Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
válasz
Bluegene #268 üzenetére
"butaságot beszélsz, tökéletes színhűsége csaka CRT-nek lehet"
Erre azért ne vegyél mérget
egyrészt tökéletes színhűsége egyik megjelenítőnek sincs, másrészt amit egy CRT ezen a téren tud, azt a profi LCD-k már tudják egy ideje, csak te azt az árat nem fizeted meg, amibe ezek kerülnek (pl. Eizo ColorEdge series)
-
Bluegene
addikt
butaságot beszélsz, tökéletes színhűsége csaka CRT-nek lehet, sem az LCD-nek, sem az AMOLED-nek nem lehet tökéletes színhűsége legalábbis jelen állás szerint, max megközelíteni lehet finombeállításokkal, ráadásul semmi köze sincs amit írtam
szal nagy baromságot mondtál, majdnem akkorát hogy az iphone buzis
de segítek: [link]
kb így néz ki egy ilyen, sajnos a neten elég nehéz találni valós fotót erről, sok sikert a gyártó elolvasásához 4 méterről
okostóni
-
Misály
addikt
válasz
Bluegene #264 üzenetére
Nem 2-3 mm magasak azok a betuk hanem van majd egy centi, siman el lehet olvasni, ha ismersz egy par betutipust es tudsz asszocialni ( igy mukodik az agy ). Nem kell ehhez csalni es hidd el nagyon tudnak ulatni erte a szemeszek
Szinteveszto teszten is ki lehet boritani oket, ha elkezded sorolni milyen szuroket raktak eled, es milyen szinu valojaban a cucc amit latnod kene. Engem nem engednek be a cegnel a fel eves szemvizsgalatra, majd 40 eves koromban el kezd szepen romlani.
-
Bluegene
addikt
válasz
mrlujoak #263 üzenetére
persze az agy alkalmazkodik, ezt mindig kifelejtik a geek-ek, a biológiai tényezőt
a másik az hogy az emberek többségének nem is olyan jó a látása hogy a pixeleket meg tudja különböztetni egy 800x480 LCD-n, nemhogy egy retina display-n, hangsúlyozom normális távolságból kb 30-40 cm-ről kb innen nyomkodjuk
az agy képes a bejövő képet korrigálni, korábbi emlékezetből
de az hogy valaki 3-4 méterről képes legyen biztonsággal elolvasni 2-3 mm magasságú betűket a szemészeten az nonszensz(nem te mondtad, hanem egy okostóni
), persze ha tudod ki gyártja a táblát úgy könnyű
sztem nem létezik ilyen, lehet egy sólyom képes lenne rá vagy egy sas, de emberi szem sztem nem képes rá, rémlik valami rajzfilmben láttam hogy elolvasta agyártót, de jól be lehetne oltani a dokit, előtte meg kell tanulni ki gyártotta ezeket
, aztán megnézni milyet képet vágna
-
mrlujoak
veterán
Na, egye-fene belekontárkodom egy picit ebbe a kijelző-off témába.
Jelentem, ma reggel/délelőtt megnéztem egy filmet egy SGS-en. Fülessel, majdnem sötét környezetben.
1 óra 40 perc alatt olyan szinten hozzászokott a szemem a túlszínezett kijelzőhöz, hogy hazasétálva - pedig most süt is a nap - szó szerint fakónak láttam a való világot.
Olyan, mint amikor 3D-s szemüveggel (vörös-kék) végignézel egy filmet, aztán kimész a szabadba, lecsukod az egyik szemed, akkor minden kék árnyalatú lesz, ha meg a másikat, akkor minden piros...Ilyet anno a Vivazzal nem tapasztaltam. Pedig azon még az Avatart is megnéztem 3D-ben...
Az tény a feketék gyönyörűek a SAMOLED kijelzőn, de ez egy szín.
Egy szín gyönyörű a többi meg nem színhelyes. Ha a 16 milla színt - amit képes megjeleníteni - összevetjük az egy színnel (jó a fekete és a sötétebb árnyalatú színek is) akkor eléggé rossz arányt kapunk...
...és akkor a pentile-t meg sem említettem...A filmnézés közben a legjobban a fehér zavart azaz a halványkék...
OFF END.
-
Everman
addikt
válasz
Bluegene #259 üzenetére
"és egy LCD betűi se tűélesek ha közelről mustráljuk"
Nézzél meg egymás mellett egy SLCD-s és egy AMOLED-es Desire-t, elég szembetűnő lesz a finomabb felbontású kép az SLCD-n (mondjuk a betekintési szögek az SLCD-nél nem annyira jók, de a színvisszaadás és fizikai felbontás jobb, mint az AMOLED-é).
Sokat számít, hogy valamilyen jelenséget önmagában vizsgálsz, vagy valamivel összevetve (pl. az SGS fehér megjelenítése is akkor gázos, ha raksz mellé egy másik készüléket, ami valóban képes a fehér szín megjelenítésére).
-
Bluegene
addikt
nem kell ez az ócska szöveg
Amugy akkor mondhatod tokeletesnek a szemedet ha egy szemvizsgalaton az elso valaszod utan elzavarnak, nem a legalso betuket kell elolvasni hanem a plakat gyartojat alul. jajh hagyjál már, valószínűleg 2 milliméteres betűket 5 méterről, ilyen csak a filmekben van, aki arra is képes annak a retina display is hót kockás, az emberi szem már nem érzékel bizonyos méret alatt dolgokat, egy sas biztos el tudná olvasni, te el tudod?
olyan setét vagy, elismertem már, ha tudnál olvasni, csak azt mondtam normál használat során ez nem látszik, ugyanígy nem látszik egy 800x480-as LCD-n hogy pixelekből állnak a betűk, mert normális távolságon ez nem zavaró
-
Misály
addikt
Kekgen:
Amugy akkor mondhatod tokeletesnek a szemedet ha egy szemvizsgalaton az elso valaszod utan elzavarnak, nem a legalso betuket kell elolvasni hanem a plakat gyartojat alul.Es ha tenyleg nem latod az SGS hibait akkor szar a szemed, vagy rdf hatasa alatt allsz, en is kapasbol eszrevettem n8-on hogy a kisebb betuk pixelesek, nem bun beismerni hogy van hibaja a cuccodnak.
-
Bluegene
addikt
nem tagadom hogy létezik hisz én is láttam, miután felhívták erre a figyelmem, csak azt mondom ha nem szólsz sok embernek fel se tűnik, mert igen apro dologról van szó
és egy LCD betűi se tűélesek ha közelről mustráljuk(jó ne pont a retina display-el gyere, mert az a mobil LCD-k csúcsa, hanem egy sima LCD), én például samsung Montéról váltottam és ahhoz képest irtó éles az SGS pedig az sima LCD, úgyhogy nem panaszkodom
-
Everman
addikt
válasz
Bluegene #257 üzenetére
A "beégést" is észrevették az SGS topicban és pár fotót is beraktak erről néhányan.
A szőrös karaktereket meg bárki látja (nem kell ehhez 5 centiről nézni), max nem érdekli, mert ez egy mobiltelefon. A gáz akkor van, ha valaki sokat olvas az eszközön (mint pl. én), mert akkor ez zavaró lehet, főleg, ha valakinek (mint nekem is) ez a szakmájába vág (grafika, tipográfia). Ugyanez igaz a színkezelési problémára is.
Érdekes, hogy mikor egy bemutatón (Tab) a Samsung előadóját erről kérdeztem, akkor gondolkodás és mismásolás nélkül elismerte, hogy ezek a jelenségek a SAMOLED jelenlegi gyenge pontjai, amit folyamatosan fejlesztenek és a jövőben ezek ki lesznek javítva. Ennyi.
Ha meg a gyártó embere nyíltan tud erről beszélni, akkor nem értem, hogy pár tulajnak miért kell ezt tagadnia? -
Bluegene
addikt
akkor az összes SGS topicban lévő ember is az, mert soha nem volt erről szó hogy szőrősek lennének a betűk(vagy nincs fehér vagy utánhúzás lenne), se a topicban se a PH tesztben, egyrészt mert ezek nem észrevehetők, de inkább nem feltűnő dolgok
akkor mind-mind fanatikusok vagyunk ennyi erővel mert nem szúrtuk ki
-
Bluegene
addikt
Azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy önerőből én se vettem észre a Nexusomon a szőröket, amíg a szerelem rózsaszín köde elborított. Csak aztán három nap után elmúlt a csoda. erről van szó a legtöbb embernek se tűnik fel, hisz normál táolságból tényleg nem látszik, nekem tökéletesek a szemeim szemészeten(sport vagy munka miatt) mindig eltaláltam a legalsó betűket elsőre mind2 szemmel, és átlagon felüli látásom van, mégis ezek a szőrők nem tűntek fel, lehet szerelemből xD
de tényleg szőrszálhasogatás ami itt folyt, nekem ez a véleményem
ez hogy beégnének a színek ilyent se nagyon tapasztaltam(legalábbis a menüben húzogatom az ikonokat semmi beégés/szellemkép nyomát nem látok
), tudtommal ez inkább az LCD-k hibája ez a szellemkép, a ledre pont az jellemző hogy rendkívűl rövid idő alatt ki és bekapcsolhatók, de mindegy biztos van ilyen, mérőműszerrel biztos ki lehet mérni, vagy ha csak erre koncentrálunk megláthatjuk esetleg(most ennek is mi értelme, amiről nem tudunk az fel se tűnik)
jah arról meg hogy az SGS-ben állítólag lévő SGX540 csak a felét tudja, ez is hazugság: [link]
itt egy platformfüggetlen progi a glbenchmark eredményei, nekem volt igazam
-
Everman
addikt
válasz
Bluegene #243 üzenetére
"jol mondod valoban nem latszik normal hasznalat kozben"
Figyelmesebben olvass, én nem ezt írtam
"Hulyeseg van rajta rendes feher, nonszensz amit mondasz."
Amennyiben az SGS képes túltenni magát a fizika törvényein, akkor képes megjeleníteni fehér színt, egyébként sajna az a nonszensz amit te írsz
"De kerdezd meg az sgs topicban kinevetnek."
Jaja, engem is kinevettek, amikor a szöveg "beégéséről" írtam, egész addig amíg nem jelentkezett még pár tulaj, hogy jé, tényleg van ilyen.
-
válasz
Bluegene #245 üzenetére
Nem a sima AMOLED jobb a SAMOLED-nél, hanem ez a kijelző valódi felbontása jobb az SGS-ben lévőnél. Hogy boldog legyél: a feketéje nem olyan jó mint a hőn szeretett telefonodnak, és a színei se annyira szemkiverőek.
Azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy önerőből én se vettem észre a Nexusomon a szőröket, amíg a szerelem rózsaszín köde elborított. Csak aztán három nap után elmúlt a csoda.
joey20: Azonos subpixelek mellett teljesen fehér a fehér, elvileg. Gyakorlatban majd talán csütörtökön leszek megint N8-közelben.
-
Bluegene
addikt
Hulyeseg van rajta rendes feher, nonszensz amit mondasz. De kerdezd meg az sgs topicban kinevetnek. Meg hogy szorosek e a betuk sztem kilencven szazaleknak fel se tunt. Nekem se bagatell hiba csak itt fel lett nagyitva ez a "problema", bolhabol csinaltak elefantot magyarul.
Azt meg kotve hinnem hogy a sima amoled jobb lenne mint a szuper amoled mert valami ilyesmi boszmeget akartok itt kihozni a kedves htc es nokia rajongok.
-
joey04
titán
akkor lényegében sokkal jobb a kijelzője, mint az sgs-nek, mert a valódi felbontás kb megegyezik, és kisebb méretben. Valamint az egyik videón úgy láttam, hogy nincs meg az a SGS-en roppant zavaró hiba, hogy a fehér, az lényegében kék. N8-on valóban fehérnek látszott, mellette volt az sgs is. Ezt meg tudod erősíteni?
-
No, egy jó hír: megnéztem, az N8 kijelzője nem PenTile, hanem hagyományos subpixel-elrendezésű, ergo nem csalták el a felbontást
Összehasonlításképp itt egy Desire is, normál távolságból is látszik, hogy a betűk szélén két pixelenként van egy piros pötty. Elég borostás
Ezzel szemben az N8-on csak azért rondák a betűk, mert semmilyen hinting nincs rajta.
-
Hobbbyt
őstag
Kromatikus aberráció annak a jelenségnek a neve ami miatt a betűid széle elkékül. Optikai hiba. Nem te tehetsz róla... a fényképezőgép lencserendszere nem elég jó
(#230) Sofian: Ez nem igaz. Ugyanis az a pixel amiből 800*480 van a SAMOLED-ben nem képes a fehér pont megjelenítésére (sem). Mindeképp igénybe kell vennie egy környező pixel felét. Ez van.
Viszont ha összességében nézzük.. Nagyobb szintért képes lefedni a Samsung csodája mivel a Samoled fele zöld subpixel. És a zöldre a legérzékenyebb az emberi szem. Ez is tény.
-
Everman
addikt
válasz
Bluegene #226 üzenetére
"arra még mindig nem válaszoltál hogy akkor miért nem raktak inkább egy jóféle SIPS LCD-t a galaxy-ba ha annyival jobb szerinted"
Dehogynem, ezt már megválaszoltam
A fejlesztéseknek meg kell térülni.
A OLED megoldások el fognak terjedni és előbb utóbb ha a gyártási és egyéb problémákon túl lesznek (a pentile matrix sem viccből lett kitalálva, egyszerűen gyártástechnológiai akadályt küzdenek le vele), akkor el fog terjedni a nagyobb megjelenítők (TV-k, monitorok) körében is. De addig is a már rendelkezésre álló technológiából is tőkét kell kovácsolni.
Az S-IPS technológiát meg nem kell addig sem félteni a professzionális megjelenítőkbe a Samsung is azt rak. -
-
keIdor
titán
válasz
Bluegene #215 üzenetére
Azért rak a Samsung a csúcskategóriába Super Amoled-et, mert beveszik az emberek, hogy ez a legjobb. Te is bevetted. Pedig nem a legjobb, messze nem, csak vannak olyan területek, ahol jó, de van olyan is, ahol szar.
Ezt hívják marketingnek. Szép betűtípussal odaírják a dobozra, hogy Super Amoled és az átlag ember ugrik is bele.
Pedig ez, ahogy Everman is írja, inkább egy prototípus. Ez a jövő az kétségtelen, de még eddig nem az igazi. Nem véletlen, hogy a Galaxy S 2 már Super Amoled 2-t kap, gondolom javítottak a kijelzőn.Mellesleg az LG szerintem előrébb jár kijelzőkben, mint a Samsung. Alma4-be is asszem ők szállítják a Retinát. Meg az asztali Dell IPS monitorban is LG panel van. Na meg itt van ez. Ilyet nem prezentált a Samsung, pedig ők azok, akik LCD helyett az Amoled-et nyomják orrba szájba.
Jadro: Amikor vár az ember, akkor persze jó 1-1 sorozattal elütni az időt telefonnal. De ott meg olyan mindegy hogyan néz ki a film. Nézhető? Az. A minőséget és monitoron és TV-n figyelem inkább. Ott fontosabb.
-
Everman
addikt
A pentile matrix mint átverés már a Nexus One-nál kipattant és téma volt, de 3,7"-on ez bár látszik, mégsem annyira zavaró mint 4"-nál.
"Attól hogy kevesebb a pixel az elrendezés miatt attól még 800x480 pixelt tudok szoftveresen vezérelni."
Fizikailag sajna nem (had ne keressem meg, valamelyik nagyobb portálon volt erről cikk és ott valami 3xx X 6xx-es valós fizikai felbontást írtak).
-
Bluegene
addikt
jól van, ezt én is így tudom hogy az OLED ugyan új, de még nem annyira kiforrott dolog
sztem fejezzük be, én nem vagyok ezen a téren szakember, csupán a szememnek tetszik a Samoled, és kész, és ugyan sávosodik de nem jelentős(alig észrevehető) és ugyan pixelesebb de átlagos távolságból (30cm)ezt sem kell eltúlozni, és ugyan kicsit túlszinezett de ez beállítás kérdése(létezik colorfix program sgs-re)
arra még mindig nem válaszoltál hogy akkor miért nem raktak inkább egy jóféle SIPS LCD-t a galaxy-ba ha annyival jobb szerinted
-
Everman
addikt
válasz
Bluegene #220 üzenetére
"valóban sávosodik, de ez minimális"
Ez csak 1 példa, vannak súlyosabbak is, volt olyan naplementés képem, amire nem ismertem rá az SGS kijelzőjén.
"de ha a menürendszerre gondolsz ez sem igaz miért már a régi LCD-s samsungokon is volt vmi BlackUI nevü menürendszer és akkor még az ajtón se kopogtatott a samoled"
Aminek volt olyan témája is ahol normálisan világos alapon volt a kiírás. Ez csak egy béna téma volt ami már akkor is hülyeségnek számított. Szerintem nem a rossz példákat kéne követni.
Az igazi ok csupán annyi, hogy világos háttérnél a SAMOLED kijelző majd 3x annyit fogyaszt, mint egy S-IPS."ez nem ilyen egyszerű, amit meg tud jeleníteni az is bőven sok, másrészt előnye hogy nincs háttérvilágítás, tehát nem kell a pixelnek eltakarnia a háttérvilágítást mint a szifonnál, ergo sokkal jobb sötét-sötét szürkét is tud sztem"
Nincs olyan, hogy sötétebb, vagy világosabb szürke, annak van egy pontos értéke, vagy tudja, vagy nem. Mindkét kijelzőnek képesnek kellene lenni a teljes (vagy legalábbis 90% felett) RGB színtér megjelenítésre, ezt a SAMOLED panel nem tudja és ezzel színek milliói esnek ki.
"miért? tán nem elég fényes? megint kijelentesz valamit de nincs alapja, csak a levegőbe beszélsz (ismét)"
Ehhez nem kell túl sokat utánaolvasnod, hogy megtudd, hogy fényerőben jóval gyengébben teljesít a SAMOLED. A Galaxy S konkrétan 305 cd/m2-t tud, az iPhone 4 meg 541 cd/m2-t.
-
Sofian
őstag
-
Everman
addikt
válasz
Bluegene #215 üzenetére
"earakod a 26 colos monitorodba pluszra rámész és kábé egy 50 cm nagyságú galaxy S-t kapsz amin látszódnak a pixelek, most erre mit mondjak? "
20"-os monitoron nézem és lekicsinyítettem akkora méretre mint a valóságban, de mint már írtam, hetekig volt szerencsém hozzá, egyszerűen ocsmány a képe egy jobb TFT-hez képest. Raszteres és túlszaturált, ez van.
"ezt honnan szoptad? mert ez valahogy sántít nekem..."
[link]"de persze te mindent megmagyarázol, annyira ócska nem veszed észre magad?"
Nem kell megmagyarázni semmit, vannak adott fizikai paraméterek, ha nem veszek semmi mást figyelembe, akkor is elmarad felbontásban, színhűségben, fogyasztásban. Innentől már csak apró dolog, hogy személyes használat is ezt támasztja alá. Az meg ne haragudj számomra érdektelen, hogy a Mobilaréna tesztere mit ír (az más történet, hogy az összes nagyobb tesztoldal az újabb SLCD paneleket hozza ki jobbnak az AMOLED/SAMOLED kijelzőkkel szemben, pedig az SLCD lényegesen gyengébb paraméterekkel rendelkezik mint a retina display /ezt a marketing elnevezést én is rühellem
/).
"ezt is honnan szívtad? az iphone.com-ról? "
Miért, szerinted olyan kijelzővel, ahol nincs meg a három alapszínnek megfelelő azonos intenzitásra képes szubpixel mégis, hogy a túróba lehetne 24 bitet kikeverni?
Photoshopban, korlátozd le, hogy a zöld színnek csak 245-ig adhatsz értéket, a vörösnek és kéknek meg a normál 255-ig, próbáld kikeverni pl. a fehér színt..."milyen 20-30%? ezt honnan vetted? mihez képest?"
Tudod én a munkaidőmet egy jóképű Eizo előtt töltöm ami mondhatni eléggé színhelyes megjelenítésre képes, van mihez viszonyítanom
"annyira leszólod a Samoledet mintha valami ócskaság lenne"
Ez lényegében igaz is meg nem is.
Mint mobilos megjelenítő teljesen korrekt dolog, sok embert a raszteres, túlszaturált kép egyáltalán nem zavar, hisz végül is egy mobiltelefonról van szó.
Ami engem igazából zavar, az a Samsung marketingjének mantraként való hangoztatása, amit te is csinálsz. Tudja a Samsung is, hogy mik ennek a technológiának a korlátai, dolgoznak is ezek felszámolásán, de addig is szépen belehazudnak a felhasználó arcába és ez sokaknak (pl. neked) még tetszik is.
Az OLED a jövő egyik kijelzőtechnológiája (vagy ha beelőzi, akkor az e-ink), de egyelőre ez amit megvehetsz jó, ha béta verziónak lehet számítani és legtöbb paraméterében gyengébb, mint a már elterjedtebb és olcsóbb technológiák (pl. S-IPS).
Érthető, hogy a fejlesztésekbe ölt pénznek meg kell térülnie, ezzel sincs gond, de nem kéne hazudni és nem kéne ezt a hazugságot feltétel nélkül elhinni, mikor nem kell mást tenni, mint elolvasni a felhasznált technológiák leírását és józanul gondolkodni."az LCd a tuti mert ha a mostani iphone-ba az van akkor az lehet csak a legjobb az összes többi pedig kuka"
Ha az iPhone 4 SAMOLED kijelzővel jött volna ki, akkor vagy eleve meg sem veszem, vagy ugyanúgy pár hét után eladom, mint az SGS-t. Engem egyszerűen irritál S/AMOLED megjelenítési világa és meglepődnél, hogy még milyen sok ember van ezzel így.
-
keIdor
titán
Nekem SGS-em is van + egy HD2 is. Most független véleményem következik:
Az SGS Samoled-je valóban "szőrös". Ezt kár is tagadni, mert látni, ha egymás mellé teszem a kettőt. A HD2-nek nagyobb a kijelzője, de mivel az "valódi" 800x480 ezért kevésbé pixeles. SGS-en ha figyeli az ember tényleg ki lehet venni a pixeleket, míg HD2-nél ez már nehezebb feladat. Viszont a Samoled feketéje tényleg sokkal jobb, no meg a betekintési szöge is. A színei is jobban tetszenek.Mivel egy telefonról van szó, így igazából mind a kettő kijelző tökéletesen használható. Van előnye és hátránya mindkettőnek, így egyik sem jobb összességében a másiknál.
Bluegene-nek abban igaza van, hogy 20-40cm-ről nézzük a képernyőt, így teljesen mindegy, hogy milyen. Mind a kettő jó, tökéletesen jó arra, amire tervezték.A Galaxy S-nek egyetlen nagy baja van. A műanyag hátlap. A HD2 fém seggét sokkal jobb tapogatni, mint a műanyag SGS seggét. Ha viszont találok fémet az SGS-re, akkor minden királyságos lesz.
A legjobb kijelző mindenesetre a Retina IPS. Viszont mindegy hogyan néz ki rajta a film, mert inkább nézek az LCD TV-men filmet az ágyból...
-
Bluegene
addikt
valóban sávosodik, de ez minimális, "ha nem szólsz észre sem veszi senki" kategória
Kizárólag a SAMOLED/AMOLED miatt terjedt el a fekete hátterű menükezelés, ami konkrétan a legrosszabb a szemnek. ez érdekes akkor az iphone-okban miért fekete a menü? mert én arra gondoltam
de ha a menürendszerre gondolsz ez sem igaz miért már a régi LCD-s samsungokon is volt vmi BlackUI nevü menürendszer és akkor még az ajtón se kopogtatott a samoled
bökkenő, hogy az RGB színtér kb. 40%-át képtelen megjeleníteni. ez nem ilyen egyszerű, amit meg tud jeleníteni az is bőven sok, másrészt előnye hogy nincs háttérvilágítás, tehát nem kell a pixelnek eltakarnia a háttérvilágítást mint a szifonnál, ergo sokkal jobb sötét-sötét szürkét is tud sztem
Ja, hogy ott enyhén hátrányban lennél az OLED technológiával? miért? tán nem elég fényes? megint kijelentesz valamit de nincs alapja, csak a levegőbe beszélsz (ismét)
-
Everman
addikt
válasz
Bluegene #211 üzenetére
"az sgs-en létezik a fehér bár tudom szted nincsen "
Mivel nincs meg a 3 azonos méretű és intenzitású szubpixel, így el kell, hogy keserítselek, egyszerűen fizikailag képtelen előállítani a fehér színt. Ez nem olyan, hogy szerintem, vagy szerinted, ez technológiai és fizikai tény.
"megnéztem és tökéletesen homogén nincsenek sávok úgyhogy ezt bebuktad mint az összes többi "érvedet""
Goto szemészet.
Ez is tényszerű dolog, amit minden komolyabb tesztben fotóval is illusztrálnak és mivel hiszed vagy sem (ez számomra lényegtelen) személyesen is tapasztaltam.Milyen érdekes, hogy biza a színátmenet alul az SGS-nél sávosodik
"vagy fehér hogy kifolyon a szemed, legjobb a fekete, nemcsoda hogy az apple a samsung a htc is fekete hátteret ad a menüre, de te persze okosabb vagy mindenkinél"
Ne nagyon tervezzél szoftvereket ennyi tudással
Kizárólag a SAMOLED/AMOLED miatt terjedt el a fekete hátterű menükezelés, ami konkrétan a legrosszabb a szemnek.
Igen, bármily fura, a fehér alapon sötét karaktereket képes a szem a legjobban olvasni és ez fárasztja a legkevésbé.
Gondolom feltűnt, hogy a legtöbb mobilos UI, a desktop rendszerek, WEB oldalak, könyvek stb. mind ilyenek. Talán, ha kicsit elgondolkodsz, akkor rájössz, hogy most igen csak nagy butaságokat írtál."sötét szobában veri az iphone4-et az előtted lévő hozzászóló képén is látszik hogy sötétszürke, bár igen jó de hagyományos és rosszabb"
Kérdés.
Mennyit használod sötét szobában a mobilodat? Mennyit nappal és mennyit szabad téren, esetleg napsütésben? Ja, hogy ott enyhén hátrányban lennél az OLED technológiával? Bocsi."miért nem egyszerűbb beismerni hogy a filmekben sötétebb a sötét az SGS-en?"
Ezt most nem egészen értem.
Az S/AMOLED egyetlen előnye az, ha teljesen fekete az adott pixel. Fotóknál és videóknál ez elég kis százalékban fordul elő. A sötétebb megjelenítést, meg a SAMOLED is színkeveréssel jeleníti meg, ergo ugyanolyannak kéne lennie, mint egy jobb TFT-nél, bökkenő, hogy az RGB színtér kb. 40%-át képtelen megjeleníteni. Innentől értelmetlenné válik a vita, mert adott helyzetben jóval kevesebb az információ, amit te láthatsz azon a kijelzőn, mivel fizikailag képtelen azt valóságában visszaadni."ugyan jó, de nem győzött meg, jobb sztem az android"
Ne menjünk át OS vitába, ez most nem arról szól
-
Bluegene
addikt
tessék itt mindenki megnézheti a retinát a samoledet és a sima amoledet, elég korrekt összehasonlítás
az meg hogy mikroszkóppal meg 1 cm2-t felnagyítunk 10cm2-re és kijelentjük hogy 20%-kal pixelesebb mint a retina és ettől milyen szar erre nincs szükség
erre a szőrszálhasongatásra vagy léggömbhámozásra, mind2 szép és kész[link]
az N8-ban is Amoled van, amit a samsung gyárt tudtommal tehát ez még ON is lehet
-
Bluegene
addikt
válasz
johny dragon #213 üzenetére
Hát SGS nem tud fehéret, a színei élénkek. tud fehéret nyugi van(most nem fogok erről is fotó készííteni hogy elhidd, pláne te), színei valóban élénkek
És a fekete háttérre fehér betű szar. itt a menüről volt szó, akkor a htc is szar meg az iphone 3gs szerinted
szerintem pedig ergonómiai szempontból legjobb a fekete menüháttér, az zavar legkevésbé
a valós életben ritka a tökéletes fekete hát nem éppen, tudom miről beszélek ezelőtt Samsung Montém volt és az sokkal fakóbb volt és sokkal gyengébb volt a feketéje(LCD volt), pedig megnéztem ugyanazt SGS-en, hát mondanom se kell ég és föld az SGS javára, most annyira ezt nem tudom megmagyarázni de az eggyel világosabb fekete is nagyon fekete
jó persze egy iphone 4-ben jobb LCD van, de akkor is van bevilágítás ami zavarja a színeket, tökéletes sose lesz
-
Bluegene
addikt
igen ébn linkeltem de már bánom, annyira ostoba vagy hogy az már fáj, bearakod a 26 colos monitorodba pluszra rámész és kábé egy 50 cm nagyságú galaxy S-t kapsz amin látszódnak a pixelek, most erre mit mondjak? akinek nincs esze nincs beavatkozás...
(fizikailag alig nagyobb az SGS felbontása, mint az iPhone 3GS-é, 0.38/0.31 millió pixel), ezt honnan szoptad? mert ez valahogy sántít nekem...
innentől egy natívan 480x800-as, vagy ennél nagyobb felbontású kijelzővel egyszerűen nem versenyképes a Galaxy S képe.ezt is honnan főleg úgy hogy a mobilarénás cikkíróknak ez a kedvenc kijelzőjük, pedig ezer mobil köztük iphone is megfordul a kezük alatt, persze te náluk is okoskább vagy
de nyílván versenyképtelen, menj be a galaxy S fórumba vajon hány ember panaszkodik a samoled kijelzőre? a Samsung gyárt csodás LCD paneleket is, vajh miért nem azt rakta be a csúcstelóba? a HTC miért epekedik a samoled iránt? csak SLCD-t tudtak szerezni a samu nem adja nekik oda
de persze te mindent megmagyarázol, annyira ócska nem veszed észre magad?
(I) A Samsung 24 bites megjelenítést ír rá, pedig messze nem képes arra (hasonlóan sávos megjelenítésre képes mint a hagyományos kijelzők 16 biten). (/I) ezt is honnan szívtad? az iphone.com-ról? ez kábé olyan mint a powervr sgx csak a felét tudja az sgs-ben nyílván(erről se tudtál linkelni infot, téged elvakít az ellenszenv), egy csúcstelót szándékosan visszafognak
(I)Az, hogy ezt úgy próbálják ellensúlyozni, hogy a color menedzsmentet eltolva túlszaturálják a megjelenített képet, az inkább súlyos hátrány, mint előny. Bár, ha ez neked bejön, akkor a TV-den sem fog zavarni, ha 20-30%-al feljebb tekered a szaturációt(/I)
milyen 20-30%? ezt honnan vetted? mihez képest? mondom téged a Samsung iránti gyűlölet vezérel
annyira leszólod a Samoledet mintha valami ócskaság lenne, hihetetlen, egyszerűen hihetetlen, az mobilarénás cikkírók a sok-sok ember akinek baromira tetszik a samoled a fakó LCD-k után(nem szaturáció kérdese csak) a sok elégedett sgs tulaj mind-mind nem tudják mennyire ócska a samoled, és az LCd a tuti mert ha a mostani iphone-ba az van akkor az lehet csak a legjobb az összes többi pedig kuka
-
johny dragon
aktív tag
válasz
johny dragon #213 üzenetére
Jav.: élénkek helyett túl élénkek.
-
johny dragon
aktív tag
válasz
Bluegene #211 üzenetére
Hát SGS nem tud fehéret, a színei élénkek. És a fekete háttérre fehér betű szar. Sokkal jobb a klasszikus fehér hátteren fekete betű. Nemcsoda, hogy az szinte az összes weboldal (legalábbis a hosszabb összefüggő cikkek, kisebb szövegek már nem) fehér hátteren fekete színűek.
Új hszed: Elárulom, bármilyen szép a mobilod feketéje, ahogy azt Everman már leírta, a valós életben ritka a tökéletes fekete. Például egy éjjeli jelenet során is van holdfény. -
Bluegene
addikt
nagyon szánalmas amit művelsz...
annyi b@romságot hordtál össze hogy az már fáj
megmagyarázod a lehetetlent is
Tevedsz a feketevel kapcsolatban mert a feketeje filmek alatt is tokeletes ez így van és tény, sötét szobában veri az iphone4-et az előtted lévő hozzászóló képén is látszik hogy sötétszürke, bár igen jó de hagyományos és rosszabb
erre te: Akkor gagyi a lejátszó kodekje, normál esetben egy természetes képben igen kevés az a felület ami valóban fekete és nem a szürke egy sötétebb tónusa. Ilyenkor meg azért nem árt, ha azt az árnyalatot meg is tudja jeleníteni az a kijelző. Persze lehet, hogy neked az úgy jó, hogy van egy fekete paca a képen és az milyen gyönyörű fekete, csak másnál ott van képi tartalom is, amit te sajna nem láthatsz.
Javaslom, tekerd feljebb a fényerőezt komolyan mondod? ez a válaszod? szánalmas... miért nem egyszerűbb beismerni hogy a filmekben sötétebb a sötét az SGS-en? nyílván ami csak egy ezreddel nagyobb ott se kapcsolnak be a ledek, uramisten és egy ilyenre pazarlom az időmet, az a baj hogy az érveid nagyon ócskák, novellát lehetne írni hogy megcáfoljam csak nincs erre kedvem
Egyszerűen azért, mert normális digitális gép bent van az iro.... Blablabla szóra sem érdemes
Szerintem te még nem láttál iPhone 4-et sajnos láttam már egy párat és ugyan jó, de nem győzött meg, jobb sztem az android
-
Bluegene
addikt
a felső kép elég kamuszagú, az sgs-en létezik a fehér bár tudom szted nincsen hanem az az ocsmány szürke, valsózinűleg handrás féle photoshop(sztem a fényerővel bűvészkedtek photoshopban hogy eltűnjön a fehér és kiemelődjön a sötétebb rész), nálam érdekes módon fehér és fekete rajta a betű
meg egy fehérből 100% feketébe átfutó színátmenetet, elég rondán sávos lesz, mert nem tudja megjeleníteni az összes árnyalatot. megnéztem és tökéletesen homogén nincsenek sávok úgyhogy ezt bebuktad mint az összes többi "érvedet", de ugyanigy a naplementzéken sincsenek sávok, teljesen el vagy tájolva
(bár ott is katasztrófa, ha az ergonómiára gondolunk). miért is? legyen kék? vagy fehér hogy kifolyon a szemed, legjobb a fekete, nemcsoda hogy az apple a samsung a htc is fekete hátteret ad a menüre, de te persze okosabb vagy mindenkinél
-
Everman
addikt
válasz
Bluegene #207 üzenetére
Ne haragudj, de ezt a képet te linkelted: [link]
Ez se nem mikroszkóp, se nem 5 centi, mégis látszik, hogy raszteres a kép, mert ordítóan kicsi a valós felbontás (fizikailag alig nagyobb az SGS felbontása, mint az iPhone 3GS-é, 0.38/0.31 millió pixel), innentől egy natívan 480x800-as, vagy ennél nagyobb felbontású kijelzővel egyszerűen nem versenyképes a Galaxy S képe. A pentile matrix miatti nem azonos szubpixel méret miatt meg a színkezelés az, ami alapból hátrányt szenved. A Samsung 24 bites megjelenítést ír rá, pedig messze nem képes arra (hasonlóan sávos megjelenítésre képes mint a hagyományos kijelzők 16 biten). Az, hogy ezt úgy próbálják ellensúlyozni, hogy a color menedzsmentet eltolva túlszaturálják a megjelenített képet, az inkább súlyos hátrány, mint előny. Bár, ha ez neked bejön, akkor a TV-den sem fog zavarni, ha 20-30%-al feljebb tekered a szaturációt
-
Everman
addikt
válasz
Bluegene #205 üzenetére
"Tevedsz a feketevel kapcsolatban mert a feketeje filmek alatt is tokeletes. "
Akkor gagyi a lejátszó kodekje, normál esetben egy természetes képben igen kevés az a felület ami valóban fekete és nem a szürke egy sötétebb tónusa. Ilyenkor meg azért nem árt, ha azt az árnyalatot meg is tudja jeleníteni az a kijelző. Persze lehet, hogy neked az úgy jó, hogy van egy fekete paca a képen és az milyen gyönyörű fekete, csak másnál ott van képi tartalom is, amit te sajna nem láthatsz.
Javaslom, tekerd feljebb a fényerőt" Miert nem kapok fenykepet sotet szobaban a mobilodrol?"
Egyszerűen azért, mert normális digitális gép bent van az irodában és ezért nem mennék át érte, per pillanat maximum mobillal tudok fotózni, az meg egy N95 mini, vagy N73 és nem éppen erre valók. Délután megpróbáltam és ez lett belőle: [link] nem igazán értékelhető.
"Jah oldalt es alul beviagitas van egyeneltlen a fenyeloszlas gagyi a fekete?"
Szerintem te még nem láttál iPhone 4-et
Igen, a fekete ennél sem teljesen fekete, mint bármelyik TFT technológiánál, de amit kiad, az homogén és nincs bevilágítás. -
válasz
Bluegene #197 üzenetére
1) A Fujifilm S2100HD nem tud se öt, se tíz centiről képet készíteni. Ez olyan 15 lehetett.
2) Azért nem csináltam sötét képet, mert bár nagyon jó a fekete, nem tudtam megörökíteni az előbb említett géppel és a remegő kezemmel. Próbálkoztam hússzor, nem jött össze, ennyi, majd valaki csinál, ha akar.
3) iPhone 4-em van.Szerk.: Visszanézve az egyik egész jól sikerült, még ha szellemképes is. [link] A szellemképpel a kék kontúrra gondolok, ami a kép bal és jobb szélénél jellemzi a betűket, de nem tudom mi a szakszerű megnevezése.
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #205 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy lathattuk ha mikroszoppal megvizsgaljuk jobb az lcd. De ez kit erdekel.
A gyakorlatban viszont a samoled a nyero egyenletes es ragyogo kepe es szep feketeje miatt maguk a pixelek vilagitanak es nem hattervilagitas talan emiatt olyan. A gyalorlatban azt jelen ti hogy a szemgolyotol min 20cmre de inkabb tobb. Innen mar alig vagy semennyire nem latszik hogy szorosek a betuk. A subpixelek se latszanak hiaba linkeltek fenagyitott kepeket. Bizonyitek erre hogy minen haveromnak akiknek muattam azt mondta nagyon szep a kepe meg olyanok is akiknek iphoneja volt.
-
Bluegene
addikt
Tevedsz a feketevel kapcsolatban mert a feketeje filmek alatt is tokeletes. Latszik hogy nem ilyened van ha ilyened lenne tudnad. Megvan az oldva kikapcsolnak aledek a filmek alatt ott ahol kell. Megjegyzem fantaszikus es brillians ahogy kinez ez a kijelzo egy sotet szobaban. Nem hinnel a szemednk viszont jossz ezzel az elmeleti bullshittel.
Jah es jo lenne ha akerdesre valaszolnal es nem terelnel. Miert nem kapok fenykepet sotet szobaban a mobilodrol? Jah oldalt es alul beviagitas van egyeneltlen a fenyeloszlas gagyi a fekete? Tudtad amolednel maguk a pixelek vilagitanak igy tokeletesen egyenletes.
-
Everman
addikt
válasz
Bluegene #197 üzenetére
"Nyilvan az 5 cmrol lottnel. Onnan meg ahires repina displej is gagyi tudom mert kozelrol is megneztem."
Ilyen közelről is?
" Azert mert annyira gagyi a feketeje vagy mert nappal van es nincs reluxad?"
A Galaxy S esetén én annyira nem emlegetném a fekete megjelenítést, mert sajna az csak a menük esetén jelent bármit is (bár ott is katasztrófa, ha az ergonómiára gondolunk).
A képek, filmek esetén meg igen kevés helyzet van, mikor valóban 100% feketére van szükség, amikor meg nem, ami gyakrabban fordul elő, akkor a szűk RGB színtér miatt a SAMOLED kijelző nincs éppen a helyzet magaslatán. Nézz meg egy fehérből 100% feketébe átfutó színátmenetet, elég rondán sávos lesz, mert nem tudja megjeleníteni az összes árnyalatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 13 Pro Max 128 GB Graphite garanciás, újszerű
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest