Aktív témák
-
tiv83us
veterán
válasz
Beowulf_78 #200 üzenetére
Nem szeretnek meg egy ilyen hsz-t meglatni!
Szerk: A te es meg nehany ember erdekeben a topikot zarom, mert nem szeretnek banokat szorogatni.
-
Elmör
őstag
válasz
hakos1987 #211 üzenetére
Abban azért nincs teljesen igazad,hogy Te csak a cikket kritizáltad, mert nem azt írtad, hogy pl szarul néz ki a szövegszerkesztésed, hanem hogy milyen hülyeséget csinált! Tehát a döntését kritizáltad és az már más tészta! Olyan, mintha írnál az új Maseratidról és én meg azt írnám, hogy ennyi pénzért vehettél volna Porschet is, tehát maga a mentalitás, az ami itt gond.
Sokszor én sem írok egy-egy blogba, mert nem értek vele egyet, de mint tartalmat vagy külalakot nem tudnám kritizálni, az rendben van.
A 211-es hsz miatt nincs sok barátod ám!
-
hakos1987
őstag
kértem a topic bezárását, valamint beowulf figyelmeztetését a #161 és #200. hsz miatt... azt hiszem több mint jogos! Nem kéne mindenkit sértegetni, általánosítani, ócsárolni... előbb saját házad táján nézz körül!
üdv mindenkinek!
-
hakos1987
őstag
válasz
Bluegene #213 üzenetére
én sem azt mondtam, hogy rosszul járt...olvasd el a 7. hsz-t, akkor írtam először... semmi rosszat nem mondtam azon kívül, hogy szerintem rosszul döntött, mert... ez azt hiszem az intelligens formája a vélemény-nyilvánításnak, de ahogy a cikkíró és néhányan teszik, az már kevésbé (pl. 161. és 200. hsz....)
-
Bluegene
addikt
válasz
hakos1987 #211 üzenetére
az nem a topic besározása, hogy leírtam a véleményem, fogd már fel!!! Van itt normális ember, aki ért magyarul?? laaasssaaan mooondooom a vééééllleeeeemééénnyeeeemeett íííírtttaaaamleeeee!!! jogom van hozzá.... sorry..... De mint írtam, azért mert nem nyaltam a cikkíró seggét, és nem mondtam hogy jó döntés volt 260-at venni, már én lettem a köcsög?! mert erről van szó, lássátok be! hehe le lehet írni a véleményedet, de intelligens módon is, a tesztek szerint a GTX 260 alapon gyengébb, de tunningban megelőzi a 4870-est, 9000Ft-ba meg nem rokkan bele, ha meg a 4870-est választotta volna mittommén 5 ezeret kellet volna ráfizetni és? annyi ezeknek az ára amennyit érnek
és bármikor lecserélheti - 2000Ft-ért 4870-re úgyhogy, nem döntött rosszul, ezt is ki kell próbálni, a fogyasztás gondolom les*@*janem járt kifejezetten rosszul, ezzel nem értek egyet
-
hakos1987
őstag
most láttam a 161-es hsz-t... azt hiszem a cikkíró ebben a hsz-ben totál jellemzi magát... grat!
mod: neked csak ati és nv fun létezik? mki tartozik valahova, ugye? nem kommentálom inkább... szánalmas, csak sajnálni tudlak....
-
hakos1987
őstag
válasz
Beowulf_78 #205 üzenetére
nah, azért azt tegyük hozzá, hogy írtad, nem tudtál dönteni, melyik vga-t vedd, és mi csak leírtuk hogy miért jártál volna jobban a másikkal... az a vicc, hogy első hozzászólásomba írtam 4 érvet, amiért jobban jártál volna, de még senki nem írta le, hogy miért jártál jobban ezzel.... Intelligens ember meg nem így reagál... és hogy úgy állítottam be, hogy 1 szem atifun.... el kéne olvasnod a topicot, ha megtetted, akkor meg értelmezni kéne tudni dolgokat...
az ati fun-ozást meg általánosítást sürgősen fejezd be, mert nem vagyok egyik oldal híve sem, előző karim 8800GTX volt, ugy hogy bebuktad...
másik, hogy egy cikk topicjába csak azért lehet írni, hogy nyaljuk a segged, hogy de jó voltál, de ügyes vagy.... elmondani a véleményünket, esetleg kritizálni már nem lehet? Ez is a része a dolognak, akinek nem tetszik, ne írjon cikket!! És ez nem flame, csak mert te annak hívod!!Bitu79: mi csak azért írtuk hogy sok, mert a 4870 olcsóbb... de ha olvastad, a cikkíró nem tartozik egyik táborhoz sem, vagyis nem azért vette ezt, mert nVidia fun...
bluenge: az nem a topic besározása, hogy leírtam a véleményem, fogd már fel!!! Van itt normális ember, aki ért magyarul?? laaasssaaan mooondooom a vééééllleeeeemééénnyeeeemeett íííírtttaaaamleeeee!!! jogom van hozzá.... sorry..... De mint írtam, azért mert nem nyaltam a cikkíró seggét, és nem mondtam hogy jó döntés volt 260-at venni, már én lettem a köcsög?! mert erről van szó, lássátok be!
-
pisti
őstag
válasz
Beowulf_78 #205 üzenetére
Pont ennek a befejezésére figyelmeztettelek.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
#54630400 #203 üzenetére
Köszi a véleményt.
A "tucatáru" szövegre meg csak annyit reagálnék hogy ez a saját aspektusom, és a saját véleményem. Nem flame-nek szántam, pusztán ez is a végső döntésemnél játszott szerepet, mint minden kis apróság. Nem itt kezdődött a flame, hanem jóval előbb. kb. a legelejétől.
-
Beowulf_78
addikt
Nézd...többször elmondtam.De a kedvedért még1x elmondom. Szóltam nem 1x az itt portyázó flame-eket gerjesztő tagoknak, hogy ez nem az Ati 4870 Vs. GTX 260 topik! Te legalább tudod értelmezni az előző mondatot?
Sőt hakos1987 és még rajta kívül többen is, minden idiótának elmondtak mert GTX260-at vettem, persze hogy Pisti barátomnak kinyílt a bicska a zsebében, és még rajta kívül több fórumozónak is. Hozzáteszem teljesen jogosan.Utána meg amikor jön egy modi, aki gerjesztette az egészet úgy állítja be magát, hogy idejött 1 szem magában és nekiestünk.
Kezd elegem lenni, én fogom indítványozni a topik bezárását, mert látom te is csak a flame-re jöttél...
Vagy írtál olyat mint 3870 tulaj, hogy "köszi, érdekes lett a teszt", vagy bármi hasonlót, ami a cikkel kapcsolatos flame nélkül? Rajtad kívül ezt már sokan megtették itt. Viszont rád nem emlékszem.
Idejössz, menő vagy, fenyegetőzöl a modikkal, holott a flame-re jöttél. Miért? Mert olyan dolgokkal vádolsz amik evidensek. Nem általánosítottam, csak nem írtam oda hogy TISZTELET A KIVÉTELNEK, mert mindenki tudja aki itt volt, hogy kik a dologban az érintettek.Vagy az a gond hogy szúrja a szemedet a teszt? Vagy így nV tulajként már unszimpatikus vagyok?
ui: ha veszed a fáradtságot és megnézed, aki normális volt annak normálisan reagáltam, legyen Ati vagy nV tulaj, mert túlságosan nem számít. Nálam. Viszont nem vagyunk egyformák.
-
pisti
őstag
válasz
Beowulf_78 #200 üzenetére
Be kéne fejezni (az általánosítást és az alpári sértegetést is igen) mert idetéved megint egy modi és nem csak warnok fognak menni, meg nem csak 1 valakinek...
-
-
janos666
nagyúr
Amint igértem mikor elindult a flame, összedobtam a logout cikket:
Hőtan a PC-k és tuning világában -
Bluegene
addikt
Aki Crysis-ezik, az vegyen GeForce-ot... aki COD4-ezik, az Radeont, sbaki crysisezik az vegyen radeontideje már elfelejteni h a crysis csak a nv-n jó
-
leviske
veterán
válasz
Theodolit #187 üzenetére
Szerintem meg azért nevetséges/felesleges a vita, mert az emberek többsége az összes játék alatt nyújtott teljesítményt nézi... Pedig erősen kétlem, hogy valaki napi rendszerességgel játszik 20 játékkal.
Aki Crysis-ezik, az vegyen GeForce-ot... aki COD4-ezik, az Radeont, sbt.
Egyedül csak azt jegyzem meg, hogy a HD4870-et is lehet húzni... másként nem tudták volna kiadni belőle a Diamond XOC BE változatot.
-
Theodolit
tag
hi!
Nem tudom mostanába miért isteníti mindenki az ati-t,nem mondom az utolsó két kártyája jól sikerült de a 4870 meg 4870x2-t azért már nem nevezném bestbuynak. nem értem miért nyomtok ilyeneket hogy a 4870 mindenben erősebb mikor összvissz relativ 6% a különbség és mint láthattuk könnyedén húztak gtx260-on 21-23%-ot(Grat a cikkirónak!).És akkor még nem is néztük hűtést,drivereket meg a hasonlókat.
Ui.:bocs ha elfogult voltam csak mar a könyökömön jön ki ez az ati-imádás.
Szép cikk grat!
-
leviske
veterán
Az érveiddel nem értek egyet. A GTX260 a legtöbb helyen a HD4870 5k-s körzetében megtalálható. Sokkal erősebbnek sem mondanám, mert azért még az esetek többségében egy szinten vannak. A DX10.1 láthatóan csak 2009ben lesz kihasználva, addigra pedig Beowulf_78-at "ismerve" már rég túl ad ezen is, ahogy a HD3870X2-jével is tette.
A GDDR5-ös érv pedig egyszerűen nevetséges (bocs). A GDDR3 448bit-tel párosítva nem rosszabb, mint egy GDDR5+256bit. Annyi a külömbség, hogy míg az ATi így a HD4850-et tudja olcsóbban adni, míg az nV a bonyolultabb nyák miatt rákényszerül, hogy a GTX200-asok árát fixen tartsa (vagyis igyekszik)
Azt pedig nem hiszem, hogy valaki a Crysis miatt döntene a GTX260 miatt... Főként, ha ismeri az "utózmányokat", miszerint valószinűleg a Crysis2 és egyéb Crytek termékek már AMD-re lesznek optimalizálva, miutána a Crytek volt szíves követni a Blizzardot.
Szerintem is hajrá AMD, de emiatt még nem szólok le senkit, hogy hűűűű, minek vettél nV-t.
-
Laraxior
titán
Színvonalas topik ....
Sajnos a szerző több időt ölt az egész tesztbe mint az felfogni lehetne.
Sebaj,ma Nálam is landolni fog egy XFX 260as GTX a XXX editionok közül (Pisti 88+ jóvoltából)Én is csinálok pár tesztet 1920ban
-
Superman
nagyúr
B@sszátok meg, hagyjátok már a szerzőt lógva.
Komolyan egyeseknek nincs itt érzékük az értelmezéshez, vagy egyszerűen csak szimplán ostobák/buták/kretének/értelmileg retardáltak, hogy megértsék: saját tapasztalatokat ír a szerző. F@szomat nem érdekli, egyes értelmi analfabétáknak a hőzöngése, akik szapulják az NVidiát (ezért, azért, amazért és közben egy idegen nyelvű cikket sem tudnak elolvasni, de hát hogyan is, ha még a magyar nyelv értelmezése sem megy nekik), mert egyszerűen nem erről van szó. A világ nem fekete-fehér, mintahogyan a cikk sem.
Nem baj, ez is rávilágít arra, hogy kivel lehet itt értelmesen eszmét cserélni és kinek használna egy villanykezelés......
-
hakos1987
őstag
válasz
Eddie141 #179 üzenetére
ezzel teljesen egyetértek, csak sajnos az én véleményem miatt lett a vita, és nem hiszem, hogy így kellett volna rá reagálni... én meg csak azért írtam le, hogy szerintem miért döntött rosszul, mert mint írja, ő maga nem tudott dönteni, vagyis rábeszélték... de a lényeg valóban az: ezt vett, ilyen karija van.... de a vita már nem erről folyt....
-
feka007
veterán
válasz
Beowulf_78 #142 üzenetére
Ha nem akarsz tucatárut, akkor ne Quadot vegyél legközelebb, hanem Pentium MMX-et, Riva TNT-t, EDO RAM-ot, meg 14 collos fekete-fehér képernyőt kétgombos golyósegérrel...
-
Eddie141
senior tag
Üdv néktek!
Először:
Már kb a megjelenésekor olvastam a blogot[még csak 3 hsz volt] és a suliban telefonról nem volt kedvem írni, de e kell mondjam, hogy nagyon jó teszt, és örülök, hogy valaki megosztotta velünk a tapasztalatait. Grat hozzá! Nagyon jó írás!
Találkozunk G barátikörbenMásodszor:
Szerintem nem kell egymást szapulni, hogy AMD vagy NVidia. Ennél jobban nem utálok semmit. Egyszerű példa[bár lehet, hogy túl egyszerű és nem szemléltet majd elég jól..] :
Haverjaiddal tanácskozol, hogy milyen autót vegyél. Mind azt mondja, hogy egy Mercedest, mert az erősebb és jobb, meg kényelmesebb, de te mégis a BMW-t veszed meg, mire ők felháborodva támadnak, mint veszett kutyák egymásnak és neked ugranak, mikozben ez igazából a te pénzed, és a te szívügyed, hisz te tudod, hogy a BMW számodra sokkal teccetősebb, jobban teccenek a megoldásai, meg a dorombolása a szivedhez szól
Ennyi. Talán túl egyszerűen mondtam el, de hátha -
hakos1987
őstag
szerintem hagyd, mert elvakult, buta emberekkel akarsz szembeszállni, akik nem képesek megérteni, elfogadni dolgokat, inkább lehurrogják a másikat, meg be akarják magyarázni, hogy az ATihoz kisebbségi érzés társul
hagyd rájuk, valószínűleg nem azért vesz sokkal több ember 4870-et, mint GTX260-at, mert ati fun-ok
LoL XD
-
hakos1987
őstag
válasz
Beowulf_78 #172 üzenetére
azt hiszem ha végigolvastad volna az egészet, rájönnél, hogy az 1. hsz-emben amit írtam, abba kötöttek belém! fel kéne fogni, hogy azért mert leírja valaki a véleményét, azért még nem kell 100 nV fun-nak nekiesnie! olvasd el az első hsz-em! annyit írtam, hogy miért lett volna jobb választás a 4870!! ettől most én lettem a köcsög, belémkötött pisti88+, aztán ,,csak én" gerjesztettem a vitát természetesen! Olvass inkább és tájékozódj, mielőtt véleményt formálsz!! magammal pedig érdekes lett volna veszekedni, ezért nem értem, hogy miért csak rám szóltak!!! és nem úgy állítottam be, mint ha egy ati funba belekötöttek volna, hanem ez volt!! vagy olvasni nem tudsz már? tedd meg légyszi, hogy elolvasod az 1. hsz-em, aztán felébredsz!
Nekem pedig a legkevésbé van arra szükségem, hogy értetlen emberekkel vitatkozzak a semmiről!!jah, és ne aggódj, nem írok többet ebbe a topicba, mert a színvonal egyes emberek IQ-jával egyenlő.... 0!
gyengébbek kedvéért: [link] azt hiszem kellően intelligensen mondtam el a véleményem, amire a reakciók kevésbé voltak azok!
-
Elmör
őstag
Sajna ebből a tesztből is látszik, hogy a Vista még mindig eszi a gépet, de nagyon!
Ezért is nem váltok Vistára. Az alap eredményed totál ugyanaz lett, mint az enyém XP alatt a 8800GTS-el. A felbontásunk megegyezik és a beállítás is. Még elgondolkoztam azon is, hogy a proci sem foghatta vissza, nálam az E8400 3,6-on ment. Ezzel nem leszólni akartam a tesztet, csak nagyon meglepődtem, de hát ez a Vista bűne szvsz. -
Beowulf_78
addikt
válasz
hakos1987 #171 üzenetére
Nem kellett volna idejönnöd, és nem lett volna flame. Nem zavar hogy miattad szóltam elsősorban a modiknak?
Most meg úgy állítod be magad mintha mi kötöttünk volna beléd, mint 1 szem Ati fanatikusba...
Még 1x közölném veled, nincs szükségem arra hogy ide írkálj. Nehéz megérteni?nem emeled a topik szinvonalát, csak lehúzod. Elég volt belőled.
-
hakos1987
őstag
köszi!
egyedül voltam, és nem is akartam vagy ötször befejezni a vitát! valamint először csak a véleményem írtam le, az nem flame, és erre jöttek a reakciók!
mod: ha nem mondtam vna ennyiszer, hogy fejezzük be, akkor talán még most is tartana a vita! természetesen magammal, mert ugyebár egyedül voltam.... az igazság odaát van
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Kicsiguszti #168 üzenetére
3,1gb-ot lát. Csak 32bit-es. A fizikailag megcímezhető 4 gigámból levonódik a VGA ram mennyisége is ami 896mb.
ngabor2: Köszi hogy benéztél.
-
ngabor2
nagyúr
bár már csitult a flamewar, azért szólok: az alapelvekben, és a józan ész szerint is a flame nem megengedett. ez jelen esetben különösen hakos1987-re vonatkozik, aki ezen tevékenysége miatt figyelmeztetve is lett.
-
Kicsiguszti
tag
Hi
Nem semmi a vasad! Lenne hozzá egy kérdésem: láttam, hogy 4 giga ramod van XP-vel, a VGA meg majdnem 1 gigás. Szóval neked is "csak" 3 gigát enged használni az oprendszer? Esetleg 64 bites?
-
Bluegene
addikt
Rv770 chip alapterülete 260mm2
a GT200 chip 576mm2a gtx 260 és 4870 így van egálban, hogy kevesebb mint feleakkora chip(logikus h kevesebb wattot disszipál)
nos akkor kinél van a technológiai fölény? Előbb utóbb ha ez így folytatódik az nv könnyen megütheti a bokáját, de ezt már abu is megmondta
4870X2>GTX280
4850X2>GTX280
4870>=GTX260
4850>9800GTX+
4650, 4670>9600GT, 9500GTaz atikat gyártani is olcsóbb, amikor az nvidia volt fölényben egy rossz szót nem szóltam, most akkor ki adja drágábban a gyengébbet? 9500GT=8600GT, 8800GT=9800GT nv átverés
azzal egyetértek hogy ezt vette, semmi gond
, ha meggondolja magát úgyis lecserélheti az azonos árban lévő atira, a GTX 260 szerintem se rossz
Ha csak az elméleti számolási outputot nézzük akkor a 4850 többet tud mint a GTX 280, persze a játékok nv-re vannak optimalizálva, de meddig?
-
válasz
Beowulf_78 #157 üzenetére
Ezt inkább meg sem hallottam...
A POV jó minőségű de rettenetesen szar kártyákat csinál!
A 8800GT-re saját hűtést rakott, de a ramok és a borda között fél mm-es rés van.
A 8600 GT-re igaz, hogy 512 MB-ot, de DDR-2 ramot rak, vagy 64 bit-es szervezésben vannak. A halmozottan hátrányos: 256 MB 64 bit DDR2, na ez éppen eléri a 8400GT szintjét.
Szóval csak óvatosan velük! Kell a kulcstartó-egérpad-játék kombó, hogy fogyjon a termékük -
DuplaZso
aktív tag
Köszönjük a tesztet !
Egyébként az, hogy hozzászólásokban egyesek úgy fogalmaznak "egyenlőre", az nem jelenti azt, hogy ezt egy cikkben is szép volna leírni. ...köszönöm előre is a korrektúrát !
Többiek : Ki a nyavaját érdekel az, hogy valaki mit, mennyiért vásárol ? Az ő pénze, az ő döntése ! Tessék tiszteletben tartani ! Mondhatni mindannyian ismerjük mindkét gyártótól származó termék(ek) árát, alkalmazásokban nyújtott teljesítményét, egyéb működési paramétereit. Én például az ATit jobban kedvelem, de mégis a legutóbbi 3, játékgépemben lévő kátyám nV, illetve az volt.
Sorrendben : 9800pro, sima6800@6shader,16pipe(AGP), 7900GTO, most 9600GT. Mellesleg a legutóbbi cserét kissé megbántam, de hosszabb távon nyilván nem jártam rosszul.Mit acsarkodtok itt ? Gyerekes. Inkább írjatok ti is cikket Logoutra !
-
Beowulf_78
addikt
Hát...
Ati fannok úgyse fogják tudni végigolvasni, mert szívrohamot kapnak.
Az nVtábornak meg "dagadhat a mája"...Ezért csúnya dolog "verni a nyálat" egy nV-s topikban...
Mert a cikket szemügyre véve a 4850,4870 a béka segge alatt sincs a húzott 260-hoz képest, az egyetlen ahol egál volt az a COH.
Persze a flame kellett nektek...mert anélkül ugye nem lehet élni.
Persze a beégés azért így nagyobb.
Szóval ne vegyen senki ilyen kártyát mert az Ati fan-ok szerint kurva szar ár/érték mutatóval rendelkezik.
Csak éppen húzva veri a GTX 280-at is a tesztek többségében!Ezzel ezt a flame vitát úgy gondolom zárhatjuk melyikkkel jár jobban a júúzer.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #159 üzenetére
De ha ekkora szakértője és ekkora "fan" vagy az Ati kártyáknak, miért nem ott "osztod az észt" ahol ezt elismerik? Feleslegesen írkálsz be ide hasonló dolgokat, mert itt erre nem vevő senki.
De egyébként tisztán látszik mennyivel inteligensebb az nV tábor...még ha flame is van, másképp reagál egy nV-s mint egy Ati-s. Persze tisztelet a kivételnek. Végülis...ez a hátránya hogy minden boldog boldogtalan 4xxx karit vesz, ill. Ati-t, és ezáltal eléggé fel van higulva értelmi szinvonalban a rajongótáboruk. Elég csak végigolvasni ezt a topikot...miért párosul Ati kártyához irígység, és kissbbségi érzés?
Ez jött le nekem a hsz-eket végigolvasva. -
Bluegene
addikt
válasz
KillHates #149 üzenetére
ÉN alapítottam a "Geforce-osok baráti köre" topicot Igen én meg az "Ati VGA tulajok baráti köré"-t, és azt kell mondjam mivel akkora nv fan vagy(tok), hogy a kiváló ár/érték arány-t, a szépségét...stb, stb ilyen ócska dumákkal hogy "nyúlósabb", meg megégette az ujjacskáimat ezért majdnem tönkrement az alaplapom... na ne! Zöld szemüvegen keresztül
bla-bla-bla, így kábé a politikusok beszélnek, nagyon gyenge lábakon állnak ezekl a dolgok amit itt írkáltok
azt persze nem mondod h az ati minden szegmensben gyorsabbat ad kisebb pénzen, és ezenfelül szebb, meg halkabb, na ez az igazság ideje lenne belátni[link]
nem provokálni akarok senkit, de hülyeségre hülyeséggel válaszolok
abban egyetértek h győzködni nincs értelme alapon a 4870 a jobb, teljesítménye jóval 1 teraflops felett van, tunningban behozza a gtx 260, főleg mert nvidára készültek eddig mind
-
HSM
félisten
Jó kis írás, grat!
Áruld már el, milyen kis orosz patch-ed van a 4maghoz??? Érdekesen angik, én ilyesmiről még nem is hallottam, kíváncsi lennék, nálam mire jutna! -
Itt van a csilli-villi ASUS-om; akkora dobozban van mint egy ping-pong asztal, jó be is izgúltam, hogy lesz benne sok biz-basz, erre csak egy fél köbméter hungarocellt csomagoltak bele, amiben igénytelenül a sarkában figyelt a kártya egy csoffadt zacsiban...
Még egy gyűrött egérpadot sem pottyantottak mellé...
Bezzeg a videókazetta méretű dobozos a POV 8600 GT mellett volt egérpad, kulcstartó, FarCry- combó! -
diegho
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #144 üzenetére
XFX sem mindegyik kártyájához ad játékot, de azon nem fogunk összeveszni, hogy melyik gyártó milyen minőség, az árak is relatívak, karácsonykor a nagy 8800gt mániában BFG-t kaptam a legolcsóbban
-
válasz
Beowulf_78 #152 üzenetére
Na ja... Xarom le az óvodát! Betonkeverőt közéjük!
-
válasz
Nekem is BFG-k voltak a 8800GTS512-eseim! Jól meg is lehetett húzni a hajukat!
Ja és akkorka dobozban voltak, mint egy CD-rombegyömöszölve a sok biz-basz hozzá
-
-
_core
aktív tag
válasz
A BFG tenyleg jo marka eddig nem volt gondom vele.Az elozo 320Mb-os GTS kartyamat is iszonyat jol meglehetett huzni es teljesen kielegito volt a teljesitmenye 1280x1024 es felbontasban.A vele keszult eredmenyek lathatoak is a kulonbozo 3DMark listakon.Mivel nekem nagyon bejott ez a marka igy maradtam naluk.Kulonben julius elejen mikor vettem a GTX-et erdekes modon a BFG-nek volt a legkedvezobb ara a piacon a tobbi marka mind joval tobbe kerult nala...(persze akkor meg eleg kicsi volt a valasztek).Nekem megerte nagyon a csere mivel nagyon jo arban eltudtam nyomni a GTS-t es igy kis raforditasssal (26E) megtudtam venni ezt a remek kis vga-t.
-
marcias
őstag
válasz
Én amúgy nem igazán értem a VGA kártyagyártók misztifikálásának okát... ugyanaz a referencia NYÁK, ugyanaz a hűtés, sokszor a gyártás is összevontan történik, a rajta lévő chipek pedig tényleg mint két tojás. Egy alaplapnál tényleg vannak igen jelentős eltérések de itt? Más a matrica, esetleg az órajelek. Ha már más szinű a nyák, az uniqum. Szóval?
-
Gyerekek! Semmi értelme győzködni egymást. Én még pálcát is törtem magam felett. Nincs miért tagadnom, hogy nagy nV fan vagyok, nekem még az ég is zöld, de amikor kijött a 4 ezres sorozata az ATI-nak, fejet kellett, hogy hajtsak a piros szín elött.
Én alapítottam a "Geforce-osok baráti köre" topicot és be kell, hogy valljam a topic-ban is ajánlottam jó néhány fórumtársamnak az új ATI kártyákat, mikor megkérdezték, hogy mit vásároljanak. Sőt, pár közelebbi ismerősnek be is szereztem ATI zsugákat. Aztán érdekes dolog történt; az áttért nVIDIÁ-s barátok, szépen lassan eladogatták az ATI kártyáikat mert nem jöttek be nekik az új ATI-k. Többen úgy fogalmazták meg (és biztosan nem beszéltek össze!) hogy tényleg sokkal gyorsabb lett a gépük, több a 3D pontokat kapnak a tesztekben, meg ilyesmi, de a lényeg amit megfogalmaztak; "valahogyan nyúlósabb lett az egész" és ez nagyon nem jöt be nekik. (aztán persze szídták az ATI fos hűtését - főleg a 4850esét - de ez más lapra tartozik) és szépen lassan visszacserélgették nVIDIÁ-ra a kártyáikat.
Persze nem bírtam magammal, meg égtem is mint a rongy és tarháltam egy hétvégére egy 4870 DDR5-öst a CHS-ből. Sajna éppen ekkor kezdett el vacakolni a tápom is, tehát nem tudom, hogy a gyakori lefagyások a meghajtóprogramnak vagy a gyenge tápomnak köszönhető. De amit mondtak a többiek azt én is tapasztaltam. Amikor egy játékban hirtelen mozdulatot tettem akkor mintha egy pillanatig laggolt volna a gép. Olyan érzésem volt, mintha CPU limites lenne és eldobott volna néhány frame-et. Pedig egy 3200-re húzott Q9450-esem van... Aztán néha a CCC rettenetes hajmeresztő dolgokat csinált, összeakadt az ASUS Splendid-el. Persze minek rakok fel ilyen baromságokat!Végül mikor eleget garatöblögettem a CCC-vel lekapcsoltam a gépet kivettem a kártyát a gépemből amit laza mozdulattal vissza is ejtettem az alaplapomra (fekvő ház) mert olyan qrva forró volt a 4870-es. Ennek két ujjam és egy SATA port látta kárát. Nekem ezek után senki se mondja, hogy a 9800GX2 így-meg úgy melegszik. Lehet, hogy 105 fokos a GPU de a kártya kívül nem lesz 80 fokos!! Oké jó, rálövünk egy bazi 12-es ventivel egy ki ájert az ATI-ra aztán ez is meg van oldva.
Végül Subpixels expert-mélységekig kiismerte az ATI-k világát és ő javasolta, hogy ne a gyári meghajtó programot telepítsük, hanem valami mást, meg aztán szerezzük be az ATItray programot, mert azzal lehet hekkelni a ventit, meg ne telepítsük az Avivo-t, meg ilyenek...
Ezek után én is a 260GT-t ajánlottam Beowulf-nak, mert bár komoly ATI tulaj volt sejtettem, hogy nem vágyik ilyen mélységekben elmerülni a CCC bugyraiban...
Meg a specifikációi alapján nagyon sok tartaléknak kell lennie a GT chip-ben, de azt hiszem ezt majd a FarCry2-nél fogjuk megtudni, mint anno a G92-esek ereje is a sokat szapult Crysis alatt mutatkozott meg. Persze megint arról beszélek, hogy egy játékhoz vegyünk VGA kártyát...Na, én sem vagyok 100
Aztán az erő zöld oldala sem rózsás (micsoda képzavar!!) mert a 9800 GTX-em elkezdett vacakolni és kiderült, hogy a hibás G92-es sorozatból való
majd egyszer kicserélik a nagykerben...
De ezek az én tapasztalataim, nem tükrözik az ATI kártyák technológiai adatait, és kiváló teljesítményüket, nem jelentenek semmit. Nem akarok senkit sem meggyőzni és eltántorítani sem az elhatározásaitól. És örüljünk annak, hogy ilyen szoros a verseny a VGA kártya piacon. Valljuk be mikor lehetett 50 ezer forint körül ilyen pöpec zsugáklat kapni?
Úgyhogy most azt kell mondanom: AZ ALAPLAPI X3100-AS az Isten-Király VGA kártya!! Semmi baj sincsen vele, tökéletesen megy rajta a Jet'n Guns játék
Ez az erő KÉK oldala!
-
joshua7
veterán
válasz
Márkasznobok.
-
Superman
nagyúr
Ezt komolyan nem értem. A kolléga azért írta a cikket, mert vett egy kártyát és letesztelte a saját gépén, nyilván egyéni szemszögből választva hozzá tesztprogramokat/játékokat.
Erre jön a csúsztatás, az NVidia-ATI front. Ez a kutyát nem érdekli ebben a helyzetben. Speciel engem is érdekel, ha egyesek vesznek egy hardvert és letesztelik. De ebből nem fogok olyan következtetéseket levonni, amilyeneket egyesek itt, nem fogok flamelni, mert semmi értelme. Persze mindig ez van, ha valaki ír ide egy cikket. Személyeskedni viszont nem kéne.
Beowulf kolléga: jó írás, szépen tagolt, én élveztem a beszámolót.
-
Beowulf_78
addikt
Azért az elmúlt pár hsz-ben látszik kivel lehet értelmesen eszmecserét folytatni flame mentesen.
-
Beowulf_78
addikt
Ha már a "jól bevált" csippeket alkalmazzák, az bőven elég. Az olyan mintha válogatva lenne.
Nem teljesen van igazad. A BFG nagy márka. Játék nélkül is megveszik.Az XFX ad hozzá játékot... szóval ez sem igaz hogy a neves gyártók nem adnak hozzá semmit.
Az pedig hogy a többi "csipi csupi" gyártó mit ad hozzá, az a marketing, mert azért adnak hozzá egy rakás cuccot hogy azt vedd. Szóval a BFG tudhat valamit ha szar dobozban, játék nélkül ennyiért adja, amit persze vesznek is.Külföldi oldalakon nagyon sok a BFG 260...nézd csak meg.
-
diegho
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #134 üzenetére
Miért mer 5-10 évet vállalni? Mert annyival többért eladhatja a kártyát és mit fog érni 5-10 év múlva egy ilyen kártya? Semmit... ez csak egy sima marketingfogás, nincs itt semmi válogatott gpu vagy bármi egyéb dolog, maximum annyi, hogy egy bizonyos jól bevált memóriával szerelik őket, de ennél több nincs a sok garancia mögött. Amúgy nézd meg mit kapsz egy xfx, bfg, evga kártyához. Jóformán semmit. Még a csomagoláson is spórolnak, hogy minél nagyobb haszonnal tudják eladni a kártyát, így is kompenzálva azt, hogy ha esetlegesen meghalna 8 év múlva akkor ne bukjanak rajta.
@Eagle nem minden környezetben jön elő a black screen of death, de nagyon nagyon sok kártyát érint gyártótól függetlenül és mindegyik esetben csak a referencia nyákosokat.
Hja és az írás jó, egyik haverom agyal, hogy ilyent vesz, de majd az új szériából, ha játszanék én is ezt venném.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #140 üzenetére
Ezt jól látod...minimális különbségekről beszélünk alapon.
Húzva azért lényegesen jobb a 260. Nekem ez a lényeg.
1680-ba tök mindegy melyiket veszed a kettő közül, mind a kettő jó. Talán kicsit egyedibbnek érzem a 260-at....nem egy "tucatáru" mint a Sapphire 4870. Ezt nem rossz értelemben mondom, csak sosem szerettem a tömegcikkeket.
-
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78 #139 üzenetére
Nem rád értettem. Az előző post-ban írtam, h így nagyon előnyösen jutottál hozzá.
De aki most, újonnan azt veszi, hát...
-
Bluegene
addikt
válasz
ahány teszt annyi eredmény PH szerint pl a 4870es a jobb(még a crysisban is)
de mind1 nagyon közel van a két kártya ez tény, lehet h most az ati jobb támogatásban részesül és az őszi-tavaszi játékoknál előnyben lesz(mivel elterjedtebb), igazából döntetlen
esetleg a hang ha számít, talán az:itt picit az ati vezet
de mind1 kinek mi a fontos, ezért végtelen vita(más-más embernek más számít, így dűlőre sose jutunk), igazából leheletnyi különbségek vannak, normális ember észre sem venné a különbséget, csak ez a szőrszálhasogatás
-
joshua7
veterán
válasz
Biztosra veszem hogy válogatott GPU és memókat kapnak a TOP 3 gyártók, és még ki tudja mit. Sok az az 5-10 év gari. Biztosra mennek, tudják mi a tuti, azért nem gond a hosszú garancia idő.
Szvsz biztosan nem így van. Referencia az összes. Azért is írtam, h az áraik a nevetséges kategóriába tartoznak. Emelnek ilyen 10-20Mhz-eket az órajelen és a csillagos égbe emelik az árakat...és mennyien meg is veszik aztán. -
vers
tag
3-4 honapra tökéletes a 260-as, ahogy jön az nvidia uj karija, az ára a béka seggét fogja verni, eladhatatlan vacak lesz ahogy a 8800,9800-as széria
-
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #131 üzenetére
Az hogy mit lehet meghúzni és mit nem, az egy dolog...más kérdés hogy mi profitál belőle.
diegho
Sztem ez nem így van...akkor a BFG és az EVGA miért ad előbbi 5, utóbbi 10 év garit a kártyáira?
Persze a nyák lehet u.a. mint egy Inno szintű kártyán. Nem is ez lett vitatva.
Biztosra veszem hogy válogatott GPU és memókat kapnak a TOP 3 gyártók, és még ki tudja mit. Sok az az 5-10 év gari. Biztosra mennek, tudják mi a tuti, azért nem gond a hosszú garancia idő. Én így látom. -
diegho
nagyúr
Elolvastam és érdekes ez a márka mizéria az nv-nél, ugyanis XFX, BFG, EVGA totál ugyanaz a kártya, mint bármelyik másik referencia, hiszen a fent említett három gyártó semmiben nem tér el a referenciától, sőt konkrétan az első szériában nem is ők gyártják a kártyát, hanem csak felmatricázzák a hűtőket, rárakják az esetleges emelt órajeles biosokat és ennyiben merül ki a feladatuk. Ugyanis az nvidia előszeretettel csinálja azt, hogy legyártat sok-sok darabot és azokat küldi ki a partnereinek első körben, amíg azok nem fogynak el, addig mindenki ugyanazt árulja. Utána jön az, hogy mindenki csak a nyákot kapja és saját maga "pakolja" azt tele, innentől lehetnek minőségi eltérések, de a nyák továbbra is ugyanaz marad, vagyis a lényeg egyezni fog az összes kártyán. Az, hogy melyik gyártó mennyi garanciát vállal, az már a saját döntése, de az biztos, hogy a legelső szériából teljesen mindegy melyiket vesszük, ugyanazt a kártyát kapjuk meg. Természetesen később néhány gyártó ki fog jönni módosított nyákkal, vagy akár teljesen újratervezett megoldással ami némelyik esetben kifejezetten jó megoldás, lásd 9600gt-k esetében az összes referencia nyákos hibás (tehát az összes xfx, bfg, evga is), a teljesen áttervezett gigabyte meg tökéletes, vagy elsülhet nagyon rosszúl is, mint régebben az inno néhány próbálkozása. Tehát a lényeg, hogy a megjelenéstől számított ~1 hónapig teljesen mindegy melyik gyártó kártyáját veszed, maximum hűtőben lehet eltérés, de abban se igazán szokott, utána pedig bármelyik nevesebb gyártó termékével jól jársz, sőt akár egy Inno-val is, csak utána kell járni melyik a referencia nyákos, azokkal nem szokott gond lenni, persze kivételek vannak, mint a 9600gt esetében.
-
LK
addikt
válasz
Bluegene #131 üzenetére
Pontosan.Ezért nem értettem a vitát a topic elején.Már rég eldöntötték a kérdést a vásárlók,és a szakemberek is...
Egyébként azért az NV nagy bevételkieséssel fizetett hogy egy árban tudják adni a 4870-el. Sokkal olcsóbban lehet egy 4870-et legyártani.Meg kell nézni a negyedéves jelentéseit a két cégnek. -
Bluegene
addikt
PH teszt szerint a 4870-es összességén 7%-kal gyorsabb az alap GTX 260-tól
nos ha a 4870-esen 10%-ot tusz húzni(815mhz)
a gtx 260-ason 17-20%-ot akkor nem ugyanott vagyunk?egyébként tökmind1 mit vesz 1:1-be lecserélheti bármikor, hisz egyárban mozognak(sőt lehet a 4870-es tulaj még fizet is a cseréért)
-
Beowulf_78
addikt
Azért tettem fel, mert feltettem...ott volt az indok is.
Sok a ventim alapban is...könyörgöm a kártyára akkor szereltem fel a ventiket amikor még 1 sec-et se ment. Hazahoztam, megnéztem (amikor a képek készültek) és úgy gondoltam oda pont van 2db fölös ventim. Hogy használ e? Lehet hogy semmit.
-
LK
addikt
Tök mindegy ki mit mond,már az NV főmérnöke is nyilatkozta,hogy lemaradtak az ATI-tól.Neki azért elhiszitek?
Elég megnézni az eladási mutatókat is.Ezen kívül sok-sok honlapon pl. az ipon tesztjén is fej-fej mellett haladnak (4870 ellen),és azt hiszem sokkal jobb szakemberek alkották a teszteket,mint amilyenek valaha is lesznek egyesek.Egyébként nagyon jó kis kártya lenne a 260GTX ha nem lenne más alternatíva kb. 45 ezer forintért.
A teszt jó egyébként nem azt akartam fikázni.
-
tkesy
addikt
válasz
Beowulf_78 #91 üzenetére
#91 Mégis mit vártál
Perpill. az nVidia-t épp olyan divatos f*kázni, mint az MS-t. (bár hozzátenném, hogy szerintem részben jogos a bírálat.)
Az, hogy miért azzal teszteltél amivel, arra nem mondanák semmit, a te döntésed volt és kész. Ugyanez vonatkozik (részemről) magára a kártyaválasztásra is.
Egy dologra viszont kíváncsi lennék: azt írod, hogy többek közt azért választottad a gtx 260-at, mert jobb a hűtése. Ellenben első lépésben felszereltél 2 ventit is a kártyára (legalábbis a képen 2 van, bár csak 1-et írsz) , majd közlöd, hogy semmi nem indokolja a ventik felszerelését.
Akkor miért is raktad fel -
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78 #63 üzenetére
Így megérte, sőt... De a szövegben írt 57-60k tényleg iszonyú sok egy ilyen kariért. Én is most filózok a gtx260/hd4870 között és nálam is kb a tuning az egyedüli szempont most, mert a többi annyira egál. És ott tényleg több hozható ki az előbbiből. Év vége meg még jó messze van, addig én speciel elfogyasztok még pár karit.
Ja, a tesztbe tehetnél még pár tesztet, nagyon kíváncsi lennék, h máshol mennyire gyorsul a kari. -
_core
aktív tag
Elkeszult a Devil May Cry 4 (trial) Benchmark Vista SP1 alatt DX10 modban 1680x1050-es felbontassal.Beallitasok a kovetkezok: [link]
A kartya egy BFG GTX 260 OC:
Alap eredmeny + Teszt kornyezet, hofok
Tuning eredmeny + Teszt kornyezet, hofokHa nem megfeleloek a beallitasok akkor szivesen elkeszitem a tesztet kivansag szerint
-
Bluegene
addikt
-
a sokat emlegetett árnyék/elmosódás probléma kb. 1 driver revízió erejéig létezett - akár csalás volt, akár bug, már rég nyoma sincs. és ha már itt tartunk, a puska eltűnése a crysis bugja, nekem az nVidia kártyán ugyanúgy előjött, mint másnak ATI-n.
Beowulf: ne hagyd, hogy a sok baromsággal elvegyék a kedved, a házi készítésű tuningtesztek sokakat érdekelnek (pl. engem is).
-
pisti88+
senior tag
válasz
hakos1987 #112 üzenetére
Nemvagyok haragtartó, de tartsuk tiszteletben a másik döntését, mi sem bántjuk a 4870-et de ti sem a zöldet ennyi, hameg kérdés van akkor privi vagy msn vagy akáérmi más ez tényleg egy blog!!!
Sárpac: Ennyi!!! De időközben csitul a dolog, mi sem bántjuk őpket ők sem minket !!!! -
Sárpac
nagyúr
válasz
pisti88+ #111 üzenetére
Kb. egy órája tesztelgetem a crysist össze vissza átnevezve az exe fájlt fsp tök ua, kép tök ugyan az. Nincs semmilyen réteg ami nem oda való a talajon, az ati képe és az nv képe tök ugyan az.
Innentől le lehet zárni ezt a vitát szerintem.
Az érintettekkel a rendeztem mindent privátba.
A gtx260 szerintem jó kártya, a lópikulát nem érdekli hány ps hány vs akármivel gyártották, ami számít az a nyers erő jelen állás szerint mivel 0db dx10.1 játék van de a dx 10ből is egy kezemen meg tudom számolni.
Ennyi! -
Beowulf_78
addikt
Bocs mester hogy nem tudunk annyit mint te!
Elnézed nekünk? Buta f@szok vagyunk ehhez és csak a power gombot ismerjük. Nem baj. Most jól megmondtad a magadét, és kioktattál bennünket.
Amit írtál arra nagy ívben xarok, engem az érdekel akik írtak priviben hogy nehogy 4850 CF-et vegyek, vagy ha igen azonnal hűtést kell rajta cserélni, mert telefűti a házat. Szóval ebben az esetben tök mindegy miből mit számolsz ki. A melegedés az melegedés.
Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +RTX 3080 +32-64GB DDR4 +1-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest