- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
Mi az, hogy tudom, hogy jobb? Miért lenne jobb? Ha valamit a szemünk már nem érzékel, az már egyszerű erőforrás pazarlás és nem jobb megoldás. Ilyen egyszerű ez.
Mint mondtam a retina MBP-mnál simán el tudnék viselni nagyobb ppi-t (ott egy 3360x2100 lenne a megfelelő számomra).Abban is biztos vagyok, hogy az Apple ha méretet növel szintén 1080p-t fog belepakolni, de arra is azt fogom mondani, hogy overkill, ahogy az 5/5S-re is azt mondom már, hogy nem jó méret.
-
Xero
nagyúr
Azért az erős, hogy tőlük veszi a technológiát. Sok dolgot licenszel és bérgyártat, de az A7-t speciel pont ők tervezték(át).
Az is kétes, hogy brutális a CPU/GPU kapacitás, hiszen rendre pariban van az A7 a Snapi 800-al is.A felbontás adott dolog, de 300ppi fölött kb mókusvakítás egy telefonon, másrészről a méretből is fakad a differencia.
-
Xero
nagyúr
Miben jobbak a csúcs droidok? Hmm? Ugyan hagyjuk már.
Egyébként az meg sem fordul a fejedben, hogy a célközönség jelentős hányadának meg sem kottyan két évente egy készülék árát kifizetni? Szerződés mellé még kevésbé. Ha minden készülékemet eladtam volna (nem adok el semmit..) és megjelenéskor váltok két évente, akkor kb most tartanék 200e Ft beruházásnál 6 év alatt. Nem nagy kaland.
Kár ezen lovagolni. Aki akarja megveszi. Miért fáj ez Neked? Én azért tekintek gyengébb megoldásként a droid alapú csúcs készülékekre, mert túl nagyok és túl macerásak lennének az én felhasználási szokásaimhoz.
-
Xero
nagyúr
válasz
freeknight #110 üzenetére
Mi ingyenes? Áthajóztatni a konténereket innen-onnan Európába? Ezt ugye Te sem gondoltad komolyan?
Ezek szerint nem sikerült egy hullámhosszra kerülnünk. Pusztán azt akartam érzékeltetni, hogy a magyar árak miért olyanok amilyenek.
-
Xero
nagyúr
válasz
freeknight #106 üzenetére
A 649$ az nettó ár még mindig. NY-ban erre pl még jön 8,875%.
Ha rádobod a szállítást, a helyi áfát, valamint az artisjus csodadíját, máris megvan az itthoni ár.
Nem a gyártók tehetnek arról, hogy a magyar gazdaság a béka se**e alatt van.
-
Xero
nagyúr
Aki úgy vesz ilyen árú terméket, hogy nem tud megélni, az simán csak hülye.
Szerintem senkinek nem tartanak a fejéhez pisztolyt, hogy 2-300e Ft-os telefonnal rohangáljon. Az ilyen vegyen használtan, vagy pár ezresért hűséggel és jónapot.(#48) floatr: Volt nálam One egy kis időre, mivel a másodlagos telefonomat ki akartam vele váltani. Nem volt kényelmes. Egy kézzel nem tudtam kellő biztonsággal használni, és állandóan kicsúszott a zsebemből, ha beültem a kocsiba.
Csak akkor tartanám elfogadhatónak a méret növelését, ha mindezt azonos méretű házban, vagy nagyon minimális méret növekedés mellett oldanák meg.
(#49) dragon11: A felbontásnak mégis mi köze a pontossághoz? Kicsit azért ezen gondolkozz el. Amúgy kiválóan írok emaileket akár séta közben is.
-
Xero
nagyúr
válasz
Totheground #42 üzenetére
Nem a kezelés a fő probléma, hanem a fizikai méretek. Ne csússzon ki a zsebből és egy kézzel is stabilan tudjam fogni. Ezt nem tudja ilyen méretben biztosítani.
(#43) floatr: Egy tabletre teljesen másként kell tervezni a felhasználói felületet mint egy telefonra. Azzal nem vagyunk beljebb, hogy a telefon ui ott van tableten megfelelő felbontásban.
-
Xero
nagyúr
Meséld el melyik közelíti meg?
Egyik droid tábla sem ér a nyomába, ameddig a software kínálat a béka seggét súrolja minőségben.
A surfacet pedig hagyjuk.De sebaj most én is jót röhögtem rajtad. Köszi.
(#35) Lomha 8V: US-ben sosem változott az ár fölfelé.
Carrier plan-el az induló ár mindig 199$ (kivéve a 2G), míg függetlenül 649$.
-
Xero
nagyúr
Nézzük akkor:
iBook és PowerBook - Ilyen méretben akkoriban csak subnoti volt elérhető legalább 25-50%-os felárral.
MacBook Pro 13" - Szintén az elején csak subnoti volt ilyen méretben azonos, vagy 25%-al magasabb áron.
MacBook Pro 15" retina - Ilyen kijelző és teljesítmény ekkora form factor mellett még mindig ritkaság.
MacBook Air - Megjelenésekor szintén subnoti territóriumba ment be lényegesen kisebb form factor és erősebb aksi idő mellett.
PowerMac G5 - A megjelenésekor szinte minden workstationt lenyomott mind nyers teljesítményben, mind pedig kialakításban.
MacPro - Ugyan az mint a G5-nél, de lemaradtak a fejlesztésben. A 2013-as modell ismét hozza a teljes ws piac teljesítményét, sok esetben még olcsóbb is, ráadásul negyed akkora méretben és tized akkora zajjal.
iPad - Ezen nincs mit magyarázni. Ez A tablet mind a mai napig minden szempontból.(#23) floatr: Meglátjuk, de nyilván nem szeretetszolgálat egyik cég sem. Fő cél a profit maximalizálás.
A 300€ és a méret csak egy-egy tétel. Mivel iOS-re (is) fejlesztek, így a Mac-eket sem tudom (és nem is akarom) megkerülni, egy Mac mellé pedig nincs jobb választás egy iOS alapú eszköznél. Egyszerűen csak működnek, együtt.
-
Xero
nagyúr
válasz
xperiasigi #16 üzenetére
Nem túlzás.
-
Xero
nagyúr
A Note és az S is magasabban indult mint az 5S, de nyilván lement az áruk jócskán.
Az hogy nagyobb van akinek hátrány.
Aki 7 éve iOS platformot használ, az hülye lenne másra váltani, hiszen ott van minden appja és az iCloud is kiszolgálja.Elsődleges telefont én sem váltanék. Nem feltétlenül azért mert csak az iPhone-al tudok szimbiózisban élni, hanem egyszerűen a droid alapú csúcsmodellek túl nagyok, valamint nem kívánok ismét elkölteni 300€-t appokra. So simple.
-
Xero
nagyúr
Terméke válogatja. Sorolom mik voltak ár/érték arányban megfelelőek (legalább egy évig):
- iBook 12"
- PowerBook 12"
- MacBook Pro 13"
- MacBook Pro 15" retina
- MacBook Air
- PowerMac G5
- MacPro (az első generációk, majd most a legújabb modell)
- iPad(#12) frozzyZTE: Ez a hasra verés erős lett.
Tőlem egyébként egészen nyugodtan megcsinálhatják, ameddig elérhető normális méretben az aktuális top. Ha iPad Air - iPad mini retina mintára csinálják, akkor bánja kánya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest