Hirdetés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mch
csendes tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Miért nem? Azért, mert más frekvencián is képekes sugározni?
-
mch
csendes tag
válasz
draco31
üzenetére
Baofeng T1 vagy BF-888.
Ahogy más is írta, ezeket PMR csatornákra kell programozni, ehhez USB-s programozókábel is kell.Megbízható rádiós eladók:
https://www.aliexpress.com/store/1512322
https://www.aliexpress.com/store/2841090
https://www.aliexpress.com/store/1990031 -
Degeczi
nagyúr
válasz
Gézengúz
üzenetére
Ismeretlenül honnan tudnám, miről tudsz? A Bosch IXO-ról pl. nem, mert az egycellás, nem kettő mint ahogy írtad.
Pont a Lidi 4Ah sorozatát említettem alább példaként.
Mivel szabványosították az akkuikat, helyette fölrakhatod a 2A-es pakkot is egy nagyigényű gépükre (mint pl. autó kerékcsavar behajtó, vagy flex) de nem lesz jól használható, mert nem csak a kapacitása kisebb, de a párhuzamosítás nélkül csak félakkora áramot is tud leadni. -
Gézengúz
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Sok eszköznél nincsenek párhuzamosítva a cellák, hidd el, ez pl.
9.6V, NI-CD cellák voltak benne, (8*1.2V) bele sem férne 3 darabnál több 18650 és csak sorosan vannak kötve, ennek ellenére bivaly erős a méretéhez és a feszültségéhez képest. Ha ugye 20-30A-t felszorzunk 12V-al akkor az nem olyan rossz, ugyebár.
Egyébként vicces, hogy pont Nekem magyarázod, mikor adódik össze a feszültség és mikor az áramerősség
A lidl 2A-es akksijaiban sincsenek párhuzamosítva a cellák, csak a 4A-sekben. Mondjuk egy 20V 2A-nél 5*1,
20V 4A-nél 5*2. Innen is lehet tudni, hogy 2000mAH kapacitású cellákat használnak. -
tucsok.
senior tag
Köszi mindenkinek a maszkos javaslatokat!
-
farkas-j
őstag
A párommal járunk kerékpározni. Valami intercomot, vagy vox-os mikrofonos fülhallgatóval működő rádiókat keresek ÁFA határ alatt. Az áthidalandó távolság max 15-20m.
-
draco31
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi!
-
GIJoe
addikt
SanDisk High Endurance 64GB €10.66
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok.
Normál usb (usb-a) usb-c kábelt nem láttatok véletlenül akcióban? Minimum qc3 kellene, 33w-os töltőhöz. 1m-es és 2m-es is kellene a normálisabbak közül. (baseus, ugreen stb) -
-
Skillet
addikt
Baseus milyen az Ugreen-hez viszonyítva? Ugreen párti vagyok. Egyik ismerősömnek kellene apple lightning kábel. Szerintem a Baseus fele-harmad annyiba kerül.
Magamnak is vennék onnan ezt azt, pl autós töltőt. Azokkal van tapasztalat? -
MasterMark
titán
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Ha már ebayes topikban vagyunk, akkor a Baofeng-ek és hasonló kínai amatőr rádiók közül nem mind felel meg a PMR446 szabványnak, így itthon és az EU-ban sem használható legalálisan engedély nélkül.
A PMR egyébként engedély nélkül használható sáv.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Gézengúz
üzenetére
Azért más kérdés az akkupakk egy erősebb szerszámgépben (ne viccelj már a gyengécske IXO-val, ami egyébként is egycellás...), mert párhuzamosan kötve két akkut, kb (leszámítva a cellák közti apró eltéréseket) duplázódik a pakkból kivehető áramerősség, hiszen a belső ellenállás a felére esett
-
MasterMark
titán
válasz
draco31
üzenetére
Ezek PMR rádiók, nem "párosodnak". Akárhányat tudsz 1 csatornán használni. És bármivel használható ami megfelel a PMR szabványnak.
szerk.: Egyébként van egy olyan funkciója ezeknek, hogy ugyanarra a csatornára állítja őket, ezt végülis lehet párosításnak hívni, ha erre gondoltál. [link]
-
draco31
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi, gondolom lehet a 4-et is egymással párosítani.
-
Gézengúz
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
A szerszámgép sem más kérdés, ugyanaz, attól függetlenül hány cella és milyen módokon vannak kötve.
Az az akksi ami jó szerszámgépekbe simán jó ecigibe is és fordítva. Mindkettőnél szükség van a magas terhelhetőségre.Akkupakk, mit gondolsz pl. a Bosch IXO-kba hány cella van? 2 sorosan kötve. Ennyi és mégis teker mint az állat, 9-es 12V-os gépeket, 3 cellával lehet okosítani, NI-CD-ből LI-ionra. És ezek is csak simán sorba vannak kötve + egy balanszírozó kell.
-
draco31
veterán
Olcsó de használható walkie talkie gyereknek km 1km-es hatótávval 3-4db tapasztalat?
-
Sunnam
tag
Mostanában többen is panaszkodtatok rá, hogy a Banggood cseh raktárából rendelt terméket nem onnan küldték és több hét volt a várakozási idő. Na én is bepróbálkoztam egy wifis Blitzwolf hosszabbító megrendelésével az említett helyről. 2020.09.16-án fizetettem a termékért, másnap átadták a DPD-nek és ma reggel vettem át (2020.09.23.). Nekem szerencsém volt
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Gézengúz
üzenetére
Konkrétan az e-cigi említése volt az, amin én is fölhúztam a szemöldököm, mert úgy tudom, 1-2A jellemző rájuk. Szerk: az első guglitalálat is ezt írja: "A 2.5 ohm atomizer and 3.7 volt battery — most e-cigarettes fit this description — would draw 1.48 amps"
A szerszámgép más kérdés (és ott nem is akkut, hanem akkupakkot használnak, adott esetben pont a nagy kivehető áramerősség miatt párhuzamosan is kötve cellákat. Ld. pl. a Lidi 4Ah-s sorozata)
-
törölt tag
válasz
sambenez
üzenetére
Liitokalanak magas(abb) a belso ellenallasa,ami ha hirtelen nem akarsz nagy aramot kivenni belole szinte nem oszt nem szoroz.Tolteskor max picit melegebb lesz. Ezert nem ment at a minosege mint LG. Liitokala meg felvasarolja. Nem csak a HG2-ot, a tobbi LG is fellelheto mint Liitokala.
-
törölt tag
válasz
sambenez
üzenetére
Senki se mondta hogy olcso, valaszoltam a feltett kerdesre ami a kovetkezo volt:Ha tudsz itthon olyan helyet, ahol van 2500-ért 3000 mAh-s (mért, nem felirat!), azt megköszönöm. Ja es a csokiLG sose futott Liitokala neven,a minoseg miatt kiszort LG-ket atmatricazzak. (se)
-
Janos250
őstag
-
Janos250
őstag
válasz
dbala
üzenetére
Egy valóban jó, nagyjából 3000 mAh-s 18650-es protected akku 8 $ körül van.
pl.:https://www.banggood.com/4PCS-NCR18650B-3_7V-3400mAh-Protected-Rechargeable-Lithium-Battery-p-90989.html?cur_warehouse=CN
Én már többet vettem ebből. 3400 mAh van ráírva, mérve 3200-3300 körül tud. Lehet venni itthon bontott, harmada (1000 mAh) kapacitásút nagyjából harmadáért, kérdés, megéri-e. Ugyanis azt olyan telepből bontották, amiben valamelyik akku már tönkrement,
azaz a bontott akkuk már sok töltés, kisütés után vannak, kérdés mennyit bírnak még. Lehet sokat, lehet keveset.
Többnyire lámpákban használom őket. Régebben vettem rózsaszín, füleset is.
https://www.aliexpress.com/item/32966561237.html.
Szintén 3000 mAh körül tud.
Fülesből vettem olyan zöldet, amire szintén NCR1865B van ráírva, de az csak 1200 mAh-t tud, annak a linkjét nem találom.
Vettem a vastagabb, füles LiitoKala 26650-et, 5000 mAh van ráírva, 5100-at mértem.
https://www.aliexpress.com/item/32803905878.html
A méréseket Lii-500-al mértem, a linkek azok, ahonnan tényleg vettem, csak a rám mutató részt töröltem ki a végéről. -
Általam kipróbált és ajánlott 2 portos töltőfej: Aukey
Az egyik portja sima USB, a másik USB-C
Adnak hozzá egy jó minőségű kábelt is. (Kicsit merev, de folyamatosan bírja a 3A-t.) Szállítással együtt 12,21 $A 2-5 dolláros vacak töltőfejeket egyáltalán nem ajánlom. Nincs köztük olyan, ami normális használatra alkalmas. Akkor se, ha hangzatos márkanév van ráírva! Van amelyik megérkezéskor még működik, de hamar feladja. Van amelyik úgy hirdeti magát, hogy QC, de nem az. Van amelyik két eszköz egyidejű töltésekor nagyon melegszik, azok a ház kigyújtására jók lehetnek.
A használatra ajánlott 2-3 portos töltőfejek 10$-nál kezdődnek. Ezen nem érdemes spórolni, mert konkrétan 3 valós esetről tudok az elmúlt pár évben, ahol a kukába való "olcsókínai" töltőfej miatt égett le a ház. Az egyiket láthattátok az újratervezés című tévéműsorban is. -
w.miki
veterán
Xiaomi mask-ot használ valaki? Az milyen?
-
MasterMark
titán
válasz
anonymus89
üzenetére
Ott valami nem stimmel, mert ha meg rámész magára a töltőre, akkor a conclusionnál meg azt írják hogy minden szuper és jók az értékek.
-
anonymus89
addikt
Oké, ami el tud romlani az el is fog...
Az elődje még koponyás értékelést kapott gyanítom még ez sem sikerült túl jóra.
Egyébként 18 hónap gari van rá, amit írnak is.alcapone386: oké az én tapasztalatom, hogy ez a BW termék 9 nap alatt megjött cseh raktárból. Sajnálom, akinek nem így alakult mint nekem. (de ezzel senki sincs előrébb)
MasterMark: előzményeket nem tudunk sajnos...
-
w.miki
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
miért a napokon át hordott, összefogdosott orvosi maszk ér valamit a védekezésben? nem
Szóval ha egyik sem, akkor inkább szeretnék levegőt venni. -
válasz
tucsok.
üzenetére
textil-arcmaszk.hu -n vettem korábban textilmaszkot, levegőt is kapok benne. Kivehető szűrőbetéttel 790 ft. a legolcsóbb, most csak XL-es méretben van.
-
solti
senior tag
van több blitzwolf hálózati töltöm (3db), porszívó, soundbar, kábelek, szivargyújtó töltő stb. Eddig egyedül azok az idióta megfordítható micro usb kábelek voltak szarok tőlük, minden mással kifejezetten elégedett vagyok
-
-
tucsok.
senior tag
Textil maszkot tudtok ajánlani? Akár Aliról.
Skillet@ Tudnád nekem linkelni ezt a maszkot? Köszi szépen!
-
alcapone386
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Csak óvatosan a Cseh nek nevezett raktárral Bg-nál... :( Korántsem biztos, hogy igaz. Pl nemrég rendeltem 24órás feldolgozással Cseh raktárból egy terméket. 3 napja processing. Van olyan, akinek 2 hete processing.... :( Tesóm Cz raktárból rendelt széket tőlük. Elvileg volt raktáron, 3-5 nap helyett mégis 3 hét volt :(
-
Imy
veterán
válasz
anonymus89
üzenetére
Éppen egy [ilyen] BlitzWolf döglött be. Így lehet hagynám ezt a márkát.
-
anonymus89
addikt
-
Imy
veterán
2 Portos EU dugós töltöből mi ajánlott?
2A/port ha esetleg tudja a QC2 vagy QC3-at nem probléma, de nem és szükséges.
-
Lucho7
tag
Mindegy milyen a kártya belenyulhatsz olyanba ami behal...
-
kmarci25
veterán
válasz
üzenetére
Én is mindig elöblítettem, úgy ahogy írod. Az én Oral B-m szerintem már több, mint 5 éves, és most azt használjuk. Egyébként az azért nem bizalomgerjesztő, hogy a gomb körül van rés, és alatta nincs szigetelés. És ebből a szempontból kb mindegy, hogy fogkrém, víz, vagy bármi más folyik/folyhat bele.
De oké, lehet, hogy az enyém volt hibás, vagy a épp olyan szériából rendeltem, ahol gyártási pontatlanság volt, csak gondoltam leírom, mert ez is egy tapasztalat.
Az, meg hogy a használók mit írnak...
BG-ről vettem, már nem tudok hozzá review-t írni, oké, Ali-n tán lehetne, de szerintem kevesen vannak, akik veszik a fáradtságot 1 év után visszakeresni, és újra írni. -
törölt tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Esélyes, hogy csak 1szerűen nem volt szerencséd vele, mert az S100-at(ami pontosan ugyanaz) használók nem írtak még a topikjába olyan problémát. Az én Digoo DG-YS11-em: Date: Mar 07 2018, "már megszolgálta az árát, és nem is csak egyedül használom. Ez a Digoo DG-YS11 került akkor 7,504 Ft-ba +2 db fejjel a Banggood-ról".
Használat után mindig folyó víz alatt elöblítem, pár mp-ig bekapcsolva is, majd megtörlöm, és még kifújom a lehetséges ott maradt vizet a fejről, a tengelyről és a kapcsolóról is(OralB-nél is mindig így tettem, és 4-5 évesen még működőképes), majd a fejre ráteszem a kupakot, és az egész mindig makulátlan tiszta. Azóta + egy év eltelt, tehát ~2,5 évesen is teszi a dolgát. Láttam ismerősnéll, hogy csupa fogkrémmaradék a kapcsoló környéke, ami nem szerencsés, még ha siet is éppen valahová rendszeresen.Jónak tűnik az Oclean F1 is, és innen gyorsba is lehet rendelni belga raktár, 7-Day Delivery, és egyből pót fejekkel érdemes.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Az ilyen arra jó, ha valaki kölcsönkéri és elfelejti visszaadni (vagy csak szimplán elhagyod), akkor csak legyintesz rá vagy USB aljzat tesztre, hogyha valamit nem jól kötöttél be, akkor ha ezt teszi tönkre az áram, akkor nem olyan nagy probléma.
Egy hasonló eredményei:
Olvasás: 21,6MB/s
Írás: 9,2MB/s -
bul07
nagyúr
válasz
csibe1
üzenetére
Én vettem ilyet [kép], linkelni már nem tudom mert még az eladó sincs már fent
Már majd 10hónapja használom a kocsiba zenehalgátasraÉs igen tényleg 2.43$ fizettem a 32GB példányért, megjött futtattam a tesztet hogy a tárhely megvan e
Megvolt sebsebég nem érdekkeltKocsiba, arra hogy csak ott legyen miért is kellet volna 3-4x áron Sandisk-et venni
Élettartam garancia aha, többe kerül postázni mint újat rendelni még Sandisk esetén is
Ezeknek is megvan a helye, azóta vagy 3x vettem aki a kocsiból kicsit frissíteni a listát, így a lassú írási sebesség se érint meg
Sőt most is úton van egy tartaléknak [link]
(#170309) Skillet
Már akit nem tilt le

Engem egy refund után tiltott az ebay-en, előtte évek alatt volt vagy 25-35rendelésem tőle -
Skillet
addikt
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Nálam a mixza -vagy mi a gyíkom- is ugyanez a kategória.
Azt sem értem miért kell ajánlgatni.
Az ajánlott SincerityTrading eladó miért nem jó? Miért kell a zsákbamacska, a szívás?
(#170308)csibe1
-
csibe1
addikt
válasz
Ciccuka
üzenetére
Addig okés is, hogy olcsó, de kb. annyit is érhet, meg a sebessége is kérdéses.
Ez kb. az a kategória amit ismerős hozott, hogy kellene rá pár film (32GB szintén), és amikor kiírta, hogy majd egy óra akkor csak néztem hirtelen. Nesze neked olcsó Kingston, a boltba azt mondták jó lesz.
Persze lehet gari nélkül venni, de ez az eldobható vagy inkább az ablakon pénzkidóbós esete.Aki akarja nyugodtan vegye meg (ha már ennyire fillérszexualizáló), én kihagyom az ilyen "jó üzletet", inkább itthonról rendes garival vagy ismert kinti eladótól.
Tényleg veszett drága sincerity oldaláról egy ismert gyártó normális sebességű pendrive-ja 7,69$-ért a 32GB-os Sandisk Cruzer Blade vagy a SanDisk Ultra 3.0 32GB 8,19$-ért élettartam garanciával.
-
-
Ciccuka
veterán
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Nem is kell összehasonlítani. Akinek valami olcsó kell (ez a fő szempont), annak lehet a fentiek is megfelelnek.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Azért, mert máshol legalább 2x annyiba kerül a legolcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a 
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a

szerintem el sem férne abban a kis sz@rban. Sosem szerettem.

-secret-