- OneOdio Focus A6 – Bluetooth 6-ot olcsón
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- 10, 15, 20: egy kis iQOO-val megfejthető a számmisztika
- Nagyon apró félokos a HMD új mobilja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
Bluegene #215 üzenetére
Azért rak a Samsung a csúcskategóriába Super Amoled-et, mert beveszik az emberek, hogy ez a legjobb. Te is bevetted. Pedig nem a legjobb, messze nem, csak vannak olyan területek, ahol jó, de van olyan is, ahol szar.
Ezt hívják marketingnek. Szép betűtípussal odaírják a dobozra, hogy Super Amoled és az átlag ember ugrik is bele.
Pedig ez, ahogy Everman is írja, inkább egy prototípus. Ez a jövő az kétségtelen, de még eddig nem az igazi. Nem véletlen, hogy a Galaxy S 2 már Super Amoled 2-t kap, gondolom javítottak a kijelzőn.Mellesleg az LG szerintem előrébb jár kijelzőkben, mint a Samsung. Alma4-be is asszem ők szállítják a Retinát. Meg az asztali Dell IPS monitorban is LG panel van. Na meg itt van ez. Ilyet nem prezentált a Samsung, pedig ők azok, akik LCD helyett az Amoled-et nyomják orrba szájba.
Jadro: Amikor vár az ember, akkor persze jó 1-1 sorozattal elütni az időt telefonnal. De ott meg olyan mindegy hogyan néz ki a film. Nézhető? Az. A minőséget és monitoron és TV-n figyelem inkább. Ott fontosabb.
-
Everman
addikt
válasz
Bluegene #215 üzenetére
"earakod a 26 colos monitorodba pluszra rámész és kábé egy 50 cm nagyságú galaxy S-t kapsz amin látszódnak a pixelek, most erre mit mondjak? "
20"-os monitoron nézem és lekicsinyítettem akkora méretre mint a valóságban, de mint már írtam, hetekig volt szerencsém hozzá, egyszerűen ocsmány a képe egy jobb TFT-hez képest. Raszteres és túlszaturált, ez van.
"ezt honnan szoptad? mert ez valahogy sántít nekem..."
[link]"de persze te mindent megmagyarázol, annyira ócska nem veszed észre magad?"
Nem kell megmagyarázni semmit, vannak adott fizikai paraméterek, ha nem veszek semmi mást figyelembe, akkor is elmarad felbontásban, színhűségben, fogyasztásban. Innentől már csak apró dolog, hogy személyes használat is ezt támasztja alá. Az meg ne haragudj számomra érdektelen, hogy a Mobilaréna tesztere mit ír (az más történet, hogy az összes nagyobb tesztoldal az újabb SLCD paneleket hozza ki jobbnak az AMOLED/SAMOLED kijelzőkkel szemben, pedig az SLCD lényegesen gyengébb paraméterekkel rendelkezik mint a retina display /ezt a marketing elnevezést én is rühellem
/).
"ezt is honnan szívtad? az iphone.com-ról? "
Miért, szerinted olyan kijelzővel, ahol nincs meg a három alapszínnek megfelelő azonos intenzitásra képes szubpixel mégis, hogy a túróba lehetne 24 bitet kikeverni?
Photoshopban, korlátozd le, hogy a zöld színnek csak 245-ig adhatsz értéket, a vörösnek és kéknek meg a normál 255-ig, próbáld kikeverni pl. a fehér színt..."milyen 20-30%? ezt honnan vetted? mihez képest?"
Tudod én a munkaidőmet egy jóképű Eizo előtt töltöm ami mondhatni eléggé színhelyes megjelenítésre képes, van mihez viszonyítanom
"annyira leszólod a Samoledet mintha valami ócskaság lenne"
Ez lényegében igaz is meg nem is.
Mint mobilos megjelenítő teljesen korrekt dolog, sok embert a raszteres, túlszaturált kép egyáltalán nem zavar, hisz végül is egy mobiltelefonról van szó.
Ami engem igazából zavar, az a Samsung marketingjének mantraként való hangoztatása, amit te is csinálsz. Tudja a Samsung is, hogy mik ennek a technológiának a korlátai, dolgoznak is ezek felszámolásán, de addig is szépen belehazudnak a felhasználó arcába és ez sokaknak (pl. neked) még tetszik is.
Az OLED a jövő egyik kijelzőtechnológiája (vagy ha beelőzi, akkor az e-ink), de egyelőre ez amit megvehetsz jó, ha béta verziónak lehet számítani és legtöbb paraméterében gyengébb, mint a már elterjedtebb és olcsóbb technológiák (pl. S-IPS).
Érthető, hogy a fejlesztésekbe ölt pénznek meg kell térülnie, ezzel sincs gond, de nem kéne hazudni és nem kéne ezt a hazugságot feltétel nélkül elhinni, mikor nem kell mást tenni, mint elolvasni a felhasznált technológiák leírását és józanul gondolkodni."az LCd a tuti mert ha a mostani iphone-ba az van akkor az lehet csak a legjobb az összes többi pedig kuka"
Ha az iPhone 4 SAMOLED kijelzővel jött volna ki, akkor vagy eleve meg sem veszem, vagy ugyanúgy pár hét után eladom, mint az SGS-t. Engem egyszerűen irritál S/AMOLED megjelenítési világa és meglepődnél, hogy még milyen sok ember van ezzel így.
Új hozzászólás Aktív témák
- OneOdio Focus A6 – Bluetooth 6-ot olcsón
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hálózati / IP kamera
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- hcl: Máté tíz pró
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple Mac mini M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest