- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
flexxx2
őstag
válasz
tasiadam #199 üzenetére
A földi halandó kap egy ijesztő levelet és a legtöbb befizeti. Szóval hidd el a NAV program automatán fogja nyomni, csak lehet nem most hanem majd 5(ami lehet 6 is) év múlva. Sok kicsi sokra megy.
A nagy hal meg fogad tanácsadót meg ügyvédet, azzal küzdeni kell a NAV-nak.
Egyébkét a BTC adózást itt feszegetik -
Chaser
legenda
válasz
tasiadam #270 üzenetére
( :
laposonly11
azt értsd meg, az is csak egy a sok közül
tudod, ha elegendő vízcsepped van abból tenger lesz
a colánál sokkal rosszabb dolgok is vannak "élelmiszernek" hazudva
egy "szerencsénk" van, a végtelenségig nem lehet a környezetet szennyezni, el fog ennek jönni a böjtje, már szoktuk is tapasztalni néha
no, az utánunk jövők sokkal gyakoribban fogják ezt tapasztalni
majd nekik elmesélik az aktuális vezetők, hogy bocsikamá', a gdp volt a lényeg, nem az élehető környezet fenntartása -
D.Va
őstag
válasz
tasiadam #203 üzenetére
Értem
A Valve a teljes bevételt utalja nekem hogy itt adózzak utána. Ők nem vonnak le, mert van az USA meg az EU közt valami adó megállapodás... Az első skin feltöltésnél ki kellett tölteni valami W-8BEN adó és egyéb nyilatkozatot a STEAM-ben, amiben benne volt az adózás kérdéskör is, hogy nem vonnak le 30 százalékot a bevételemből.. Lehetett volna úgy is hogy ott adózzak az USA-ban... és akkor ők vonják le a 30 százalékot.
De úgy voltam vele hogy utaljanak csak át mindent, majd leadózok én itthon okosbaDe ugye én nem dolgozok a VALVE-nak, csak megveszik tőlem a jogot a skin használatára, és minden eladott láda kulcs árából (2,5 EUR) kapok vagy 20 forintot, ami napi 500 ezer / 1 millió forint. (kb 30-40 ezer kulcsot vesznek naponta minden ládához a játékosok átlagban, sok kicsi sokra megy
)
Na de hagyjuk, már nagyon messze vagyunk a Geforce témától
-
D.Va
őstag
válasz
tasiadam #201 üzenetére
LOL
Utána kell járnom majd ennek a témának, mert CS:GO skin-eket készítek, és jelenleg úgy néz ki hogy ha egy skin bekerül a játékba az lazán hoz 150 millát egy év alatt, szóval nem lenne jó abból 30%-ot csak úgy odaadni a kormánynak hogy nesztek itt van 50 milla, utalom is!Főleg hogy a Valve egy USA béli cég, nem magyar, akiktől a pénz jön, illetve akinek úgymond "dolgozom". (onnantól amint bekerül a játékba)
-
D.Va
őstag
-
D.Va
őstag
válasz
tasiadam #196 üzenetére
De bakker, ha eladod az ETH-t vagy a Bitcoint akkor te pénzt kapsz érte ami a KH-s vagy OTP-s vagy akármilyen MAGYAR BANK-i számládon fog megjelenni. Én erről beszéltem végig.
Az senkit nem érdekel hogy az ETH vagy Bitcoin pénztárcádban mennyi virtuális pénzed van.
Én arról beszélek HA ELADOD.
Mert ha eladod, pénzt, VALÓDI PÉNZT, magyar HUF-t, azaz Forintot kapsz érte, amit nem KP-ban zsákban fogják neked odaadni a kriptovalutáért cserébe, hanem a magyar bankfiókban nyitott számládra kapod meg magyar pénznemben.
És ha a számládon hip-hopp van pár milla, akkor kopogtathat a NAV hogy mibű, és hol az adó.
Szerintem
De nem vagyok sem navos, sem bankár, csak a józan paraszt ész ezt diktálja
Hogy kicsiny országunkban, olyan nincs hogy te pénzt keresel és nem adózol.
illetve van ilyen, de csak amíg le nem buksz. -
D.Va
őstag
válasz
tasiadam #178 üzenetére
Nem de ha pl Vaterázol és 600 (vagy 800?) ezer forintot meghaladja az éves bevételed (akkor már adóznod kell okostojás. Ha sok pénz lesz a számládon úgyis meg fog keresni a NAV hogy hello, ez hogy és mibű, és hol az adó??
Sőt, még a Banktól se kell a NAV-nak kikérni az adtaid elég ha a Navos nézi pl a Vaterázó kereskedőket és máris lehet látni bárki számára hogy mit és hányat milyen értékben adott el, máris kérheti a nav hogy hol az adó) A Vatera csak egy példa. De bizony, már ezeket is nézi az adóhivatal.
-
válasz
tasiadam #178 üzenetére
Itt azért nem 120ft-ról van szó, hanem komolyabb bevételről, már aki nem egy-két kártyával csinálja. Nekünk volt olyan, hogy a nav megkeresett és bizonyítani kellett az utolsó forintig a vagyonunkat, természetesen mindenről volt papírunk. (Pedig annyira nem vagyunk eleresztve és nem is vállalkozunk, szimplán spóroltunk)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Dolce Gusto
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest