- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutyesz96
őstag
Én azt mondom jól fognak kinézni ezek a nagy iphone-ok.
-
nuke7
veterán
azt nem teljesen értem én, hogy ez miért hír..?!
nyilván drágább lesz, az ipad air is drágább mint a retina mini.Éééés? Szídják az apple-t, hogy mekkora sz@r, hogy az ipad air drágább..?!
Meg mi ez a lehúzás, hogy drágábban adják a nagyobb tabletet, fel kéne ébredni, nem lehúzni az embereket, átvágnak minket, RÁD ERŐSZAKOLJÁK a drága tablet-et, stb.( nem is értem ezt hogy gondolhatja valaki komolyan )
-
Lacy6
senior tag
Nem baj az, hogy negatív valakinek a véleménye csak értelmesen kell közölni. Mégis egy ilyen hírhez, hogy drágább lesz az amúgy is túlárazott Iphone mit lehet hozzászolni? Szerintem még aki alma rajongó az se örül neki.
Elég furcsa lenne ha mindenki csak azt írná le mennyire örül neki, hogy többet fizethet. -
nuke7
veterán
Érdekes. Egy ideje mar nem szólok bele ilyen témákba - csak nagyon néha.
Most is a szokásos felállást látom. 1-2 értelmesebb ember es a maradék fröcsög.
Ha nekik ez jól esik... -
Touch-ko
őstag
válasz
Cyberpunk #208 üzenetére
Megint nem arrol van szo, hogy esetleg nem kellene ide jarniuk fikazni mindent es mindenkit, hanem arrol, hogy te mit es hogyan irsz.. Az szamukra nem gond, hogy megint van kb 150 hsz-nyi szemet, off, anyazas, stb (csak a szokasos Apple ellenes trollkodas, szidkozodas mint minden egyes Apple hirnel) beirva, sot meg gyartjak is, csak az szamit, hogy te meg meg itt paran miket es hanyszor irnak.
De mar nem erdekel, mert moderator HSZ-i is lettek torolve OFF miatt.. Ez mar a legalja...
-
Cyberpunk
félisten
Valaki még esetleg nem akar belém rúgni egy jót? Kedves tőletek, hogy figyelemmel kíséritek a fórumozásomat, de szerintem ideje lenne nem velem foglalkozni! Hiszen ha az én hozzászólásaim feleslegesek, akkor ezek most mik? Nyugodtan lehet privátban írogatni, ha van kérdés.
-
Touch-ko
őstag
Durva, hogy megint sikerult szetoffolni a forumot. Ami ennel is melegebb, az, hogy a vitaba kerult moderator tobb off HSZ-et is toroltek szabalysertes vegett...
Ejj, samsungarena... Vagyis mobilarena en igy "szeretlek"... -
Peterson_
addikt
válasz
Cyberpunk #200 üzenetére
"Mert egy hír topicja szakmainak számít igaz?"
-Nem ma kezdted az ipart, így illene tudnod, hogy mivel szakmai hozzászólásként számolja a motor, így igen, annak számít
Logout: közösségi, blogok, lokál
Hardverapró: piacideja vu:
-Senkit nem neveztem nevén, nem is véletlenül, így mindenkinek a saját lelkiismeretére van bízva.
De személyeskedésbe szerintem nem kellene belemenni.Ha igazad van, ha nincs. -
deja vu
addikt
válasz
Cyberpunk #200 üzenetére
Én tőled olvasom általában a legtöbb rövid, hurka hozzászólást, sokaknak egy hozzászólása hosszabb és tartalmasabb mint tőled 20. Ennyi párszavas hozzászólást másnál még nem láttam mint nálad. Így elég könnyű napi 30-40 vagy ki tudja hány hozzászólást begyűjteni. Nem kell aggódni, hamarosan megkapod a jómunkásember rangot. A hír topicba is szoktak egyesek olyan infót csöpögtetni amit esetleg Andante nem írt bele a hírbe stb.. De ha gondolod szólok a moderátoroknak és töröltetem a két hozzászólásomat. Nem bántásként, de szerintem semmi tartalma a hozzászólásaidnak, pedig biztos lenne benned több is, de akkor lehet csak napi 3-4 hozzászólásod lenne. Mondjuk abban reménykedtem, hogy válaszolsz és nem térsz ki, de még egyszer mondom ha bánt amit írtam (szerintem jogosan) akkor szólok a moderátoroknak hogy töröljék.
-
deja vu
addikt
válasz
Peterson_ #196 üzenetére
Félelmetes, hogy egyesek mennyire gyűjtik a hozzászólásokat, én Cyberpunk-ot nagyon sok helyen látom hozzászólni, de számomra nem tűnnek szakmai hozzászólásnak az irományai, csak gyűjtögetésnek. Itt is 19 hozzászólása volt, de elég lett volna pár is. Remélem ha eléri a jómunkásember rangot akkor rendes, tartalmas szakmai hozzászólásokat olvashatok tőle, és nem kell átugornom 90%-ban mint manapság.
-
KraX
őstag
-
Peterson_
addikt
"Ahogy én látom a samsung topicba egyszerűen a szamszungot szidja mindenki akinek iphoneja, samsungja vagy dzsunkafonja van."
-Nem tudom, én max akkor szidom, ha tényleg bajom van vele.
De van olyan, aki attól függetlenül is be-betér, hogy miről szól a hír.
Lehet, hogy még csak nem is érdekli, de már csak azért is.
-Minek?
Kicsit unalmas már ez a lemez.
Ugyanúgy ahogy a folyamatos trollkodás is.
Ha valaki nem tud érdemben hozzászólni, akkor ne ilyesmivel gyűjtse már a hozzászólásokat, és ez fokozottan igaz az "Öreg" tagokra.
Viszont a kritikát, vagy a különvéleményt is el kell fogadni(vagy legalábbis illik megpróbálni), ha már észérvekkel, normális észrevételekkel van alátámasztva.
Régebben is voltak villongások, de lassan már mindegy, hogy hova kattint az ember, hányinger ami sokszor megy."legjobb, hogy csak menőzni veszik az emberek"
-Sajnos ilyen is van, de azért sok olyan is aki nem, csak egyszerűen csak egy jó telefont, vagy a megszokott brandet választja.floatr:
- Nem akarok, és valószínűleg ha akarnék sem tudék végetvetni ennek, csak leírtam, hogy szerintem abnormális dolog.
Nem a vita, mert az kell, csak sokszor elmegy olyan stílusba, személyeskedésbe, mintha legalább hitkérdésről lenne szó.
Miközben csak sz**os kütyükről beszélgetünk, azt meg lehet okosan is, meg békésen is. -
BoC1ka
senior tag
válasz
Peterson_ #193 üzenetére
Ahogy én látom a samsung topicba egyszerűen a szamszungot szidja mindenki akinek iphoneja, samsungja vagy dzsunkafonja van
Itt ha csak scrollozol látható hogy minden második komment arról szól hogy nem ér annyit amennyibe kerül, valamint hogy ha ingyen lenne se kéne és a legjobb, hogy csak menőzni veszik az emberek
-
Peterson_
addikt
Jó ,hát egyikőtök sem enged a huszonegyből, ne is csodálkozzatok, hogy folyton parázs viták alakulnak ki.
Azon kívül, akinek nem inge, ne vegye magára, de rendszeresen megy a szifon hittérítés Androidos híreknél, vagy a trollkodás a Samsung totyikokban.
Az értelmiség meg azon a ponton veszett el, hogy ezt valaki nem képes belátni.
Vagy hogy esetleg más nézőpont is létezik, és nem is feltétlenül rossz. -
Cyberpunk
félisten
Egyre viccesebb ez a topic. Tipikus iPhone hír. Miért kell mindig kényszeresen bizonygatni, hogy xar?
-
joey04
titán
igazából én a mai napig jobban kedvelem az ips-t, de az s4 meg a note 3 féle amoled már bőven emészthető kategória szerintem is. főleg úgy, hogy amióta tepsim van sok sorozatot nézek rajta, ott meg értékelem a jó feketét. de azért ha kijönne egy apple phablet ios 6 (vagy inkább 5) külsővel akkor visszaváltanék. sőt, lehet amúgy is, de ez a jövő zenéje.
-
floatr
veterán
Mondtad már, hogy az elcseszett design miatt váltottál. Ez van. De azt sem tudom megérteni, hogy a samu miért erőlteti ennyire a saját szoftveres vonalát, mert azzal vannak gondok rendesen. Végül nemtom h melyik note-ot hasonlítod melyik iphone-hoz.
Az S2-nek valóban RGB elrendezésű a kijelzője, de sokaknak volt vele emiatt baja a színekkel. A note 2-nek megint egy trükkös elrendezése volt, úgyhogy ott sem igazán stimmel ez a virtuális PPI számítás megint.
-
joey04
titán
most is kevés widget van kint és nem éreztem semmiféle előrelépést sima i5-höz képest sebességben. nem is azért váltottam ios-ről, mert lassú lett volna, mert ez már próbák alatt kiderült és most több hónapos használat után is így látom.
178: nem.
A Super AMOLED-ben használt pentile mátrixot egy sztenderd RGB mátrixra cserélték le, amely 50 százalékkal több subpixellel kecsegtet. Ezért bár a Galaxy S2 és az S felbontása megegyezik, előbbi érezhetően tisztább képet tud felmutatni a másfélszeres subpixel-szám miatt, a sávosodás eltűnt a panelről. -
floatr
veterán
Ezért mondtam, hogy "butítsd le" egy kicsit a beállításaidat az ios szintjére
és akkor vesd össze. Akkor talán reálisabb a kép. Nem sok olyan terület van, ahol épkézláb módon össze tudnád vetni, de hogy rommá verné az A7 az S800-at, az nem kicsit meredek kijelentés. Egyszálas alkalmazásoknál van előnye, de többszálas alkalmazásnál már nem. De írtam, hogy ott is mi a szűk keresztmetszet, ha akartad volna, megérthetted volna.
Mindennapi felhasználásban elég gyarló az ember, hogy kellően szubjektíven értékeljen valamit. Ezen az alapon egy Moto G (pláne az X) is kesztyűt dob az S4/G2 kategóriának, mivel a gyártó észnél volt.De csak hogy a beállítások mennyit jelentenek, ha telepakolsz widgetekkel 7 képernyőt (mert lehet), akkor azok könnyen megehetik az 1GB-ot is (amennyi az iphone-ban összesen van). Egy alkalmazásból való kilépés után lapozgatás közben inicializálja újra ezeket a gyakran nyomorultul összetákolt, de mutatós szutykokat, ezen könnyen befonnyad egy S800-as is, pláne egy olcsóbb memóriaillesztéssel párosítva.
Nemtom meddig kell még ezen pörögni, ha neked ez jön be, akkor megveheted -- szerintem drágán. És most arról megy a téma, hogy még drágább lesz. Szerintem gáz, de van aki kijelentette, hogy bármennyibe fog is fájni, vesz vagy hármat
-
joey04
titán
Persze hogy látod, mert nem volt 316 ppi.
if you calculate the real pixel density you will find that the Galaxy Nexus is actually closer to a “real” ppi value of 200, which is slightly lower than on the Galaxy S II (that uses a Super AMOLED Plus with RGB pixel structure). Some claim that a PenTile panel needs around 420 ppi to qualify as a Retina display
Mondjuk a Note 3 is pentile, még ha nem is pont olyan (szerencsére) mint a G Nex-ben, hanem diamond PenTile és így tud elméletben 386 ppi-t, ami nem 420 de nekem ez pl. már elég, nem látok pixeleket.
-
joey04
titán
A kijelzők esetében egy dolog számít, a ppi. Abban nincs nagy lemaradása, amekkora van, az meg a szó legszorosabb értelmében észrevehetetlen. Az A7 pedig sok tesztben agyonveri a Snapdragon 800-at is. Mondani szokták, hogy a szintetikus tesztek nem sokat érni és ez igaz. De ha meg a mindennapi gyorsaságot nézünk, ott még rosszabb a helyzet a konkurencia szempontjából, mert az A6-os i5/i5c is hozza a snapdragon 800-as droidok sebességét.
149: nem volt nehéz megmagyarázni, mivel valós logika van mögötte. változnak az igények, és változtat a terméken a gyártó ehhez idomulva. nyilván kell mögé valami magyarázatot tenni. A személyes véleményem pedig az, hogy nem kamuztak, mert azt mondták, hogy az egykezes használatra jó ez a kis méret. A 4"-ra váltás még belefér szvsz, legalábbis marketing szempontból. Annál jóval nagyobb csúsztatásokat is hallunk. Ha kijön egy phablet és azt is az egykezes használattal akarják eladni, akkor majd igazat adok neked.
Ha valami közepes méretet hoznak, akkor még el tudom képzelni, mert ugye 7-es óta van swipe to go back, így nem kell nyújtózkodni. Bár számomra már az sem elfogadható, mert mondjuk netezésnél oda is el kell érnem, szóval nálam ezért kétkezes kategória már a 4.7 is.
-
floatr
veterán
Valószínűleg valami alternatív valóságban tolod, nekem is ez az érzésem. Ha már így megemlítetted, akkor nézd már át az adott kommentet, hogy miről szól, és hol mondtam azt, hogy te vegyél bármit is, vagy hogy az apple veszi a processzorait valakitől.
Értem én hogy egyszerűbb úgy vitatkozni, hogy valakit hülyének nézel, de ehhez nem a megfelelő embert választottad ki
-
dezs520
senior tag
...hm.ezt te írtad.:"brutális CPU/GPU kapacitás... gyakorlatilag azok gyártják ezeket a telefonokat, akiktől javarészt a technológiát veszi az apple"
Erre reagáltam,miről nem beszéltél te?Ha te azt állítod hogy bármit is igazolok,akkor terád mit lehet mondani?Te mit szeretnél igazolni?
Mit szeretnél?Hogy menjek én,kis pista,és lakatos dzsenifer is S4-et,vagy lumiját venni(?)
Vagy akkor ha én igazolok te szerinted,én nem értem te mit próbálsz itt leírni.... -
floatr
veterán
Azt emelted ki, amiről nem is beszéltem
Nem akarok ebbe nagyon belefolyni, mert a gyártó árképzési politikáját akarod valamiért igazolni, mintha Neked ettől jobb lenne. Senki nem gátol meg benne, hogy ennek örülj, de még a sony/samu árképzési módszereihez mérten is húzós, ami szintén sokaknak (nekem is) böki a csőrét.
-
floatr
veterán
Annyira egyszerű lenne azt mondani, hogy neked nincsen rá igényed. Én is ki tudtam mondani, hogy 220 ppi környékén már elégedett vagyok, bár már mondtam egy példát, ahol van értelme. Hallottam már olyanokat, akik szerint észrevehető a minőségi különbség, különösen kontrasztos vonalas ábráknál.
A CPU/GPU teljesítményében és az akkuhasználatban egyértelműen hátrány, pláne ha nem érdekel a dolog, bár egy G2 Flex esetében megint nincs értelme ilyesmiről beszélni.
-
-
Xero
nagyúr
Mi az, hogy tudom, hogy jobb? Miért lenne jobb? Ha valamit a szemünk már nem érzékel, az már egyszerű erőforrás pazarlás és nem jobb megoldás. Ilyen egyszerű ez.
Mint mondtam a retina MBP-mnál simán el tudnék viselni nagyobb ppi-t (ott egy 3360x2100 lenne a megfelelő számomra).Abban is biztos vagyok, hogy az Apple ha méretet növel szintén 1080p-t fog belepakolni, de arra is azt fogom mondani, hogy overkill, ahogy az 5/5S-re is azt mondom már, hogy nem jó méret.
-
floatr
veterán
Lényegében most az mondtad el, hogy tudod h jobb, de nem érdekel, ezért felesleges tényező. Ugyanez működik fordítva is, de így akkor megint olyan dolgot hagysz figyelmen kívül, ami nélkül fals képet kapsz. Ezen az alapon jöhet egy ZTE fan, hogy az ő telefonjához képest semmivel nem tud érdemben többet az i5s
Kár ezen vitatkozni, pláne ha nem akarod belátni ezt sem. De akkor nem fogod érteni, hogy mi ezzel másnak a problémája, csak a saját igazadat akarod visszahallani.
-
floatr
veterán
Ha nagyon akarod hozzáveheted az androidos listához, hogy még jobban bökje az ember szemét, de ezzel mit is akarsz alátámasztani. Írtam, hogy a legtöbb összevetés sántít, meg kissé felesleges is ebben a topicban. Bár mindig elkanyarodunk ebbe az irányba, mert mindig van olyan, aki beleköt mindenbe.
-
floatr
veterán
A felbontáshoz képest mérve az S800 alulmarad az A7-tel szemben. Ennyit tudok csak mondani. Többszálú feldolgozásnál ez megfordul, de az élet kegyetlen, mert grafikus megjelenítésben végződik majdnem minden számításigényes dolog.
Ezt a retina témát is az apple indította el, ami akkor nem volt vakítás persze. Hogy vakítás-e vagy sem, az akkor derül ki, amikor a telefon/tablet képét átlövöd FHD TV-re. Nekem nem igazán számít sokat, mert a telefonom és a tabletem is HD (a TV-m meg ostoba), és nem ég ki a szemem a pixelektől, de attól még tény marad, hogy jóval több pixelt mozgat.
-
Peterson_
addikt
válasz
SpongyaBob #156 üzenetére
Örülök, hogy örülsz
Egyébként nem nagy érdem, bárki láthatja aki nem tért meg egyik vagy másik irányba.
Hihetetlen, hogy a gyártók mit nem próbálnak letolni a felhasználók torkán, és lássuk be, legtöbbször sikerrel is járnak.
De azért soha nem árt fenntartásokkal kezelni ezeket a dolgokat.
Nekem elég sokféle telefonom volt, és sok telefon megfordult már a kezemben.
volt ami nagyon tetszett, volt ami kevésbé, de bármelyikre rá lehet húzni, hogy van gyengepontja, van amiben nem a legjobb.
Nem kell több az üdvösséghez, mint hogy az ember be tudja látni ezeket a dolgokat.Főleg,ha esetleg a saját bőrén tapasztalja.
Ha magamból indulok ki, eddig mindig volt valami olyan a saját készülékeknél is, vagy épp a készüléket gyártó cég módszereivel, amivel nem voltam megelégedve.
Nem is próbáltam rátukmálni senkire, hogy hát pedig az akkor is jobb.dezs520 :
-Azért elgondolkodtató dolgokat mondott a kolléga, van is benne valami.
HW-ben viszont tény, hogy némely szituban seggbe rúgja a Snapikat, de hát egy kis utánaolvasást követően ezen nem is kell annyira meglepődni.
Mindazonáltal, én még mindig azt mondom, hogy felhasználói élményt, főleg sebességet tekintve már eltűntek a markáns különbségek a három nagy oprendszert tekintve: WP,Android, iOS.
3D-s dolgokat tekintve, pedig rettentő sok múlik az optimalizáción. -
dezs520
senior tag
Már párszor le lett írva,hogy attól hogy a samu gyártja az apple "összetevőket" attól még a samunak nincs semmilyen rálátása a dolgokra,gondolod ha tudták volna a 64 bitet nem ők adják ki előbb?
A hardver erejéről meg amit írsz elég vicces,bőven az élmezőnyben jár az A7-es rendszer.
Még ha olyasmit soroltál volna fel,ami tényleg helytálló,fájl küldés,otg,rádió,"aksi csere"...stb... -
Xero
nagyúr
Azért az erős, hogy tőlük veszi a technológiát. Sok dolgot licenszel és bérgyártat, de az A7-t speciel pont ők tervezték(át).
Az is kétes, hogy brutális a CPU/GPU kapacitás, hiszen rendre pariban van az A7 a Snapi 800-al is.A felbontás adott dolog, de 300ppi fölött kb mókusvakítás egy telefonon, másrészről a méretből is fakad a differencia.
-
floatr
veterán
A legtöbb összehasonlítás ott vérzik el, hogy az androidos csúcs paraméterei jócskán túlmutatnak az apple aktuális telefonjáén. 3-4x nagyobb felbontás, 1.5-2x nagyobb képernyőméret, brutális CPU/GPU kapacitás... gyakorlatilag azok gyártják ezeket a telefonokat, akiktől javarészt a technológiát veszi az apple, ezen nem tudom h van-e értelme vitázni. 64 bites témában ma sem lehet igazságot tenni, az egyéb feature-öket meg meghagyom a rajongóknak (ujjlenyomat scanner, távirányító funkciók, elalvásfigyelés meg a sok marhaság)
A két rendszer között akkora különbségek vannak, hogy ezek miatt nem is érdemes hasonlítgatni, de ha közelebb akarsz kerülni a dologhoz, akkor vegyél elő egy Z1C-t, takarítsd le a widgeteket, állíts be 1 home screen-t kezdésképpen, kapcsolj ki pár funkciót, mint az NFC, meg a kesztyűs használat (mert a sony kijelzője ezen a ponton sokkal érzékenyebb, az S4 kijelzőjéről nem is beszélve), és már reálisabban nézheted a dolgokat. Félreteheted a víz, por és némelyik gyártónál felbukkanó ütésálló jellemzőket is, bár nekem épp valamelyik nap borult egy váza víz az asztalon lévő cuccokra, amik így szerencsére megúszták a dolgot, de mondjuk h erre sincsen szükség, mert apple. Bárhogyan is csűrnéd-csavarnád a dolgot, nem jönne ki jól ebből az egészből, ha félretennék a rajongásos dolgokat, a megszokást, a belakott ökoszisztémát, meg ilyeneket. Nem igazán érdekel, hogy egyik jobb vagy rosszabb pár dologban, mert nekem nem lesz tőle sem jobb, sem rosszabb, de ez a trend másnál is észrevehető, hogy próbálják egyre jobban lehúzni az embert, ami már gáz. Csak ez az ignorancia vagy kisebbfajta elvakultság kicsit furcsán hat, amikor épp valamit megbeszélnénk.
-
Peterson_
addikt
-
Cyberpunk
félisten
válasz
SpongyaBob #144 üzenetére
Azt szokták mondani, hogy mindenki magából indul ki.
-
Peterson_
addikt
Egyébként is, manapság már annyi mindenkinek van okostelefonja, hogy többen kapnák fel a fejüket, ha az ember egy 3310-est "csapna ki a pubba"
Rubbi:
-Egyébként a magyarázat ellenére, én asszem' értem, hogy mire gondolsz.
A kellemesen elvakult elvtársak annak idején 1-2"-okon vitatkozva képesek voltak bicskát rántani, meg a végletekig állítani, csak így egyszerűen tényként, hogy márpedig az a használható méret.
Nincs de, nincs csak, nincs ha...
De hát minden változik.
Ez a különbség, ahogy az egyik kolléga is nagyon szépen leírta, ha valakinek nem a telefonja x-y, hanem a vallása.(#151) Cyberpunk:
-Azért néha Te is beszélsz ám zöldeket csak azért, hogy ne maradj csendben -
dezs520
senior tag
válasz
Áruld már el,mi ebben a rángatás?Nem érzem rángatva magam,ha akarom megveszem,ha nem akarom,akkor nem....
Az állításom jól bizonyítja,hogy még mindig egy 4S-el "teszem a fejem"...igen igen ezt csapom ki a pubba mikor elővillantom a skoda slusszent -
joey04
titán
válasz
Nahát, akkor az eddig tökéles méretű és formájú, tökéletesen kézbe illő iphone ezek után már nem lesz tökéletes?
Soha nem mondtak ilyet, az egykezes használathoz volt ideális ez a méret.Értelemszerűen nem fognak egy phabletet azzal reklámozni, hogy egy kézzel is használható. Másrészt új vezetés van, miért kéne az eddigi nézethez alkalmazkodni? Simán el tudok képzelni egy olyan bemutatót, ahol az iPad és iPad mini statisztikákból kiindulva hoznak egy olyan grafikont, hogy egyre kevesebb élethelyzetben használják a vásárlók az iPhone-t, mivel ott van a iPad és azt nyüstölik. És hogy milyen jó az, amikor mindkét kezünk szabad és a nagyobb méreten mennyivel élvezhetőbb a tartalom. Igen ám, de a tablet nincs mindig nálunk. Ezért megcsinálták a nagyobb kijelzős telefont azoknak, akik hajlandóak lemondani az egykezes használatról. Ilyen prezentációval ügyesen kikerülnék azt, hogy a többiek miatt növelték a kijelző méretét.
145: Abban egyetértek, hogy az aktuális nem csúcsmodell (jelen eseteben a 4s és az 5c) túlárazott termékek, bár ez is necces, mert az 5c simán hozza a Snapdargon 800-as droidok sebességét pl. iPhone-ból mindig csak a legújabbat érdemes megvenni és leginkább a start környékén. Többivel nem igazán értek egyet, főleg a paraméterek összehasonlítgatásával.
-
floatr
veterán
Gyorsan megnéztem én is
MMarkt
i5S 4" 16GB - 220
note 3 5.7" 32GB - 220
lumia 1520 6" 32GB - 220
Z1 5" 16GB - 200
Z1C 4.3" 16GB - 170
i5C 4" 16GB - 170
N5 5" 16GB - 150
S4 5" 16GB - 150
G2 5.2" 16GB - 150EDigital
i5S 4" 64GB - 290
i5S 4" 32GB - 254
One Max LTE 5.9" 16GB - 240
i5S 4" 16GB - 220
lumia 1520 6" 32GB - 220
note 3 5.7" 32GB - 210
Z1 5" 16GB - 200
i5C 4" 16GB - 185
One 4.7" 32GB - 180
Z1C 4.3" 16GB - 170
N5 5" 32GB - 170
G2 5.2" 32GB - 170
S4 active 5" 16GB - 150
S4 5" 16GB - 150
N5 5" 16GB - 150
G2 5.2" 16GB - 150
i4S 3.5" 8GB - 125Szerintem az eleve félreértés, ha valaki azt gondolná, hogy valamit a magas ára miatt vesznek. Persze biztos van ilyen sznob is, de elenyésző; inkább a márkahűség dominálhat, vagy a marketing (reklám/termékelhelyezés/arculat). Azon most lehet megint pörögni, hogy melyik ad többet, szubjektív. Fogadjuk el, hogy pusztán a technikai jellemzők alapján -- és ez az i4s-nél látszik talán a legjobban -- erősen megnyomták az árcédulát az apple cuccoknál, amit sokan érthető okok miatt nem annyira akarnak támogatni. Droid-ios vitán kívül állók számára vszeg érthetetlen is tud lenni, amikor a jobb technikai paraméterekkel rendelkező cucc olcsóbb, bár ehhez nem kell függetlenül nézni a dolgokat, hogy megértse az ember. Ráadásul megint ott van az fránya dolog, hogy az emberek nagy részének nem kell ekkora kapacitású gép, azon a szinten meg az i4S ára egyenesen rablás.
Mindegy, lényegében az van, amin már pörgünk egy ideje, hogy tesztelik a vásárlóikat méret és árazás tekintetében, aminek nem biztos, hogy akár rajongóként is kéne örülni.
-
SpongyaBob
veterán
Nahát, akkor az eddig tökéles méretű és formájú, tökéletesen kézbe illő iphone ezek után már nem lesz tökéletes? Ja, dehogynem! És akkor innentől kezdve az 5s szar lesz gyorsan cseréljük le, mégsem illik annyira a kézbe
Elképesztő, hogy tudják ráncigálni dróton a vásárlókat.
Ahogy mondani szokás egy terméknek annyi az ára amennyit a vásárló hajlandó fizetni érte. És ebben jó az apple.
-
Peterson_
addikt
válasz
Mr President #138 üzenetére
Azért mérget ne vegyél rá.
Szépnek szép, de szvsz akkora kamu, mint egy ház -
KraX
őstag
Nekem volt illetve van mindketto keszulek. A g2 egy jo keszulek, de a szifon fele billen a merleg nyelve (legalabbis nalam). Az nonsense egy ilyen keszuleknel, hogy kiveszem a dobozbol es akadozik, pont. A kameraja is alulteljesit, az af lassu, az exponalas is lassu stb, ami nalam szamit. A keszulekhaz lakkozott muanyag ami rettentoen gyujti a koszt, illetve nagyon latszik es a fo negativum szamomra, berhelni kell(ene) hogy minden szepen, siman fusson rajta. Arrol nem beszelve, hogy a hulladek telekom a 10a-s szoftverrel adja ki (ez nem a telefon hibaja, de mint user ez engem hidegen hagy) amivel volt par ordas/idegesito bug (pl hosszabb wifi hasznalat utan nem csatlakozott mobil halora = restart v repulo mod be ki) meg lehet oldani csak goto10 ->berheles... Kosz nem. Nexusom nem volt arrol tenyleg jokat lehet olvasni, hallani.
-
KraX
őstag
En is a kis "hulladek" kijelzoju szifonon tudok a legpontosabban es igy a leggyorsabban irni, pedig az elmult par honapban volt z10-em es lg g2-m is, megis tobbet rontottam a masik ket gepen. Illetve z10-en irdatlan jo a prediktiv szovegbevitel. Messze jobb az osszes tobbinel. Szifonnal viszont nincs is ra szuksegem mert a leggyorsabban/pontosabban ezzel irok.
A masik dolog amit eszrevettem, hogy ennek a szerkezetnek a legszenzitivebb a kijelzoje. Z10-en a keret fele haladva mar nem mindig erzekelte az interakciokat g2 mar jobb volt, de szifon (legalabbis eddig) a legerzekenyebb. -
joey04
titán
válasz
Cyberpunk #137 üzenetére
Abban igaza van, hogy jelenleg olcsóbbak a droidok, bár ezt mondjuk nem sufnis árakkal kellene igazolni... a hivatalos árak kb. így alakulnak:
5s: 220k
G2: 150k
Z1: 170k
One: 180k
Note 3: 210kÉs ha én most akarok telefont venni, akkor ezek az árak valóban. Viszont a történet abból indult ki, hogy: Sokan azért tekintenek a csúcsdroidokra rosszabb telefonként mert az ára nem éri el az Iphone árát. Szóval nem csinálnak hülyeséget az áremeléssel, mert azt közvetíti h ez azért drágább ennyivel mert ennyivel jobb.
Ami viszont nem igaz, mert a start pillanatában az Apple még valamivel olcsóbban is adta a készülékét mint a konkurencia. Az más kérdés, hogy nekik nem kell csökkenteni az árat, mert így is rekordeladásokat produkálnak (mindezt úgy, hogy az olcsóbb 5c bukás, így lényegében a drágább 5s húzta fel a számokat), a többieknek meg úgy látszik ehhez kell folyamodniuk, hogy fenntartsák az érdeklődést. És ami végképp megdönti az elméletet az az, hogy akkor fogyott a legtöbb iPhone (a rajt heteiben) amikor még a többi gép is hasonlóan drága volt. Tehát nem azért vették az emberek mert "ha ez a legdrágább, akkor ez a legjobb".
-
Xero
nagyúr
Miben jobbak a csúcs droidok? Hmm? Ugyan hagyjuk már.
Egyébként az meg sem fordul a fejedben, hogy a célközönség jelentős hányadának meg sem kottyan két évente egy készülék árát kifizetni? Szerződés mellé még kevésbé. Ha minden készülékemet eladtam volna (nem adok el semmit..) és megjelenéskor váltok két évente, akkor kb most tartanék 200e Ft beruházásnál 6 év alatt. Nem nagy kaland.
Kár ezen lovagolni. Aki akarja megveszi. Miért fáj ez Neked? Én azért tekintek gyengébb megoldásként a droid alapú csúcs készülékekre, mert túl nagyok és túl macerásak lennének az én felhasználási szokásaimhoz.
-
daniel909
addikt
bázzz.... ahh
-
Flind
senior tag
Nehéz lehetett kitalálni...
-
daniel909
addikt
van már leak kép a cuccról? érdekelne.
(az 5-ről volt már ilyenkor megjelenés előtt.) -
Lacy6
senior tag
Én kimondottam örülnék annak ha emelkedne az ára. Kíváncsi vagyok mennyien vennék meg így is.
Számomra 100-130 ezret ér az i5s is. Lehet valakinek ennyit se, lehet vkinek az életet jelenti és mindent megtesz h megvegye. Sokan azért tekintenek a csúcsdroidokra rosszabb telefonként mert az ára nem éri el az Iphone árát. Szóval nem csinálnak hülyeséget az áremeléssel, mert azt közvetíti h ez azért drágább ennyivel mert ennyivel jobb. Csak az a vicces h nem jobb SŐT.... -
sys25
aktív tag
Azt azért tegyük hozzá,hogy az Apple nem ránk csóró magyarokra árazza a telóit,a világon összesen eladott iphonokból elég lepkefing mennyiséget adnak el nálunk,a mi kedvünkért nem fogják olcsóbban adni,ahogy semelyik másik gyártó sem.
Nem feltétlenül a teló drága,hanem a mi pénzünk kurv@ kevés.
Az iphone független ára tőlünk nyugatabbra a fizetés 30-50%-a.Nálunk senki nem mondaná azt egy ilyen kaliberű telóra hogy drága ha max a fizetésünk felébe kerülne.
A szolgáltatói árazással elvileg elég baráti áron hozzá lehet(ne) jutni a szifonokhoz (199$),az már megint más kérdés hogy nem nálunk,de ez a pofátlan magyar szolgáltatóknak köszönhető.
Mielőtt megvádoltok azzal hogy apple fan vagyok: Androidot használok! -
Crafter32
őstag
Ha már nem a telefon ára számít annyira, hanem a minőség és az élmény akkor inkább Porsche Design Blackberry.
Az is igaz, hogy a Top Androidos ezer magos és millió gigahertzes telefonokat is 200 ezer magyar forint körül próbálják eladni. Akkor már miért ne Almát vegyen az ember? Jobban is tartja az árát és talán tovább is kapja a frissítést - lásd 4s. Ha pedig így nézzük a felső kategóriát az Iphone fogja még uralni sokáig, az androidnak pedig marad a közép és alsó szint. Szerintem ezt sokan így is gondolják amikor meglátnak egy telefont vagy vásárolni szeretnének egy újat.
Abban is igazat adok, hogy aki bevásárolt programokból az adott platformra nem biztos szívesen vásárolna más készüléket. Kerüljön az sokkal többe "kénytelen" u.a. a platformot előtérbe helyezni vásárláskor. -
Touch-ko
őstag
válasz
freeknight #110 üzenetére
Raadasul a fizetesek sem magyar szintuek. Ergo olcsobb es a fizetesed is a tobbszorose.. Ejj de szemet az az Apple
-
Xero
nagyúr
válasz
Mi ingyenes? Áthajóztatni a konténereket innen-onnan Európába? Ezt ugye Te sem gondoltad komolyan?
Ezek szerint nem sikerült egy hullámhosszra kerülnünk. Pusztán azt akartam érzékeltetni, hogy a magyar árak miért olyanok amilyenek.
-
Totheground
addikt
válasz
Szerintem ezt gondold végig mégegyszer.
-
freeknight
őstag
Szállítás ingyenes, a helyi áfa, mint te is említetted 8-9%, artisjus meg USA-ban nincs, sehogy se jön ki az itthoni ár. De mindegy, nem flamekeltés akart lenni, csak érthetetlen, hogy itt miért ennyivel drágább bármelyik gyártó bármelyik terméke. De ez nem a cikk témája, csak kikívánkozott belőlem
-
Ailton
tag
válasz
Cyberpunk #100 üzenetére
Az egész topik egy lehetőség egy kis trollkodásra, egy olyan hírről, amit Én is kitalálhattam volna, akármikor. Ráadásul az emberek élnek is a lehetőséggel...
Egyébként, hadd ne kelljen most már sorolni, hogy mekkora mérnöki munka van abban, hogy valami ilyen kicsi és vékony legyen, ráadásul, hogy egy termékre jutó profitot nem lehet csupán az eszköz fix anyagköltségéből levonni.
-
joey04
titán
válasz
freeknight #106 üzenetére
nálunk most pl az 5s 220k ebből 50 582 Ft a forgalmi adót és a törvényileg előírt díjak.
-
Xero
nagyúr
válasz
freeknight #106 üzenetére
A 649$ az nettó ár még mindig. NY-ban erre pl még jön 8,875%.
Ha rádobod a szállítást, a helyi áfát, valamint az artisjus csodadíját, máris megvan az itthoni ár.
Nem a gyártók tehetnek arról, hogy a magyar gazdaság a béka se**e alatt van.
-
freeknight
őstag
Engem ebben az egészben az a 640 dollár lep meg. Ha itthon lehetne ennyiért kapni, már rohannék is a boltba. De itt nyilván a nyitóára jócskán negyedmillió forint felett lesz. Az addig oké, hogy USA-ban jóval magasabb a fizetés, de azon mindig meglepődök, hogy bármilyen termék sokkal-sokkal olcsóbb is.
-
Giorgio1313
aktív tag
A mai napig nem ertem ki a fene vesz 5c-t.Errefele nem lattam soha senkinel,vagy megtartottak a sima 5ot vagy 5st vett a nep
-
joysefke
veterán
Ha a plusz 1-2"-ért elkérnek 100 dollárral többet, akkor mi lesz, ha jön az Apple TV???
egyébként pont m a ugrottam be a kantinunkba (német tech multi) és a kávétöltő gyereknek iPhone-ja volt, miközben a programozó kollégám azon lamentál, hogy a beázott újonnan is 5000 forintos Tescos telefonja csereérett-e már
J.
-
joey04
titán
A hasonló megnyilvánulok miatt (legyen az pozitív vagy negatív) nehéz arról beszélgetni, hogy ez túlárazott vagy sem, meg megéri-e vagy sem, mert nagyon egyéni dolog ez. Persze (hasra csapva) 400k nyilván sok érte, de én arra gondolok, hogy nekem (amíg nem baszták el a flat hülyeséggel meg a színekkel) simán megért +30k-t minimum az aktuális csúcs iPhone az aktuális csúcs androidos gépekhez képest. Míg mondjuk egy csúcs wp-s készülék akkor sem kéne, ha negyedáron adnák, pedig értelemszerűen annál többet ér. Persze a stílus azért nem mindegy, de ez másik téma.
-
Griff55
senior tag
gondolom az eddigi vásárlókörüket ezzel se fogják eltántorítani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest