Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Everman

addikt

válasz Bluegene #211 üzenetére

"az sgs-en létezik a fehér bár tudom szted nincsen "

Mivel nincs meg a 3 azonos méretű és intenzitású szubpixel, így el kell, hogy keserítselek, egyszerűen fizikailag képtelen előállítani a fehér színt. Ez nem olyan, hogy szerintem, vagy szerinted, ez technológiai és fizikai tény.

"megnéztem és tökéletesen homogén nincsenek sávok úgyhogy ezt bebuktad mint az összes többi "érvedet""

Goto szemészet.
    Ez is tényszerű dolog, amit minden komolyabb tesztben fotóval is illusztrálnak és mivel hiszed vagy sem (ez számomra lényegtelen) személyesen is tapasztaltam.

Milyen érdekes, hogy biza a színátmenet alul az SGS-nél sávosodik :D

"vagy fehér hogy kifolyon a szemed, legjobb a fekete, nemcsoda hogy az apple a samsung a htc is fekete hátteret ad a menüre, de te persze okosabb vagy mindenkinél"

Ne nagyon tervezzél szoftvereket ennyi tudással :D
    Kizárólag a SAMOLED/AMOLED miatt terjedt el a fekete hátterű menükezelés, ami konkrétan a legrosszabb a szemnek.
    Igen, bármily fura, a fehér alapon sötét karaktereket képes a szem a legjobban olvasni és ez fárasztja a legkevésbé.
    Gondolom feltűnt, hogy a legtöbb mobilos UI, a desktop rendszerek, WEB oldalak, könyvek stb. mind ilyenek. Talán, ha kicsit elgondolkodsz, akkor rájössz, hogy most igen csak nagy butaságokat írtál.

"sötét szobában veri az iphone4-et az előtted lévő hozzászóló képén is látszik hogy sötétszürke, bár igen jó de hagyományos és rosszabb"

Kérdés.
    Mennyit használod sötét szobában a mobilodat? Mennyit nappal és mennyit szabad téren, esetleg napsütésben? Ja, hogy ott enyhén hátrányban lennél az OLED technológiával? Bocsi.

"miért nem egyszerűbb beismerni hogy a filmekben sötétebb a sötét az SGS-en?"

Ezt most nem egészen értem.
    Az S/AMOLED egyetlen előnye az, ha teljesen fekete az adott pixel. Fotóknál és videóknál ez elég kis százalékban fordul elő. A sötétebb megjelenítést, meg a SAMOLED is színkeveréssel jeleníti meg, ergo ugyanolyannak kéne lennie, mint egy jobb TFT-nél, bökkenő, hogy az RGB színtér kb. 40%-át képtelen megjeleníteni. Innentől értelmetlenné válik a vita, mert adott helyzetben jóval kevesebb az információ, amit te láthatsz azon a kijelzőn, mivel fizikailag képtelen azt valóságában visszaadni.

"ugyan jó, de nem győzött meg, jobb sztem az android"

Ne menjünk át OS vitába, ez most nem arról szól :D

• johny dragon

aktív tag

válasz Bluegene #211 üzenetére

Hát SGS nem tud fehéret, a színei élénkek. És a fekete háttérre fehér betű szar. Sokkal jobb a klasszikus fehér hátteren fekete betű. Nemcsoda, hogy az szinte az összes weboldal (legalábbis a hosszabb összefüggő cikkek, kisebb szövegek már nem) fehér hátteren fekete színűek. :W
    Új hszed: Elárulom, bármilyen szép a mobilod feketéje, ahogy azt Everman már leírta, a valós életben ritka a tökéletes fekete. Például egy éjjeli jelenet során is van holdfény.

Új hozzászólás Aktív témák