- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
t72killer #89 üzenetére
Romolgatnék én, csak közben egy csomó appot nem tudok használni (vagy egyáltalán nem, vagy csak egyes részeit). Pont azért pucoltam le a Magisk-et is a jelenlegi OP5-ről, mert ha valahogy összemókltam az újabb és újabb root védelmek megkerülését, pár hét vagy 1-2 hónap alatt befoltozták, meguntam. Meg egyébként is végig gyári OxygenOS-en voltam, régen volt Nexusom is, szóval én tudom mekkora kincs, ha a gyártó tényleg szállítja a frissítéseket.
Vagy Google Pixelre vagy iPhone-ra váltok, ha a OnePlus nem hoz ki valami értelmes közép-felsőközép kategóriás telefont (ami nyilván pont annyiba fog már kerülni, mint amibe anno a OnePlus 5 került, de hát ez van).
-
törölt tag
válasz
t72killer #65 üzenetére
Bocs, sikerült hülyén fogalmazni, az USB2.0-ra gondoltam, mint csatlakozásra.
Stauffenberg: Hát ja. Nekem az OP6-nál volt az, hogy BT headsettel ha LDAC kodeket használt, akkor néha megakadt a lejátszás egy pillanatra, mintha eldobta volna a jelet, vagy nem lenne elég a sávszélesség. Gyengébb bitrátájú kodekkel ment minden. Ugyanez a headset S10e-vel és azóta már Xperia 5-tel soha nem hibázik, mindegy milyen kodeket használok.
Emlékszem még arra amúgy, amikor 299$ volt a telefonjuk, aztán azóta csak drágább lett, egy dolog maradt meg a cég részéről: hogy mindig akkorákat lódítanak a marketingben, hogy már kb semmit nem hiszek el, amit előzetesen kijelent a cégvezetés. -
Stauffenberg
nagyúr
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
t72killer #55 üzenetére
Persze tudom, a mostani OnePlus 5-ösöm is hiába Type-C, csak USB 2.0 és a legtöbb telefonra is igaz ez (rohadt jó érzés vele egy rottyig rakott tárhelyet kiüríteni PC-re backup céllal, mert ráadásul még az USB 2.0 névleges sebességét sem hozza). Amúgy Lightning csatlakozóból is létezett USB 3.0 verzió (talán az első iPad Pro volt ilyen emlékeim szerint), de nem volt hosszú életű, az újabb iPad Pro-k már USB 3.1 Gen 2 Type-C-vel vannak ellátva, míg a többi modell a kőkorszakban rekedt az ősi Lightning USB 2.0-val.
Vicces ahogy bedugsz az iPad Pro-ba egy 4 csatis USB HUB-ot, kidekorálva bedugdosol mindegyikbe valamit és egyszerre meghajtja őket. A 200 ezer forintos iPad Air meg annyit sem tud, hogy egy egyszerű pendrive-ot meghajtson, olyan adapter kell, amit a fali konnektorból tudsz árammal etetni. Nevetséges az egész és egy csomó fanboy még védi is, mert a Type-C szerintük egy hatalmas baromság, meg különben is az a hülye, aki dugdosni akar.
Amúgy meg a fényképezőgép gyártók is megérnének egy misét.
-
fatal`
titán
válasz
t72killer #53 üzenetére
Már a Pixel 2 is tudta, de még a Pixel 1 is és szerintem mire vetted az OP7-et már olcsóbbak voltak.
Szerintem van Xiaomi is, ami USB3-as.
A félreértések elkerülése végett, nevetséges, ami a telefonpiacon megy. Most jön egy gazdasági válság, talán ez az egyetlen normális hatása lesz, hogy normalizálódnak ezen a piacon a dolgok. 1000 euró egy telefonért, vicc.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
t72killer #53 üzenetére
Ugyanezen vagyok kifaszolva, akartam venni most egy iPad-et, de csak a méregdrága Pro modelleken van Type-C csatlakozó, pedig már egy Air is bőven jó arra, hogy videót vágj rajta út közben, csak az még a régi Lightningot (USB 2.0) használja). Sok ismerősöm van, aki beruházott Pro-ra (egészségükre), simán rákötnek egy hordozható 1 TB-os SSD-t és vágnak/backupolnak a géppel.
Én meg csak annyit mertem mondani az Apple topikban, hogy az (elvileg) ősszel esedékes új Air-ben már remélem Type-C csatlakozó lesz, erre máris valami önjelölt igazságharcos nekem esett, hogy mit képzelek, neki tele a töke az összes fotóssal meg a hülye igényeikkel, hogy 2020-ban még kábelezni akarnak és akkor ő dobhatná ki a régi töltőit.
Na ezért nincs (és egyhamar nem is lesz) Type-C a hétköznapibb iPad modelleken.
-
törölt tag
válasz
t72killer #44 üzenetére
Mondjuk szerintem évek óta már a középkategória is bőven elég teljesítményt adna, csak a gyártók nem azokra fókuszálnak. Ott van példának a Pixel telefonok olcsóbb ága, hogy középkategóriában is lehet jó teljesítményt és kamerát adni, de hát egyszerűbb sokkal beledobálni a drága hardvert meg tolni felfelé az árat, mint mondjuk normális kamera szoftvert írni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
t72killer #44 üzenetére
Amúgy kit érdekel a teljesítmény? Tényleg érdekel, mert egyszerűen ötletem sincs.
Nekem OnePlus 5 van, nem nézek benchmarkokat, de ezt az SoC-t szerintem ma már a középkategóriás Snapdragonok is hozzák. Van benne 6 GB RAM, amiből szerintem még soha nem használt fel többet 4 GB-nál, nagyon maximum 5 GB, de az már extrém, egyébként a rendszer amúgy is zárja a régóta háttérben lévő appokat az akku kímélése miatt. A rendszer gyors, teszi a dolgát, gyakran szerkesztek RAW fotókat Lightrooman, ott is pörög szépen (főleg mert preview fájlokon dolgozik az ember, csak 100%-ra nagyítva kell tényleges, részletekbe menő demosaicot végezni).
Játék miatt kell? Van olyan, ami ezen nem megy el? (Nem tudom, párat próbáltam a trendi címek közül, de nem élveztem). Mellesleg akkor untam meg Androidon a játszósdit, mikor eltűntek a valódi játékok, most már csak mikrotranzakciós pénzszivattyúk vannak, nyomokban videojátékokra emlékeztető mellék elemekkel. Olyan mobilon játszani, mint sajtreszelővel maszturbálni.
Szerintem végképp elvesztette minden ötletét és innovációs képességét egy telefonpiac, ha már csak azzal lehet egy új modellt eladni, hogy 180 helyett 210 megapixeles és tavalyhoz képest most is 10%-al gyorsabb proci került bele, meg +1 GB RAM, aminek a töredékét használja fel értelmesen, mindezt egy 800 - 1000 dolláros árcédulával.
Na ezért nem megy ez a piac. Azt hiszem beleolvadtam a szürke átlagvásárlók tömegébe, ami már semmilyen izgalmat nem érez egy új flagship megvásárlására és nem csak azt nem érti, hogyan lehet ezeket évente lecserélni, de még azt sem, hogy kétévente minek.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
t72killer #40 üzenetére
Párolog is el az új OnePlus vásárló. Egy OnePlus Z-t sem két hét alatt lapátolnak össze, ennek az előzménye éppen az, hogy amint elkezdtek feljebb lépkedni árban, már egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy olcsóbb modell(ek) nélkül nem lehet a felszínen maradni. A tipikus OnePlus koncepció addig működött látványosan, amíg ~500 euróért meg lehetett venni. A duplájáért már nem lehet ugyanazt az eladott mennyiséget produkálni, hogy mennyire nem, azt jól példázza, hogy hiába kecsegtet nagyobb profittal egy dupla annyiba kerülő telefon, ha nem tudják vagy akarják elegen kifizetni az árát, akkor nem fog kijönni a matek.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
t72killer #38 üzenetére
Pont, hogy nem tűnik így. A OnePlus elbocsátotta az európai irodáiban dolgozók 90%-át (és ez már a koronavírus helyzet előtt elkezdődött), most meg kapálózik, hogy a piacra hozzon olcsóbb modelleket is.
A sajtó is sokáig a gyártók PR mágusainak a szavait ismételgették, akik döngették a mellüket mennyi high-end vasat adtak el, de a valóságban az igazán nagy dohányt nem ezeken a presztízs modelleken csinálták meg, hanem az 500 euró körüli/alatti szegmensben. De már tavaly is kezdett a sajtó józanabbul beszélni az 1000 eurós telefonok lufijának kipukkanásáról, idén év elején meg már teljesen nyilvánvaló lett, hogy nem lehet már sokáig azt a színjátékot csinálni, hogy ez így rendben van.
Most meg ezt az egyébként is elkezdett trendet gyorsította fel a válság, most már ilyen 20% feletti zsugorodásról lehet beszélni 2020 Q1-ben, ami üzleti nyelvről lefordítva olyan, mintha megnyílt volna a föld, amin le lehet látni a pokolig, miközben a dinoszauruszokat legyaluló aszteroida is rázuhant a fejükre, megfűszerezve egy kiadós apokalipszissel.
-
törölt tag
válasz
t72killer #36 üzenetére
Hát igen, bár ígérni ígértek már sokat korábban is.
Nekem az mondjuk jobban fáj, hogy hiába az X utódjának nevezik, de se nem középkategóriás, se nem kompakt, se nem olcsó az infók alapján. Akkor hagytam ott a márkát, amikor a csúcskészülékük átlépte a 160 ezret, ez meg még annál is drágább lesz, ha igaz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest