- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Nem kellett volna 2 napot várnia a képek nézegetése után.
Anno a cripto láz közepén árultam egy RTX3090-et. 2-3 hétig a kutya nem írt rá, hogy kéne. Majd jött valaki és elvitte alku nélkül. Utána 24 órán belül vagy 4-en írtak, hogy nekik is kell, de azonnal máris jönnek érte. Ebből az egyik bevallotta, hogy már vagy egy hete nézegeti, és milyen izé már, hogy másnak adtam el. Nem szólt, hogy nézegeti, csak elvárta volna, hogy neki adjam oda ezekután. Nem nézegetni kell, hanem rám írni.
Akkor most elment a Lexus ezekszerint.
-
Nagyon helyfüggő.
" Itt is van mindenre process, de nem az az első, hanem hogy a probléma meg legyen oldva."
Nálunk is, de a legtöbb user még mindig okosba' akar mindent megoldatniEz tényleg ilyen országos szintű mentalitásbeli deficit. Meg bekamuzza, hogy jaj ő nem tudja, hogyan kell, meg hát enem éri el a cuccot... ... a helpdesk telefonszáma a leltári matricán is ott van, minden gépen
"Ha tudják rólad, hogy képes és hajlandó is vagy beszerelni, eleve úgy rendelik meg, hogy hozzád érkezzen, csak ezért ne kelljen bemenni (persze erről egyeztetnek azért)."
Nem szeretjük, de a legtöbb userünk helyben van, vagy rendszeresen jön, így nem akkora para. Meg olyan sincs, hogy valamit a userhez kelljen rendelni. (Nem is tudnénk, mert hivatalos beszerzőpartner van, hozzánk jön minden, mi bevételezzük, adjuk ki.)De ugyanígy trükköznek a HO-s userek az orvosi alkalmasságival is, évek óta nem volt orvosin, de nem baj, mert nem nézi senki. HR se rendszeresen. Aztán amikor rászólnak, akkor fel van háborodva
-
A legtöbb userünk azt hívja fel, akinek tudja a számát, esetleg a nevét
Nyilván ezek általában a jópofizósabb kollegák, de amúgy simán van, hogy valakinek utolsó alkalommal valaki más csinált valamit, és onnantól kezdve azt fogja hívogatni. Mint a kiskacsa.
@cidalain : Az usertől függ, hogy szívesen szeretnéd-e
-
-
efemm
tag
-
-
Ez kivételesen egy érthető eset
@tope : Lehet az van, hogy használttal nem kell kivárni, amíg beszerzi a bolt, és elküldi neked, hanem az készleten van az eladónál
@KROK640 : "Azért atom procit már max kijelzőnek használnék."
Megint megfogtad a lényeget
A lényeg az volt, hogy filmet nézni még ezeken a gyöszökön is lehet.
Konkrétan a FullHD-t ez is viszi, ha nem böngészőből nézed. Atom Z3735F. Ennél egy Core2Quad mennyivel is erősebb? -
Leginkább dísz, labdát nem fogja visszahozni a gyereknek, ha meg esetleg beviszi az iskolába, lehet valami ijedősebb tancinéni letépi magáról a szoknyát
Én mondjuk ezzel együtt is szeretem a hüllőket, gimnazistaként volt vásárolt is, meg a "kert végében, patak alatt" fogott hétköznapi siklókból is tartottam. -
Volt egy bugyikék Zsigulim. Nem szerettem, pedig igazi papás autó volt és hiba nélkül indult-fordult-fékezett. Na jó, ez nem igaz, mert amikor megvettem már másnap elengedte a vízpumpa magát az első 70 km-en, pedig még volt előttünk pár száz. Merthogy azért vettem, hogy kimenjek vele fél évre Pátrára, de már Fehérvárnál eleresztette magát, így nem értük el a kompot. Na mindegy, ott aludtunk a kikötőben a dugig pakolt autóban, de még ez is elment volna. Azonban valahogy vonzotta a hülyéket (tudom-tudom engem is) és az egyik telibe trafálta a vezető oldali ajtót. Az átokfajta Jorgos megfordult a dupla sárga záróvonalon ott ahol éppen hiányzott a betonkorlát. Na az ajtó onnan kívülről nyílt, illetve belülről egy kitapasztalt judo fogás-rátnás-lökés-emelés kombóval. Persze ez és az sem az autó hibája volt, hogy a rendőri intézkedés közben a kék útlevél ott maradt rajta és sikerült frankón elhagyni, de ez csak a visszaút előtt derült ki kicsivel. Mondjuk ha nem kék lett volna, hanem piros, akkor ez nem esik meg. Így aztán visszaút előtt még meg kellett látogatni az Athéni nagykövetséget egy sajtfecniért. Ennek a papírnak az volt a hibája, hogy a kompról leszállva az olaszok fejvakargatva forgatták, majd átadtak a szlovén határőröknek, hogyha ők átengednek, akkor menjek Isten hírével. Ahogy lenni szokott ez órákig tartott és mire elindultam már kezdtem fázni, mert sokkal hidegebb volt, mint délen. Végül megkönyörültek és elengedtek. De a szlovén rendőröknek nagyon megtetszett a bal oldalán legyalult autó és a kollégáknak is leadták a fülest. Talán négyszer állítottak meg és csak miután kiröhögték magukat engedtek el. Én nem tartottam viccesnek, hogy egy sajtfecni-magyar papír jogsi-görög diákigazolvány kombót lobogtatva kell magam valahogy n+sokadik alkalommal kidumálnom. De ekkor nem tudtam, hogy a magyar határ belső oldalán még ezeket is el akarják tőlem venni úgy, hogy nem kapok helyettük semmit. Na itt is álltam úgy este 10-ig amikor bezárt a benzinkút ahol tankolni akartam. Láttam, de át nem engedtek a határőrök. Mondjuk az egyik így is segített, mert miután amit tudtam felvettem magamra, melegruha minek oda a pancsolós országba ugye, még mindig fáztam. miután félig kockára fagytam behívott az ilyen beállós bódéba a kisközhatárőr srác. A motort nem mertem járatni, mert tudtam, hogy nincs elég benzin a szörnyetegben, szóval nem volt őszinte a mosolyom. Végül amikor elengedtek irányba vettem Keszthelyt. Kemény Plattnerezés ment: ejtőn motor leállít és gurulás, szigorúan 70-es tempó. Amikor beértem a kútra a kanyarodásnál már kihagyott a motor, szerintem az úszóházban volt még pár csepp, az vitt el az oszlopig. Szóval azt a Zsigát nem is tudom miért nem szerettem....
myckey: Le. Humánus vagyok és nem írtam be rossz jegyet. De ott nem tudtam eldönteni, hogy hülyéskedik-e amikor az integert és a stringet is összekeverte. 3 kérdésnél tippelhetett és mindig a rosszra tett. De volt jó felelet is és érdekes+értelmes kérdések az órán. Szóval pozitív a mai nap.
-
-
MasterMark
titán
Nem is azt mondom. Hanem tudsz egyéni szabályokat bevezetni, és az alapján megoldani dolgokat. Pl. itt most bevezetnénk azt, hogy a szorzás kiírás nélkül feljebb van a precedenciában mint kiírva. Így is mindent ki lehet számolni, csak akkor mindent úgy kell felírni, hogy ezzel kompatibilis legyen.
-
MasterMark
titán
-
Ez csak az egyik fele, a másik fele, hogy mennyire fogadják be.
hcl: Usenek jók lesznek, de talán egy fél lépéssel tovább jutnak. Sajnos a NAT nem preferálja a gondolkodást, így nehéz.
myckey: Holnap feleléssel kezdünk!
koby11h: Szabad fordításban: Karakterláncokat nem lehet összeszorozni. Ezért meg kell vizsgálni a bevitt adatot stb. stb.
-
koby11h
őstag
Még legalább 4-6 évig nincs tervben az eladás, nincs elírva az ötvenezer sem
Feleségem jár vele, én utálok vezetni, inkább csak beszólogatok az anyósülésről ha éppen ott ülök...
Most elvileg olaj+szűrők és a 8 éves féktárcsák lesznek cserélve és megy vizsgázni. Amúgy napi használatban van, 2 hónapja mentünk vele 2000 km-t 8 nap alatt. Nem lehet rá eddig panaszom.Szerk: Nem is most tervezek új autót, csak nézegetem folyamatosan, hogy mi-merre és nekem sem tetszik az irány, amerre a világ és az autózás tart.
Volt is egy cikk arról, hogy az autózás lassan már megint csak a lordok és grófok úri kiváltsága lesz... -
A 4.2-őt a hosszra értettem, nem árra. De várhatok nyugodtan, úgysem lesz ilyen autó. A Ford például az összes klasszikus modellt kinyírta. A VW grouppe leállt a kis kombik gyártásával, még ha Octaviaból csinálnak is elektromost az is nagyobb a kívánatosnál. A többit meg ne is soroljuk...
BMW volt, nem akarok megint, mert csak a hülyegyereket hozta ki belőlem.
VW csoport nagy csalódás. Japánokból talán egy Subaru lenne az igazi.
envagyok: Ugyanez az érzésem. Rekesz sörért Trabi, csak vidd el Kispók, aztán jött az S120, a kilós még most is megvan.
-
BiP
nagyúr
Haver Balatonra leruccanáshoz, meg BP-ről Pécsre hazaugrásról beszélt. Szóval lehet, hogy van arra is opció. (ami a nagyobb km meg a pályázás miatt nyilván drágább.)
Meg mondta, hogy nem csak e-up-ok vannak, hanem elég korlátozott számban, de normálisabb méretű autó is, pont a fenti célra, de azt ki kell fogni, hogy szabad legyen.Amúgy az autókölcsönzés nagyon nem olcsó, de persze ha nagyon ritkán kell, akkor opció lehet. De pl. amikor egy nyaralás költségét ez dobja meg, (mert direkt nem tartasz a mindennapokra egy kombit) akkor nem hiányzik, főleg, hogy a nagy autók díja exponenciálisan növekszik.
Múltkor kitaláltam, hogy mivel elektromos autót venni nincs pénzem, akkor bérlek 1-2 hétre kipróbálni. És amikor körülnéztem, látva az árakat letettem a dologról. Alsóhangon egy 100-as lenne. (és itt a legapróbb kisautóról van szó)
Na, csak azért, hogy kipróbáljam,nekem sok. Tudom, én vagyok a csóró, annyit is érek -
-
KROK640
nagyúr
Jajj
Hát igen, MO-n nagyon nehéz egyéábként forgalomba helyezni meg lepapírozni egy csomó olyan autót ami angliában vagy az EU többi részén simán átmegy. Régi autókkal (20+ éves) is nehéz a helyzet, meg gondolom a jobb kormány sem előny."de olyan szinten elcseszettek itt a szabályok, adózás, stb, hogy pikkpakk behozza az árát." - ezt hogy érted?
-
BiP
nagyúr
Gondoltam, megkérdezem, mi a lótúró az faang, ha már ennyire használod, bár én még sose hallottam ezt.
De mondom nem lehetek ennyire ttöketlen, hogy a guglit se tudom használni.
Megvilágosodtam, de valóban burokban élhetek, mert eddig soha nem hallottam és nem is láttam még leírva.Cs1csó: jav.: Ferge
-
KROK640
nagyúr
2006 májusában kezdett nagyon terjedni az IWIW. Emlékszem akkoriban kis falunkban még pénzért lehetett osztogatni a meghívókat.
Facebookról először 2009-ben hallottam, és 2009 őszén regisztráltam, mert akkoriban a kedvenc hangulatkarbantartómba rengeteg külföldi járt, és ők csak a facebookot ismerték.
Szóval 2005-ben azok a csajok nagyon "trendik" lehettek -
-
sok évvel ezelőtt, amikor az emberek még legnagyobbrészt nem interneten intézték az ilyesmit, családi nyaraláshoz anyám talált valami görög falut, ami tengerparti hely volt, de leginkább csak helyiek jártak oda, azok se tömegesen. második nap az étterem tulajdonosa már széles mosollyal hozta a törzsvendégeknek kijáró ajándék pohárka bort. volt egy hangulata.
-
Astroboy
őstag
Én a blökit 100%-ban megértem, valószínűsíthetően őt is ugyanazok a tóval kapcsolatos dolgok triggerelik mint engem, és még sokakat másokat is.
Na, akkó' kezdjük:
- Kb. ~ 15 éve valóban megjelent egy réteg, amelynek sose szabadott volna. Nyugodtan hívhatjuk őket újgazdagnak, a legtöbbje ugyanis kis túlzással előtte azt se tudta, hogy hol van a Balaton.
- Ez a réteg mindenki felett áll, rájuk nem vonatkoznak az építési / természetvédelmi / KRESZ szabályok, de ahogy észrevettem a normális és alapvető együttélés szabályai se.
- Farzsebből vesznek 100 millás vitorlást, ezzel kiszorítva a kikötőből 2 régi másikat. Mondjuk ebben a sztoriban vastagon sárosak a kikötőt üzemeltető cégek is, szemrebbenés nélkül baccák ki a 30 éve tősgyökeres vitorlásokat és csónakokat, hiszen a gazdagmajma 3x annyit fog fizetni a helyért.
Csokifagyi elfogyott, lojalitás nem is volt, az ilyentől idegbe jövök na.- A sok és "szabályos" vízparti beruházásról biztos mindenki hallott, az elmúlt évtizedben pár jó NEResztény valóban kiirthatott mindent IS büntetlenül a parton, balhé max akkor volt ha a média felkapta, de kicsi.
Ez amúgy azért óriási kár, mert a nád hiába fűféle, nem 3 nap alatt nő meg hanem 30 év alatt.- Közművek / közszolgáltatások haldoklanak a nyári terheléstől, persze baxnak fejleszteni emiatt a 2 hónap miatt, év közben meg úgysincs gond akkor minek ugye.
- Adót évente duplázzák, miközben lassan a partra se lehet sehol se lejutni a sok új szálloda / panzió / lakópark miatt, akik legtöbbször a szabályokat semmibe véve kisajátítják és lekerítik a partot maguk előtt.
- Nálunk pl. lett szép kutyás strand halleluja, csak az a gond, hogy az egyetlen megmaradt szabadstrandot adták oda nekik. Felháborodás hatalmas, leszarják.
- A városba érkező sok kutya miatt nyáron lényegében sosincs csend, valamelyik mindig ugat hiszen új helyen van, éjszakára meg kizárják az okosok. Nem a kutya tehet róla nem azt mondom félre ne értsétek, ahogy nagyjából semmiről se, hanem a retardált gazdáik.
- Akik miatt szezonban úszik a kutyahúgyban-szarban a város (tisztelet a kivételnek persze)
- Régen is emeltek az üzletek szezonkezdetkor szinte egyik napról a másikra mindent, de nem ilyen pofátlan mértékben. Kényszer nagy úr, nyaralók úgyis megveszik mert nincs más, de az állandó lakosokat sajnálom leginkább mert nekik konkrétan copás van 2 hónapig.
Ez a jelenség se lenne ilyen mértékű, ha nem lenne ennyi légy ekkora szaron ugye. -
-
Alusky
senior tag
Ez addig érvényes amíg rá nem szoknak sokan, utána a mocsokdrága túlzsúfolt turistagócpont melletti nyugis hely is mocsokdrága túlzsúfolt turistagócpont lesz. Tudna erről mesélni a balaton felvidéki rokonság mi lett 15 év leforgása alatt, meg erről szól minden tizedik turistás videó hogyan ejakuláljunk a saját szánkba mert milyen csodás a balaton felvidék.
Húzzanak ki a p...ba külföldre mind segget mereszteni aztán ott boldogítsanak másokat, legalább nem ezeknek a politikusoknak adóznak, meg nem ebben az országban szívják a levegőt, meg bosszantanak mindenkit. Árban már nincs különbség úgyse balatonnál, koronazár sincs, mehet mindenki Isten hírével horvátba', görögbe', olaszba', osztrákba', németbe'. -
szebe
addikt
Bár nem tengerpart szal bocs hogy beleoffolok az offba
, de ezért kell szezonon kívül menni. Bár tengerparton is lehet menni szezonon kívül, szal...
Bled-Bohinj volt májusban, kis túlzással sehol senki (csak a Vintgarban voltak 'cisokan, mert szezonon kívül hétvégére nyit csak ki), kellemes idő, ok néha esett. Aki meg most volt, panaszkodott, hogy sok az ember meg meleg van. Na ne bassz, nyáron meleg van, és szezonban sokan vannak egy turistacélpontnál? Elképesztő! -
-
-
koby11h
őstag
A környékünkön volt egy család, akik némi munka után a passzív jövedelmükből éltek. Generációkon átívelő életvitel volt.
Nagypapa és apuka kezdte, hogy megverte a telepen élőket, rendszeresen. Utána már csak azokat, akik nem fizettek. Pár év után verni sem kellett. Sosem kértek sokat, de sok kicsi... később az unoka is ebből próbált megélni, sőt, a hitelnyújtást is bevezették "az uzsora kamat ehhez képest semmi" jeligével...
Végül 6 év után az egész pereputtyot elvitte a szép kék soklámpás "fagyiskocsi"..., még nem jöttek haza. -
totron
addikt
(#118091) F.E.K.., ezek a vidik inkább arra valók, mint az argentin/török sorozatok vagy luxus autókról, órákról való ábrándozás. Indirekt formában itt is ez történik, csak az emlitettekhez vezető útról, a megalapozásról álmodozol. Ha nagynéha meg sarokba van szoritva az ilyen botcsinálta, digitális szakértő, akkor elég annyit benyögnie csak, hogy hülyék, hát ti sem gondolattátok komolyan! Folyamatos tesztelés az élet, próbálgatják a kis férgek, meddig mehetnek el. Nem tudom az rosszabb-e, ha tényleg hiszi amit hablatyol.
(#118096) Pikari, van ez a mentalitás, amikor arra izgul az egyén, hogy ő egy csaló és milyen jól meg tudja vezetni az embereket, de jó, hogy átverésből él. Erre még büszke is, teljes szinkronban önmagával, nulla bűntudat mellett.
(#118099) opr, jó, de mi ilyen generációkon átivelő? Ékszerbiznisz?
(#118103) BiP, e cégek szinte soha nem nyújtanak annyi könnyebséget mint amennyi sápot benyelnek. Az elején kell beleásni, beletanulni magadot/magodat/magodot a területbe, aztán dől a lé. De mivelhogy egyre több klikkbét újságcikk az, hogy ma 1 élet sem elég 1 házat összerakni, hát a most beszállni kivánók ne reméljenek inkább semmi ilyesmit.
(#118094) BiP, infláció?
-
-
cidalain
veterán
te is jó nagyban gondolkozol
elég 2 lakás is, hazai városban. Mondjuk egy a nyugati határszélen (Szentgotthárd, Szombathely, Kőszeg, Sopron, Mosonmagyaróvár), meg egy megyeszékhelyen (pl: Győr, Veszprém, Székesfehérvár), és ez a kettő kiadva több bevételt fog hozni, mint a munkavállalók felének a havi jövedelme.
De ha esetleg valamelyik balatonparti, az se baj, csak ott célszerűbb nem hosszú távra kiadni, hanem csak nyáron nyaraltatni, de az nyilván macerásabb, ugyanakkor jelentősen több pénzt hoz. -
Nekem baromi érdekes módon csinálták a pénzügyi nevelésem (húgomnak dettó), az ilyen karácsonyi meg húsvéti pénzajándékokon kívül, amit egy-két rokon adni szokott tárgyi ajándékok helyett, mást sose kaptunk a szülőktől. Apám viszont felajánlotta (sok céget képviselt vállalati jogtanácsosként is, ügyvédként is) 14 éves koromtól, hogy amelyik céghez csak szeretnék, nyáron, mikor sulinak vége van, elküld diákmunkásként 4-6-8 órában, ahogy én kitalálom, dolgozni. Nyilván éltem is vele, de első reakcióm az volt természetesen, hogy nagyon gyorsan leadtam az igényeimet a számtalan mindenféle tárgyi jellegű hülyeségből, amikről korábban totál meg voltam győződve, hogy a megvásárlásuk nélkül nem tudok létezni
Gyakorlatiasabban: ha napi 6-8 órán keresztül szaros szennyvízstrangokat bontasz ki az épületgépész cég melósaival a helyi buszpályaudvar renovációs projektjén, akkor kissé leértékelődik az új bringa az ember fejében, és felértékelődik a megkeresett minimálbér alatti lóvé. De megmaradt bennem pl. a helyi állatkert bejáratának a felújítása is, ott pl. életem első munkahelyi balesetét láttam, meg talán először középkorú férfit zokogni, hogy hogyan fogja fenntartani a családját amíg gipszben lesz (aztán szerencsére vhogy megúszta a törést és csak pár napra esett ki ha jól emlékszem)
Nemtom, hogy ez jó vagy rossz irányvonal volt-e, én már nem biztos, hogy így csinálnám, ha lenne saját gyerekem, de tény az, hogy 14 éves korom óta megértem, és tudom kezelni a pénzem. Anno a devizahitelek "erőltetésénél" is elég hamar átláttam a lehetséges buktatókat, ami ismerjük, hogy mennyi családot megszopatott, és szépen felvettem forintalapon a családi házra a vételár felét.
-
KROK640
nagyúr
"maradekot meg kipotoltak a szulok" - és szerencsés voltál ha ez így volt. Nekem sosem volt zsebpénzem, aztán tizedik utáni nyári szünetben elmentem dolgozni a mekibe. Egy BX-es Abit alaplap volt a nagy álmom, meg egy CD író, hogy azzal évközben is tudjak pénzt keresni. Aztán annyit dolgoztam, hogy már az új lap és CD író mellé még egy 566-os Celeron prociról is elkezdtem álmodozni. Aztán mikor megjött a fizetésem anyám számlájára, akkor nyár végén közölte, hogy szuper, megkerestem az iskola kezdésre a pénzt. És soha egyetlen fillért sem kaptam meg a saját fizetésemből. És nem lett se alaplap, se proci, se író ...
Mondanom sem kell, hogy hogy következő nyárra "sehogy sem találtam" diákmelót furcsa módon. Akkor még nem sejtettem egyébként, hogy ez egy később 10+ éves gyakorlat előszele volt"Bejottel volna a kis falunkba egy ilyen ajanlattal, hogy 11 eves kortol lehet menni minden nyaron, nyari szunetben vegig melozni, es megkapod erte rendesen a minimalbert, szerintem konkretan tomegverekedes lett volna belole, hogy ki menjen" - tanúsítom, lévén ugyanarról a faluról beszélünk.
-
opr
nagyúr
ui.: Amugy pontosan ebbol tanulva a lanyom mar ugy van nevelve, hogy 5 eves koratol kezdve mindig van sajat penze, amit nagyon ugyesen es okosan oszt be (es a szulo -ertelmes kereteken belul- nem pofazik bele, mire kolti, hiszen a sajat penze, nem az enyem). Olyan penzugyi kulturaja van 13 evesen, hogy mar most jobb, mint az enyem, pedig basszus, rohadtul probalja az ember kijavitani a dolgokat, meg okosan csinalni a mindent, de akkor se osztonszeru. Egyszeruen nehez jo penzugyi kulturat kialakitani ugy, hogy a felnovesednek soha nem volt resze az, hogy van penzed.
Lanyomnak van most vagy 1200 fontja, ha jol tippelek (lehet van az azota 1500 is), es nem kolti el agyatlanul. De nem is veri a fogahoz a garast agyatlanul. Na ez az, ami nekem soha nem volt gyerekkoromban, lehetosegem ezt rendesen megtanulni. Akinek de, az olyan elonyben van, hogy nem is tudja, mekkoraban. Oszton szinten csinal mindent ugy, amihez nekem meg kell allni, le kell ulni, vegig kell gondolni, aludni ra kettot, stb. Persze ez mindig jo tanacs, hogy penzkoltes elott allj meg, nagy levego, gondold vegig, de akkor is.
-
Sosem gondoltam a 30 fokon aszalódásra, mint hatalmas lehetőség, de hé, mindig tanul valamit az ember.
Azt hiszed, hogy milliókat fizettek?
Idénymunka, kb. egy havi bérből kijött egy Siemens C55, oszt kb. ennyi. Ha esett az eső, nem kellett menni. Persze a semmitől valóban jobb.
-
KROK640
nagyúr
Pedig gyanítom, hogy így lesz. Ugyanis nekem is elég széles körben vannak ismerőseim, hozzád hasonlóan, és én sem ismerek olyat aki ezt megtudta csinálni.
Egyedül Béla haveromnak volt 25 éves korára saját lakása, de azt konkrétan a szüleitől kapta, diplomaosztójára, egyfajta "elindulási segítség"ként. Jó neki. Akkor is, ha csak az egy Debreceni panel. -
Általánosban sosem kaptam klasszikus zsebpénzt, cserébe volt néha szülinapra, húsvétra egy kis pénz + 11-12 éves korom óta végigdolgoztam a nyarakat nagyapám/nagybátyám földjein annyiért, amit másnak is fizetett. Ebből jártam moziba, vettem mobilt, fényképezőgépet, szokásos. Nem tudom ez mennyire kiemelkedő bevétel...
Középsuliban koleszben laktam, kaptam párszáz koronát /Szlovákiából vagyok/ hetente sulis cuccokra, nasi, ruha, sör, ilyenek, amire amúgy nem kell költened, mert anyádék megveszik.
Egyetemen kaptam tanulmányi ösztöndíjat, dolgoztam mellette, ha volt egy kis időm. Koleszban laktam, amit szüleim fizettek, de amúgy sem volt drága, talán 80 euró/hó, ezt röhögve tudtam volna fizetni. Itt tényleg szopatós tud lenni, ha albiba kell menned saját zsebből, de hát nem kellett, ennyi szerencsém volt.
Utána meg dolgoztam, Pozsonyi átlagfizu alatt. Albiban laktam, haverokkal, aztán egyedül. 3 év után meguntam az éjjelezést, és mivel a szakmámban nem tudtam elhelyezkedni, gondoltam egy nagyot, és Pestre költöztem, mert sikerült normális munkát találnom.
-
-
-
KROK640
nagyúr
" én voltam az egyetlen, aki eredetileg nem akart, aztán végül nekem lett a leghamarabb"
Ha csak kártyáztál volna az asszonnyal, akkor nem lett volnaEgyébként meg igazad van, sőt messzebb megyek : Már Debrecenben sem kapsz 35 Milláért olyat amibe jó szájízzel be is mersz költözni, és nincs az isten háta mögött két buszmegállóval.
-
-
-
-
-
Jöhetsz a mindenféle adatokkal,
koko52 és szebe szépen leírta, hogy a 70-es években hogyan lett 25 évesen ház. A munkadíjat megspórolták a kalákázással. Aztán ezt törlesztették a rokonok/komák felé. A többit meg apránként összekulizták.
Csak tényekkel lehet vitatkozni, érzésekkel nem. Értem, hogy ma már nem menő számolni, meg is látszik a mérnök/közgáz/marketing dolgokra jelentkezők arányán, de tényleg alá kellene támasztani az állításokat.
mégis még a leggazdagabb, legjobban kereső is teljesen kiárazódott Budapestről
Ezt érdemes lenne kiszámolni. Mennyit keres egy ide eső ember havi szinten és mennyibe kerül egy kezdő lakás?
-
+ugye ott kb. nulláról kezdted +ugye ott közben is kicsit jobb színvonalon éltek. Ez kvára nem mindegy. Itt ebben a fehérvári lakásban ugye ott van, hogy ketten vettük + nincs szociális életünk + nincsenek drága cuccaink, tehát nem költünk semmire. És rengeteg túlóra, meg fusi.
-
Én 30 évesen tudtam laksát venni Pécsett.
Mert nagyanyáméknak volt egy telke, amit jókor vettek az 50-es években, direkt azért, hogy majd a gyerekeinek/unokáiknak legyen hova építkezni.
Na ez nem lett, viszont 2010-ben jól el tudtuk adni, és pont kijött belőle egy közepes lakás.
Mindenki hülyének nézett, hogy nem vettem fel hitelt egy 2x akkorára.Mostanra jutottam el addig, hogy - azóta már nem ott lakok - de van ugyanannyi pénzem (számszerűleg) mint akkor (meg egy lakás, ami soha nem készül el, de az asszonnyal közös
) .
Mondjuk ez az összeg lóf*szt se ér már a 2010-eshez képest se -
KROK640
nagyúr
Pontosan. Leírtad azt amit én is akartam
(és fentebb írtam is, csak Frescho kolléga nagyvonalúan átsiklott felette).
És ezek folyamatosan megújuló költségek, hála a szoftveres avultatásnak, az új trendeknek, és a degradálódó akksiknak 3-4 évente lehet telefont cserélni, akár akarja az ember akár nem. A számítógép még el is megy, ha valaki nem játszik 6-7 évig simán elmegy manapság egy gép (1997-2004 viszonylatban évente cserélni kellett a komplett PC-t). Az internet pedig megint folyamatos költség, nekem pl a rezsim majdnem 30%-át teszi ki, pedig csak egy közepes csomagom van.
-
Pikari
veterán
Úgy is lehet, hogy megtanulod azt az 1 db szakmádat normálisan, és nem úgy, mint sokan, hogy 3 havonta új "programozási nyelvet" tanulnak meg, mint a hajléktalanszállóról összeszedett harcművész mester, aki 20 féle küzdősportban fekete öves már, mégis összeverik az első sarkon.
-
KROK640
nagyúr
Jaja, egy ismerős csaj 2007-ben konkrétan fél Spanyolországot, meg fél Horvátországot végigtolta bicikli, sátor, konzerv kaja kombóval a nővérével ketten. 2022-ben Horvát ismétlés úgy indult, hogy kettőből két helyen rájuk hívták a yardot, úgyhogy maradt a hotel és az anyagiak miatt a tervezettnél sokkal-sokkal rövidebb kaland.
És igen, örülök, hogy más is látja : Több dologra kell költsenek, úgy, hogy mellette az alap dolgok (kaja, ház, közlekedés) drágábbak, miközben valóban több olyasmi el lett véve ami még az idősebbeknek ingyen/kedvezményesebben volt.
26 felett meg már nem is adómentes, végetér az arany élet.A sok avokádó pirítós nagyon veszélyes
-
Amúgy nem hinném, hogy ilyen minimál nyaralásokra vágynának ma egynél többször a népek.
@frescho : " Erre az a konklúzió, hogy: Akkor inkább bele se vágjunkk, mert a 65 év olyan messze van! Jól értem?"
Igen. Azaz inkább a "végigdolgozták az életüket, és nem jutottak semmire vele"."A nem dolgozók jó részéről ki szokott derülni, hogy ilyen-olyan diplomája, nyelvi ismerete, célirányos ismerete van és valamikor erősen meghúzta a szekeret, hogy erős lendületet vegyen. "
Öööö melyik celeb ez, akiről azt látod, hogy iszonyú sikeres, és gazdag?Meg melyik nemzeti tőkésosztály-tag? Azt nem nézi senki, hogy egy-egy tényleg tehetséges vállalkozó, akivel nincs tele a bulvár, mit gürizett az elején.
-
Vaterás terméket árultam egy kisvárosban, a vevő mondta hogy vonattal átutazik rajta, és amíg a vonat áll 6-8 percet, akkor átveszi, ha meg tudom oldani, akkor megveszi.
Kicsattogtam a pályaudvarra, megérkezett, megnézte, és elkezdett alkudni, de bazári módon. Kivettem a kezéből, elköszöntem és elindultam a peronon az aluljáró felé, hamar lefagyott a mosoly az arcáról, szaladt utánam, hogy csak viccelt. -
-
Hasonlókat tud mostanra az OTP is, de mondjuk egy jó részét nem használom.
A legnagyobb facepalm benne, hogy évek óta kiszedték az előző havi záró egyenleget, pedig az alapján kényelmesen be tudtam lőni a havi fogyasztásomTakarékszámlára én manuálban pakolgatok pénzt, de a kamata az olyan, hogy mikroszkóp kell hozzá
Mondjuk a lekötötthöz is.
-
BiP
nagyúr
Oké, de Angliában más a helyzet, mint itthon. Tudjuk, hogy nálunk szerencsésebb történelmű/helyzetű országokban a bankok jobban kiszolgálják az ügyfeleket, nálunk azért lehúzósabb és megúszósabb a téma.
(ui.: azért meg kellett néznem, mi az a Monzo, eddig nem is hallottam róla.)Megj: pl. Revolut is csinál havi bontásokat, költési kategóriákat, meg a hagyományos bankok appjai is ebbe az irányba kezdenek mozdulni, csak nagyon lassan.
(meg asszem hitelkártyánál van ilyen kategorizálgatás az eltérő kedvezmények miatt) -
opr
nagyúr
Csak hogy kicsit bővebben megmutassam, mennyire király a Monzo.
Ma voltunk étteremben (ebben most először), kipróbálni, egy másik családdal.
Itt van, hogy néz ki ez a konkrét tranzakció a Monzo app-ban:A split this bill azt tudja, hogy ha a másiknak is Monzo van, felveszitek egymást kapcsolatnak, és beírod, hogy melyik contactnak mennyi a része. Ők rányomnak, hogy ok, és kb 2mp-en belül megkapod a pénzt. Ezek az utalások ráadásul össze lesznek kapcsolva ezzel a számlával. Külön poén, hogy ha lefotózod a blokkot és hozzáadod az "add receipt" gombbal, aztán split, akkor a többiek is látják azt is.
A fenti térképre rábökve bejön a Google maps, ahol ki van választva alapból a bolt.
A history-ban minden itt költött pénz vezetve van, és ha sokszor jársz oda, tudsz havi bontást, grafikont, ilyesmi adatokat nézni.
Az eating out kategóriát magától rakta be. Étterem, eating out, jogos. Adhatsz hozzá jegyzetet, bármit, ha akarsz.
Na, így kéne kinéznie minden banki appnak. Rohadt egyszerű a kezelése, átlátható, gyors, tele információval. Imádom.
Persze van ennek is hátránya: nincs épület, ahova be lehet menni asztalt verni ha gáz van. App, chat, telefon az opciók problémát intézni, és bár általában jól működik, azért ezt be lehet szívni. -
KROK640
nagyúr
Hiába van app, a historyban nem jelenik meg, hogy mire költötted, és mikor, vagy hülyeségek (pl július 3-án négy(!) nagy bevásárlást intéztem... eleve arra emlékeznék, ha négyszer megyek boltba, nemhogy nagy bevásárlás). Csak a fő balanszban lehet megbízni amit felül kiír nagybetűkkel. A rejtett furcsa levonások meg akkor jellemzőek főleg, - vagy csak akkor veszem észre jobban - ha kevés pénz van a számlámon.
Csütörtökön jött 1 milla, és erre a következő történt, az addig jún 3-as négy bevásárlásos megdermedés után : megjelent az éves kártya levonás (6000ft), a havi számlavezetési díj háromszor(!) 3599ft, valamint a pénzzel kapcsolatban a következő levonások :
Ad nostro : -1610 ft
Díj kamat : -205 ft
Díj kamat : -490 ft
Díj kamat : -1125 ftArról, hogy egyébként a pénz honnan jött, kitől, miért (én persze tudom) egy szó sincs az appban, sőt arról sem, hogy megjött, csak a fő balansznál lett jóváírva az öszeg.
Majd idővel megjelenik.
Ugyanakkor azt is észrevettem, hogy elképesztően bünteti, ha nem rendszeres a bevételed, nekem van, hogy hétszámjegy jön, utána 2-3 hónapig 20 ezer vagy annyi sem. Nekem ez nem gond, mert számolok ezzel, meg tudom, hogy hogy osszam a pénzemet, de valamiért a bank úgy gondolja, hogy akkor komolyan meg kell sarcoljon. 3599ft, se SMS, se semmi. Összesen van egy - állítólag - ingyenes saját banki app a telómon, még számítógépes webes felületem sincs ennyiért ...
Sőt, régebben azt is kipróbáltam, hogy pár hónapig csak úgy állomásoztatok kerek 1 Millát a számlán, és nézem mi történik : az arra adott pár ft-os kamat messze nem takarta be a számlafentartási díjjat, így összességében havonta pár ezerrel csökkent a pénzem.Ennyit arról, hogy tedd bankba és kamatozik
De nem én vagyok az egyetlen, Pikari is írta, hogy mi a helyzet, meg rajta kívül is akad 1-2 ember az ismerősi körben.
Szerintem vagy az van, hogy ezek az emberek valamilyen banki megtorlás alá esnek, vagy vonják nektek is, csak észre sem veszitek.Érdekes, hogy külföldi számláimnál ezt nem tapasztalom.
De már az is sokat elárul, hogy anno a bank jóváírt 20K-t mikor megnyitottam a számlámat. Nagyon jó business lehet nekik az ügyfél (némi közgazdasági tanulmánnyal a hátam mögött ezt nyilván tudom )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest