- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
Mondtad már, hogy az elcseszett design miatt váltottál. Ez van. De azt sem tudom megérteni, hogy a samu miért erőlteti ennyire a saját szoftveres vonalát, mert azzal vannak gondok rendesen. Végül nemtom h melyik note-ot hasonlítod melyik iphone-hoz.
Az S2-nek valóban RGB elrendezésű a kijelzője, de sokaknak volt vele emiatt baja a színekkel. A note 2-nek megint egy trükkös elrendezése volt, úgyhogy ott sem igazán stimmel ez a virtuális PPI számítás megint.
-
floatr
veterán
Ezért mondtam, hogy "butítsd le" egy kicsit a beállításaidat az ios szintjére
és akkor vesd össze. Akkor talán reálisabb a kép. Nem sok olyan terület van, ahol épkézláb módon össze tudnád vetni, de hogy rommá verné az A7 az S800-at, az nem kicsit meredek kijelentés. Egyszálas alkalmazásoknál van előnye, de többszálas alkalmazásnál már nem. De írtam, hogy ott is mi a szűk keresztmetszet, ha akartad volna, megérthetted volna.
Mindennapi felhasználásban elég gyarló az ember, hogy kellően szubjektíven értékeljen valamit. Ezen az alapon egy Moto G (pláne az X) is kesztyűt dob az S4/G2 kategóriának, mivel a gyártó észnél volt.De csak hogy a beállítások mennyit jelentenek, ha telepakolsz widgetekkel 7 képernyőt (mert lehet), akkor azok könnyen megehetik az 1GB-ot is (amennyi az iphone-ban összesen van). Egy alkalmazásból való kilépés után lapozgatás közben inicializálja újra ezeket a gyakran nyomorultul összetákolt, de mutatós szutykokat, ezen könnyen befonnyad egy S800-as is, pláne egy olcsóbb memóriaillesztéssel párosítva.
Nemtom meddig kell még ezen pörögni, ha neked ez jön be, akkor megveheted -- szerintem drágán. És most arról megy a téma, hogy még drágább lesz. Szerintem gáz, de van aki kijelentette, hogy bármennyibe fog is fájni, vesz vagy hármat
-
floatr
veterán
A legtöbb összehasonlítás ott vérzik el, hogy az androidos csúcs paraméterei jócskán túlmutatnak az apple aktuális telefonjáén. 3-4x nagyobb felbontás, 1.5-2x nagyobb képernyőméret, brutális CPU/GPU kapacitás... gyakorlatilag azok gyártják ezeket a telefonokat, akiktől javarészt a technológiát veszi az apple, ezen nem tudom h van-e értelme vitázni. 64 bites témában ma sem lehet igazságot tenni, az egyéb feature-öket meg meghagyom a rajongóknak (ujjlenyomat scanner, távirányító funkciók, elalvásfigyelés meg a sok marhaság)
A két rendszer között akkora különbségek vannak, hogy ezek miatt nem is érdemes hasonlítgatni, de ha közelebb akarsz kerülni a dologhoz, akkor vegyél elő egy Z1C-t, takarítsd le a widgeteket, állíts be 1 home screen-t kezdésképpen, kapcsolj ki pár funkciót, mint az NFC, meg a kesztyűs használat (mert a sony kijelzője ezen a ponton sokkal érzékenyebb, az S4 kijelzőjéről nem is beszélve), és már reálisabban nézheted a dolgokat. Félreteheted a víz, por és némelyik gyártónál felbukkanó ütésálló jellemzőket is, bár nekem épp valamelyik nap borult egy váza víz az asztalon lévő cuccokra, amik így szerencsére megúszták a dolgot, de mondjuk h erre sincsen szükség, mert apple. Bárhogyan is csűrnéd-csavarnád a dolgot, nem jönne ki jól ebből az egészből, ha félretennék a rajongásos dolgokat, a megszokást, a belakott ökoszisztémát, meg ilyeneket. Nem igazán érdekel, hogy egyik jobb vagy rosszabb pár dologban, mert nekem nem lesz tőle sem jobb, sem rosszabb, de ez a trend másnál is észrevehető, hogy próbálják egyre jobban lehúzni az embert, ami már gáz. Csak ez az ignorancia vagy kisebbfajta elvakultság kicsit furcsán hat, amikor épp valamit megbeszélnénk.
-
floatr
veterán
Gyorsan megnéztem én is
MMarkt
i5S 4" 16GB - 220
note 3 5.7" 32GB - 220
lumia 1520 6" 32GB - 220
Z1 5" 16GB - 200
Z1C 4.3" 16GB - 170
i5C 4" 16GB - 170
N5 5" 16GB - 150
S4 5" 16GB - 150
G2 5.2" 16GB - 150EDigital
i5S 4" 64GB - 290
i5S 4" 32GB - 254
One Max LTE 5.9" 16GB - 240
i5S 4" 16GB - 220
lumia 1520 6" 32GB - 220
note 3 5.7" 32GB - 210
Z1 5" 16GB - 200
i5C 4" 16GB - 185
One 4.7" 32GB - 180
Z1C 4.3" 16GB - 170
N5 5" 32GB - 170
G2 5.2" 32GB - 170
S4 active 5" 16GB - 150
S4 5" 16GB - 150
N5 5" 16GB - 150
G2 5.2" 16GB - 150
i4S 3.5" 8GB - 125Szerintem az eleve félreértés, ha valaki azt gondolná, hogy valamit a magas ára miatt vesznek. Persze biztos van ilyen sznob is, de elenyésző; inkább a márkahűség dominálhat, vagy a marketing (reklám/termékelhelyezés/arculat). Azon most lehet megint pörögni, hogy melyik ad többet, szubjektív. Fogadjuk el, hogy pusztán a technikai jellemzők alapján -- és ez az i4s-nél látszik talán a legjobban -- erősen megnyomták az árcédulát az apple cuccoknál, amit sokan érthető okok miatt nem annyira akarnak támogatni. Droid-ios vitán kívül állók számára vszeg érthetetlen is tud lenni, amikor a jobb technikai paraméterekkel rendelkező cucc olcsóbb, bár ehhez nem kell függetlenül nézni a dolgokat, hogy megértse az ember. Ráadásul megint ott van az fránya dolog, hogy az emberek nagy részének nem kell ekkora kapacitású gép, azon a szinten meg az i4S ára egyenesen rablás.
Mindegy, lényegében az van, amin már pörgünk egy ideje, hogy tesztelik a vásárlóikat méret és árazás tekintetében, aminek nem biztos, hogy akár rajongóként is kéne örülni.
-
KraX
őstag
En is a kis "hulladek" kijelzoju szifonon tudok a legpontosabban es igy a leggyorsabban irni, pedig az elmult par honapban volt z10-em es lg g2-m is, megis tobbet rontottam a masik ket gepen. Illetve z10-en irdatlan jo a prediktiv szovegbevitel. Messze jobb az osszes tobbinel. Szifonnal viszont nincs is ra szuksegem mert a leggyorsabban/pontosabban ezzel irok.
A masik dolog amit eszrevettem, hogy ennek a szerkezetnek a legszenzitivebb a kijelzoje. Z10-en a keret fele haladva mar nem mindig erzekelte az interakciokat g2 mar jobb volt, de szifon (legalabbis eddig) a legerzekenyebb. -
Dr. X
aktív tag
Itt nem arról van szó ki mekkora méretet szeret. Az iPhone 4.5 hüvelykes kijelzője így is sokkal olcsóbb, mint más mobil 5.5-6 hüvelykese.
Miért lennék hülye? Valóban az vesz iPhone-t aki akar, de ha látják, hogy a konkurencia ugyanazt tudja csak más a logóval, akkor lesz aki nem fog extra összeget fizetni. Ez nem pénztárcától függ, hanem a többi gyártó marketingjétől. Ha csökken az iPhone menőségi faktora akkor a nem márkahű vásárlók nem veszik majd meg. És ők vannak többen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest