Hirdetés

Cycplus M2 GPS biciklis fedélzeti számítógép

Olcsón adják, egész sokat tud és meglepően jól néz ki. Itt tart most a bringás kilométerórák belépő szintje.

Hirdetés

Új idők

Amikor mi bringázunk, akkor általában elektromos rásegítéses kerékpárokat használunk, ezeken pedig alapból van valami fedélzeti egység, ahol látszik a sebességünk és tudjuk matatni a rásegítés mértékét, szóval régen láttunk már klasszikus(nak tekinthető) megoldást. A magam 40+ évével én jócskán az a csávó vagyok, akinek az utolsó bringás kilométerórája még a mágneses, küllőre szerelt egység és a helyesen megadott kerékméret alapján számolt, a kormányra rakott kijelzőt pedig gombelem működtette. Hát, ahhoz képest nagyot fordult a világ küllős kereke.


[+]

Egyrészt a kínálat csúcsán a bringás navigációs berendezések trónolnak, a Garminnak is van rengeteg modellje, a Wahoo is gyárt ilyesmit, de ezek árban nyilván teljesen más szintet képviselnek, mint a Cafagótól tesztre kapott Cycplus M2. A nagy eltérés a navigálási képesség (és az ehhez szükséges, sokszor színes és jókora kijelző), no meg természetesen a mögöttes intelligencia, ami például a Garmint a fitnesz eszközök piacán is megkerülhetetlen szereplővé teszi. Ha azonban ezekre nincs szükségünk, csak annyi az elvárásunk, hogy lássuk a pillanatnyi tempót, a megtett utat és az emelkedést, akkor jóval kedvezőbb árfekvésű mezőnyben turkálhatunk, ahol vannak Bryton termékek, Sigma cuccok és a Garmin is tud kínálni egyszerűbb motyót, mint amilyen az Edge 130 Plus. Bár ez még így is közel 70 ezer forint…


[+]

És mindezen megoldások alatt még mindig megvannak az általam hagyományosnak tekintett eszközök, amelyek gombelemről működnek és a sebességen és az út hosszán kívül nagyon mást nem mérnek, jönnek a régi nevek is, mint a VDO és a Cateye. Tesztalanyunk azonban arra vállalkozott, hogy egy komolyabb árfekvésű masina képességeit kínálja relatív olcsón, mert bár vannak ebben az árkategóriában GPS-re támaszkodó gépek, de a Cycplus M2 tud egy-két apróságot, ami miatt figyelmet érdemel, mondjuk kapásból az, hogy kerek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés