- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
XenHai
senior tag
Az enyémnek akkú gondja van , a Cafago meg baszik vissza írni.
-
19Petya83
tag
Sziasztok! Ma érkezett meg a computerem. Full csomaggal rendeltem (pedálfordulat érzékelő, pulzus mérő és sebesség merő).
A computer jól működik, de a szenzorokat nem latja a fő képernyőn. Amikor rákeresek a C2 menüben akkor látja mindhármat, de utána nem jelenik meg sehol.
Az xoss app is látja mindet és mutatja is adatokat. Viszont a computer a főképernynőn nem. Van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond? -
Tybpop
friss újonc
Sziasztok. Vettem egy cycplus m2-t. Tetszik. Ant+ pulzusmérő övet ki milyet használ? Ma próbáltam egy bryton -t, de nem tudtam összekapcsolni őket. Személyes tapasztalatot megköszönöm.
Tibor -
ballazol
senior tag
válasz
bollokcs80 #2 üzenetére
most vettem három hónapja a Decathlon-ban a Riverside 100-am mellé...
egy dolog nem tetszik, hogy csak 45°-ban érzékel...
a Merida-almárka Bikefun ennyire nem volt gagyi... kár, hogy túladtam rajta a crosstrecking bringával... -
futo001
senior tag
Az IGSPORT-tal nekem is ez a tapasztalatom. Amint fa mellé érek (nem erdő, csak pár fa az út szélén), elkezd jelentősen alacsonyabb sebességet kiírni míg a Fenix 6 rezzenéstelenül mutatja a helyes sebességet. Gondolom a technika kb ugyanaz bennük.
Engem pont az invertált kijelző és a formából adódó rossz helykihasználás tántorított el ettől a Cycplus M2-től. -
Y72
aktív tag
Vettem egyet, de vegyesek a tapasztalataim:
GPS jelet nem talál olyan gyorsan pl házak mellett (kb ugyan olyan mint Garmin).
Fák között erősen romlik a jel vétele ami látszik a sebességen is, ilyenkor valótlan adatokat mutat és ugrál a sebességi adat.
A mérete nekem nagy, közben meg az adatokat olyan kicsiben írja ki, hogy alig lehet elolvasni (kivéve a sebességet ami meg túl nagy).
Eléggé rosszul látni erős napfényben amin a háttér világítás sem segít, Garmin transzflektív kijelzője jobb. De lehet elég lenne csak invertálni az LCD-t normál állapotba.
Viszont ezeken kívül jó, faék egyszerűségű GPS tracker. -
futo001
senior tag
Nekem vegul IGPSPORT IGS520 lett. Ugyanennyibe kerul de szimpatikusabb volt a kijelzo. Az ora hibatlan, az app tele van buggal de a hasznalatot egyik sem befolyasolja, a support meg gyors es segitokesz, 2 hibat mar javitottak is. Az egyetlen gond, hogy a forma alapjan egy Edge 130 meretu orat vartam, ez sokkal nagyobb, de legalabb konnyu leolvasni az adatokat.
IGS630 nagyon tetszett volna, de meg sehol nem kapni meg lehet annyit nem is koltenek ra, a Fenixen van terkep ha elakadnek valahol. -
cSuwwi
senior tag
Nekem ma hozta a futár az órát (aznap rendeltem, amikor kikerült ez a cikk).
14 nap volt, méretes darab, jól látható rajta minden.
Az egyetlen bajom vele, hogy frissíteni a firmwaret nem tudom, mert átkapcsol dfu módba, ott meg bad request hibával elszáll...
Amúgy jó cucc, köszi az ajánlást. -
kchris78
veterán
nekem most már lassan 2 éve meg kulccsonttörésem ... pedig csak huszonharminccal mentem, templomkivilágító járdába süllyesztett üvegen indult meg a kerék oldalra. Legjobb hogy meg is büntettek mert miért a járdán mentem
. Gyerekként jobb az ilyet elszenvedni. Akkor biztos nem tört volna el, síelésnél mondják a tanítók hogy páréves gyerekek nem törik el semmilyük mert a csont olyan mint a gumi nekik
.
-
-
válasz
Foglalt név #84 üzenetére
Igazából sisak nélkül jobb is, ha minél gyorsabban mész, úgy nem válsz agyhalott zombivá eséskor, hanem tutira véged.
-
Zotya84
őstag
válasz
Foglalt név #84 üzenetére
A sisakot szerintem senki sem szereti, de nem is azért hordjuk.
Viszont, amikor egy esés következtében mindenem is fájt, meg a bringán is tört pár dolog, de megúsztam, és a legvégén - merthogy még volt pár km hátra -, mikor végül levettem a sisakot, vettem észre, hogy az a fejemen úgy tört ketté, hogy a fejem nem ütöttem meg, és csak a héj (meg a kamera rögzítőhevederei) tartotta(ák) egyben, akkor azért nem bántam meg, hogy rajtam volt. -
Foglalt név
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #79 üzenetére
Korona előtt volt egy 70 feletti tempóm a túrázós bringával, megrakott csomagtartóval, sisakot továbbra sem szeretem és ezek szerint a fejem lágya sem nő be
-
stellaz
veterán
Szputnyik alattam kettétört (alsó vázcső), de ugyanígy jártam egy Apollóval is. Igaz, eltört a láncvillája egy GT Panterrának, meg a papucsa egy GT Bravadonak is alattam, pedig elég finom stílusban szoktam csapatni. De tört el kormány száram is (ugrottam előre egy fejest, szerencsére megúsztam, nem nyársalt fel a csonk és nem is fejjel tompítottam), meg fékkarom is. Legutóbb a felni perem szakadt le
-
válasz
Ez a 80 km/h a Szputnyikkal nálam is egyszeri alkalom volt, és utólag végiggondolva azért kellett szerencse a túléléséhez. De 60-ig gyakran felengedtem a környező lejtőkön, az még biztonságosnak tűnt.
Meg volt ugye az az eset, amikor befújtam szilikonnal mindent. A fékeket is... Az nem volt biztonságos.
A szovjet bicaj (Szputnyik, Fecske, XB3 (=HVZ), B-212-414) egyébként meglepően sokat bírt, egy apró konstrukciós hibától eltekintve: a hátsó fék konzolja valamiért nem a forgásirány felőli, hanem a túlsó oldalra volt gyárilag, pocsék minőségben hegesztve, ezért minden fékezés szétfeszítette azt. Kivétel nélkül az összes általam ismert példányon elengedett egy éven belül. Én eleinte fémépítővel (!!!) oldottam meg, aztán a szomszédunk meglátta és rohamtempóban meghegesztette, immáron jól. De a többiek továbbra is hátsó fék nélkül jártak.
MaCS
-
stellaz
veterán
válasz
bollokcs80 #2 üzenetére
Nekem ma is ilyen van és teljesen jó. Pontos, egyszerű, mutatja a lényeget (óra, sebesség, megtett táv), több évig elmegy egy elemmel, tökéletes a kontrasztja.
Én nagyon sokat kerékpároztam még pár éve is, de a legtöbbet km óra nélkül mentem, sokkal nyugisabb volt az egész.
#9 joghurt
Igen, ha mm-re pontosan lemérem a kerékméretet, akkor az mindig, minden helyzetben nagyon pontos lesz. Ha a teherautó tachográfnak illetve a hatóságoknak megfelel ez a módszer, akkor egy kerékpárra is tökéletes.#79 bLaCkDoGoNe
Nekem valahol 80 felett volt a csúcsebességem, de 70 felett rendszeresen lejtőztem, sisak, minden nélkül.
A legparább az volt, mikor 90-100 környékén, lejtőn fékezve beszitált alattam az 50-es robogó -
asdf_
veterán
válasz
Lehettem vagy 14 éves, ehhez mérten kellően hülye is. Nyugi, nekem is az van most a fejemben, hogy mi az úristent gondoltam/képzeltem?!?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Ezek azért kemény számok, profi bicajosok mennek ennyivel lejtőn lefelé. Én a mai napig rengeteget biciklizem, de 50 fölé nem nagyon merem engedni a gépet lejtőn lefelé, még forgalomtól elzárt, aszfaltozott erdei bicikliutakon sem. Még úgy sem, hogy sokkal jobb a biciklim, mint anno a Camping volt, plusz talán már rutinosabb biciklis is vagyok, mint kölyökkoromban voltam, plusz sisakot is hordok. De egyszerűen az ilyen halált megvető mutatványokhoz már öregnek és gyávának érzem magam, bár anno a Campinggel sem mentem soha 40-45 fölé.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
Dark Archon #77 üzenetére
nem praktikus egy kerékpáron
Mi a baj vele? Nem a szokásos féltégla forma, de amit mutatnia kell az látszik rajta. Tartóval is lehet használni, nem feltétlenül kell a kormányra tenni.
A kerékpáros topikban pont most volt egy másik kerek kijelzős fotó: [link]
Szerintem teljesen rendben van. -
Én iGPSPORT IGS10S-t használok, meglepően jó kis óra az is. Előnye a cikkben szereplővel szemben, hogy normális formaterve van (na jó, nem, az iGPSPORT 320-nak már igen). Bár biztosan bejön ez a kerek design is valakinek, de ez minden, csak nem praktikus egy kerékpáron. Én például így is alig tudom elhelyezni a cuccaimat a kormányon.
Tesztet egyébként már kismilliót találni máshol, illetve van direkt kerékpáros topic is, ahol aztán tesztelve van minden.
-
bzoli71
csendes tag
Jó teszt! Jöhetnének még kerékpáros órák tesztre, most a Bryton is nagyon odatette magát, és ugye a Garmin cuccok... és az alternatív megoldások... a hozzászólások számából pedig gondolom érdeklődés is lenne rá...
-
válasz
bLaCkDoGoNe #72 üzenetére
Én viszont átéltem azt a halálfélelmet, amikor a Szputnyikon elérte a mutató a skála végét Nagykovácsiból Hűvösvölgybe zuhanás közben.
MaCS
-
asdf_
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #72 üzenetére
Először én is, aztán mentem le hegyen (már digitális órával, Cateye Mity2) 72-vel. Elmebeteg mit meg nem csinált az ember gyerekként, ha azzal a sebességgel elesek, kb. ott halok meg (se bukó, se kesztyű, se könyök- meg térdvédő).
-
kchris78
veterán
válasz
lomposfarkas #67 üzenetére
wow ne is mondd.. Palm! Először fikaztam aztán imádtam vettem is egyet :). iszonyat mennyiségű program volt rá...
Plusz, tr kijelző esetén nem lenne ekkora hype az AoD . nincs új a nap alatt... Szerintem azért tolják ennyire az amoledet mert az biztos lebomlik pár év alatt.
-
lomposfarkas
tag
Találkoztam néhány tr. kijelzővel (azért is jeleztem, hogy ez a km óra nem az) A transzmisszív és a reflektív szavak összevonásából keletkezett, mert saját fénnyel is világító tft lcd, ami a ráeső fényben is látszik. Valaha a Palmokban volt nagyon jól látható színes tr. kijelző.
Palm háttérfény nélkül 2 fénycső alatt:
[kép]
A Garmin is viszi a vonalat változó minőségben, de mostanában egy rádión láttam nagyon szinvonalas tr. kijelzőt, gyenge körülmények között is jól látható, csak a ráeső fényben.
kép(ha nem tükröződik a felhő, még jobban néz ki)
És a nyomorult mobilgyártók nem hajlandóak tudomást venni erről a huszonéves technikáról, csak a saját fénnyel látható kijelzőket ontják, iszonyat áramfogyasztással és az árnyékot kereső szitkozódó tulajdonosokkal. -
Y72
aktív tag
Transzflektív kijelző (valamiért nem reflektívnek hívják...) csak erős fényben jó, kicsit gyengül a külső megvilágítás vagy nem ideális szögben esik rá a külső fény és már nem látni annyira jól ill a színek közötti különbségek is gyengülnek.
Ezért fogok ilyet vagy hasonlót venni nemsokára mert bringán a garmin óra nem minden helyzetben látható jól.
+ a gps-e *#& * nem pontos. Illetve bringán az mert az égre néz, de ahogy csuklóra átrakom és elindulok az erdőbe egy alap telefon kenterbe veri. Persze a tesztoldalak nem ezt írják, a valóság sajna meg más. Csak jó a marketingje a Garminnak, vegye akinek van felesleges pénze. -
válasz
lomposfarkas #61 üzenetére
Pedig a transzreflektív kijelző nagy királyság ám! Lásd Garmin GPS-ek. A 20 éves cuccaim a tűző napon is tökéletesen leolvasható képet mutatnak.
MaCS
-
lomposfarkas
tag
Nem értem ezt a transzflektíves gittrágást. Ez egy klasszikus lcd, csak az elfordított polárszűrű miatt negatív a kép.
-
kchris78
veterán
Nekem is Cateye van még. :) Nincs szivem lecserélni :). kb 95-ből szintén. Amúgy ez szintén sima lcd csak inverz. ezért fekete az alap és a szegmensek meg átlátszóak.
-
chatran
őstag
Nekem iGPSPort IGS50 van, ahogy nézegettem kb ugyanazt tudja, mint a cikkben lévő csak kicsit konzervatívabb formával.
Pár éve vettem, 10 körül az Aliról, mikor még nem volt áfa és postasarc. Később jött hozzá pulzusmérő öv és Magene cadence\speed szenzor is. Sajnos a Magene pedálfordulat módban ette az elemeket, ezért áttettem sebesség módra, így egyelőre bírja.Az alkalmazásban és az iGPSport weboldalán is meg lehet nézni az edzéseket, ebben talán több mint a cycplus. Sajnos az app eléggé megbízhatatlan, néha újraszinkronizálja az órán lévő már mentett edzéseket, eltüntette az egyik edzésem, amit pl a Strava szépen mutat.
Ez a Cycplus is leállítja az edzést, ha egy ideig nem érzékel mozgást, pl pihenőkkor? Az apple watch-nál ilyenkor mindig kézzel pause-ba kell tennem.
-
10-15 éve volt egy több éves projektünk, amely során 4-5ezer kilométer útvonalat mértünk fel. Párhuzamosan használtunk benne Garmin GPS-t, akkori telefonokat, kalibrált kerekes eszközöket és a közútkezelő adatait referenciának.
A Garmin GPS-ek bőven egy százalékon belüli, inkább ezrelékes mértékű hibát hoztak ki.
MaCS
Szerk: Megnéztem. A kb. 100 km-es referencia útszakaszon a Garmin GPS a 100 méteres hibahatáron belül mért távolságot, a kanyargós útszakaszokon pedig simán a különböző kanyarívek okozta eltéréseken belül.
-
Casti98
tag
válasz
bollokcs80 #2 üzenetére
Nekem még most is Cateye van.
-
gyurica úr
tag
válasz
bollokcs80 #2 üzenetére
A Cateye nagy márka volt én 95-ben vettem egy jobbat ami a mai napig teszi a dolgát.
Igaz a hátuljára az van írva "Made in Japan" -
zsola32
őstag
csak hogy picit képben legyél...
két GPS alapú órát használunk, igaz Bryton de az egyik nagyjából ez a géposztály, egy Neo 15, és egy 320-at.
a 320-hoz van sebesség szenzor, a másik "csak" GPS alapon méri a távot.
múlt hétvégén tettünk egy 80 km-es karikát a Balatonon, a két óra közti diferencia 80km-en 780 m lett.
ez simán betudható a az erdős részekre, illetve van néhány kanyargósabb rész, amit gondolom a GPS nem tudott pontosan lekövetni.
szerintem nem rossz eredmény, egy GPS alapú órától.ha nem akarod edzés után elemzi a körödet, nem érdekelnek részletbe menően az adatok, akkor simán jó tud lenni a tesztben szereplő óra. kényelmesen dokumentálni tudod az edzéseidet, illetve megoszthatod bárkivel.
(mondjuk le tud döbbenni az ember, ha van egy második okosabb órája, hogy az mennyivel többet tud, illetve könnyebb a kezelése, de mint írtam, nem biztos hogy van erre mindenkinek igénye)az összes mérőhöz meg kell venned a tartozékokat, (konzol, illetve a 3 szenzort, ez sajnos nincs benne a dobozban)
-
ncc1701
veterán
válasz
lsebestyen #48 üzenetére
Havernak van egy majd fél millás garmin sport órája, de a 20eft-os kerékfordulat mérős bicajos óránk pontosabb. Jóval. A gps erre nem jó.
-
lsebestyen
addikt
-
-
ncc1701
veterán
Érdekelt volna, ha jár hozzá kerékfordulat alapon mérő szenzor/jeladó. Ez a gps alapján mérjük a sebességet/távolságot elég komolytalan.
-
futo001
senior tag
Király írás, pont ma akarok rendelni egyet, csak nem tudtam az M1 és M2 között dönteni.
Csak egy kijelző kell amit a spinning meg a versenybringa között pakolászok, rögzítésre a Garmin órámat használom, aztán úgy gondoltam, hogy egy Garmin km óra már túlzás lenne csak adatok megjelenítésére. -
<Adamsky>
nagyúr
Kössz szépen a visszajelzést!
Ezek szerint csak transzflektív kijelző van benne, mert ilyet a legbikább háttrévilágítással sem tudna.
Már csak egy kérdés: a háttérvilágítást be lehet-e úgy állítani, hogy csak én - és ne a kerékpár megmozdulása - aktiválja?
Azt írod, hogy a jobb alsó gomb a háttérvilágítást kapcsolja ki és be. Viszont én arra lennék kíváncsi, hogy be lehet állítani úgy, hogy alapból ne legyen világítás. -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
<Adamsky> #32 üzenetére
Akkor megcáfollak gyorsan
Amíg én bringáztam, addig mindent láttam, és én nem éjjel kerekezem
Bár mindenhol azt írják, hogy sima LCD, de ha teliveri a nap, akkor iszonyú kontrasztos lesz (szóval simán lehet valami transzreflektív jellegű technológia), egy kivétel van, ha pont a pofádba veri vissza a fényt, mert akkor percekig amúgy sem látsz semmit
Ezeket most bele is írom az anyagba, mert menet közben nem tűnt fel, hogy ne látnék semmit (mert tökre láttam), de most direkt kiraktam a napsütésbe és magam is meglepődtem, hogy mennyire kontrasztos. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Nekem is olyan volt a legelső biciklimen, egy gyönyörű barna (ún. metálbronz) színű Csepel Camping-en.
Hogy on is legyek: ez a kütyü árban, tudásban jónak tűnik, viszont nem hogy "meglepően jól néz ki", hanem rettenetesen ronda – bár ez természetesen tök szubjektív dolog.
-
<Adamsky>
nagyúr
O.K. és én is épp ide szerettem volna kilyukadni. Vagyis egy céleszköz biztos, hogy jobb / kényelmesebb, de nekem van egy olyan rossz érzésem (amit még senki sem cáfolt meg) hogy ez ebben az esetben nem áll fenn.
-
strogov
senior tag
A cikk tárgyát nem ismerem, úgyhogy nem tudom mennyire értelmes/nem értelmes, de ... kerékpározni legtöbben verőfényes napsütésben szoktak lehetőleg napszemüvegben, hogy a bogarak ne a retinán legyenek öngyilkosok. Ez a kombó teljesen használhatatlanná tesz bármilyen mobiltelefont. Illetve azt teszi lehetetlenné, hogy rápillantva leolvasd azt az értéket ami érdekel. Pár másodperc koncentrálás után meglesz egy mobilon is, csak az nem ugyanaz az a szint, mert addig nem tudsz normálisan tekerni, és figyelni. Pár óra tekerés alatt meg percek lesznek a pillantás másodpercekből.
Itt pedig mindenki eldönti magának, hogy megér e neki pár tíz/száz ezret, hogy ütemvesztés nélkül is lássa az értékeket, vagy olyan kutyaütő mint én, hogy úgyis mindegy.
-
zsola32
őstag
Telefonos alkalmazások nincsenek partiban egy ilyen alap órával sem.
-
Vicoo
senior tag
Én vennék egy Galaxy Minit, vagy inkább egy S5-öt, mert az vízálló. Azok elég picik még, egy jó tartóban elférnek, és akár pót akku is vihető hozzájuk powerbank helyett. De nem vagyok célközönség, mert nagyon keveset biciklizek, akkor sem sportolás miatt.
-
varmi2
nagyúr
Nekm ilyen briton van, elégedett vagyok vele.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet
Gondolkodom valami ilyesmi beszerzésén.
-
válasz
Foglalt név #21 üzenetére
Nekem még fent van a Szputnyikon!
MaCS
-
válasz
bollokcs80 #8 üzenetére
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
PirosHello #17 üzenetére
Free shipping van és nincs vámköltség, nekünk legalábbis így jött a cucc.
-
PirosHello
senior tag
Bog, nem a GRAminnak van rengeteg modellje, hanem a GARminnak. Egyébként jó a teszt, gondolkodom páromnak valamilyen kerékpáros GPS beszerzésén hasonló árban, neki navira úgysincs szüksége....
Bár Kínából már sajnos vámolnak, meg ÁFÁ-znak, úgy már meggondolandó
-
Foglalt név
addikt
Aha, ha rögzíteni is kell, én egy ilyet viszek magammal. Még akkor vettem, mikor fele ennyibe került, és így 5 év után is kibírja a napot. Vízálló, könnyű, karabinerre rálógatom úgyhogy lebarnul a csuklóm, ha ezen múlik.
Az amazfit órákban pedig van GPS, ugyanúgy Zepp-el működik. Alig többért, körberöhögi a mi fit-et (én is arról váltottam). -
cSuwwi
senior tag
válasz
Foglalt név #14 üzenetére
Nincs bennük gps ahogy nézem, a jobbak meg már azonos árban vannak ezzel.
Gondolom a gps miatt van az akku, hogy ne kelljen állandóan gombelemet cserélni benne. Az akku elavulás nekem se tetszik, de remélem sokáig bírja. Cserélni problémás lesz a szokásos semmivel se kompatibilitás miatt ami szokott lenni.
Tekerés közben elég nekem a táv, de utólag jó ha tudom merre jártam, a mostani mi fit + zepp life is tudja ezt, csak az említett problémák miatt cserélném. Majd kiderül idővel megérte-e. -
-
-
cSuwwi
senior tag
Nekem pl. csak információs jelleggel kell mennyit tekertem, sebesség, magasság, térkép nem fontos, ha kell előveszem a táskából. Most egy régi mi fit 4-es pánttal mérem ezt, de sokszor elveszti a kapcsolatot, finoman szólva se pontos, nehezen látható fényben+napszemüvegben, a telefont meríti rendesen ezért a powerbankot cipelhetem.
Ez pont azt tudja amire nekem szükségem van, saját gps miatt a karkötő se kell, így nem lesz fehér karika a kezemen ahol nem barnulok le. Kis extra pénzért van hozzá tartó is, amivel nem a kormányon lesz, nekem ennyit megért (rendeltem egyet) aztán max. lesz egy mutatós órám, ha másra nem jó -
Zotya84
őstag
Estem én már olyanokat és akkorákat, hogy már élnem sem feltétlenül szabadna (hogy mégis, ahhoz nem kevés szerencse is kellett, még ha csak a néhány legnagyobbat emlegetem), de a kormányon megtalálható cuccok közül eddig talán egyetlen eszköz (rögzítése) bánta az eséseket. És azt is én sodortam le a stucniról. Lágyékkal. Jó kis Garmin Dakota 20.
De, egy telefont biztos nem raknék kormányra. Jó helyen van az a mezzsebben. Ott még sosem sérült meg, vagy okozott sérülést. A vízállóságról meg lehet gondoskodni, mindkét említett helyen. -
Bog
HÁZIGAZDA
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ha taknyolsz, akkor a telefonodat akarod összetörni, vagy inkább ezt. Aztán ha nem vízálló a mobilod, akkor is gondban leszel, no meg ez némiképp kisebb, mint akármilyen telefon és nem mindenki akar a kormányon látni egy mobilt. A láthatóság is más direkt napfényben, az üzemidő sem alakul hasonlóan, kesztyűben is tudod kezelni a gombok miatt... szóval, izé, nem véletlenül vannak erre céleszközök.
-
Biztosan nem én vagyok a célközönsége, mert nehezen értem a létjogosultságát. Telefon mindenkinél van, ezek nagy része ma már tudja a GNSS-t (a GPS mellé legalább a Glonasst, de tipikusan a Galileot és a Beidut is
). Ott van térkép is, navigációval együtt.
És a pontossága...
A cikkben pejoratív felhangokkal emlegetett mágnes + Reed-relé/Hall-szonda + gombelem kombó szerintem megfelelő beállítás esetén jóval pontosabban mér, mint az okoseszközök. (El lehet rajta gondolkodni, a hivatalos futóversenyeken GNSS helyett még mindig miért gördülő eszközzel kell lemérni a távot.) -
válasz
bollokcs80 #2 üzenetére
És előtte a spirálhajtású, trapéz formájú keretbe foglalt NDK-s sebességmérőről nem is beszéltünk!
Hogy az mekkora királyság volt! (A nyolcvanas évek elején...)
MaCS
-
GreatL
őstag
Most vettem Bryton S800-at... ha hamarabb tudok erről lehet csak ez lett volna. Mondjuk radart is használok.
-
Y72
aktív tag
Mivel méri a magassági adatokat? Van benne barométer?
Megvan: igen, barométerrel mér.
Amúgy meg akár órának is jó lehet.
-
Jofi81
őstag
Nekem még az előző, Cycplus M1 van, de teljesen meg vagyok vele elégedve. Az alkalmazást is fejlesztgetik, mikor találtam valami bugot, írtam nekik, javították, aztán küldték az új verziót, hogy teszteljem.
Ja, és először ez is úgy működött, hogy nem mentett automatikusan, de ezt később megoldották, gondolom itt is ez lesz.
-
bollokcs80
Korrektor
" A magam 40+ évével én jócskán az a csávó vagyok, akinek az utolsó bringás kilométerórája még a mágneses, küllőre szerelt egység és a helyesen megadott kerékméret alapján számolt, a kormányra rakott kijelzőt pedig gombelem működtette."
Egy generáció lehetünk, mert nekem is ilyen volt anno a 90-es évek közepén.
A Cateye márkanévre is felcsillant a szemem, akkoriban az elérhetetlen luxus volt.
Bár ma már nem biciklizek, ha kellene ilyen kütyü, számításba venném.
-
haiduo82
aktív tag
Nem rossz cucc ebben az árkategóriában. Nekem XOSS G-m van, azzal is teljesen elégedett vagyok és az alkalmazás is teljesen használható.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest