- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Új hozzászólás Aktív témák
-
laposonly11
senior tag
Az egy dolog hogy a Cyberpunk sokáig optimalizálatlan marad, és jön ki majd vagy 1000 patch hozzá, hiszen kis/közepes studió csinált egy gigajátékot. Azonban az ilyen közel filmeket megszégyenítő látványvilágú gigajátékoknál, a nagy studiók sem tudnak sokat optimalizálni, mert egész egyszerűen a részletgazdagság leterheli a hardvert, lásd. pl. Red Dead 2, ott még a nagy látótávolság is rátesz egy lapáttal, hogy a CPU se unatkozzon.
-
laposonly11
senior tag
Ja hogy előző generációs játékot, kiadnak egy újabb generációs konzolra 60 feletti fps el, végülis jobb mint a semmi. De az újabb játékok mint pl. Cyberpunk 2077, a minőségi beállítás mellett alig bírja tartani a 30 fps-t, performance beállítással sincs meg a 60 fps PS5 ön, így hamar kihalnak a Cod Warzone féle próbálkozások. De gondolom itt is lehet csalni, ha leveszed a felbontást 420p-re, akkor lehet stabil 60 fps...
-
Reggie0
félisten
Esetleg a blokklanc? Vagy mert teljesen demokratikus? Vagy mert nem kell hozza felugyeleti szerv? Egy csomo okos otlet meg van benne valositva. Egyedul azt nem tudod megemeszteni, hogy a biztonsag garantalasa elegge koltsegesre sikerult, dehat ez csak egy dolog a sok tulajdonsaga kozul.
-
Reggie0
félisten
-
laposonly11
senior tag
Aha, mert ha tele van egy kuka, akkor szerinted az a normális ha mellé dobja az arra járó a szemetét, ugye nem lehet elmenni a következőig azzal a csikkel, vagy red bullos dobozzal?
Érdekes ezt pl. egy Kecskemétinek, Szegedinek, Pozsonyinak, Prágainak, Varsóinak, nem kell magyarázni, csak a magyar fővárosról lehet szépeket pl. olvasni külföldi turistaoldalakon, hogy "szép lenne, ha nem lenne annyi szemét, a majdnem összes belvárosi kapualj nem lenne lehugyozva stb..."
Legutóbb én attól estem hanyatt, hogy a Parlament előtt(elvileg 5 csillagos helynek kellene lennie, a környéknek is), leakartam menni a Dunához, csak akartam, ugyanis lényegében sörösüvegek százainak szilánkjai gyönyörű csillogása a lépcsőkön, megakadályozta hogy, hogy akár cipőben is oda lemerészkedjek. Azóta feltakarították, de a kövek között még mindig ott vannak a szilánkok. Belegondolok, hogy hány hónap termése gyűlt ott össze, mert nem egy éjszaka alatt az biztos...
-
laposonly11
senior tag
Jajj de nagyon aggódsz a környezetszennyezés miatt, amit ez az összesen 2 db gyártósor csinál az egész bolygón, miért nem inkább mész neki, pl. a Coca Colának, ami többszáz, vagy akár ezer feletti gyárral szennyezi a tele a bolygót mindenhol, nem csak műanyaggal, hanem azzal is hogy pl. Dél-Amerikában patakokat és kisebb folyókat szívnak le úgy, hogy a helyi őslakosoknak nem marad iható vizük:
Arról már nem is beszélve, hogy a végeredmény nem csak hogy egy teljesen szükségtelen és haszontalan termék, hanem lényegében vegyszerekből összetákolt cukros víz, aminek egyetlen hatása van, hogy fogszuvasodást és csontritkulást okoz. -
laposonly11
senior tag
Ha már környezetszennyezés, hogyan szennyeznek a bányászok áruld már el nekem? Értem én hogy több áramot használnak, Kínában szénerőművek mennek azok szennyeznek, nálunk az atom max. akkor fog szennyezni ha katasztrófa lesz az erőműben. Én inkább az autósókat tiltanám ki a belvárosból, és a kö**ög dohányosokat büntetném de kur*ára, (mint ahogy azt teszik is a rendőrök az összes szomszédos országban, csak nálunk nem) mert a fővárosunk nagyobb tereinek, parkjainak zöme, egy cigicsikktenger, az azokból a talajba mosódó kátrány a növényeket is kinyírja.
-
-
Chaser
legenda
nekik az nem mérvadó igazából, sokaknak nem opció a használt
DEJVID
sehol nincs előírva, saját tulajdonával mindenki azt csinál amit akar
és a saját lelkiismeretével is úgy számol el
ez egy teljesen felesleges plusz környzeteti terhelés, és már globálisan durván tolják, ennyi a probléma
nem az én gyerekeim születnek/élnek majd még élhetetlenebb környezetben, az is igaz
majd büszkén mesélhetik a kedves bányász apukák/anyukák, na látod gyerekem, én is rátettem egy lapáttal -
tasiadam
veterán
Mar ennek 10 eve.
Ha banyasznak, en megprobalnam megkerulni ezt. Es nem is utalgatnek 1 milliot. Masik, nem egy ismerosomnek volt farmja az elozo divat banyasz idoszakban. Abszokut senkit nem raidelt meg a nav.Dolgoztam egy helyen, ahol a fonok meselte, melyik orszagban milyen szamla kell h a nav ne lasson. Nem veletlen hogy sehol sincsennek fent a neten, es a NAV irt hogy asjak roluk infot. Es hat ok nagyon szepen simitottak az ugyet. Asszonynak nevem ceg, 320d, ceg neven az is, es minden profitot oda konyveltek. Ment a nav, konyveles jo, kesz is. Sok az okos ember itt ezzel kapcsolatban
-
tasiadam
veterán
Bankban ultem, OTP, kulfoldi szamlrarol hoztunk at 2 szamjegyu milliot, es kerdeztuk h a navval mizu. Annyit mondtak h 30m alatt nem foglalkoznak vele. Es nem is foglalkoztak. (100m kulfoldi utalas mar szemet szur, de pl 10 nem)
Most van nekem is adoznivalo reszvenyem, kivancsi vagyok h a mav mit szol hozza. -
tasiadam
veterán
De ha nem tud rola a NAV, akkor az a lelkiismeretedrol fugg. Aki kulfoldon dolgozik es hozza haza, es ide van bejelentve mint itt lako, az hova adozik? Mert ide nem.
szerkre valasz: Persze ha van pl x szaz ezer netto beveteled, akkor nem allnak oda hhonna vam az A merci, de ha S, akkor mar lehet. Ha van 2 allasod, akkor megint nem foglalkoznak vele.
-
D.Va
őstag
Akkor is rég visszatermeli addigra az árát, jó esetben meg megsokszorozza. Akkor már az is mindegy ha kukába vágod a rig-et. Ha visszajött 5x vagy 10x a befektetés ára.
Tegyük fel hogy összeraksz most egy rig-et 3 millából. Ha bejönnek az ideális spekulációk és év végére, vagy jövő év végére felmegy 10 ezer dollárra az ETH, akkor, a 3 millás befektetésedből lesz 60 millió 2 év múlva.
Jelen, mai árfolyammal keresel két év alatt durván számolva 12 millát 6 db 3060 Ti-vel. Ha közben még az árfolyam is felmegy szépen, akkor akár 30-50 millió is lehet lazán a 3 milliós rig befektetésből 2 év múlva. Teszem hozzá: Ha felmegy az árfolyam. Már pedig úgy tűnik hogy felmegy.
Nem véletlen ölnek ennyi pénzt bányászatba az emberek. A hülyének is megéri, még adózással együtt is.
Addig amíg ki nem pukkan a lufi.Bitcoinnál véges a kibányászható mennyiség. Ethereumnál viszont már más a helyzet...
Ja és BTC-nél is... lehet hogy már nehéz kibányászni, de aki az elején beletolta, az most milliárdos... Kivéve aki elpizzázta
-
Chaser
legenda
foglamam nincs hogy lesz ebből valós pénz és hogy adóznak utána
nekem ebből az egészből elég annyi tudom hogy létezik
- és már jó ideje tudom hogy a számomra várva várt 12gb-os 3060 non-ti-ből nyár előtt esélyesen semmi nem lesz, ezért vettem egy gt 1030-at és egy 1650-et ( : -, ha utóbbit elviszik vigyék, most is az 1030 van a gépben -
M5Norbi
őstag
Így van. És mindenki nem lehet gazdag belőle.
Ez a lufi szerintem akkor fog kipukkadni vagyis lehet hogy inkább újabb esést produkálni amikor majd valamilyen nagypályásoknak ez lesz az érdeke. Hiszen ha valaki hasznot akar belőle akkor azt ki is fogja venni valamikor.
Adózni?
-
M5Norbi
őstag
Pontosan ezt csinálom én is. Egyenlőre az igp-vel netezni elég.
Majd ha lesz értelmes áron valami akkor veszek. Ha fél év az se baj.
Az néha eszembe jut hogy vegyek valamit 40-50 körül addig.gbors: valószínűleg nagyrészt igen. De pl a 2070-eseket ha jól tudom nem mégis felment az áruk 170-180-ról 260-300-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest