Aktív témák
-
tiv83us
veterán
válasz
Beowulf_78 #200 üzenetére
Nem szeretnek meg egy ilyen hsz-t meglatni!
Szerk: A te es meg nehany ember erdekeben a topikot zarom, mert nem szeretnek banokat szorogatni.
-
hakos1987
őstag
válasz
Beowulf_78 #205 üzenetére
nah, azért azt tegyük hozzá, hogy írtad, nem tudtál dönteni, melyik vga-t vedd, és mi csak leírtuk hogy miért jártál volna jobban a másikkal... az a vicc, hogy első hozzászólásomba írtam 4 érvet, amiért jobban jártál volna, de még senki nem írta le, hogy miért jártál jobban ezzel.... Intelligens ember meg nem így reagál... és hogy úgy állítottam be, hogy 1 szem atifun.... el kéne olvasnod a topicot, ha megtetted, akkor meg értelmezni kéne tudni dolgokat...
az ati fun-ozást meg általánosítást sürgősen fejezd be, mert nem vagyok egyik oldal híve sem, előző karim 8800GTX volt, ugy hogy bebuktad...
másik, hogy egy cikk topicjába csak azért lehet írni, hogy nyaljuk a segged, hogy de jó voltál, de ügyes vagy.... elmondani a véleményünket, esetleg kritizálni már nem lehet? Ez is a része a dolognak, akinek nem tetszik, ne írjon cikket!! És ez nem flame, csak mert te annak hívod!!Bitu79: mi csak azért írtuk hogy sok, mert a 4870 olcsóbb... de ha olvastad, a cikkíró nem tartozik egyik táborhoz sem, vagyis nem azért vette ezt, mert nVidia fun...
bluenge: az nem a topic besározása, hogy leírtam a véleményem, fogd már fel!!! Van itt normális ember, aki ért magyarul?? laaasssaaan mooondooom a vééééllleeeeemééénnyeeeemeett íííírtttaaaamleeeee!!! jogom van hozzá.... sorry..... De mint írtam, azért mert nem nyaltam a cikkíró seggét, és nem mondtam hogy jó döntés volt 260-at venni, már én lettem a köcsög?! mert erről van szó, lássátok be!
-
pisti
őstag
válasz
Beowulf_78 #205 üzenetére
Pont ennek a befejezésére figyelmeztettelek.
-
pisti
őstag
válasz
Beowulf_78 #200 üzenetére
Be kéne fejezni (az általánosítást és az alpári sértegetést is igen) mert idetéved megint egy modi és nem csak warnok fognak menni, meg nem csak 1 valakinek...
-
feka007
veterán
válasz
Beowulf_78 #142 üzenetére
Ha nem akarsz tucatárut, akkor ne Quadot vegyél legközelebb, hanem Pentium MMX-et, Riva TNT-t, EDO RAM-ot, meg 14 collos fekete-fehér képernyőt kétgombos golyósegérrel...
-
hakos1987
őstag
válasz
Beowulf_78 #172 üzenetére
azt hiszem ha végigolvastad volna az egészet, rájönnél, hogy az 1. hsz-emben amit írtam, abba kötöttek belém! fel kéne fogni, hogy azért mert leírja valaki a véleményét, azért még nem kell 100 nV fun-nak nekiesnie! olvasd el az első hsz-em! annyit írtam, hogy miért lett volna jobb választás a 4870!! ettől most én lettem a köcsög, belémkötött pisti88+, aztán ,,csak én" gerjesztettem a vitát természetesen! Olvass inkább és tájékozódj, mielőtt véleményt formálsz!! magammal pedig érdekes lett volna veszekedni, ezért nem értem, hogy miért csak rám szóltak!!! és nem úgy állítottam be, mint ha egy ati funba belekötöttek volna, hanem ez volt!! vagy olvasni nem tudsz már? tedd meg légyszi, hogy elolvasod az 1. hsz-em, aztán felébredsz!
Nekem pedig a legkevésbé van arra szükségem, hogy értetlen emberekkel vitatkozzak a semmiről!!jah, és ne aggódj, nem írok többet ebbe a topicba, mert a színvonal egyes emberek IQ-jával egyenlő.... 0!
gyengébbek kedvéért: [link] azt hiszem kellően intelligensen mondtam el a véleményem, amire a reakciók kevésbé voltak azok!
-
válasz
Beowulf_78 #157 üzenetére
Ezt inkább meg sem hallottam...
A POV jó minőségű de rettenetesen szar kártyákat csinál!
A 8800GT-re saját hűtést rakott, de a ramok és a borda között fél mm-es rés van.
A 8600 GT-re igaz, hogy 512 MB-ot, de DDR-2 ramot rak, vagy 64 bit-es szervezésben vannak. A halmozottan hátrányos: 256 MB 64 bit DDR2, na ez éppen eléri a 8400GT szintjét.
Szóval csak óvatosan velük! Kell a kulcstartó-egérpad-játék kombó, hogy fogyjon a termékük -
diegho
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #144 üzenetére
XFX sem mindegyik kártyájához ad játékot, de azon nem fogunk összeveszni, hogy melyik gyártó milyen minőség, az árak is relatívak, karácsonykor a nagy 8800gt mániában BFG-t kaptam a legolcsóbban
-
válasz
Beowulf_78 #152 üzenetére
Na ja... Xarom le az óvodát! Betonkeverőt közéjük!
-
válasz
Nekem is BFG-k voltak a 8800GTS512-eseim! Jól meg is lehetett húzni a hajukat!
Ja és akkorka dobozban voltak, mint egy CD-rombegyömöszölve a sok biz-basz hozzá
-
_core
aktív tag
válasz
A BFG tenyleg jo marka eddig nem volt gondom vele.Az elozo 320Mb-os GTS kartyamat is iszonyat jol meglehetett huzni es teljesen kielegito volt a teljesitmenye 1280x1024 es felbontasban.A vele keszult eredmenyek lathatoak is a kulonbozo 3DMark listakon.Mivel nekem nagyon bejott ez a marka igy maradtam naluk.Kulonben julius elejen mikor vettem a GTX-et erdekes modon a BFG-nek volt a legkedvezobb ara a piacon a tobbi marka mind joval tobbe kerult nala...(persze akkor meg eleg kicsi volt a valasztek).Nekem megerte nagyon a csere mivel nagyon jo arban eltudtam nyomni a GTS-t es igy kis raforditasssal (26E) megtudtam venni ezt a remek kis vga-t.
-
marcias
őstag
válasz
Én amúgy nem igazán értem a VGA kártyagyártók misztifikálásának okát... ugyanaz a referencia NYÁK, ugyanaz a hűtés, sokszor a gyártás is összevontan történik, a rajta lévő chipek pedig tényleg mint két tojás. Egy alaplapnál tényleg vannak igen jelentős eltérések de itt? Más a matrica, esetleg az órajelek. Ha már más szinű a nyák, az uniqum. Szóval?
-
joshua7
veterán
válasz
Márkasznobok.
-
diegho
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #134 üzenetére
Miért mer 5-10 évet vállalni? Mert annyival többért eladhatja a kártyát és mit fog érni 5-10 év múlva egy ilyen kártya? Semmit... ez csak egy sima marketingfogás, nincs itt semmi válogatott gpu vagy bármi egyéb dolog, maximum annyi, hogy egy bizonyos jól bevált memóriával szerelik őket, de ennél több nincs a sok garancia mögött. Amúgy nézd meg mit kapsz egy xfx, bfg, evga kártyához. Jóformán semmit. Még a csomagoláson is spórolnak, hogy minél nagyobb haszonnal tudják eladni a kártyát, így is kompenzálva azt, hogy ha esetlegesen meghalna 8 év múlva akkor ne bukjanak rajta.
@Eagle nem minden környezetben jön elő a black screen of death, de nagyon nagyon sok kártyát érint gyártótól függetlenül és mindegyik esetben csak a referencia nyákosokat.
Hja és az írás jó, egyik haverom agyal, hogy ilyent vesz, de majd az új szériából, ha játszanék én is ezt venném.
-
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78 #139 üzenetére
Nem rád értettem. Az előző post-ban írtam, h így nagyon előnyösen jutottál hozzá.
De aki most, újonnan azt veszi, hát...
-
Bluegene
addikt
válasz
ahány teszt annyi eredmény PH szerint pl a 4870es a jobb(még a crysisban is)
de mind1 nagyon közel van a két kártya ez tény, lehet h most az ati jobb támogatásban részesül és az őszi-tavaszi játékoknál előnyben lesz(mivel elterjedtebb), igazából döntetlen
esetleg a hang ha számít, talán az:itt picit az ati vezet
de mind1 kinek mi a fontos, ezért végtelen vita(más-más embernek más számít, így dűlőre sose jutunk), igazából leheletnyi különbségek vannak, normális ember észre sem venné a különbséget, csak ez a szőrszálhasogatás
-
joshua7
veterán
válasz
Biztosra veszem hogy válogatott GPU és memókat kapnak a TOP 3 gyártók, és még ki tudja mit. Sok az az 5-10 év gari. Biztosra mennek, tudják mi a tuti, azért nem gond a hosszú garancia idő.
Szvsz biztosan nem így van. Referencia az összes. Azért is írtam, h az áraik a nevetséges kategóriába tartoznak. Emelnek ilyen 10-20Mhz-eket az órajelen és a csillagos égbe emelik az árakat...és mennyien meg is veszik aztán. -
tkesy
addikt
válasz
Beowulf_78 #91 üzenetére
#91 Mégis mit vártál
Perpill. az nVidia-t épp olyan divatos f*kázni, mint az MS-t. (bár hozzátenném, hogy szerintem részben jogos a bírálat.)
Az, hogy miért azzal teszteltél amivel, arra nem mondanák semmit, a te döntésed volt és kész. Ugyanez vonatkozik (részemről) magára a kártyaválasztásra is.
Egy dologra viszont kíváncsi lennék: azt írod, hogy többek közt azért választottad a gtx 260-at, mert jobb a hűtése. Ellenben első lépésben felszereltél 2 ventit is a kártyára (legalábbis a képen 2 van, bár csak 1-et írsz) , majd közlöd, hogy semmi nem indokolja a ventik felszerelését.
Akkor miért is raktad fel -
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78 #63 üzenetére
Így megérte, sőt... De a szövegben írt 57-60k tényleg iszonyú sok egy ilyen kariért. Én is most filózok a gtx260/hd4870 között és nálam is kb a tuning az egyedüli szempont most, mert a többi annyira egál. És ott tényleg több hozható ki az előbbiből. Év vége meg még jó messze van, addig én speciel elfogyasztok még pár karit.
Ja, a tesztbe tehetnél még pár tesztet, nagyon kíváncsi lennék, h máshol mennyire gyorsul a kari. -
janos666
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #78 üzenetére
HOHOO ÓÓÓÓÓ
Ha melegedésről és hőmennyiségről beszélünk, akkor ne celsius fokokban hanem Wattokban godolkozzunk! Ha beraksz 5 db aprócska kártyát amin egy-egy 100mm^2-es GPU 200 celsius fokos magal fut, és de együttesen is csak 100W-ot fogyasztanak, akkor ez 100W-al melegíti a benti légmennyiséget (pl 3 fokkal emeli 100cm^3 levegő hőmérsékletét), ha viszont 1db kártyán egy 500mm^2-es nagy GPU melegszik fel 80 celsius fokra, és ehhez 350W kell neki akkor az 350W-al fogja megemelni a benti levegő termikus energiaszintjét (azaz hőmérsékletét, pl ugyanazt a 100cm^3 levegőt nem 3 hanem 7 fokkal melegíti meg).
Ezek légből kapott példazámok. Egy 4850CF tényleg lehet hogy többet fogyaszt Wattban is mint 1 GTX-260, most csak az elvet magyaráznám...
Ha az érdekel mennyit melegít a levegőn, vagy az alaplapon egy VGA, vagy winyó, vagy bármi akkor csak azt kell nézni hogy hány wattot fűt el, nem azt hogy valahol mélyen a tokozás alatt a szilikonon belül hány fokot mér a dióda, azt a hőértéket sose érzi semmi, csak a hőmennyiséget amit kisugároz.
Nem értem miért nem gondol ebbe bele sosem senki aki PH-n okoskodik fűtésről... Termikus energia emberek, wattokban vett hőmennyiség, nem pontbéli hőfokok elérhetetlen helyeken...
Írok már erről egyszer egy logout cikket kicsit általánosiskolás fizikaórás stílusban...
-
Speed®
titán
válasz
Beowulf_78 #78 üzenetére
Dehogy olvadt volna..normálisan szellőző házban Chillákkal szerelve segáz.
De ha nagyon zavar, hogy bent marad a levegő, IceQ 4850 aztán csókolom.
Árban ~40k, ha jól emlékszem. Ilyen kiszerelésben szerintem nem rossz -
Speed®
titán
válasz
Beowulf_78 #64 üzenetére
DMC4=Devil May Cry 4
A hangya meg már nem 28 éves, szóval jobb is ez a nick xD
Én amúgy 4850CFre cseréltem volna a helyedben, de megértem azt is, hogy mi a GTX260 jó oldala számodra. Különbözőek vagyunk, ez van
A fanok hülye szövegeitől viszont besírok, 120 fokok meg driverbugok..aha
-
hakos1987
őstag
válasz
Beowulf_78 #63 üzenetére
csak annyit fűznék hozzá a dolgokhoz, hogy a tuning is olyan dolog, hogy mindegyiknél más és más... lehet kifognál egy olyan darabot ATiból is, amit szét lehet húzni.... venti profilt pedig ugyanúgy tudsz csinálni, mint a 260-adnál fogsz, és akkor halk és hűvös is lesz... aki meg hosszabb távra vesz VGA-t , és tuningolni is akar, talán még a gép többi részét is vízzel hűti, vesz egy full cover blokkot, és meg van oldva (3870X2-mre 30K ért vettem heatkiller blokkot.... egy biztos, új RivaTunerrel lesz mit tesztelnem, hogy megy a tuning..)
egyébként nagykerben cserélhettél vna akkor 1:1-be 4870-re... na és itt nem értjük, hogy miért nem tetted! Mert ha utánajártál volna, akkor teljesen egyértelmű! Ráadásul 3XXX széria is fél év után gyorsult driverek miatt, uh. a 4XXX -es kariknak is van még erre jócskán esélyük. Így viszont örülhetsz, hogy széthúzva utoléred a 4870-et... amúgy főleg ne vezessetek ilyenekkel félre senkit, hogy ajánljátok, mert jelen pillanatba a 4850 a best buy kari, ha vki erősebbet akar 4870, ha a legerősebbet 4870X2 (persze most 1 VGA-ról van szó...)
és ezeket nem azért írom, mert nagy ati fun vagyok, előző VGA-m 8800GTX volt... erős volt, de a hűtése egy rakás szar, a színek meg se közelítik az atiét, hiába a color vibrance, úgy meg túl mű az egész, ráadásul a kép kicsit sem élethű, ellenbe az atival.... de ez talán neked is feltűnt így csere után....
részemről nem offolok tovább, egyszerűen tényeket közöltem, amiket páran (sárpac) próbálnak elferdíteni, másként értelmezni....
Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest