- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
Aktív témák
-
imici1972
csendes tag
Perjel: Valóban több TFT-vel szerelik. Az L1710B-RL biztosan LG-Philips panelt rejt. Annak 20ms a válaszideje.
Egyébként a válaszidőt a küső hőmérséklet is befolyásolja. A folyadékkristály egyik hátránya, hogy a hőmérséklet csökkenésével igencsak ''ellustul''. Ezért pl. egy 15fokos, és egy 35 fokos szobában mérve ugyanazt a panelt nem más-más válaszidők mérhetőek.
Üdv: Imre -
imici1972
csendes tag
válasz
Cathfaern #163 üzenetére
Hali!
Ez tényleg így van! Amikor először bekapcsoltam egy Flatron774FT után, nekem csalódás volt. :) Végül is a ''vastagabb betűk'' - igaz nem olyan elegánsak mint a CRT-n, viszont sokkal könnyebben olvashatóak. Az egyenetlen háttér pedig csak sötétben és feketénél látszik. :t
Szóval tényleg meg kell szokni, de érdemes... :C -
imici1972
csendes tag
Hali!
2 hónap alatt szvsz semmi komoly változás nincs, legalábbis az LG háza táján.
A 17''-os kategóriában továbbra is az L1710B, és a kisebbik testvér az L1710S kapható. :))
imici1972
csendes tag
Egyébként az, hogy ha eltolod a képet akkor a kékség is ''kimegy'' szintén az A/D D/A átalakítás ill. a VGA kártya problémájára utal.
Szerintem ha egyébként a mindennapi használatban nem látsz hibát, akkor ne foglalkozz vele. Igazán tiszta képet valóban csak a DVI-s TFT-VGA kombinációk adnak.
Na most már jól kiokoskodtam magam... :DD
imici1972
csendes tag
Hali!
Szval letöltöttem az általad javasolt progit, és kipróbáltam. Nekem nem jelentkezik amit leírtál. Különböző háttereknél is tiszta a kép, sarkokban, alul, felül, mindenütt. 1 pixeles hálónál is. Hullámzást sem tapasztaltam. Az interferencia itt is jelentkezik, de kisebb mértékben mint a Nokia montestnél, és csak 1 pixeles felbontásban.
Egyébként ilyen jelenséget videokártya is okozhat. A CRT-nél más frissítéssel használtad, lehet, hogy ott ezért nem láttad. Persze lehet, hogy TFT panel hiba. Mint már elmondtam, sajna ezt a típust többféle TFT panellel is szerelik, lehet, hogy a tiéd nem LG-Philips. Ha a modelszám ''-RL'' végződésű, akkor tuti, hogy LG a panel.
imici1972
csendes tag
Még annyit, Nekem a következő értékeknél tisztult ki a kép:
Clock: 50
Phase: 33
Ha ezekkel sem sikerül kiszedned a homályt és a zajt, akkor valszeg tényleg gond van a moncsiddal. :( A ''kivastagodott vonalakat'' nem fogod tudni eltüntetni, a sűrűségük változhat a Clock állításával.
De homály és zaj elvileg nem lehet.
imici1972
csendes tag
Hali!
Nekem ennél a tesztnél kb. 1cm-es távolságokra interferenciacsíkok látszanak. De a homály és a vibrálás nincs. :U
Próbáld meg a Clock és a Phase állításával tisztázni a képet. Először nekem sem volt tiszta a kép, de ezzekkel szépen ki tudtam tisztázni. Türelem kell hozzá, én kb 20 percet állítgattam mire tuti lett... Az automata beállítás sajna nem sokat ér. Én egyébként a Nokia monitestet használom.
imici1972
csendes tag
Jó kérdés... :))
Egyébként a Cobránál egy szavam nem lehet a bánásmódra, maximálisan kedvesek, gyorsak és készségesek voltak. Lehet, hogy titokban meg is csinálták... :(((
imici1972
csendes tag
Hali!
Hogy valami rosszat is írjak a 1710S-ről...
Múlt héten vettem egy ilyen ketyerét. Sajna a beüzemelés után alapból találtam egy halott pixelt. Ott vigyorgott pofátlanul a kép alsó harmadában. Mivel ezért még nem cserélik, kénytelen voltam barátkozni vele.
Ma reggelre viszont a háttérvilágítás kezdett el igencsak láthatóan vibrálni. Olyan, mint a merült fénycső... :)
Üdv: Imre
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Update 06.23. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest