Hirdetés
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
Ez iszonyat oltas a mobilarena szerzoinek. Szerintuk ugyanis a legszebb a super amoled. Talan nem mikroszkoppal esnek neki hanem a szubjektiv velemenyuket irjak le ami legtobbszor nagyon pozitiv szokott lenni mindenkinel. Ha egyszer latnal az eletben egy samoled kijelzot az osszes tobbi fako szarnak tunne. Szal az igazsag pont forditott.
-
Hobbbyt
őstag
Azért az h szarra se jó nem igaz. Nemtaláltam róla pontos infókat de a subpixelszám 2/3-a a "normális" 800*480 as felbontású kijelzőknek. Szóval legrosszabb esetben ~33%-al kevesebb információt képes megjeleníteni a Galaxy és társai.
Jó a kérdés.. Ezt én is feltettem már magamnak. Nemtudom. Még nem volt kezemben N8
De ha abban a panelban is így rendezik a supbixeleket akkor nagyon gyászos lehet. Ha nem, akkor kb ugyan azt tudják.
-
Bluegene
addikt
Nyilvan az 5 cmrol lottnel. Onnan meg ahires repina displej is gagyi tudom mert kozelrol is megneztem. De az n900 kepe is pixeles fwlnagyitva. Persze az nokia. Kar hogy a kijelzoje samsung. De az jol nez ki mert nem sgs.
Miert nem lottel sotetben levo kepet? Azert mert annyira gagyi a feketeje vagy mert nappal van es nincs reluxad? Vagy lottel es nem mered feltenni. Btw htcd van?
-
válasz
Bluegene #195 üzenetére
Ez a bekarikázás elég bonyolult, mert én meg mind 100%-os, mind a képernyőmre igazított (26"@1920x1200) nagyításban látom az összes betűnél
De pl. nézd meg a névjegyzék ikonjának az alját, gyönyörűen látszik. Vagy a Winamp feliratot.
Misály: A vízcsepp azért kell, hogy tényszerűen ki lehessen jelenteni, hogy pentile vagy hagyományos a subpixelek elrendezése. Mint a mellékelt példa mutatja, a reality distortion field úgyse engedi látni, ha baj van a képpel.
-
Bluegene
addikt
Igen raszteres es szoros 5cm-rol fotozva es 19 colos monitoron felnagyitva, meg a hires retina display is az.
Ez egy hatterkep konyorgom persze hogy nem termeszetesek a szinek rajta radasul a fenyogepem ill a monitorod is duplan tozitja.
Nagyon gyenge es uresek az erveid. Nem megy ez neked. Atlatszo
de nyogodtan bekarikazhatod a szoroket a betukon mert nincsen a 20cmes kepen
-
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Bluegene #185 üzenetére
DSLR géppel lett készítve.. legfőképp a pixelek megszámolhatósága volt most a cél
Ajánlom figyelmedbe a Cicuka bajszát, nálam 1-el több van. És a meglévők is tovább tartanak. Illetve a hátsó lábánál lévő fűszálakat se hagyd ki.. Amit te nem láthatsz a Galaxy S- en. Ugyanis lecsalja a képről.. Az ördög a részletekben lakozik. Amit te hiányosan látsz. Hiába apró meg minden.. de am nincs ott az akkor is hiányzik.
De itt is mondanám ,hogy A színeit és a feketéjét irigylem.. szimplán a pixel elrendezéssel van nagy bajom.
-
Everman
addikt
válasz
Bluegene #185 üzenetére
"tessék a kedvetekért hogy az ostobaságot elfeljtsétek(5cm-ről vagy mikroszkóppal vizsgálni egy galaxy S-t hogy szőrösek a betűk stb, csupán elméleti, a gyakorlatban ezt látod,"
Ezzel csodásan igazolod, amit mindenki mond
a képeden bizony raszteres és "szőrös" a kép.
"lényeg a szép színek és a kontrasztok ebben a legjobb a super amoled"
Igen, itt is látszik, hogy kb. 20-30%-al túlszaturált a kép és a színek nem valóságosak. Sajna a természetben nem ilyen zöld a fű és fa
-
Everman
addikt
"Az n8-at baltaval faragtak, ami nekem rohadtul bejon, soha nem fogom tudni elkepzelni egy no kezeben"
Ez érdekes, ezek szerint N8-at sem nagyon láttál még
Megsúgom, lényegesen több lekerekítés van benne, mint a valóban szögletes iPhone 4-ben
No meg azért az N8-at nem véletlenül női kezekben reklámozzák általában, szóval sokat a képzelőerődre sem kell bízni
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #183 üzenetére
tessék a kedvetekért hogy az ostobaságot elfeljtsétek(5cm-ről vagy mikroszkóppal vizsgálni egy galaxy S-t hogy szőrösek a betűk stb, csupán elméleti, a gyakorlatban ezt látod, sőt még ez is túlzás ez kb 20cm-ről van és a számítógép monitorja is nagyít)[link]
úgyhogy felejtsétek el, sokkal fontosabb a gyakorlatban a kontrasztarány sztem
na jöhetnek a képek
SŐŐŐT a gyakorlatban ezt látod, ezt csináltam saccra 35 cm-ről(épp a HOME-t futtatja 720p-ben), nem halál mindegy hogy nagyítóval mit látsz? lényeg a szép színek és a kontrasztok
ebben a legjobb a super amoled és punkt ezért tartják sokan a legjobbnak ránézésre[link]
-
Bluegene
addikt
figyelj mobilt nem 5 cm-ről nézel kinagyítva hanem kb 35-40 cm-ről szokás, így teljesen irreleváns hogy szőrösek-e a betűk vagy sem, 30-40 cm-ről pedig hamarabb feltűnik a tökéletes fekete mint a mikroszóppal vizsgált dolog
de a kedvetekért: [link]
lehetőleg majd sötét szobában is fotózzátok le, hogy lássuk a középkategóriás htc desire és társai feketének mondott sötét szürkéjét
P.S.: az andoid marketen van egy ingyenes progi "backgrounds" a neve és csodálatos háttérképeket lehet letölteni a netről, sokféle kategóriában, na onnan szedtem a tigrist, próbáljátok ki!
-
rakloo
aktív tag
Tegnap bementem a "hülye azért nem vagyok" boltba,hogy megnézzem,hogy mégis milyen az új iPod touch ,ha már venni akarok. Kézbe fogtam ,már akkor dúrva volt a 7,5mmes vastagsága, aztán nyomtam egy menü gombot ,nem hittem a szememnek mikor megláttam milyen szép a képe .
Nem volt kedvem elővenni az 5800-t utána .
-
-
virkir
veterán
válasz
johny dragon #170 üzenetére
ondj annál nagyobb koncepciós hibát, hogy nem kapcsol be.
Halkan jegyzem meg, hogy fogalmad nincs mi a konstrukciós hibáról.
Az, hogy nem kapcsol be néhány telefon az leginkább gyártási vagy alkatrész hibára utalhat. -
Misály
addikt
válasz
Bluegene #169 üzenetére
A tigris tenyleg gagyi, de vedelmedre legyen mondva senki nem nez ilyen kozelrol telefont csak ha felvak vagy droid.
Azert lehet egyedi a velemenyem sokan nem latnak tul az android-kodon.
Pink tokban minden buzis, probalkozzal jobb peldaval ( ed hardy tokok iphone-on na azok utnek ) Rozsaszin n8 meg nincs.
A feher n97 tenyleg egy fortelem, foleg amilyen anyagokbol keszult. Az a baj hogy sokan azt hiszik mivel a symbiant partolom egybol az osszes nokia-t megvennem, nem igy van ritka szar telefonjaik is vannak, ilyen pl az n97 is, az n95bol is csak 8gb volt ertekelheto.
Sgs egyertelmu iphone klon kerekitett sarkaival es es ives hatlapjaval ( az is faszan ul a kezben ) a formavilaga az iveivel szamomra buzis, iphone meg mindig is az volt probaltak valamit csiszolni rajta az antennaval cserebe nem foglalkoztak a funkcionalitassal ami kb ilyen.
Az n8-at baltaval faragtak, ami nekem rohadtul bejon, soha nem fogom tudni elkepzelni egy no kezeben ( najo a pink tokod segit
Elegans es draga a vertu, a motorola aura es a tobbi luxusmobil, ezek casual termekek tucathulyegyerekeknek mint mi.
Autohoz hasonlitani egy telefont legalabb akkora fassag es elbaszott erveles mint azt mondani hogy az androidnak nativ ui-e van. ( egyebkent mercedes slk 90es evek, buzik kedvenc autoja ( es a noke ), ahogy a z3-as bmw is az volt ) -
Hobbbyt
őstag
válasz
Bluegene #174 üzenetére
Tényleg fontos a kontraszt, de csak sötétben lehet látni a külömbséget igazán. És mivel a világon az összes LCD technológiára épülő megjelenitő gyenge ebből a szemponból.. így ezzel fölösleges is jönni. Hisz a monitorod sötétje is zavaró akkor. Nézd meg pl. a Milestone képét és a Galaxy S-ét a Milestone körbetáncolja részletgazdagságban a Galaxy-t.
-
Bluegene
addikt
engem meg az zavar ha a fekete nem fekete hanem sötét szürke
sztem ez sokkal feltűnőbb, mármint a kontraszt
És leginkább az zavar hogy sokesetben hiába tudom ,hogy annak ott élesnek kell lennie, mégsem éles. Mert a másik pixel subpixele belepofátlankodik ezt úgy mondod mintha az annyira feltűnő lenne, mivel kis területen vagyunk és elég nagy a felbontás nemigazán látni, kábé annyira mint az LCD-n a rácsot
[link][link]
[link]látható hogy csak felfújjátok a "problémát", vagyis szőrösek a betűk, ez kb milliméter ötödrésze, sztem a jó kontraszt fontosabb ennél
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Bluegene #163 üzenetére
Itt nem a szemeink állapota a lényeg.. hanem az egyéni igények.
Azért a pixelek közötti rács jelentősen kissebb
Nekem valahogy számít, hogy az amit az "alkotók" 1 pixelnek álmodtak, akkor az egy pixel legyen. Ne 2.
És leginkább az zavar hogy sokesetben hiába tudom ,hogy annak ott élesnek kell lennie, mégsem éles. Mert a másik pixel subpixele belepofátlankodik.
-
johny dragon
aktív tag
válasz
Bluegene #169 üzenetére
Igazad van a designnal kapcsolatban, nemtom hogy miről látott képet, de az biztos nem az iPhone 4. Vagy nem is látott, csak olvasta a nokia fórumán, h buzis, és bevette.
Misály [#167]: Hát, lehet, h szerinted buzis, de attól még az iPhone 3G(s) formája az egyik legjobb volt a mobilpiacon. -
johny dragon
aktív tag
válasz
johny dragon #170 üzenetére
*íííííííja=Ja
-
johny dragon
aktív tag
Okos vagy!
Designról és túlárazásról való véleményem kifejtettem már (haha, N8 ugye nincs túlárazva), a konstrukciós hibákról meg ne beszélj, mondj annál nagyobb koncepciós hibát, hogy nem kapcsol be. Az pedig, hogy az Androidnak nincs natív UI-ja, na az röhej.
íííííííja, és ha telefonálni akarsz, akkor tudom ajánlani a Nokia 1800-t, használt retró Nokiákat- -
Bluegene
addikt
hát elég érdekes értékrended van, ilyesmiket amiket elárulsz nem hallottam még a fórumon, kábé 100-ból vagy ezerből egy gondolkodik így
legalább különleges vagy
véleményem szerint pedig hűvösen elegánsak és/vagy futurisztikusak ezek a telók, nem is értem egy koromfekete ezüstcsíkkal nagykijelzős teló hogy lehete buzis
buzisnak pedig egy fehér n97-et vagy pink n8-at tudod elképzelni[link][link]
de ezek is enyhén azok, de pont az iphone és az sgs, azok nem... azok elegánsak és drágák mint egy Mercédesz Benz(vagy az is buzis, inkább BMW?
)
-
ClioRS
őstag
válasz
Bluegene #150 üzenetére
Egyrészt T-s vagyok, másrészt nem veszek új telefont, csak ha tényleg kell. Mint mondtam, a fizikai bill nekem "létszükséglet", nem szeretek érintőképernyőn pötyögni.
Igazából most az E72-vel nagyon jól elvagyok, gyors, tud mindent, legalább 2 napot elmegy és megvan a fizikai qwerty is. Várom az ennél ideálisabb telót -
Misály
addikt
válasz
Bluegene #166 üzenetére
Hat erosen klonja az iphone-nak es ugyanolyan hulyesegeket csinaltak rajta mint az elozo generacios iphone-okban (nem kell led a kamera melle, minek ), legalabb nem kerek rajta minden, es szep a kijelzoje, de szerintem az is rusnya
. Nem ertem miert nem volt jo a spica designja. Az jobban passzolt volna hozza.
-
Misály
addikt
Aranybogar apple fanom arra nem gondoltal hogy nekem minderre egy keszulekben olcson es megbizhatoan ( erre most azt fogod valaszolni hogy megbizhato? az n97 ami a rokonnal van folyton ujraindul! - gyorsan reagalok elore: Leszarom, magannyomor, amit nem hasznalok annak a hibaival minek foglalkozzak? ) lehet szuksegem?
"jatszani nem jatszom mert nem unatkozom ( van munkam ) akkora forumdroid meg nem vagyok hogy mobilon is azt nezzem mit valaszoltal eppen. Sot fix allasom van es randizni se kell"
Ok, akkor már csak az a kérdés, hogy mire is használsz Te egy smartphone-t? Hisz, ha ennyire céltudatos vagy, akkor gondolom navigációhoz van rendes navid, videót kamerával veszel fel és fotózni is rendes gépet tartasz a kesztyűtartóban. Nos akkor a smartphone csupán státuszszimbólum nálad? Mert mint kitűnik, használni nem szoktad, csak arra, amire egy hétköznapi "buta" készülék is tökéletesen megfelelne.
Logikailag kovetkezetlen a kotekedesed, mellesleg kosz hogy kiigazitottal hogy a jatekok es a forumozas a smartphone fo funkcioi ( csak hogy en is hulyesegekbe kossek bele )
Mindenesetre faszan es semmikepp sem gyermeteg modon vagtal vissza hogy az n8 buzis es tul van arazva, csak gyanitom hogy kedvenc magenta szinu szolgaltatonknal alig tobb mint a fele lesz az i4-nek. Ehhez viszonyitom a tularazast. Sajat kulonbejartu velemenyem hogy egy garbos gyoker - aki azt hiszi ha mashogy fingik mint a sun cisco vezere maris megforradalmasitotta az it szektort - buzis kullemu kutyuket ad ki a kezei kozul, tudom rozsaszin inges managerek feher laptopos managerek korat eljuk. Es a rideg acelt meg a csodas uveget buzisan is fel lehet hasznalni, ez tortenik az iphone-al az en szememben, ranezek es egy buzit vagy egy not tudok elkepzelni tulajkent. Nem tehetek rola, ez a benyomasom, vedd magadra nyugodtan, leszarom. Mondogasd az n97 problemaidat, azt is leszarom. Jatsz a tererovel azt is leszarom, igaz nem gondoltam volna hogy a kezdeti westel-pannonos korszak utan ujra divat lesz a "na kinek van pinceben terereje?" jatek. ( Ezt kulonosen mokasnak tartom )
"Most őszintén, mit lehet egy ilyen hírre fórumozni? Meghibásodik a készülék és a gyártó javítja, vagy cseréli. Mi ezen a hírértékű? Te komolyan csodálkozol, ha pár hozzászólás után elterelődött a téma erről???"
Ebben egyetertunk semmi hirerteke nem lenne, ha imadott kutyugyarad nem csinalt volna annyi fassagot az iphone4-el amit csinalt. Ezert hir az ha valaki kicsereli a hibas keszulekeit. Le kell szogezni, hogy legalabb ebben nem majmoljak a nagy o-t
( nem a csereben hanem a baszakodasban a sajto elott )
-
Everman
addikt
válasz
Bluegene #149 üzenetére
"Itt valami bibi lesz hisz a nexus one ban is 1ghz snapdragon van. "
Ezt elég könnyű lenne így elintézni, ha az Android natív kódot futtatna és nem lenne ott a Dalvik és a JIT fordító. Szóval az, hogy a "saját" vasukra jobban optimalizálták a rendszert, az valamilyen szinten hihető. Többet én sem tudok.
cqr-nek is teljesen igaza van, de ettől még furcsának érzem a dolgokat azon egyszerű okból, hogy gyakorlatilag adva van egy platform, amire nem létezik egy egzakt teszt, ami képes lenne hiteles adatot nyújtani a hardver sebességéről. Vagyis ami teszteket az Androidos tesztoldalak és fórumok prezentálnak, gyakorlatilag mind hiteltelen ennek fényében.
--
"a Samu nem volt fukar megvenni a GPU driver licenc-t, míg a HTC kispórolta ezt a Desire-ből. DHD-ba is fukarkodtak vajon?"
Nem, mivel időközben (ha jól tudom) ezen licencek ingyenessé váltak
--
"Valoban kicsit szoros de csak egeszen kozelrol. Elhanyagolhato."
Nekem normál kézben tartásnál 25-30 centiről is zavaró volt a raszteres megjelenítés, ráadásul nálam jelentkezett a "beégés" effekt is, amikor fejléc akkor is látszik, mikor elfordítod a készüléket és más tartalom, vagy éppen a böngésző fehér háttere volt ott.
A túlszaturált színek és leszűkült színtér miatti sávos színátmenetek már csak plusz adalék volt ahhoz, hogy ne nagyon kedveljem meg azt a kijelzőt."En is latom de ez nagyon apro es jelentektelen dolog."
Egészen addig, amíg nem használsz előtte jobbat. Én iPhone 4 után használtam és piszokul tudott zavarni (azért nem mindegy, hogy az SGS-nek a képe 0,38 millió szubpixelből áll össze, míg a jóval kisebb felbontású iPhone 3GS-nek 0,31 millióból /az iPhone4 1.23 milliót tartalmaz/ vagyis valójában alig jobb a natív felbontása mint a 3GS-é [link])
--
Misaly:
Akkor szerintem sz@rjál az N8-ra is mert szintén buzis a designja és ha van valami ami ma ezen a piacon túl van árazva, az konkrétan az N8
"jatszani nem jatszom mert nem unatkozom ( van munkam ) akkora forumdroid meg nem vagyok hogy mobilon is azt nezzem mit valaszoltal eppen. Sot fix allasom van es randizni se kell"
Ok, akkor már csak az a kérdés, hogy mire is használsz Te egy smartphone-t? Hisz, ha ennyire céltudatos vagy, akkor gondolom navigációhoz van rendes navid, videót kamerával veszel fel és fotózni is rendes gépet tartasz a kesztyűtartóban. Nos akkor a smartphone csupán státuszszimbólum nálad? Mert mint kitűnik, használni nem szoktad, csak arra, amire egy hétköznapi "buta" készülék is tökéletesen megfelelne.
"Mellesleg csak elegem van hogy egy garanciaval kapcsolatos hirre elkezdenek procikon lovagolni a droidok"
Most őszintén, mit lehet egy ilyen hírre fórumozni? Meghibásodik a készülék és a gyártó javítja, vagy cseréli. Mi ezen a hírértékű? Te komolyan csodálkozol, ha pár hozzászólás után elterelődött a téma erről???
-
Bluegene
addikt
Neked. Most nehogy az mondd hogy nekem akkor biztos rossz a szemem. En is latom de ez nagyon apro es jelentektelen dolog. Kb a millimeter 2/10ed reszerol beszelhetunk saccra. Ennyi erolvel sima lcd-n is zavaro a pixelek kozotti fekete racs az is hasonlokeppen apro
es jelentektelen dolog. -
cqr
aktív tag
míg a HTC kispórolta ezt a Desire-ből.
A dirver bizonyos részeit spórolta csak ki (bizonyos videóformátumok gyorsítása) a 3D gyorsítás természetesen licenszelve van : )
(nem htc-s snapdragon is ugyan olyan gyors 3D-ben mint a htc-s, és persze ha nem lenne 3D-s gyorsítás, hanem helyette szoftver render, azt nagyon megéreznéd.. : ) -
Hobbbyt
őstag
Hmm..
Jelenleg még a PowerVR SGX530 ereje sincs kiaknázva teljes mértékben...Persze ez idővel változni fog. De minek is a jövőt beszélni mikor mi a jelenben élünk?
És
Tegyük hozzá azt is hogy a Galaxy S kijelzője pixelesÉs hogy a subpixel elrendezése miatt az esetek túlnyomó töbségében szörösek a kontúrok. Nincs olyan pengeéles vonala mint ahogy lennie kéne egy Ténylegesen 800*480-as kijelzőnek.
Utólag leszögezném, hogy alapvetően nagyon tetszik az OLED technológia. Gönyörű élénk színek, fekete a fekete. Nagy látószög.. Csakhogy a Samsung a trükkjével számomra teljesen használhatatlanná teszi. A Nokia N900-am 3.5 colos kijelzőjében jelentősen kissebbek a subpixelek mint Haverom Wavejében (pedig az 3.3 colos) -
Misály
addikt
válasz
#56573440 #157 üzenetére
na vegre
Valoban, az se vita volt, hulyesegrol akartal meggyozni.
Mellesleg csak elegem van hogy egy garanciaval kapcsolatos hirre elkezdenek procikon lovagolni a droidok amit megtettek ket hirrel ezelott is, kurvara unalmas, semmi erdemi hozzaszolas, csak a faszkodas megy itt. Miert ne alacsonyodjak le en is? Elvegre egesz jol megy
-
törölt tag
blakcrulz azert irok igy mert igy viselkedtek, ha frocsognek itt egyesek akkor en miert ne tehetnem?
senki sehogy nem viselkedett, egy technikai péniszméregetés közepén voltak épp... bár tény, abban voltak számok, meg érvek, meg tesztek, meg elemzések, a szarok rá végül tényleg célravezetőbb, csak kb annyira konstruktív...
de hagylak, az első "az olajos tárcsafék az isten" "vitánk" után nem is tudom miért próbálkozok, igazából te ennyi vagy. izomból leugatva, mindenkire ráerőltetve a te igényeidet... mert a telefon telefonálásra való... neked. vagy neked se. logoutodon írtad is hogy mire használod, szal erről ennyit.másnak másra kell és attól még ez nem gond... tök fölösleges veled leállni bármiről is vitatkozni, mert egyből ez az alpári úthenger kapcsol be és hülye mindenki aki nem úgy érzi. ennyi. én innentől teljesen be is fejeztem
-
Misály
addikt
válasz
Bluegene #155 üzenetére
Okostelefonom van gps-el wifivel meg amit akartok, felrakhatok ra egy valag programot symbianos es lehet vele normalisan telefonalni es tobb napig kibirja, elmehetek vele 2-3 napra tolto nelkul barhova de ha nincs az se gond hisz nokia-toltot szamitogeptol fuggetlenul talalok a vilag minden tajan.
Fentebb irtam miert nem valasztottam androidod, mar csak IT-s mivoltom miatt a linux megszegyenitese az a rendszer. Ezek nem zsebszamitogepek, minilaptopok, hanem okostelefonok, nemtudom honnan szedted ezt a hulyeseget. Ha annyira zsebszamitogepet akarsz, nezz meg egy n900-at vagy akarmelyik viliv modellt. Vagy esetleg nezz korul mi volt a tabletek elott.
blakcrulz azert irok igy mert igy viselkedtek, ha frocsognek itt egyesek akkor en miert ne tehetnem?
"mp3 zenet hallgatni mp4 videoklippet nezni. Hd 1280x720-ban videot felvenni. Persze jobb egy profi camera de az nincs a zsebedben egesz nap. Interneten megnezni valamit, forumozni. Youtube ot nezni wifin. 3Ds jatekot tolni ha unatkozol." ezek mennek mind a mostani telefonomon is kivetel a 720p felvetel, jatszani nem jatszom mert nem unatkozom ( van munkam ) akkora forumdroid meg nem vagyok hogy mobilon is azt nezzem mit valaszoltal eppen. Sot fix allasom van es randizni se kell, plane nem kenem ossze az arcomat. Jobb erveket kerek, mondjuk UX az ugyis meno.
-
Bluegene
addikt
Az a gond hogy egy okostelefon inkabb zsebszamitogep/minilaptop ami elfer a farmerzsebben. Mellesleg igen lehet vele telefonalni is. Neked gondolom egy nokia 3210-esed van :-D. XD.
Par pelda: mp3 zenet hallgatni mp4 videoklippet nezni. Hd 1280x720-ban videot felvenni. Persze jobb egy profi camera de az nincs a zsebedben egesz nap. Interneten megnezni valamit, forumozni. Youtube ot nezni wifin. 3Ds jatekot tolni ha unatkozol. Lecsekkolhatod a frizuradat randi vagy allasinterju elott az elolapi camera tukor funkciojaval vagy nem vagy e maszatos. Es meg ezer funkcioja van. Elhetsz a kokorszakban is de akkpr ne ezt a forumot olvasd es plane ne tegyel ilyen otromba hozzaszolast!
-
Misály
addikt
Rohejesek vagytok hogy abbol a velemenybol hogy nekem a nokia tetszik eljutottatok a cpu+gpu harcig. Szarok az androidra addig amig nincs nativ ui-ja es emiatt zabalja az aramot, szarok az iphone-ra amig ilyen buzis a designja es tul van arazva amikor konstrukcios hibakkal dobjak piacra.
Addig vitatkozzatok a jelentektelen hulyesegeiteken, en telefonalok inkabb. ( mert erre valo a telefon? )
-
Sofian
őstag
Látom beindult a DHd vs SGS flame...
By the way az SGS óriási 3D-s előnye abból is fakad a hardveres erősségen túl, hogy a Samu nem volt fukar megvenni a GPU driver licenc-t, míg a HTC kispórolta ezt a Desire-ből. DHD-ba is fukarkodtak vajon?
Itt érdemes olvasgatni a két GPU-ról:
http://smartphonebenchmarks.com/forum/index.php?/topic/61-what-is-adreno-205-and-how-does-it-compare-to-other-gpus/ -
Az nem hibázik aki nem gyárt készüléket...Sajna a Nokia csak a nevével vívja ki az elismerést mostanság....
-
Bluegene
addikt
Miert nem veszel? Pannon akcioban 29000ft ket ev huseggel egy ev tarifahuseggel. Konkretan egy evig 5200ft/180perc lebszlheto utana meg egy evig min tarifa 1200ft/40perc. Egy evig egy otost kell kigazdalkodni csak ez talan fajhat de utana egy evig 1200ftot rohogve kifizetek. Raadasul elozo telomat egy Deak Feriert elpasszoltam igy jelenleg egy Szent Istvanert van egy sgsem. Kircsi!
-
Bluegene
addikt
Itt valami bibi lesz hisz a nexus one ban is 1ghz snapdragon van. Ez olyan mintha egy dell laptopban levo T5200 core2es mobilproci otszor olyan gyors lenne mint a HP ban levo ugyanolyan proci. Lasd htc desire es nexus one. Van itt valami bibi el is hinnemm hogy gyorsabb nade tobbszorosen???
-
cqr
aktív tag
Furcsa veled vitatkozni, mert olyan mint ha el sem olvasnád amit írok. Az előző néhány hszemben az összes releváns benchmarkot kiveséztem. De ha már ennyi energiát beletettél ebbe a hszbe, akkor azért válaszolok. : )
A CPU fejlettebb a DHD-ben, ne keverd a képbe az SGX540-et
Mind a cpu-ról, mind a gpu-ról azt írtad hogy fejlettebb a DHD-ben, és én külön mind a kettőről írtam is, sőt külön is kezeltem a kettőt, még új bekezdésbe is kezdtem mikor a gpu-ról kezdtem beszélni.Tudsz más, ennél jobb tesztet, ami a CPU-t méri?
A quadrant 2.1-ig mérte hitelesen a cpu-t, 2.2 és afölött abszolút nem releváns az eredmény. Nem történtek nagy változtatások a CA8-hoz képest a scorpion magban sem.. Ha 10-20 százaléknál nagyobb különbség van a két mag között azonos órajelen akkor az már mondhatjuk hogy érdekes..Itt is az jön ki, hogy az újabb generációs Snapdragon és Adreno 200 bizony szépen lehagyja az SGS-t
Tényleg nem olvasod amit írok, kezd ez a hsz is fölöslegesnek tűnni.. : (
Éppen azt mondtam hogy ennek az EGY benchmarknak van két része a háromból ahol a DHD vezet.. mellesleg ez nem egy elterjedt bench, nem sok eredmény van vele, és ogl2-őt mér amivel amúgy sincs még sok eredmény.. (de ezt mind leírtam).
Viszont a másik oldalon linkeltem a szintén shadereket használó quake3-at ahol abszolút nyer az sgx 540.hogy az SGX540 90 millió háromszög/sec-re képes
Ezt kizárólag a samsung mondta, powervr egész más számokat ad meg.Vajon a Desire HD-nek milyen pontszáma lenne? A G2 csak 800 MHz-en jár.
Nincs garancia hogy a gpu is alacsonyabb órajelen jár, de mivel Quadrantban nagyon közel vannak egymáshoz (videótol függ, de mindig 20%on belül) ezért sztem úgykb talán valószínűleg 50 alatt lenne a dhd isDe bájdövéj, ha te ennyire szereted a quadrantot, hogy linkeled is bizonyítékként a cpu pontokra, akkor mit szólsz, hogy ott az sgx540 dupla olyan erős mint az adreno205? ;P
-
ClioRS
őstag
válasz
johny dragon #142 üzenetére
Egyik ismerősöm fogott egy E7-et, azt mondta, hogy nehéznek nehéz, de annyira nem, hogy kényelmetlen legyen.
Bár abban azért van még egy fizikai bill is.
-
Everman
addikt
-
ClioRS
őstag
válasz
Bluegene #133 üzenetére
Ha már flegmázol.... Ugorj neki mégegyszer annak, amit írtam. Várj, inkább idézem:
"Te figyu, lőjj már nekem egy sötét szobás képet a Samuval."Aztán gondold végig te mit fényképeztél, "okostóni". Segítek, a vaku hiányára gondoltam volna."bruhaha"
2 ismerősömnek is van ilyen telója, az egyiket nap mint nap látom, lévén mellettem ül minden előadáson. Ne haragudj, de a fém fényévekkel minőségibb, mint az a műanyag hátlap. Mindkettejük tokban hordja, illetve gumis hátlapra rakható cuccban, nehogy megkarcolódjon.
A Gorilla Glass pedig az N8-ban is megvan, cumi...
De a legjobb az egészben, hogy nem esett le miért írtam amit írtam.... De a fröcsögés az megy a gondolkodás helyett. A lényeg az lett volna, hogy minden telefonban lehet hibát találni, csak akarni kell.
Na a végére csak annyit, még mielőtt nekem esik itt mindenki, beleértve téged is:
A telefon maga tetszik (SGS), nagyon jó készülék, igazából ha lenne rajta fizikai bill, akkor simán bevállalnék egyet. Sokáig gondolkoztam, hogy veszek egyet (sőt, valószínűleg használtan bevállalom egy kis időre). -
Everman
addikt
Nincs valakinek tippje egy platformfüggetlen tesztre?
Érdekes lenne összemérni a különböző készülékek sebességét (CPU, GPU, RAM, I/O).
(Csak, hogy lassan visszakanyarodjunk az eredeti téma felé)
-
Bluegene
addikt
te ezt komolyan elhiszed hogy a nexus one 2.2+ CPU ennyivel veri a mezőnyt?(kék rész)
olyan mintha 5 ghz-es ARM 19-es procija lenne ami majd 2016-ban jön a piacraés a vele tudtommal hardveresen megegyező HTC desire-t is ennyire lenyomja? tényleg beveszed ezt? ez a google házi tesztje azért szerepel ilyen jól a nexus one hogy google telefont vegyenek vagy nemtudom, de ez kizárt... figyeld a kék részt(CPU), ez kamu és átlátszó
figyelj ha értesz hozzá legalább ne ezt az ócska megvett quadrantot linkeld, nekem is 2100 pontot ad, pedig sgs, a nexus one CPU eredménye pedig hihetetlen és hiteltelenné teszi
ugyanígy sztem a 3dmark mobil is kedvezhet egy-két gyártónak
-
tjb007
nagyúr
-
Everman
addikt
válasz
Bluegene #137 üzenetére
"baromira nem mindegy hogy 2.2-es androidopn fut egy benchmark progi cvagy 2.1-en, majd teszteljük le 2.2-es androiddal az sgs-en"
Sajna az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy SGS-en nem sokat javít a 2.2, sőt sok esetben inkább lassabb lesz jó pár művelet rajta. De valóban igazad van, azonos rendszerverziónál lesz fair az összehasonlítás.
Báár: [link] ez itt elvileg egy 2.2-es Froyoval működő 1,6 GHz-re tuningolt SGS és biza még így is jelentősen lassabb a CPU."te valami HTC ügynök vagy?"
No, olyan még nem voltam
"nyugodj meg az SGS-ben van a legbikább cucc"
Csak ismételni tudom magam. Tudsz bármit mutatni, ahol ez megmutatkozik és az nem egy szintetikus teszt?
--
"a samsungot szoftveresen cseszték el"
Lényegében igen. A Samsung egy saját fájlrendszert alkalmaz, ami lényegesen lassabb, mint a normál Linuxos EXT3, EXT4. Ezt a Samsungos cuccot particionálják át és hoznak létre egy gyorsabb partíciót és másolják át ide a rendszer egy részét, symlinkelve azt az eredeti helyére (pontosabban van többféle megoldás, a fájlrendszer csere a legtöbb lagfix alapja).
-
Bluegene
addikt
akkoris 2100 quadrant pontom van, sztem ez a benchmark bugzik
a samsungot szoftveresen cseszték el, nem tudom pontosan hogy, de a lagfix visszaadja a linuxos alapokat vagy valami ilyesmi
htc-re nem tudok lagfixet
visszatérve az előzőre, mint láthatjuk a lag fix-el fel lehet turbózni a pontokat, az általad linkelt gpu teszt azért garbage mert az egyiken 2.1 vagy(persze az SGS) és a másikon 2.2 van, nem fair, olyat linkelj legalább ahol egyforma az oprendszer és lehetőleg játék fps, ne szintetikus benchmark legyen, mert lehet a qualcomm szopnzorálja a mobil 3dmarkot, ahogy pc-nél az nvidia és az intel, persze hogy jobb jön ki a játékokban pedig nem
-
Everman
addikt
válasz
Bluegene #135 üzenetére
"nevetséges hogy ezzel jössz, baromira nem jelent semmit, nekem pl 2100 quadrant pontom van, másnak 1900 SGS-en"
A CPU pontszámot vedd alapul és lehetőleg azonos tesztprogram verziónál.
"lagfix után így fut egy SGS: [link], kiváncsi vagyok egy HTC mikor lesz erre képes"
Mondjuk egy hasonló lagfix után. Gondolom a HTC készülékein is át lehet rakni EXT4-re a partíciókat. A videón látott jószág azért ilyen fürge, mert emiatt elég szép gyorsulást értek el az I/O műveletekben.
ForRedGlory által mutatott sebességeredményeket is ez dobta meg. -
Bluegene
addikt
érdekes módon ez is lemaradt: For all we know, the G2 could be scoring better since it has Android 2.2 and the Galaxy S is limited by Android 2.1. It really is unfair to compare different firmware versions, but that is all I have to work with.
baromira nem mindegy hogy 2.2-es androidopn fut egy benchmark progi cvagy 2.1-en, majd teszteljük le 2.2-es androiddal az sgs-en vagy rakjuk vissza a 2.1-est a
te valami HTC ügynök vagy?
nyugodj meg az SGS-ben van a legbikább cucc, érdekes látni viszont mennyire gagyi a nexus one vagyis htc desire, pedig az az sgs ellenfele, sehol sincs, még jó hogy egy újabb htc úgyahogy tudja vele tartani a lépest
-
Bluegene
addikt
nevetséges hogy ezzel jössz, baromira nem jelent semmit, nekem pl 2100 quadrant pontom van, másnak 1900 SGS-en[link]
ennek az az oka, hogy ebbe a pontszámba sok minden beleköp, pl milyen rajta a szoftver szal nem megbízható
lagfix után így fut egy SGS: [link], kiváncsi vagyok egy HTC mikor lesz erre képes, erre max az iphone képes
-
Everman
addikt
"A cpu erősebb? Hol? Ugye nem quadrant cpu score? : d
Az SGX540 quadrantban duplázza az adreno205-öt"A CPU fejlettebb a DHD-ben, ne keverd a képbe az SGX540-et, mert az a GPU, igaz, hogy egy lapkán vannak egy SOC-ként, de mint egységeket külön érdemes figyelembe venni.
"Ugye nem quadrant cpu score? : d"
Tudsz más, ennél jobb tesztet, ami a CPU-t méri?
Itt is az jön ki, hogy az újabb generációs Snapdragon és Adreno 200 bizony szépen lehagyja az SGS-t még alacsonyabb órajelen is (nem a DHD-hez, hanem a Desire Z-hez mérték) /3DMark/.
Szóval nem egészen egyértelmű az SGS előnye ma már, az meg lényeges momentum, hogy mérhet bármit egy szintetikus teszt, írhat a gyártó bármilyen adatokat, csak az számít ami a napi használatban előjön. Azt meg nem hinném, hogy tudnál bármilyen alkalmazást mondani, amiben az SGS láthatóan gyorsabb lenne, mint a Desire-ek. Az elkúrt fájlrendszeréről nem is beszélve ami miatt eléggé lagolós az SGS, ha nincs fent valami jobb lagfix."Nem tudom hogy ez a vissza van fogva dolog honnan jön, talán a 2D-vel kapcsolatban voltak ilyen hírek.."
Nem találom most, ezért is nem akarom ezt biztosra mondani, de a lényeg az volt, hogy az SGX540 90 millió háromszög/sec-re képes, de az SGS-ben ennek alig felére. A lényeg valami visszafogás volt hardver szinten a fogyasztás csökkentése miatt.
--
"Anand tesztből a quake3 eredmény. "
Vajon a Desire HD-nek milyen pontszáma lenne? A G2 csak 800 MHz-en jár.
-
Bluegene
addikt
lövök helyette, most te lőhetsz cserébe a Nokia 5800-ről, bruhaha
[link]
[link]
[link][link]csak meg akartál bizonyosodni hogy igazunk van? megjegyzem az első képen a kép nem wide(szélesebb a kijelző mint a kép), tehát a kép két oldalán az maga a képernyő, mutasd meg hol ér véget
na okostóni? ebbe beletörik a bicskád?
megjegyzem a monitorod nem amodledes, tehát amin keresztül nézed az nem tökéletes fekete, szal élőben eléggé az, igen még egy koromsötét szobában is
hol itt a hiba? Mr kukac?
Vagy esetleg beszéljünk a kényes kopogós műanyag hátlapról
bezsélhetnénk ilyesmiről, ha lenne miről, te SGS-t max fényképről láthattál vagy álmaidbanjó minőségű strapabíró műanyagból készül én már egyszer leejtettem betonra és mikroszkópikus horpadás volt, kemény karcálló műanyag az, látszik hogy nincs Galaxy S-ed nemigazán tudhatod...
az előlap pedig gorilla glass, ha tudod mi az
egyébként azért műanyag hogy könnyű legyen, ne olyan dög nehéz mint egy DHD, az már súlyzónak is elmegy, okosak voltak a samsungnál
-
ClioRS
őstag
válasz
johny dragon #97 üzenetére
Te figyu, lőjj már nekem egy sötét szobás képet a Samuval.
Vagy esetleg beszéljünk a kényes kopogós műanyag hátlapról.Mindenben lehet hibát találni, csak elég kukacosnak kell lenni.
-
cqr
aktív tag
-
cqr
aktív tag
A hsz. többi része se semmi. : p
Ez ma már csak részben igaz. A Desire HD erősebb processszorral és több memóriával büszkélkedik, az SGS-nek meg papíron gyorsabb GPU-ja van, de a valóságban ezen a téren is beelőzte a DHD.
A cpu erősebb? Hol? Ugye nem quadrant cpu score? : d
Az SGX540 quadrantban duplázza az adreno205-öt, glbenchben 30-50%-al megy, neocore nem méri egyiket sem. Egyedül a 3dmark mobile két tesztjében megy a DHD, de az meg ogl2.0, nincs sok más összehasonlítási alap, meg túl sok eredmény sem ezzel a bench-el. Majd glb2.0 után lehet hasonlítgatni, de ezek fényében azért nem olyan magabiztos az az előzés talán :d.Valahol olvastam, ezért nem vennék rá mérget, hogy az SGS-ben lévő GPU ugyan fejlettebb, de vissza van fogva, ezért felét sem tudja teljesítményben, mint amire elvileg képes lenne.
Az iOS meg a kevés hardver adta nagyobb optimalizáltság miatt itt eléggé előnyös helyzetben van.Az sgx 530 - 2 usse pipe + 1 textúrázó, 535 - 2usse + 2 text, 540 - 4usse + 2 text + optimalizálás az arch-on (shaderek + magasabb elérhető órajel). Szóval igen, papíron fejlettebb, de érdekes módon a benchmarkokban ugyan ez jön ki, az sgx 540 kb kétszer erősebb az 535-nél. Nem tudom hogy ez a vissza van fogva dolog honnan jön, talán a 2D-vel kapcsolatban voltak ilyen hírek..
-
Gabor113
tag
válasz
johny dragon #118 üzenetére
OFF
Üzengethetsz a Pápának is, de az e topikban (is) nyújtott tevékenységed alapján:
http://mobilarena.hu/tema/re_itc_a_nokia_nem_sert_apple_szabadalmakat/hsz_1-50.html
lehet hogy rád jobban illik a "ha hallgattál volna...." kezdetű klasszikus. Bár ha úgy nézzük sok embernek okozol derűs perceket és vidámságot.
ON
-
cqr
aktív tag
Nem sok hiteles multiplatform 3D benchmark van, de ami van (glbench) abban az n8 és a 3gs gpu-ja elég közel van egymáshoz, és persze mind a kettő jóval erősebb a 3g-nél .
#122:
Ez ma már csak részben igaz. A Desire HD erősebb processszorral és több memóriával büszkélkedik, az SGS-nek meg papíron gyorsabb GPU-ja van, de a valóságban ezen a téren is beelőzte a DHD.Ulkesh, ezt most komolyan..? Mert csoda hogy a hsz-ed ezt a részét nem fogta meg a tűzfal ;D
-
Polllen
félisten
Azt hittem, csak ingyen tokot adnak majd hozzá
-
Everman
addikt
Nem, mivel ha árnyékolod az antennát, akkor az mindegyik készüléknél térerőcsökkenést idéz elő, ergo ez nem iPhone 4 probléma.
Itt ahol én lakom 3G-s hálón az iPhone 4 egy pálcikát mutat alapból, nincs hova csökkennie, eldobni meg még egyszer sem dobta a vonalat. Az n73 ugyanitt, ha megadom, hogy csak 3G-t használhat fel sem tud lépni a hálózatra. -
Everman
addikt
válasz
Bluegene #119 üzenetére
"nem azert tartom az sgs-t a legerosebb multimedias telonak mert nekem az van hanem mert hardveresen a legerosebb"
Ez ma már csak részben igaz. A Desire HD erősebb processszorral és több memóriával büszkélkedik, az SGS-nek meg papíron gyorsabb GPU-ja van, de a valóságban ezen a téren is beelőzte a DHD.
"Az iphone 4 felulmulja de csak szoftverekbol jobb, hardverben az sgs erosebb nala plane ezeknel a htcknel."
Valahol olvastam, ezért nem vennék rá mérget, hogy az SGS-ben lévő GPU ugyan fejlettebb, de vissza van fogva, ezért felét sem tudja teljesítményben, mint amire elvileg képes lenne.
Az iOS meg a kevés hardver adta nagyobb optimalizáltság miatt itt eléggé előnyös helyzetben van.--
"60-80-ert kene adni az n8at nem pedig 150-eert"
Ezt a Nokia is tudja, de van egy pici bökkenő, mégpedig az, hogy felső kategóriában per pillanat nincs semmi amit felmutathatna, a MeeGo-s készülékek jó, ha jövő év tavaszán piacérett termékek lesznek. Addig is muszáj valamit ide sorolniuk. Az N8 normál esetben egy jó erős középkategóriát képviselne, az általad is írt áron, de nem tehetik meg, hogy prémium termék nélkül legyenek hónapokig a piacon (az N97 sem volt semmilyen tekintetben felső kategóriás eszköz, de el kellett egy ideig látnia ezt a feladatot és ez adott árszegmenst is jelent).
-
törölt tag
tehát ott áll 3-400k értékű telefon fölötted, csak úgy. az eddig bennem megfogalmazódott összes kérdést megválaszoltad köszönöm
mindenki úgyis úgy dönt ahogy akar, ezen viták egyike se befolyásolta még a résztvevő feleket a pénztárnál állva, ez csak arról szól ki mibe tud belekötni. és mivel tökéletes telefon nincs...
számomra meg akárki akármit mond, ennyit ez a készülék nem ér. semmilyen oprendszerrel. főleg nem ilyen hardverrel.
-
Bluegene
addikt
Jah es nyugi nem azert tartom az sgs-t a legerosebb multimedias telonak mert nekem az van hanem mert hardveresen a legerosebb. A jatekok a legmagasabb fpsel ezen futnak es egy brillians kijelzon. Amint kijon egy tole jobb erosebb telo elso dolgom lesz elismerni. Az iphone 4 felulmulja de csak szoftverekbol jobb, hardverben az sgs erosebb nala plane ezeknel a htcknel.
-
Galahed
senior tag
A többiek felé:
mindenkinek magának el eldöntenie milyen telefont vesz, az, hogy néhány ember makacsul ragaszkodik egy márkához, ám tegye, az ember az szubjektív, meg kell fogni, meg kell tapogatni, fel kell mérni, hogy mire kell neki a teló. Aztán döntsön mindenki úgy ahogy akar.
Mondom ezt úgy hogy itt van a polcon az iPhone 3 3GS 4, Nokia n900, van egy tapizós Samsung is, de jelenleg a symbian felé tendálok. Miért? Mert most az érdekel. Röviden ennyi.
-
Bluegene
addikt
Az a kulonbseg hogy veled kb senki se ert egyet velem meg legalabb van aki egyetert es le is irja. Nincs igazad. En nem ismerek az sgsnel brutalisabb cpu gpu parost. A dhd sem erosebb hanem gyengebb. Kijelzoben pedig ahtc desire es az n8 a samsung regi levetett amoledjet kapja az sgsben pedig super amoled van wzt nem adja oda nekik a samu de persze technikailag alulmarad.
-
Galahed
senior tag
válasz
johny dragon #111 üzenetére
ezt senki sem vitatja, nem irtam ilyet.
-
Galahed
senior tag
válasz
Bluegene #104 üzenetére
"EL ne higgyetek amit mond mert a hsz-eibol kiderul hogy nemigazan ert a mobilokhoz. Az sgs le van maradva egy desire hoz vagy n8hoz nevetseges pont forditva".
Ó te kis szakértő... emléxel legutóbb mi volt , ki nem ért hozzá? felelslegesen kiabálsz, akkor is kiderült, hogy arra sem veszed a fáradtságot, hogy utánaolvass dolgoknak...
akkor a tények kedvéért.
- azért mert neked Samsung galaxy S-ed, van nem azt jelenti hogy az marad mindig a csúcson.
- sehol nem irtam, hogy az N8 gyorsabb lenne.
-De azt igen, hogy az új HTC-k bizony megelőzik... sajna ez van.Másik forumtársam szerint (hadd ne irjam a nevét. A samsung gyártson tévét, a HTC meg telefont... (ezt nem teljesen osztom, mert csinál jó telefont a samsung, de amik nekem voltak, azokat bizony hamar kidobáltam)
amit irtam, az mind csak a technikai adatokra van alapozva, gyakorlatban viszont tényleg ott van a toppon a galaxy (is).
Csakhogy megint nem olvastál figyelmesen, a vita nem ebből indult ki....
-
Galahed
senior tag
válasz
johny dragon #108 üzenetére
aasszem ilyet senki nem irt, tanulj meg olvasni...
-
Galahed
senior tag
válasz
johny dragon #101 üzenetére
Persze hogy az van benne. csak, azt hiszem csak egy generáció választja őket el egymástól.... a Desire Z ben 2ng generációs van már.
-
johny dragon
aktív tag
válasz
Bluegene #105 üzenetére
Ugyanmár, hogy lehetsz ekkora tudatlan, tudhatnád, hogy egy ARM11 architektúrájú 680 mhz-es proci magasan ver egy 1 ghz-es Snapdragont.
Akkora tudatlan vagy, hogy nem tudod hogy 680 mhz>1 ghz, a Snapdragon (és a többi Cortex A8-as proci) elavult.
Félretéve a tréfát, maximálisan egyetértek. -
rakloo
aktív tag
Fiatalok, ne itt vesszetek össze, ez az a topik ,ahol megbeszéljük,hogy milyen jó ,hogy a Nokia szónélkül cseréli/javítja a készülékeket kérés esetén .
Nem pedig az a topik , ahol kitárgyaljátok ,hogy melyik telefonon milyen jól lehet játszani . -
Bluegene
addikt
Hatalmas tevedes. A sgs gpu-ja a legdurvabb sgx540. Es mikor megjelent a cpu ja is alegerosebb volt. Csupan technikailag legalzza az iphone4et is. Emberek: EL ne higgyetek amit mond mert a hsz-eibol kiderul hogy nemigazan ert a mobilokhoz. Az sgs le van maradva egy desire hoz vagy n8hoz nevetseges pont forditva.
-
Bluegene
addikt
Hatalmas tevedes. A sgs gpu-ja a legdurvabb sgx540. Es mikor megjelent a cpu ja is alegerosebb volt. Csupan technikailag legalzza az iphone4et is. Emberek: EL ne higgyetek amit mond mert a hsz-eibol kiderul hogy nemigazan ert a mobilokhoz. Az sgs le van maradva egy desire hoz vagy n8hoz nevetseges pont forditva.
-
Galahed
senior tag
válasz
johny dragon #101 üzenetére
a teljesitményt nézd, vagy ha számokról beszálünk akkor egy Benchmark-ot.... bár azt nem szeretem.
-
Galahed
senior tag
válasz
johny dragon #100 üzenetére
Dehogy védem, csak próbálok objektív maradni. Ami lehetetlen, hiszen emberek vagyunk. Nekem jobban tetszik jelenleg a symbian, mint az iOS. Mondom ezt egy iPhone 4 -el a kezemben. A tények makacs dolgok, tapogatván az N8-at kb hozza egy 3GS- sebességét első ránézésre. (most tekintsünk el játékoktól, mert én pl soha sem játszom a mobilon - kivéve Angry Birds
néha néha...
Szóval mások vagyunk. kézbe véve egy i4-et és egy N8-at, nekem kényelmesebb a mindennapi kommunikációban, használatban mint egy iPhone. Ez főleg a kitehető Widget-ek miatt van. Nekem meg arra kell, és nem kirakni az asztalra tárgyalás közben, hogy fú milyen fasza csávó vagyok, tellik i4-re.
Annak ellenére, hogy az iPhone-t is szinte úgy szabtam kedvemre ahogy akartam, lásd itt:
http://kendogyor.uw.hu/images/iphone.png
-
johny dragon
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB 1 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 9 (14IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest