Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Everman

addikt

válasz Bluegene #215 üzenetére

"earakod a 26 colos monitorodba pluszra rámész és kábé egy 50 cm nagyságú galaxy S-t kapsz amin látszódnak a pixelek, most erre mit mondjak? "

20"-os monitoron nézem és lekicsinyítettem akkora méretre mint a valóságban, de mint már írtam, hetekig volt szerencsém hozzá, egyszerűen ocsmány a képe egy jobb TFT-hez képest. Raszteres és túlszaturált, ez van.

"ezt honnan szoptad? mert ez valahogy sántít nekem..."
    [link]

"de persze te mindent megmagyarázol, annyira ócska nem veszed észre magad?"

Nem kell megmagyarázni semmit, vannak adott fizikai paraméterek, ha nem veszek semmi mást figyelembe, akkor is elmarad felbontásban, színhűségben, fogyasztásban. Innentől már csak apró dolog, hogy személyes használat is ezt támasztja alá. Az meg ne haragudj számomra érdektelen, hogy a Mobilaréna tesztere mit ír (az más történet, hogy az összes nagyobb tesztoldal az újabb SLCD paneleket hozza ki jobbnak az AMOLED/SAMOLED kijelzőkkel szemben, pedig az SLCD lényegesen gyengébb paraméterekkel rendelkezik mint a retina display /ezt a marketing elnevezést én is rühellem :D/).

"ezt is honnan szívtad? az iphone.com-ról? "

Miért, szerinted olyan kijelzővel, ahol nincs meg a három alapszínnek megfelelő azonos intenzitásra képes szubpixel mégis, hogy a túróba lehetne 24 bitet kikeverni?
    Photoshopban, korlátozd le, hogy a zöld színnek csak 245-ig adhatsz értéket, a vörösnek és kéknek meg a normál 255-ig, próbáld kikeverni pl. a fehér színt...

"milyen 20-30%? ezt honnan vetted? mihez képest?"

Tudod én a munkaidőmet egy jóképű Eizo előtt töltöm ami mondhatni eléggé színhelyes megjelenítésre képes, van mihez viszonyítanom :D

"annyira leszólod a Samoledet mintha valami ócskaság lenne"

Ez lényegében igaz is meg nem is.
    Mint mobilos megjelenítő teljesen korrekt dolog, sok embert a raszteres, túlszaturált kép egyáltalán nem zavar, hisz végül is egy mobiltelefonról van szó.
    Ami engem igazából zavar, az a Samsung marketingjének mantraként való hangoztatása, amit te is csinálsz. Tudja a Samsung is, hogy mik ennek a technológiának a korlátai, dolgoznak is ezek felszámolásán, de addig is szépen belehazudnak a felhasználó arcába és ez sokaknak (pl. neked) még tetszik is.
    Az OLED a jövő egyik kijelzőtechnológiája (vagy ha beelőzi, akkor az e-ink), de egyelőre ez amit megvehetsz jó, ha béta verziónak lehet számítani és legtöbb paraméterében gyengébb, mint a már elterjedtebb és olcsóbb technológiák (pl. S-IPS).
    Érthető, hogy a fejlesztésekbe ölt pénznek meg kell térülnie, ezzel sincs gond, de nem kéne hazudni és nem kéne ezt a hazugságot feltétel nélkül elhinni, mikor nem kell mást tenni, mint elolvasni a felhasznált technológiák leírását és józanul gondolkodni.

"az LCd a tuti mert ha a mostani iphone-ba az van akkor az lehet csak a legjobb az összes többi pedig kuka"

Ha az iPhone 4 SAMOLED kijelzővel jött volna ki, akkor vagy eleve meg sem veszem, vagy ugyanúgy pár hét után eladom, mint az SGS-t. Engem egyszerűen irritál S/AMOLED megjelenítési világa és meglepődnél, hogy még milyen sok ember van ezzel így.

Új hozzászólás Aktív témák