. Aztán gyorsan kiderül, hogy aki a mainstreamhez akar tartozni, az nem tud kilógni a mainstream-ből.
Ugyanez van a karóra gyártókkal is. Jön mindig egy igazságos Ludas Mátyás, hogy majd megmutatja, hogy lehet fele annyiért is adni azt, amit a mainstream gyártók árulnak. Megveszi készen a japán vagy svájci óraszerkezetet, megspórolva vele 100 (vagy több) évnyi know how-t, meg a fejlesztési költségeket, egy friss diplomás designer tervez hozzá egy aktuális divatnak megfelelő tokot meg számlapot és mehet is fel Kickstarterre meg Instagram hirdetésekbe, hogy itt a legújabb Fair-Trade gyártó, nincs bolthálózat, nincs brandname felár, nincs prémium felár, nem hirdetünk Daniel Craig-el, főleg nem a Super Bowl alatt, csak influenszereknek osztogatjuk mint a cukorkát, azok meg videókat csinálnak róla, ahogy örömükben lepisilik magukat. Szóval az egész megvan nagyjából a mainstream gyártók árainak feléből, cserébe csak a weboldalról rendelhető.
Aztán telik az idő, egyre népszerűbbek lesznek és jön a nyafogás a vásárlók részéről, hogy miért is nem lehet besétálni a helyi órakereskedőhöz felpróbálni az új modellt. Jó oké, akkor legyen itt is elérhető, de ennek van logisztikai felára és a kereskedőnek is kell valamiből élnie, be kell árazni az ő haszonkulcsát is. De akkor már nem árt hagyományos reklámokat is kirakni a pláza oldalára, hogy itt kapható igazságos Ludas Mátyás fair-trade karórája. Ez megint csak pénz és költség. Kezdünk megérkezni a mainstream küszöbére, amit ha át akarunk lépni, akkor már Daniel Craig kell hozzá, meg Super Bowl, szintén irdatlan pénz az egész, egyre több a közbeiktatott middleman a kereskedői láncban, mindenkinek le kell vennie a részét és így érkezünk meg oda, hogy már benne vagyunk a mainstreamben és nem tudjuk már fenntartani ezt az egész "fair-trade" illúziót. A régi vásárlók már rég másik gyártó karóráját hordják, akik most vannak éppen feltörekvésben és egy fórumon keseregnek, hogy bezzeg a régi szép időkben....
(#81) MrPetya19: Ez már eddigi is így volt a teljes méretű USB csatlakozóval, fizikailag USB 1.0 és 3.1 között az összes ugyanolyan, de nagyon nem mindegy mit tudnak.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#16820480 #77 üzenetére
Nem tudok ezekkel az állításokkal vitatkozni, nem is akarok. De nem tudok másik gyártót amelynek ennél egyenesebb kommunikációja lenne. Ez nem felmentés a OnePlus számára, csak szerintem sokan kettős mércével nézik.
A OnePlus a csodagyerek szindrómával küzd, amelytől a vásárlók különb viselkedést várnak el, mint a többiektől, hiszen neki nem lenne szabad azt mondania, hogy marad a Jack csatlakozó, miközben nem marad, ha ezt bárki más játssza el, arra csak legyintünk, de a OnePlus egy csodagyerek, tőle nem ezt várnánk.
A OnePlus márpedig nem csodagyerek és a kommunikációja semmiben nem különbözik a versenytársaktól. Amit rajta számon kérünk, azt illik másokon is.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#16820480 #67 üzenetére
Azért legyünk igazságosak: Az összes gyártó összehord egy nagy rakás bullshit ígérethalmot a friss készülékeiről, ez egyáltalán nem csak OnePlus szokás.
Én még az előbb leírtak ellenére is úgy gondolom, hogy a OnePlus 5 a leginkább kedvelt telefonom valaha és amikor azt mondták, hogy 3 évig adnak Android támogatást, azt komolyan is veszik, most 3 éves a telefon és egy hete gurították ki az Android 10 bétát (általában 1 hónap ezután és itt a stable). Melyik másik 3 éves telefon kap még főverzió frissítést? Közben persze amíg az Android 10-re várni kellett, jöttek minden hónapban a szokásos biztonsági frissítések OTA-n.
Azt is beírnám piros pontnak, hogy 2 héttel a 2 éves jótállás lejárta előtt beküldtem garanciális akku cserére és szó nélkül raktak bele egy újat.
A rendszer pedig gyors, feszes, pörgős, nem érzek lassulást az általános működésben, három éves kor ide vagy oda.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#16820480 #63 üzenetére
Én az ilyenek miatt szoktam a régi (még jóáras) modelleknél idézőjelbe tenni a "flagship" meg a "flagship killer" jelzőt.
Volt már a kezemben néhány mainstream flagship telefon, szóval azért nekem feltűnnek olyan apróságok, mint például a kijelző bevonata, egy OnePlus mindig-mindig-mindig ujjlenyomat maszatos, ha bele is törlöd a gatyádba, csak szétmaszatolod egy vékony réteggé a kijelzőn, ami fél perc után megint ugyanolyan undorító, gyakorlatilag csak szemüveghez való tisztító kendővel lehet rendesen letörölni, na ez már akár fél perc helyett kettő percig is megoldja a maszat ügyet.
Míg ha akár csak az előtte lévő LG flagship telefonomat nézem, már az is tudott olyan bevonatot kapni, hogy bedugom a telefont a zsebembe, majd kiveszem és szinte csillog a tisztaságtól, mert a zsírtaszító bevonatot nem spórolták le, míg a OnePlus igen. Ez is csak annak tűnik fel, aki olyan telefonról jön, ahol ez nem probléma, de mondjuk középkategóriáról váltva a user még nem biztos, hogy tapasztalta miről beszélek.
De azt is nézhetjük, hogy a OnePlus-om például lassabban vált adótornyot, mint bármelyik korábbi valódi flagshipem. Ellenőrizve a jelerősségeket, kicsit gyengébb is ugyanazokon a pontokon a vétel (gyenge térerővel rendelkező helyeken könnyebben is el tudja dobni a hálózatot). Ez is ugye annak tűnik fel, aki gyakran megfordul olyan helyeken, ahol ez feltűnhet neki (pl: Batthyány-tér felől mész HÉV-el kifelé, ott az OP-m az alagút egyik szakaszán el is dobja teljesen a hálózatot és már csak teljesen a felszínen nyeri vissza, korábbi telefonomon esetleg jelentősen visszaesett a vételi minőség, de nem dobta el, megyek be az irodába, éppen hívásban vagyok egy partnerrel, akkor nem mindegy, hogy a hangminőség leromlik fél percre, vagy 1 percre teljesen hálózat nélkül maradsz és szétkapcsol a hívás).
Ezek megszokható dolgok, én is megszoktam, csak azért értjük, hogy a OnePlus sem szeretetszolgálat és nem azért adta egykoron ezt a telefont 550 euróért a Samsung 750 eurójával szemben, mert a különbözetet eljótékonykodta.
-
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#16820480 #48 üzenetére
Nekem az ideális mobil kamerában nincs ott a világ összes megapixele, inkább a maga szintjén legyen jó a zaj és a dinamika, valami kezelhető 12-16 megapixel körüli felbontással. Legyen benne OIS és a lencséket dolgozzák meg rendesen, lássák el frankó bevonattal a ghosting/flare/anyámkínja ellen és ebből rakjanak fel egy UWA/~24mm/portré verziót , BŐVEN elég mindenre (is).
Felőlem lehet jó a Jpeg motor is (sőt), de itt azért kérdés, hogy ebbe az AI bűvészkedés is tartozzon bele, vagy mondjuk olyan legyen, mint a rendes fényképezőgépeknél a Fujifilm, Olympus, stb.
(#49) t72killer: Akkor ott az árukapcsolás egy pöcs húzás és nem a csúcs SoC-ra való tényleges igényt jelzi, hanem azt, hogy már mindent ki kell találnia egy marketingesnek, hogy mivel dugja le a torkodon az 1000 dolcsis telefont.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#16820480 #46 üzenetére
Szerintem a kamera az egyetlen ami sokáig értelmes érv volt egy flagship mellett, de amilyen irányba az utóbbi időben megyünk a 100 megapixeles baromkodással, annak olyan sok értelmét nem látom.
A spéci algoritmusokkal sem lehet levenni a lábamról, én is csak azért rootoltam a telefonom, hogy Google Camerát használhassak, de rendszeresen művelt olyan baromságokat, hogy elkezdtem inkább a gyári kamerából kieső RAW-t feldolgozni.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Építő/felújító topik
- Akciókamerák
- Elektromos autók - motorok
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest