Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cqr
aktív tag
míg a HTC kispórolta ezt a Desire-ből.
A dirver bizonyos részeit spórolta csak ki (bizonyos videóformátumok gyorsítása) a 3D gyorsítás természetesen licenszelve van : )
(nem htc-s snapdragon is ugyan olyan gyors 3D-ben mint a htc-s, és persze ha nem lenne 3D-s gyorsítás, hanem helyette szoftver render, azt nagyon megéreznéd.. : ) -
cqr
aktív tag
Furcsa veled vitatkozni, mert olyan mint ha el sem olvasnád amit írok. Az előző néhány hszemben az összes releváns benchmarkot kiveséztem. De ha már ennyi energiát beletettél ebbe a hszbe, akkor azért válaszolok. : )
A CPU fejlettebb a DHD-ben, ne keverd a képbe az SGX540-et
Mind a cpu-ról, mind a gpu-ról azt írtad hogy fejlettebb a DHD-ben, és én külön mind a kettőről írtam is, sőt külön is kezeltem a kettőt, még új bekezdésbe is kezdtem mikor a gpu-ról kezdtem beszélni.
Tudsz más, ennél jobb tesztet, ami a CPU-t méri?
A quadrant 2.1-ig mérte hitelesen a cpu-t, 2.2 és afölött abszolút nem releváns az eredmény. Nem történtek nagy változtatások a CA8-hoz képest a scorpion magban sem.. Ha 10-20 százaléknál nagyobb különbség van a két mag között azonos órajelen akkor az már mondhatjuk hogy érdekes..Itt is az jön ki, hogy az újabb generációs Snapdragon és Adreno 200 bizony szépen lehagyja az SGS-t
Tényleg nem olvasod amit írok, kezd ez a hsz is fölöslegesnek tűnni.. : (
Éppen azt mondtam hogy ennek az EGY benchmarknak van két része a háromból ahol a DHD vezet.. mellesleg ez nem egy elterjedt bench, nem sok eredmény van vele, és ogl2-őt mér amivel amúgy sincs még sok eredmény.. (de ezt mind leírtam).
Viszont a másik oldalon linkeltem a szintén shadereket használó quake3-at ahol abszolút nyer az sgx 540.hogy az SGX540 90 millió háromszög/sec-re képes
Ezt kizárólag a samsung mondta, powervr egész más számokat ad meg.Vajon a Desire HD-nek milyen pontszáma lenne? A G2 csak 800 MHz-en jár.
Nincs garancia hogy a gpu is alacsonyabb órajelen jár, de mivel Quadrantban nagyon közel vannak egymáshoz (videótol függ, de mindig 20%on belül) ezért sztem úgykb talán valószínűleg 50 alatt lenne a dhd is
De bájdövéj, ha te ennyire szereted a quadrantot, hogy linkeled is bizonyítékként a cpu pontokra, akkor mit szólsz, hogy ott az sgx540 dupla olyan erős mint az adreno205? ;P
-
cqr
aktív tag
-
cqr
aktív tag
A hsz. többi része se semmi. : p
Ez ma már csak részben igaz. A Desire HD erősebb processszorral és több memóriával büszkélkedik, az SGS-nek meg papíron gyorsabb GPU-ja van, de a valóságban ezen a téren is beelőzte a DHD.
A cpu erősebb? Hol? Ugye nem quadrant cpu score? : d
Az SGX540 quadrantban duplázza az adreno205-öt, glbenchben 30-50%-al megy, neocore nem méri egyiket sem. Egyedül a 3dmark mobile két tesztjében megy a DHD, de az meg ogl2.0, nincs sok más összehasonlítási alap, meg túl sok eredmény sem ezzel a bench-el. Majd glb2.0 után lehet hasonlítgatni, de ezek fényében azért nem olyan magabiztos az az előzés talán :d.Valahol olvastam, ezért nem vennék rá mérget, hogy az SGS-ben lévő GPU ugyan fejlettebb, de vissza van fogva, ezért felét sem tudja teljesítményben, mint amire elvileg képes lenne.
Az iOS meg a kevés hardver adta nagyobb optimalizáltság miatt itt eléggé előnyös helyzetben van.Az sgx 530 - 2 usse pipe + 1 textúrázó, 535 - 2usse + 2 text, 540 - 4usse + 2 text + optimalizálás az arch-on (shaderek + magasabb elérhető órajel). Szóval igen, papíron fejlettebb, de érdekes módon a benchmarkokban ugyan ez jön ki, az sgx 540 kb kétszer erősebb az 535-nél. Nem tudom hogy ez a vissza van fogva dolog honnan jön, talán a 2D-vel kapcsolatban voltak ilyen hírek..
-
cqr
aktív tag
Nem sok hiteles multiplatform 3D benchmark van, de ami van (glbench) abban az n8 és a 3gs gpu-ja elég közel van egymáshoz, és persze mind a kettő jóval erősebb a 3g-nél .
#122:
Ez ma már csak részben igaz. A Desire HD erősebb processszorral és több memóriával büszkélkedik, az SGS-nek meg papíron gyorsabb GPU-ja van, de a valóságban ezen a téren is beelőzte a DHD.Ulkesh, ezt most komolyan..? Mert csoda hogy a hsz-ed ezt a részét nem fogta meg a tűzfal ;D
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (106A)
- IPhone 14 Pro max Deep Purple 128GB gyári független 2026.01.27. MM jótállás akku 85% megkímélt!
- iPhone 13 Pro / 128GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (111A)
- Xiaomi 15 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 128GB (fekete) csomag eladó 2026.10.02-ig garanciás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő