- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Aktív témák
-
mixyboy
tag
Hi! Olvasom, hogy 800*600-ban, meg 1024*768-ben ilyen a képe! Azér van neki natív felbontása (1280*1024), hogy abban használd, mert akkor a legélesebb a képe, és akkor a legjobban látható! Pl. Countert is ott nyomnám! A windózt meg simán (1280*1024), nemár 800*600-ben! Azér cserélem le moncsim, mert nincs rajt hely, mondjuk net+tv-tuner! És ezen most lesz! Na csá!
Sztem ha tudjátok, használjátok 1280*1024-ben (persze, én is attól félek, hogy esetleg abban szép képe lesz - 10 fps mellett! :-) -
kaktusztea
tag
A GTA3 amúgy is külön eset. Nekem is iszonyú szellemképes abban, de ez nem a monitor hibája szvsz, mert pl Counter strike-ban 1024*768-ban rángattam az egeret, ugráltam eszeveszetten, de semmi elmosódást nem tapasztaltam. És más játéknál se. Ráadásul nekem 1710S-em van.
Szóval nagyon jó kis darab :)) -
ViSoR
csendes tag
Uraim... a 1710B bevált. Pár hét megszokás után, feltettem a Quake3mat és a jól megszokott full nightmares ellenfelek, bárhol, bármikor péppé... szóval, vagy a TFT elég gyors vagy én vagyok UFO. Na üdv, megjött az űrhajóm! ;)
<ViSoR> -
imici1972
csendes tag
Perjel: Valóban több TFT-vel szerelik. Az L1710B-RL biztosan LG-Philips panelt rejt. Annak 20ms a válaszideje.
Egyébként a válaszidőt a küső hőmérséklet is befolyásolja. A folyadékkristály egyik hátránya, hogy a hőmérséklet csökkenésével igencsak ''ellustul''. Ezért pl. egy 15fokos, és egy 35 fokos szobában mérve ugyanazt a panelt nem más-más válaszidők mérhetőek.
Üdv: Imre -
imici1972
csendes tag
válasz
Cathfaern #163 üzenetére
Hali!
Ez tényleg így van! Amikor először bekapcsoltam egy Flatron774FT után, nekem csalódás volt. :) Végül is a ''vastagabb betűk'' - igaz nem olyan elegánsak mint a CRT-n, viszont sokkal könnyebben olvashatóak. Az egyenetlen háttér pedig csak sötétben és feketénél látszik. :t
Szóval tényleg meg kell szokni, de érdemes... :C -
Cathfaern
nagyúr
Jó tanács: sokat segít a megszokásból, ha a CRT monitort eltávolítod mellőle. Nem az a lényeg, hogy ne használd azt, hanem az, hogy ne egymás mellett legyen a két cucc. Aztán ha sokáig a TFT-t használod, akkor majd minden CRT előtt ülve vissza fogod sírni a jó kis TFT-det :P
-
ViSoR
csendes tag
Üdv. én érdeklődtem pár héttel ezelőtt, bár azóta nem sok hozzászólás érkezett, azért beavatnám azt, aki mégis erre jár. Megvettem a 1710B típusú gépsárkányt és elégedett vagyok vele. Tényleg szem ügyileg ég és főd a CRT-hez képest.
Szép képe van, egy korábbi userke írta, hogy idegesíti, hogy látja a pixeleket. Ez csak a windows karatereire igaz. Az elhatárolódásuk kontrasztos, tényleg látni őket. De ha feldobok egy képet a fényképezőgépemről, olyan mint a kristály. Tv-zek rajta és netezek, erre tökéletes. 1024-768-ban használom és először furcsa volt pl. winamp pici betűinek elmosódása, 3 nap alatt megszoktam, fel sem tűnik. A 16ms-ról viszont el kell mondanom, hogy vagy nem annyi, vagy az még mindig hurka, mert messze van még egy CRT-től. Egy 17-es MAGem volt előtte, azt hiszem ehhez nem kell sokat hozzáfűzi :) Mind a háttér homogenitásában, mind színeiben megette kullog. Bár annak ellenére, hogy lassabban tűnnek a dolgok egy GTA3-mas karambol után, az elmosódás egész életszerű. Nehéz ezt leírni, látni kell. Az észrevehető és a zavaró közötti szakadékban jó irányban tart a függőhídon. Főleg a sulinetes baromság miatt jó, bár 1 hónapig hajkurásztam mire egy MMrktban találtam végre. Szóval frutizsír, ha megszoktam már, akkor a Quake3at is visszamerem telepíteni, de egyenlőre még félek a csalódástól.
Minden Yót: ViSoR! -
Perjel
tag
http://www.lgeus.com/Product/Monitor/L1715S.asp
<b>LG1710S:</b>
Response Time
16 ms(Typical)
<b>LG1710B: </b>
Response Time
Rise Time
Decay Time
40 ms (max)
25 ms (max)
15 ms (max)
Ezek szerint a B egy 40ms-os tft? Vagy lehet hogy többféle panellel is árulják egyazon néven, mint írta valaki... perce lehet hogy a typical ott is 16... :) -
Tütüm
aktív tag
Hát halljátok mekkora mákom volt!Tegnap bemegyek B*****shbe hogy kellene egy LG 1710S,raktárprogramon rajtavan,fizikailag viszont egy B-s volt helyette.Egy B-st vettek fel S-esként úgy ahogy volt.Amúgy 116.000E HUF-ként volt feltűntetve az S-es ára.A végén addig gondolkodtak a míg a 1710B-st odaadták az S-es áráért!!:CSzóval valaki jól elbaszott valamit én meg jól jártam!:CEkkora mákot!Ja,és mellékesen tök normálisak voltak.Egy pirospont a B****sh javára!
-
ViSoR
csendes tag
válasz
imici1972 #156 üzenetére
Helloka,
köszönöm a választ Imre, az igazság, hogy nagyon is tetszik a kis lapos :)
Azt hiszem őt választom még a héten, bár nem nagyon látom át a kihasználható lehetőséget, mert valami sulinetes akióval visszakoldulhatnék 60eFtot év végén. És a Mistral komp. egyenlőre azt mondta, csak az S típusú 1710-re van ilyen kedvezmény. Próbálok még utána járni, de a sulinet.hu egy kalap sz*r, nem árulja el senki, hogy csak adott termékekre használható vagy adott cégeknél, pl. ElektroWorld más-más dolgra alkalmazható ez a kedvezmény. Nem vagyok már jermek, de azért a 60.000 píz nem mind1...
Üdvözlettel: <ViSoR> -
imici1972
csendes tag
Hali!
2 hónap alatt szvsz semmi komoly változás nincs, legalábbis az LG háza táján.
A 17''-os kategóriában továbbra is az L1710B, és a kisebbik testvér az L1710S kapható. :))
ViSoR
csendes tag
Üdvözlet, ha benéz néha még valaki ide.
Azért böffenek, mert ily monitor vásárlására szántam el magam a tanév első hetében és hát az első hozzászólások óta jó 2 hónap telt el. Ha valaki tud újabb, ténylegesen jobb típusról, szisszenjen már ide nékem, ne vegyek trágyát.
hálás köszönet <ViSoR> -
imici1972
csendes tag
Egyébként az, hogy ha eltolod a képet akkor a kékség is ''kimegy'' szintén az A/D D/A átalakítás ill. a VGA kártya problémájára utal.
Szerintem ha egyébként a mindennapi használatban nem látsz hibát, akkor ne foglalkozz vele. Igazán tiszta képet valóban csak a DVI-s TFT-VGA kombinációk adnak.
Na most már jól kiokoskodtam magam... :DD
imici1972
csendes tag
Hali!
Szval letöltöttem az általad javasolt progit, és kipróbáltam. Nekem nem jelentkezik amit leírtál. Különböző háttereknél is tiszta a kép, sarkokban, alul, felül, mindenütt. 1 pixeles hálónál is. Hullámzást sem tapasztaltam. Az interferencia itt is jelentkezik, de kisebb mértékben mint a Nokia montestnél, és csak 1 pixeles felbontásban.
Egyébként ilyen jelenséget videokártya is okozhat. A CRT-nél más frissítéssel használtad, lehet, hogy ott ezért nem láttad. Persze lehet, hogy TFT panel hiba. Mint már elmondtam, sajna ezt a típust többféle TFT panellel is szerelik, lehet, hogy a tiéd nem LG-Philips. Ha a modelszám ''-RL'' végződésű, akkor tuti, hogy LG a panel.
tomcs
őstag
ez siman le7 valami kulvilagbol felszedett zaj, kabel vagy videokartya hibaja is. ha normal (amit tenyleg hasznalsz) kepnel nincs baj akkor nem problema ugy igazan. ezek a tesztabrak epp arra valok hogy ilyen valo eletben eszrevehetetlen hibakat is kihozzak :)
majd nezd meg dvis kartyarol ha ott nem lesz teljesen tokeletes akkor van problema. ilyen szintu hibak digital-analog-digital atalakitas soran kenyelmesen belefernek -
mesztam
csendes tag
válasz
imici1972 #150 üzenetére
Minimálisan sikerült javítanom rajta, de a képernyő tetején egy 1 cm-es sávban még mindig kékesen vibrál (interferencia-csíkok viszont nincsenek). Ami szerintem az érdekes, az az, hogy ha eltolom a képet felfelé, akkor ''kimegy'' a képből. (Tehát nem az adott terület megjelenítésével van baj).
Nem próbálnád ki a http://www.geocities.com/tvdarekz/ címen található Monitor test programot is? Ebben van ''keresztbe-hosszába'' csíkos képernyő is (ilyet a Nokiában nem találtam) , amitől nálam az 1 pixeles távolságnál bekékül szinte az egész képernyő (2 pixeles távolságnál meg hullámzik - nagyobb távolságnál meg tökéletes).
Kössz! -
imici1972
csendes tag
Még annyit, Nekem a következő értékeknél tisztult ki a kép:
Clock: 50
Phase: 33
Ha ezekkel sem sikerül kiszedned a homályt és a zajt, akkor valszeg tényleg gond van a moncsiddal. :( A ''kivastagodott vonalakat'' nem fogod tudni eltüntetni, a sűrűségük változhat a Clock állításával.
De homály és zaj elvileg nem lehet.
imici1972
csendes tag
Hali!
Nekem ennél a tesztnél kb. 1cm-es távolságokra interferenciacsíkok látszanak. De a homály és a vibrálás nincs. :U
Próbáld meg a Clock és a Phase állításával tisztázni a képet. Először nekem sem volt tiszta a kép, de ezzekkel szépen ki tudtam tisztázni. Türelem kell hozzá, én kb 20 percet állítgattam mire tuti lett... Az automata beállítás sajna nem sokat ér. Én egyébként a Nokia monitestet használom.
mesztam
csendes tag
Hi!
Vettem egy LG L1710B monitort. Ám amikor elkezdtem monitor-tesztelő programmal vizsgálni, azt tapasztaltam, hogy amikor 1 pixcel széles függőleges fekete-fehér csíkokkal kellene teletennie a képernyőt (értelmesebben nem tudtam körülírni, de szerintem érthető), akkor elég zajos a kép: főleg a jobb-felső sarok erősen vibrál, illetve még enyhén az egész jobb oldal. 1 px fekete + 2px fehérnél már ugyanez nem jelentkezik, mint ahogy vísszintes vonalak esetén egyáltalán nem. Amikor vibrál a kép, az automatikus kalibrálás még inkább ront a minőségen, de manuálisan állítgatva sem tudtam javítani rajta.
Mi lehet a probléma? Ez a TFT technológia velejárója, vagy egyszerűen csak egy hibás példány lehet?
Kössz! -
imici1972
csendes tag
Jó kérdés... :))
Egyébként a Cobránál egy szavam nem lehet a bánásmódra, maximálisan kedvesek, gyorsak és készségesek voltak. Lehet, hogy titokban meg is csinálták... :(((
imici1972
csendes tag
Hali!
Hogy valami rosszat is írjak a 1710S-ről...
Múlt héten vettem egy ilyen ketyerét. Sajna a beüzemelés után alapból találtam egy halott pixelt. Ott vigyorgott pofátlanul a kép alsó harmadában. Mivel ezért még nem cserélik, kénytelen voltam barátkozni vele.
Ma reggelre viszont a háttérvilágítás kezdett el igencsak láthatóan vibrálni. Olyan, mint a merült fénycső... :)
kaktusztea
tag
Természetesen a példás színhűség a szemből való nézésre vonatkozik :))
-
kaktusztea
tag
Nna, tegnap megvettem az S változatot :))
Jelentem fantasztikus. Mondjuk egy 14''-os analóg őskövület GoldStar 1460 Plus-ról (max felbontás 640*480@60Hz) váltottam, ezért elég látványos a különbség :))
A színhűség is példás.
Oldalról is látszik minden, ez egyedül a színekről nem elmondható :)
Van a talpán egy forgógyűrű, amivel gyakorlatilag 2 ujjal el lehet forgatni.
A menüje nagyon igényes: nem takarja el a hátteret, hanem áttetsző (!), mégis jól látható.
Egyszóval nagyon jó vételnek tartom, ajánlom másnak is. -
válasz
kaktusztea #132 üzenetére
lesz nálam 2db 1710S a jövő héten ha gondolod majd írok mailt hogy érdemes-e ilyet venni
-
kaktusztea
tag
Könyörgöm válaszoljon már valaki a sokak által feltett kérdésere:
A DVI kimeneten kívül van-e különbség az LG 1710B és a 1710S közt?
És ha van, attól még érdemes-e 1710S-t venni? Csak mert a B ára nekem már kicsit sok és DVI-re nincs feltétlenül szükségem, viszont az itt leírtak igen pozitívan hatottak.
Köszi. -
Még annyit érdemes lenne megjegyezni, hogy leszóltátok az LG cucc látószögeit mert ugye ez a panel még nem MVA-s.
Mivel én távolabbról ''szögben'' is szoktam nézni a monitorom, és pont ilyet akartam venni, ezért elmásztam megnézni és vizsgálgattam kb. 1 órát ezt a cuccost.
Arra jutottam hogy a többi kirakott kb. 30 TFT-hez viszonyítva ennek vannak a legjobb látószögei. :F
Most meg sikerült találnom róla egy tesztet a PCWorld oldalán ahol mérik a látószögeket nem csak a gyári adatokat írják le.
Ezt írják az LG 1710B-ről:
''In our informal assessment, the L1710B had among the widest viewable angles of the monitors we've seen, making it a good choice for desktop presentations. ''
Rated viewing angle 140 degrees horizontal and 110 degrees vertical; TM-WVF technology
Measured horizontal viewing angle
180 degrees
Összehasonlításképp:
Dell UltraSharp 1702FP
Rated viewing angle 170 degrees horizontal and 170 degrees vertical; MVA technology
Measured horizontal viewing angle
127 degrees -
Márton
nagyúr
Nezegettem egy szamtech boltban a 1710S-t.
Szep, szep, kicsi keret, nem bombazza a szemem. stb
Viszont idegesit, hogy LATOM A PIXELEKET!
Ennyire tavolrol kene nezni?
Nekem az XP-s cleartype sem tetszik.
Valahogy nem az igazi.
En meg varok par honapot hatha javul a helyzet.
A 1710B csak annyiban kulonbozik ettol, hogy DVI-s ugye? -
rii
nagyúr
nem néznétek be a CRT vs TFT -be építendő, és kiegészitendő azt? :)
köszönet....
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=16539&start=1000000#msg31[/L] -
Netmaster
tag
A nagyobb monitoroknak általánab hosszabb az átfutási idejük (a kisebb kereslet miatt nem éri meg ugyanolyan gyakran új modellekkel előrukkolni, mint a kisebb méretű típusoknál), ergo azok általában gyengébb paraméterekkel rendelkeznek. Természetesen ha éppen most jön ki egy nagyobb képátlójú típus, már általában tudja azt, amit kisebb társa.
-
fly
csendes tag
hmm... a nagyobb tesók csak az LCD méretében térnek el a 17''-ostól, vagy esetleg van valami más is?
tehát ha az embernek van pénze és szüksége 18, 19''-os 1810b, 1910b-re, akkor is ugyanezekkel a paraméterekkel kapja?
ne dobáljatok meg ha hülyeséget kérdezek, azért kérdezem, mert (még) nem tudom :) -
neduddki
nagyúr
HI!
Hat ez bizony nagy kerdes!!!! En mar csak azt kerdeznem valojaban mennyi!!!:-))))
Javallom ms ugyben nezd meg a chip.de-t, ott tavajj novemberben kimertek a valosakt a megadotthoz kepest. akkor egyedul a nec panelek teljesitettek a megadottat [L]http://www.chip.de/artikel/c_artikel_8835607.html?tid1=14945&tid2=0[/L]
udv
neduddki -
mesztam
csendes tag
Hi!
(Egyszer már feltettem a kérdést, de senki nem válaszolt...)
Szóval az hogy van, hogy a cikkben 16ms szerepel respose time-ként, az Lg honlapján viszont 25ms-os adat szerepel (minimumként 19ms van megjelölve).
Akkor most melyik a jó?
******************************************************************* -
neduddki
nagyúr
HI!
Kicsit aze rajatszom:-))))))))))
De komijjan maig nem tom megkulonboztetni a j es ly-t, max magtanultam! na aze aszt nem:-)))
Es gepeles kozben stabilan keverem a az ''e'' es ''a'' illetve ''é'' es ''á'' betuket! Ott eszi a fene a titkarno valo gepelesre majd en beszerkesztem.....:-))) De igazat megvalva anyira nem erdekel!
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
HI!
Vmiko regel igetem ha lesz idom linkek! Na most mivel kisse elszaldtak az indulatokamit mar igy sajnalok, a Chinpira Tagtars forumab kezdem osszeszedni a dogokat!
udv
neduddki -
atus
senior tag
FLAME OFF
A cikkhez és az abban szereplő monitorhoz szorosan kapcsolódó hozzászólásokat szívesen látjuk. Flém mehet tovább szemtől szemben egy-egy sör mellett. A személyeskedéssel meg várjátok meg a decembert és menjetek ki a hóra... :t -
laja
tag
Neduddki,
végigolvastam a hozzászólásaidat ebben a topikban, és szeretnélek tájékoztatni arról, hogy a stílusodtól minden normális embernek égnek áll a szőr a hátán. Te nyilván azt hiszed, hogy ezzel az írásmóddal (bár ez már nem is igazán írás) te most aztán nagyon sirály csávó vagy. Hát nem. Az ilyen fórumokban csak az írásod alapján ítélhetnek meg. A te érthetetlen szövegeid pedig egy félig analfabéta bunkót mutatnak.
Bocsi, ez van. Talán érdemes elgondolkodni rajta. Ja, és vigyázz. Ha a valós világban bárhol így kommunikálsz, nem sokra viszed. -
-
rii
nagyúr
120.000+AFA = 150.000 FT ??????? ......... SOHA
en napi 10-12 ora vagyok mnitor elott, 85 Hz-n, kicsit farad a szemem, de ez normalis, hogy farad, de nem jojozik meg hasonlok ... 60-65-75 Hz-nel ertheto, ha faj valakienk a feje/szeme ....
majd felkeresek egy szemrovost, hogy o erre a TFT/CRT-re mitmond, ... vagy a net-en....
nekem ez most nagyon draga .... -
tomcs
őstag
tft vs crt flemre 1 erv: amiota tft van azota nem volt meg olyan hogy jojozik a monitor, alig birok ulni elotte stb. ha kell siman vegigulom egesz nap, szemedre csak anyiban kell vigyazni hogy azert neha 1 kis megmozgatas, fedettpalyas magasbanezes stb mert az allando tavolsagtol elsorvadnak az izmok. ja es jo minosegu szemuvegek szinten eszmeletlen dragak valamint szerintem en eleg nehezen is viselnem a szemmutet meg meginkabb draga es meg kockazatos is (ha bejon jo de ha nem sokat romolhat is)
-
iguana
őstag
OFF
hííjjj...CRT vs TFT flém :DDD végre vmi üdítő újdonság
ON -
Tibisz
aktív tag
''probalom vedeni az allasom, mert TFT-t nem akarok venni, nem illik be a kornyezetbe ... ''
Akkor miről beszélsz?
Részemről ennyi, majd egyszer rájössz amit írtam, hogy nem 10 év múlva kell a szemüvegekre költeni, hanem most kell egy TFT venni és használni! Ezen gondolkozz el egy kicsit aztán írj megint íj okosságokat! :P -
neduddki
nagyúr
-
rii
nagyúr
aaaaaaaaajjjjhhhh,.... :)
legyunk mar partatlanok.... neked 17'' TFT-t van nekem 17''-os kovulet CRT-m(~85Hz) :)
en csak azt irtam, hogyha 45W-ot fogyaszt egy TFT, akkor mar csak 3 erv szol mellette ....azt nem irtam, hogy sokat fogyaszt a TFT annyit mint egy CRT''
nekem a fotexben ilyen nem montak, hogy a vedoszemuveg technikalilag lehetetlen .... :) soot meg is csinaltak .... 15E HUF dioptria nelkul
persze hogy melle beszelek, mert ugyse tudunk kozeledni .... :) probalom vedeni az allasom, mert TFT-t nem akarok venni, nem illik be a kornyezetbe ... :)
TFT akartál írni nem???
nem, CRT ralatasi szoget akartma irni, ugyanis arra mindenhonnan ralatni :)
nem nezem 90 fokbol, de ott nincs olyan hogy valahonnan ne lehetne ralatni ....
nem terjesztek roszra .... :) a CRT nem rossz csak elavult ... -
rog
addikt
pontosan ez az amit nem vagy kepes felfogni, a topicban szereplo tft bizony a 100k-s cuccok kozott az egyik legjobb.
es ha megorulsz, se tudsz ebben a kategoriaban jobbat mondani. de mivel ugy erzed valami mondanod kell mindenkepp, ha beirsz egy gyors fikat, es megindoklod azzal, hogy bezeg a 250k-s samsung az sokkal sokkal jobb.
:) -
neduddki
nagyúr
Hi!
Ha olvasol a sorkkozott akkor a 1880sx/1980sx az iiyamak 4617 samsung pva-sok nem rosszak es az nevezetes eizo sorozart mejnek 565 jeles kepviseloje
tudom jon a szoveg hogy ezeknek az ara! Ja valoban, de eszt ma iertam!
udv
neduddki
p.s. ja a pva az a samsung terminologia szeritnei tovabbfejlesztettt mva ezeknek a sorozatokanak a szama 1x2 legalabbis eddig az volt -
Tibisz
aktív tag
Te írtad, hogy sokat fogyaszt a TFT annyit mint egy CRT! Most leírtam, hogy mutass egy ilyet, nem tudsz ilyet, ezért jön a következő duma, hogy: ''22''-os CRT-t nem aze vesz az ember hogy 45W-ot fogyasszon, 17''-ost se....de egy TFT-tol kevessebbet vartam.... vagy tobbet, vagy mi....''!
Tipikus mellébeszélés! Értsd már meg, hogy nincs olyan szemüveg amivel ki lehet szürni a CRT káros sugázását! :O Ez technológiailag lehetettlen!
''amugy menyi is a CRT ralatasi szoge khmmm .... ''
TFT akartál írni nem??? :t :t :t
kb. 70 fok mindkét oldalról.
Most jön az én kérdésem: te 90 fokos szögből nézed a monitorodat?
Várom a válaszodat, kiváncsivá tettél!
Az oké, hogy halljál okosat, de ne terjessz rossza, köszi. :P -
neduddki
nagyúr
HI!
A 1860-ast es a mva-s sorozatot nem is dicsertem soha miutan kijottek agyari hirek, meg lattamoket! De szeritnem ma eszt is leirtam! mongyuk aze az mva-k zeritnem megmindig szazszor szebb mint sam171b. LAsd eizo hir Az altalm irt mind a ketto ips-s darab!
Ismeretsegbe regi nec-ek is vannak /meg micubisi elottiek/ nem rosszak de tenyleg vannak jobbak nala! marmint korosztajjukban.
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
HI!
Hat akkor meg egyszer hatha lesz egy bator ember! Ha itten lax nagyfaluban jarhacc erre es megneheted a cuccot!
Latoszog vizszintes/fugg ahol nincs oda irva nem tom
ips 170/170
mva 160/alt160
tn+film max 120/???
Na ma most ujjababn a mva-t egyre tobb hejejn 170-nel irjak a tnfilmeket meg egeszen 130-140 irdogaljak!Ezeket vmi hivatalos brosddurabol szedtem tft technologiak voltak ekes angelus nyelven, de szerencsere /hala a nonek/ ugy elcuccolta, hogy az istennek sem talalom, de aszema cp-enk volt egy mo0nitoros kulonszama ott is irnak, de termeszetesen aszt sem talalom, vmikor felhivom oket, hogy van-e meg!
udv
neduddki -
tomcs
őstag
eroteljesen szubjektiv, nehany helyen pont a nec tftket huztak le, es valoszinuleg mind a ketto (nec-utalat, lg-utalat) inkabb szubjektiv dolgokon alapul. mellesleg megbizhatosag: 2 nec crt monitorom volt, nem highend darabok nem is emlexem a tipusszamukra de mind2 elhalalozott...
-
rii
nagyúr
22''-os CRT-t nem aze vesz az ember hogy 45W-ot fogyasszon, 17''-ost se....
de egy TFT-tol kevessebbet vartam.... vagy tobbet, vagy mi....
100Hz-en is karosítja a szemet a CRT, de a vedo szemug eppen eze van, megszunteti vagy mi, elnyeli .... tudom hogy egy elektron agyuval szemezek ....
most per pill nem tudok megtekintheto TFT .... :)
amugy menyi is a CRT ralatasi szoge khmmm .... :)
PEACE
amugy aze irogatok be pont ide pont ilyeneket, hogy masoktol is halljak valami okosat :) -
neduddki
nagyúr
HI!
Latom Te se hasznalod a keresot!
A cuccom nec1880sx ha rakeresel eer a szlora maegtalalod hozza a linkeket! De volt/van kozelemben - huzamosabb ideig- hp 1720 nec1810/1525x hitachi174 samsung171b meg a pva-sak, iiyama 17''esek 3db nem tom aszamukat. Amiket meg csak megneztem azokat meg folosleges leirni mert tobbnyire csak oszton levo media elektro stb. botok. Kiveve a eizo 17-ese amit itten is votl hirekban 565 talana szama az tenyelg isteni.
Ha meg lg kerdesban hasznalod a keresot akkor ott is megtalalod a valaszt! Amit en vette es vagy nalam maradt vagy adtam tovabb az ojjan 20-25 dbv es arra fel is soroltam kb a tipusokat!
Amit meg ugy ''orokoltam'' kulonbozo hejjeken annak meg kar osszeszamolni.
udv
neduddki -
Tibisz
aktív tag
Mutass már nekem egy 22''-os CRT ami 45W-ot fogyaszt, de mutass egy 17''-osat ami 45 W-ot fogyaszt! :o
A hűtős topicban már leírtam neked a dolgokat, ahol közölted velem kérdésemre, hogy tényleg nem láttál még élőben TFT! Légyszi akkoride se irogass be ilyeneket, hanem nézzél már meg egyszer életedben TFT működés közben! :O
Ott is leírtam, hogy vehetsz te fel bármilyen szemüveget a vibrálást a CRT monitornál NEM LEHET megszüntetni. Azért mert te 100 Hz-en használod még vibrál rendsesen. EGy TFT monitor káros sugárzása kb. 20%-a a CRT-ének! -
atus
senior tag
Ez megint ízlés kérdése, és megint autókkal példálóznék, mert azokat ismerem. Maradjunk VW-nél. Egy Golf árából vehetsz használt Alfa GTV-t, 5ös BéeMWét, C-s mercit, sőt öreg Jaguart is. De ebben benne van a rizikó... Ha pedig ennyi lóvéért lehet venni olyat ami új, és a szemeddel is jóban van, akkor sokan azt fogják tenni. Monitornál például én is. Te nem. Az más kérdés, hogy egy GTV jobban tetszene mint egy Golf... :DDD Szóval kinek a papné, kinek a pap...
-
tomcs
őstag
mielott oda jutottam hogy erre van szuksegem eleg sokat utanaolvastam, szal mielott eloben lattam volna a monitort es tisztaban voltam a hibaival. ezek utan megneztem, oldalrol, alulrol, felulrol, nagyitoval, 3dmark-al stb. ezek utan dontottem ugy hogy ez nekem jo, a hibaival egyutt tudok elni es az arat meg tudom fizetni. szal nem egeszen ertem hogy miert kell engem meg meg masokat meggyozni hogy nem jo. szal ha valaki porsche kulccsal a kezeben elmegy a ''mi autonk'' talalkozora az.. hogyismondjam.. nem a kulturaltsagarol ad tanubizonysagot. tovabbra is fenntartom a velemenyem, ha valaki nem a 200-300k nagysagrendben keres monitort ez nem rossz vetel. lehet hogy mar ma vagy par honapon belul biztosan lesz jobb vetel is de ha valaki tisztaban van a hibaival es ennek ellenere megveszi az ettol fuggetlenul szerintem nem fogja megbanni.
-
neduddki
nagyúr
HI!
A lg-ket tenyeleg nem komaliom, de ha elolvastad, akkor nem a kepminoseguk mijjat, hanem az osszmoniseguk mijjat /doglik sorra az osszes/. ettolmeg a kepminoseget nem hiszem hogy szidatam.
Lehet, hogy otromba volt, de akkor is igaznak tartom tovabbra is! Aki latott mar niormalis mva-t esetleg meg tan ips az tugya mirol beszelek.
Szemejj szeritn nem hujjezem senkit, tehat akinek nem inge enm veszi magara! Amugy mint irtam nem itten voltak az igazi dicseretek hanm kinn az ''uccan''. Ez inkabb nekik szolt.
Amugy ha jol emlexem nem egy embernmek felajanlottam hogy eljohet megnezni vasarlas elott az kozelembe felleheto cuccokat! Kivancsiak vagygtok hanyan eltek vele???
Sajnso nem erzem hogy nalam lenne a hiba!
Ellenben termeszetesen akit sertettek megszolalasaim attol bocsanatot kerek!
udv
neduddki -
rii
nagyúr
ehem .... 45W? hun ez energia takarekos ... akkor mar csak harom erv szol a TFT mellett a CRT-vel szemben ...
1. keves helyet foglal
2. designe-os
3. sokkal jobban kimeli a szemet....
ez eslo ketto semmit nem er, a harmadikhoz meg felveszem a spec. szemuveget ... :)
ugyhogy en nem veszek semmilyen TFT-t ...
nemtom ez mennyibe kerul, de az arabol siman lehet venni egy 22''-os CRT-t, 1600*1200 ~85Hz .... -
rog
addikt
te meg elvbol idegenkedsz az lg-ktol, ezert eselye se volt szegeny monitornak... (hasznaltam a keresot)
de mind1
a lenyeg az szerintem, hogyha a stilust nezzuk, ez enyhen ortombara sikerult:
Hat Tisztelt Uraim! ez egy szaraos tn+film hat nem akarok unepronto lenni, de aki eddig dicserte a kepminoseget az elmehet a sunyiba aki ezutan fogja azt meg el is kuldom! En marha annyira vartam a tresztet hogy nem is neztem utanna az lg-nal de en kis naiv aszittem hogy mva-s! Szoval felecsuk el ezt a tft-t mint normalis valasztast!
ha te nem erzed, akkor biztos a vilagon elo ossze tobbi emberben van a hiba..
:) -
-
neduddki
nagyúr
HI!
Abban ketcsegtelenul igazad van hogy golf is sokaknak boven eleg, oke, de az jut eszembe amit Levin Ur mondott es asszem eszt igazan erdemes komojjan venni: ''Ha vhol szart foznek azt elviselem, de ha valahol jo eteleket foznek szarul abba beledoglok!: /termeszetesen nem szo szerit/ from Harom testor Afrikaban
Es sajnos igy erzek az eltalam leszrozott monitorokkal.
udv
neduddki -
cornelius
tag
Hogyé adják?
-
atus
senior tag
Háttérvilágítás meg látószög nem is lett istenítve. Azzal vannak problémái, mondjuk nekem egyáltalán nem zavaró. Az idő 99% százalékában pont szemből nézem a monitort, és a heterogenitása sem zavat. Ettől függetlenül bekerültek a negatívumok közé, mert mást zavarhat. Lehet fikázni az ''olcsó'' cuccokat, a VW Golfnál is van sokkal jobb, légrugózás, navigáció, V12-es motor, az emberek mégis Golfot vesznek inkább, mert messzemenőkig kielégítik, sőt túl is teljesítik az igényeiket. Aki ezt megveszi, nem fogja megbánni. Nem a legújabb technológiák gyűjtőhelye ez tény, de nem is ez a lényeg. Jó árú, praktikus, igényes, szép képű monitor néhány a technológiából adódó hibával. Lehet, h te nem fikáztad az Eizo-t meg a Viewsonic-ot, de ott meg mások háborogtak, hogy ez mind szép és jó, de teszteljünk inkább olyat, ami szintén jó, de amit földi halandó otthonra meg tud venni. Ez ilyen.
Te meg vegyél 21-es Eizot kétszer ennyiért, mi nem fogunk visszatartani... -
rog
addikt
mittomen hogy szaroztad-e.
csak arra utaltam, hogy nekem csak az maradt meg vegul az egeszbol amit leirsz, hogy mindig leszolod a tft-ket. es homalyosan utalgatsz mindenfele technikai dolgokra, anelkul, hogy barmit is megmagyaraznal. ettol viszont komolytalanna valik az egesz. az ember mar csak legyint, hogy ah mar megint..
mint mondjuk twollah hozzaszolasaira a cikkekhez/hirekhez. -
neduddki
nagyúr
HI!
Hajol emlexem nem szaroztam az eizo 17-eset mongyuk az meg nem volt itt, az iiyamat es a viewsonicot!
De vallalom hogy leszarozom a valoban also kategorias tft-ket ugyaugy ahogy a szar monitorokat is elkuldom a francba vallalom ha egyszeruen van jobb tole - megha sajnos dragabb is - akkor vallalom hogy elmondiom a velemnyem!
A hejejsirasommal kapcsoaltban meg kerlek hasznald a keresot jelszo jeno.
Atus nem Teged akarlak cseszegetni a cikk amugy jo, a harmadik hozzaszolas kerjuk poenszamba venni!
Amugy kerdezzuk meg azokat akiknel ott voltak mostanaban ezeka tft-k es meseljenek a valoban korrekt cuccokrol, hogy mijjenkepuk volt!
udv
neduddki -
gadka
csendes tag
Hozzáértök vagy a cikkíró véleményét várom, melyik a rosszabb:
1. LG1710B-nél tapasztalt ''nem teljesen homogén háttérvilágítás'' vagy
2. AG Neovo K-19-nél ''némi gondok egyes színkombinációknál (színes szöveg színes háttér előtt)'' ?
köszi -
freya
aktív tag
A cikkről: a lag az teljesen mást jelent, nem baj, maradjunk az utánhúzásnál.
A monitorról:
-Mi az hogy játszani tökéletesen lehet vele, de scrollozni már nem? Ezt a kettő nagyon üti egymást :D
-Mi az hogy tűélesek a betűk? Mutassatok egy homályos TFT-t! -
neduddki
nagyúr
HI!
Ha esetleg egy kicist hasznaljatok a keresot szeritnem gyorsan ragyottok hogy miket es mikor es mirol irtam tft ugyben! Nem egyszer leirtam mar hogy mim van miket latok naponta mijjen cuccok voltak nalma megnezesen! Most csak aze se sogom ismetelni magam! Elozo hozzaszolasomban ottan vannak a kulcsszavak a keresoben, de ha nagyon raerek eskuszom, hogy megkeresem a korabbi hivatkozasokat!
Szeritnem aki az elmult felevben aktival olvasgatta a tft-s ttyikokat qaz mar szinte fejbol tugya kinek mijjen cucca van es mit akar venni!
Amugy az eizovaligazad van! Tenyleg tisztelem azt a techikat!
udv
neduddki -
tomcs
őstag
ezt igy a hazigazdak ''ne siessuk meg el'' hozzaszolasara irtam, meg aztan fel ev a szamitastechnikaban nem telik el fejlodes nelkul. egyesevel minden ficsorjehez le7 talani monitort ami felulmulja, szal vegulis egyensuly kerdese az egesz. ketszer ilyen jora nem lett volna ketszer ennyi penzem stb.. valamint jo par evig nem tervezem lecserelni szal nem ''mindent megnezek - mindent megjegyzek'' modszerrel nezem a tft teszteket hanem csak mint erdekesseg, tipusokat ezert sem fogok tudni mondani
-
Tibisz
aktív tag
TFT-ben, jelenleg melyik márka melyik típusa veri meg ezt? Nagyon kiváncsi lennék. Láttam már ''pár'' TFT-t, de én még nem találkoztam olyannal mely így kielégíti minden igényemet a monitorommal szembe mint ez. Szép a képe és tűéles, akármennyit használhatom a szemem nem fárad el, keveset fogyaszt, nincs utánhúzása.
Nem értem, hogy egy monitornak ezeken felül még mit kéne tudnia?
Lehet, hogy az illető nagy Eizo rajongó! -
mesztam
csendes tag
Hi!
Az lg.hu-n az olvasható, hogy 25ms-os a reakcióideje. Akkor most melyik a jó? -
neduddki
nagyúr
HI!
JAvallom eszt meg neyyetek meg ha ms harcrol van szo: [L]http://www.chip.de/artikel/c_artikel_9661804.html?tid1=14945&tid2=0[/L]
es itten vannka meg szep tft-k /chip.de/
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
HI!
Epp huztam hazafele es oromomnek adtamokot hogy vegre megjelent rola teszt! Amug csak masodiknak!:-))))
A moisojj a villamoson akkor fagyott le az arcomrol amokor meglattam a latoszogeket! Na akkor kisse elment a kedvem az egesztol! Elnezest de lattam mar egy rakat tn+film-et a zokni lehuzas is keves hozza, de a kepminosege tobbnyire ojjanmakos, hogycsak na, a jobbaknak kevesbe maskos de azokon is egyertelmuen laccik hogy vmi nem stimmel! Szoval ocsonak ocso /a lehetosegekhez kepest/ de most mikor lattunk mar valoban jo kepminosegu cuccokst aze ezt annyuira nem kene isteniteni! Atlagos crt, ismetlem atlagos crt-k utan valoban nem rossz, de egyebkent!
Es mongyuk kicsit egyetertyek azzal aki nekemjon, hogy konnyu nekem mert annyi pizem van , hogy jobb cuccom van! De mindenki maga donti el mire kolti a pizet, nalam nincs hiperszuper alalplap procival, csucskategorias videokartyam sincs etc. de a szememre nagy0on keneys vagyok!
Elismerem ennyi pizert jo a cucc, de legalabb akkor annyira ne istenicsuk, max egy kicsit dicserjuk!
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
HI!
Hat Tisztelt Uraim! ez egy szaraos tn+film hat nem akarok unepronto lenni, de aki eddig dicserte a kepminoseget az elmehet a sunyiba aki ezutan fogja azt meg el is kuldom! En marha annyira vartam a tresztet hogy nem is neztem utanna az lg-nal de en kis naiv aszittem hogy mva-s! Szoval felecsuk el ezt a tft-t mint normalis valasztast!
udv
neduddki
p.s. elnezesta drasztikus fogalmazasert de a velemenyem ennyi, na most akkor nekem lehet szaladni -
Neomád
csendes tag
Ahoj!
Nekem is sikerült beszerezni egy ilyen típus, úgyhogy már egy hónapja nyúzom, meg vagyok vele elégedve. Ami gyengeségei vannak azt nagyrészt már írták (a függőleges látószög viszonylag kicsi, egy helyen látszik feketénél a háttérvilágítás meg nem-natív felbontásban nem olyan éles a képe) de én már megszoktam őket és észre sem veszem. Egy dolgot hiányolok igazán csak, a portré funkciót mert nagyrészt doksikat és webet nézek vele, arra talán jobb lenne az. Ha valaki kisebbet szeretne venni de hasonló tulajdonságokkal (+portré) annak jó hír ,hogy hamarosan remélhetőleg eljut hozzánk a L1510P modell is, lásd itt:
http://www.lge.co.uk/mod_perl/go.pl/site/products/pc/monitors/tftlcdmonitors.htm?product_uid=2509&category_uid=643
Ja és én este leveszem majdnem a minimumra a fényerőt meg a gammát is mert nagy fénye van. -
M@trixfan
addikt
''...még épp elfogadható árú (kb. 120.000 Ft + ÁFA)...''
No igen, valóban sok pénzről van szó. Azért ez mégis javuló tendenciára utal, hiszen nem is olyan nagyon rég még a minőségi 15''-os kijelzők kerültek majdnem ennyibe. Az a 16ms már elég jól hangzik. -
Protoss
senior tag
Aha.....Ezeket tudom. Azért írtam, hogy ezek a kérdések, nem pedig az 1280*1024 szabvány torzítása. Reményeim igazolódtak, hogy az LG kezelte.
Mert láttam már mosódást eltérő felbontásban olcsó TFT monitorokon.
Más a 1710B az 17 colos, szóval ott egy kicsit izgulok a 1280 felbontás miatt. -
atus
senior tag
Ha eltérsz az ajánlott felbontástól, az jól észrevehető elmosódást okoz. Ez desktopon zavaró lehetne, de ott be tudod állítani az 1280×1024-et simán. A betűk nem túl kicsik, hiszen itt egy 19''-es CRT képátlóját majdnem elérő kijelzőről van szó. Játékok 90%-ában is be lehet állítani a monitor fizikai felbontását, ha mégsem, azt hardveres Anti-Aliasingnak is fel lehet fogni... :D De akkor sem vészes.
-
Protoss
senior tag
Inkább az az elgondolkodtató, hogy az ajánlott felbontástól való eltérés mennyire jelent torzítást (néha elkerülhetetlen a más felbontás alkalmazása). Valamint nem túl picik-e a betük (pl.) ekkora felbontásban?
Bízok az LG-ben, hogy jól veszi ezeket az akadályokat is. Kérlek erősítsetek meg ebben. -
Laslow
senior tag
Én egy dologgal nem vagyok tisztában: az 1280x1024-es elbontás mit jelent? Tévedek, ha azt mondom, hogy pl a PH! kis szmájlijai nem kör, hanem elipszis alakúaknak látszódnak azon, mivel torzak a képarányok (nem 4:3)? És tévedek, ha azt gondolom, ez minden egyéb proggira is igaz, pl filmnézéskor a focilabda sem gömb alakúnak látszik, és játák közben sem kör akör? Mondja meg valaki.
-
Protoss
senior tag
Kösz az infót! :D
-
Jön még azért ütős Viewsonic meg AG Neovo teszt, én nem feltétlen hamarkodnám el a vásárlást... :). Ettől függetlenül nem rossz a cucc.
-
Protoss
senior tag
Hali!
Szép... jó... elérhető (lesz, remélem nekem is most már:D).
Lenne egy darab kérdésem: ;]:
Az LG1710s mennyivel tud kevesebbet, mint a bemutatott 1710B. A hangsúly azon lenne, hogy a két tft belseje ugyanaz lehet?
Mert a hivatalos Lg oldal nem igazán kápráztatott el infóval a szerkentyűről.
Üdv -
_Volkovy_
nagyúr
Hümmhümm.Battlefield,WinMX,igeen?:)
-
mixyboy
tag
Hali!
Ez a cikk épp kapóra jött!
Egyrészt ilyen monitor vásárlását tervezem!
Másrészt hamarosan vizsgázom, van egy monitorok tételem, de sehol nem találom a TFT mit is takar! Szóval aki tudja ennek a mozaikszónak a bővebb változatát, az írja le nekem! ha lehet magyar nevét is a technológiának! Köszi! -
tomcs
őstag
konkretan a monitorrol: latoszog tenyleg eleg kenyes viszont a kep nagyon kellemes, analog csati miatt a zaj leginkabb moire teszteken (valamek finom abranal) latszik dvi kartyam sajnos meg nincs. fekete hatternel a szelenel tenyleg bevilagit 1 nagyon picit es utanhuzasa is van de ilyesmi kaliberu utanhuzast szvsz mar az ember szeme is csinal kenyelmesen, nekem sikerult mar latni crtn is (na jo, akkor a fekete alapon feher huz csikot mig a tft monitoron pont a forditottja jellemzo, de csikrol itt szo nincs csak 1 nagyon kicsi elmosodasrol)
pixelhiba az enyemen sincs bar pixelhibapanik mar volt parszor (bazzeg pixelhiba, szivbaj, izzadas stb aztan egy ovatos mozdulattal eltavolitom a porszemet. ez ilyen tft-skizo, mashol is beszamoltak mar rola :DDD) -
twollah
nagyúr
Remelem egyszer nekem is egy ilyen fogja rongalni a szemem.
-
Tibisz
aktív tag
A háttérvilágítás szerintem tökéletes, egyszerűen egy rosszabb példányt teszteltetek. Mindezt arra alapozom, hogy én is egy ilyt ''nyúzok'' már több mint fél éve! :)
-
tomcs
őstag
aaa csak most latom.. nekem itt van mar par honapja 1 ilyen az asztalon es most ebben a cikkben lattam eloszor a talp aljat... le7 hogy a meleg miatt van de most ilyen dolgok igy megfognak... mellesleg atus kamerad hogy all?
-
neduddki
nagyúr
HI!
Ez igy nem er!!! Ovast nyujtok be!!!! A tulaj tesztelte!!!!:-)))))))))
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
HI!
Eltertott egy darabig de csk kijottekvele! Na kivncsi vagyokmegyek kinyomtatom e shazafele elovasom!
Remelem most kiderul minden /vagy csak borusabb lesz/!
csak egy rovid kerdes igy elore 2080uxhe kepest mijjen e kepe???????:-))))))
udv
neduddki -
JulWCZar
senior tag
Hmm, fincsi.
Aktív témák
Hirdetés
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Asztalos klub
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- E-roller topik
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- További aktív témák...
- AOC Agon AG273QCX, 27 col, 2560x1440P (QHD), 144 Hz, Curved (hajlított) - elkelt Hiksan kollégának
- BenQ MOBIUZ EX2710U (4K/IPS/144hz)
- SAMSUNG (LS32DM700UUXEN) 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Eladó Acer Predator X27 UHD 4K 27" Gamer Monitor, Kalibrált, 144Hz, HDR10, IPS, G-Sync, dobozában
- ASUS PB238Q Monitor! 24"/FHD/IPS/Pivot Mode/Hangszóró
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged