- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
igazából én a mai napig jobban kedvelem az ips-t, de az s4 meg a note 3 féle amoled már bőven emészthető kategória szerintem is. főleg úgy, hogy amióta tepsim van sok sorozatot nézek rajta, ott meg értékelem a jó feketét. de azért ha kijönne egy apple phablet ios 6 (vagy inkább 5) külsővel akkor visszaváltanék. sőt, lehet amúgy is, de ez a jövő zenéje.
-
joey04
titán
most is kevés widget van kint és nem éreztem semmiféle előrelépést sima i5-höz képest sebességben. nem is azért váltottam ios-ről, mert lassú lett volna, mert ez már próbák alatt kiderült és most több hónapos használat után is így látom.
178: nem.
A Super AMOLED-ben használt pentile mátrixot egy sztenderd RGB mátrixra cserélték le, amely 50 százalékkal több subpixellel kecsegtet. Ezért bár a Galaxy S2 és az S felbontása megegyezik, előbbi érezhetően tisztább képet tud felmutatni a másfélszeres subpixel-szám miatt, a sávosodás eltűnt a panelről. -
joey04
titán
Persze hogy látod, mert nem volt 316 ppi.
if you calculate the real pixel density you will find that the Galaxy Nexus is actually closer to a “real” ppi value of 200, which is slightly lower than on the Galaxy S II (that uses a Super AMOLED Plus with RGB pixel structure). Some claim that a PenTile panel needs around 420 ppi to qualify as a Retina display
Mondjuk a Note 3 is pentile, még ha nem is pont olyan (szerencsére) mint a G Nex-ben, hanem diamond PenTile és így tud elméletben 386 ppi-t, ami nem 420 de nekem ez pl. már elég, nem látok pixeleket.
-
joey04
titán
A kijelzők esetében egy dolog számít, a ppi. Abban nincs nagy lemaradása, amekkora van, az meg a szó legszorosabb értelmében észrevehetetlen. Az A7 pedig sok tesztben agyonveri a Snapdragon 800-at is. Mondani szokták, hogy a szintetikus tesztek nem sokat érni és ez igaz. De ha meg a mindennapi gyorsaságot nézünk, ott még rosszabb a helyzet a konkurencia szempontjából, mert az A6-os i5/i5c is hozza a snapdragon 800-as droidok sebességét.
149: nem volt nehéz megmagyarázni, mivel valós logika van mögötte. változnak az igények, és változtat a terméken a gyártó ehhez idomulva. nyilván kell mögé valami magyarázatot tenni. A személyes véleményem pedig az, hogy nem kamuztak, mert azt mondták, hogy az egykezes használatra jó ez a kis méret. A 4"-ra váltás még belefér szvsz, legalábbis marketing szempontból. Annál jóval nagyobb csúsztatásokat is hallunk. Ha kijön egy phablet és azt is az egykezes használattal akarják eladni, akkor majd igazat adok neked.
Ha valami közepes méretet hoznak, akkor még el tudom képzelni, mert ugye 7-es óta van swipe to go back, így nem kell nyújtózkodni. Bár számomra már az sem elfogadható, mert mondjuk netezésnél oda is el kell érnem, szóval nálam ezért kétkezes kategória már a 4.7 is.
-
joey04
titán
válasz
SpongyaBob #144 üzenetére
Nahát, akkor az eddig tökéles méretű és formájú, tökéletesen kézbe illő iphone ezek után már nem lesz tökéletes?
Soha nem mondtak ilyet, az egykezes használathoz volt ideális ez a méret.Értelemszerűen nem fognak egy phabletet azzal reklámozni, hogy egy kézzel is használható. Másrészt új vezetés van, miért kéne az eddigi nézethez alkalmazkodni? Simán el tudok képzelni egy olyan bemutatót, ahol az iPad és iPad mini statisztikákból kiindulva hoznak egy olyan grafikont, hogy egyre kevesebb élethelyzetben használják a vásárlók az iPhone-t, mivel ott van a iPad és azt nyüstölik. És hogy milyen jó az, amikor mindkét kezünk szabad és a nagyobb méreten mennyivel élvezhetőbb a tartalom. Igen ám, de a tablet nincs mindig nálunk. Ezért megcsinálták a nagyobb kijelzős telefont azoknak, akik hajlandóak lemondani az egykezes használatról. Ilyen prezentációval ügyesen kikerülnék azt, hogy a többiek miatt növelték a kijelző méretét.
145: Abban egyetértek, hogy az aktuális nem csúcsmodell (jelen eseteben a 4s és az 5c) túlárazott termékek, bár ez is necces, mert az 5c simán hozza a Snapdargon 800-as droidok sebességét pl. iPhone-ból mindig csak a legújabbat érdemes megvenni és leginkább a start környékén. Többivel nem igazán értek egyet, főleg a paraméterek összehasonlítgatásával.
-
joey04
titán
válasz
Cyberpunk #137 üzenetére
Abban igaza van, hogy jelenleg olcsóbbak a droidok, bár ezt mondjuk nem sufnis árakkal kellene igazolni... a hivatalos árak kb. így alakulnak:
5s: 220k
G2: 150k
Z1: 170k
One: 180k
Note 3: 210kÉs ha én most akarok telefont venni, akkor ezek az árak valóban. Viszont a történet abból indult ki, hogy: Sokan azért tekintenek a csúcsdroidokra rosszabb telefonként mert az ára nem éri el az Iphone árát. Szóval nem csinálnak hülyeséget az áremeléssel, mert azt közvetíti h ez azért drágább ennyivel mert ennyivel jobb.
Ami viszont nem igaz, mert a start pillanatában az Apple még valamivel olcsóbban is adta a készülékét mint a konkurencia. Az más kérdés, hogy nekik nem kell csökkenteni az árat, mert így is rekordeladásokat produkálnak (mindezt úgy, hogy az olcsóbb 5c bukás, így lényegében a drágább 5s húzta fel a számokat), a többieknek meg úgy látszik ehhez kell folyamodniuk, hogy fenntartsák az érdeklődést. És ami végképp megdönti az elméletet az az, hogy akkor fogyott a legtöbb iPhone (a rajt heteiben) amikor még a többi gép is hasonlóan drága volt. Tehát nem azért vették az emberek mert "ha ez a legdrágább, akkor ez a legjobb".
-
joey04
titán
válasz
freeknight #106 üzenetére
nálunk most pl az 5s 220k ebből 50 582 Ft a forgalmi adót és a törvényileg előírt díjak.
-
joey04
titán
A hasonló megnyilvánulok miatt (legyen az pozitív vagy negatív) nehéz arról beszélgetni, hogy ez túlárazott vagy sem, meg megéri-e vagy sem, mert nagyon egyéni dolog ez. Persze (hasra csapva) 400k nyilván sok érte, de én arra gondolok, hogy nekem (amíg nem baszták el a flat hülyeséggel meg a színekkel) simán megért +30k-t minimum az aktuális csúcs iPhone az aktuális csúcs androidos gépekhez képest. Míg mondjuk egy csúcs wp-s készülék akkor sem kéne, ha negyedáron adnák, pedig értelemszerűen annál többet ér. Persze a stílus azért nem mindegy, de ez másik téma.
-
joey04
titán
A mostani iPhone is tízezrekkel drágább, mint a Galaxy S/Note, Xperia, pedig kisebb.
Ezt írtad. A pedig szót nem igazán értem a kommentedben. Valaki egyébként a haját tépi, hogy csak tepsi méretben tud felsőkategóriás androidos mobilt venni. Sarkított példa, de az s5 is sokkal drágább mint a Galaxy Mega. Mert jobb, pedig kisebb. Mondjuk a pluszt itt az iOS jelenti, számomra pl. kényelmesebb. Persze nem mindenki ért ezzel egyet, de aki igen, annak meg fogja érni a pluszt. -
joey04
titán
A tavalyi év volt az első (lehet h csak q3/q4, nemtom), amikor a droidos tabletekből többet adtak el, mint ipadekből.
én azt hittem ez már nagyon régóta így van. na akkor még sajnálatosabb, hogy egy ilyen "siker" ellenére is ennyire hanyagolva vannak a tabeletes appok nálunk, droidon. -
joey04
titán
Nem kell meglepődni, korábban drágábbak voltak az Apple telefonjai, de egy ideje, kb egyébként azóta, amióta elkezdték a kijelzők méretét növelni a többiek, már nem így van, lásd 5s. Az más kérdés, hogy a többiek bezuhannak, bár ha nem a sufni boltos árakat vesszük, hanem azokat az üzleteket amik rendesen üzemelnek, tehát van normális üzlethelyiség, nem játszanak az áfával, vannak eladók stb, ott a note 3 sem esett pl akkorát, mert ott az 210k, az 5s meg 220k.
14: van akinek éppen előny a kis méret. ez nem úgy működik, hogy minél nagyobb annál jobb. btw a z1c is drágább most néztem a MM-ban mint a sima z1. de még sufniban is picit drágább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest