- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
válasz
#54630400 #203 üzenetére
Köszi a véleményt.
A "tucatáru" szövegre meg csak annyit reagálnék hogy ez a saját aspektusom, és a saját véleményem. Nem flame-nek szántam, pusztán ez is a végső döntésemnél játszott szerepet, mint minden kis apróság. Nem itt kezdődött a flame, hanem jóval előbb. kb. a legelejétől.
-
Beowulf_78
addikt
Nézd...többször elmondtam.De a kedvedért még1x elmondom. Szóltam nem 1x az itt portyázó flame-eket gerjesztő tagoknak, hogy ez nem az Ati 4870 Vs. GTX 260 topik! Te legalább tudod értelmezni az előző mondatot?
Sőt hakos1987 és még rajta kívül többen is, minden idiótának elmondtak mert GTX260-at vettem, persze hogy Pisti barátomnak kinyílt a bicska a zsebében, és még rajta kívül több fórumozónak is. Hozzáteszem teljesen jogosan.Utána meg amikor jön egy modi, aki gerjesztette az egészet úgy állítja be magát, hogy idejött 1 szem magában és nekiestünk.
Kezd elegem lenni, én fogom indítványozni a topik bezárását, mert látom te is csak a flame-re jöttél...
Vagy írtál olyat mint 3870 tulaj, hogy "köszi, érdekes lett a teszt", vagy bármi hasonlót, ami a cikkel kapcsolatos flame nélkül? Rajtad kívül ezt már sokan megtették itt. Viszont rád nem emlékszem.
Idejössz, menő vagy, fenyegetőzöl a modikkal, holott a flame-re jöttél. Miért? Mert olyan dolgokkal vádolsz amik evidensek. Nem általánosítottam, csak nem írtam oda hogy TISZTELET A KIVÉTELNEK, mert mindenki tudja aki itt volt, hogy kik a dologban az érintettek.Vagy az a gond hogy szúrja a szemedet a teszt? Vagy így nV tulajként már unszimpatikus vagyok?
ui: ha veszed a fáradtságot és megnézed, aki normális volt annak normálisan reagáltam, legyen Ati vagy nV tulaj, mert túlságosan nem számít. Nálam. Viszont nem vagyunk egyformák.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
hakos1987 #171 üzenetére
Nem kellett volna idejönnöd, és nem lett volna flame. Nem zavar hogy miattad szóltam elsősorban a modiknak?
Most meg úgy állítod be magad mintha mi kötöttünk volna beléd, mint 1 szem Ati fanatikusba...
Még 1x közölném veled, nincs szükségem arra hogy ide írkálj. Nehéz megérteni?nem emeled a topik szinvonalát, csak lehúzod. Elég volt belőled.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Kicsiguszti #168 üzenetére
3,1gb-ot lát. Csak 32bit-es. A fizikailag megcímezhető 4 gigámból levonódik a VGA ram mennyisége is ami 896mb.
ngabor2: Köszi hogy benéztél.
-
Beowulf_78
addikt
Hát...
Ati fannok úgyse fogják tudni végigolvasni, mert szívrohamot kapnak.
Az nVtábornak meg "dagadhat a mája"...Ezért csúnya dolog "verni a nyálat" egy nV-s topikban...
Mert a cikket szemügyre véve a 4850,4870 a béka segge alatt sincs a húzott 260-hoz képest, az egyetlen ahol egál volt az a COH.
Persze a flame kellett nektek...mert anélkül ugye nem lehet élni.
Persze a beégés azért így nagyobb.
Szóval ne vegyen senki ilyen kártyát mert az Ati fan-ok szerint kurva szar ár/érték mutatóval rendelkezik.
Csak éppen húzva veri a GTX 280-at is a tesztek többségében!Ezzel ezt a flame vitát úgy gondolom zárhatjuk melyikkkel jár jobban a júúzer.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #159 üzenetére
De ha ekkora szakértője és ekkora "fan" vagy az Ati kártyáknak, miért nem ott "osztod az észt" ahol ezt elismerik? Feleslegesen írkálsz be ide hasonló dolgokat, mert itt erre nem vevő senki.
De egyébként tisztán látszik mennyivel inteligensebb az nV tábor...még ha flame is van, másképp reagál egy nV-s mint egy Ati-s. Persze tisztelet a kivételnek. Végülis...ez a hátránya hogy minden boldog boldogtalan 4xxx karit vesz, ill. Ati-t, és ezáltal eléggé fel van higulva értelmi szinvonalban a rajongótáboruk. Elég csak végigolvasni ezt a topikot...miért párosul Ati kártyához irígység, és kissbbségi érzés?
Ez jött le nekem a hsz-eket végigolvasva. -
-
Beowulf_78
addikt
Azért az elmúlt pár hsz-ben látszik kivel lehet értelmesen eszmecserét folytatni flame mentesen.
-
Beowulf_78
addikt
Ha már a "jól bevált" csippeket alkalmazzák, az bőven elég. Az olyan mintha válogatva lenne.
Nem teljesen van igazad. A BFG nagy márka. Játék nélkül is megveszik.Az XFX ad hozzá játékot... szóval ez sem igaz hogy a neves gyártók nem adnak hozzá semmit.
Az pedig hogy a többi "csipi csupi" gyártó mit ad hozzá, az a marketing, mert azért adnak hozzá egy rakás cuccot hogy azt vedd. Szóval a BFG tudhat valamit ha szar dobozban, játék nélkül ennyiért adja, amit persze vesznek is.Külföldi oldalakon nagyon sok a BFG 260...nézd csak meg.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #140 üzenetére
Ezt jól látod...minimális különbségekről beszélünk alapon.
Húzva azért lényegesen jobb a 260. Nekem ez a lényeg.
1680-ba tök mindegy melyiket veszed a kettő közül, mind a kettő jó. Talán kicsit egyedibbnek érzem a 260-at....nem egy "tucatáru" mint a Sapphire 4870. Ezt nem rossz értelemben mondom, csak sosem szerettem a tömegcikkeket.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #131 üzenetére
Az hogy mit lehet meghúzni és mit nem, az egy dolog...más kérdés hogy mi profitál belőle.
diegho
Sztem ez nem így van...akkor a BFG és az EVGA miért ad előbbi 5, utóbbi 10 év garit a kártyáira?
Persze a nyák lehet u.a. mint egy Inno szintű kártyán. Nem is ez lett vitatva.
Biztosra veszem hogy válogatott GPU és memókat kapnak a TOP 3 gyártók, és még ki tudja mit. Sok az az 5-10 év gari. Biztosra mennek, tudják mi a tuti, azért nem gond a hosszú garancia idő. Én így látom. -
Beowulf_78
addikt
Azért tettem fel, mert feltettem...ott volt az indok is.
Sok a ventim alapban is...könyörgöm a kártyára akkor szereltem fel a ventiket amikor még 1 sec-et se ment. Hazahoztam, megnéztem (amikor a képek készültek) és úgy gondoltam oda pont van 2db fölös ventim. Hogy használ e? Lehet hogy semmit.
-
Beowulf_78
addikt
Bocs mester hogy nem tudunk annyit mint te!
Elnézed nekünk? Buta f@szok vagyunk ehhez és csak a power gombot ismerjük. Nem baj. Most jól megmondtad a magadét, és kioktattál bennünket.
Amit írtál arra nagy ívben xarok, engem az érdekel akik írtak priviben hogy nehogy 4850 CF-et vegyek, vagy ha igen azonnal hűtést kell rajta cserélni, mert telefűti a házat. Szóval ebben az esetben tök mindegy miből mit számolsz ki. A melegedés az melegedés. -
Beowulf_78
addikt
Jah..30 éves. Rajtam kívül a világon nincs még egy 30 éves hangya.
DMC4 sajnos nincs meg.4850 CF tényleg jobb lett volna, de a melegedés....minden szétolvadt volna a lapomon. Mert a kártyát hiába hűti a magasabb venti fordulat, azt a hőmennyiséget a házba nyomja. ezért nem lett 4850 CF.
-
-
Beowulf_78
addikt
Az ÉPÍTŐ jellegű hsz-eket köszönöm.
Bár volt aki írta hogy mi értelme a tesztnek, közölném vele így se volt kevés idő. Nem átfogó teszt készült, csak egy ajánlás, azon belül is a tuningra koncentrálva, aki esetleg nem tudná melyiket vegye.
Ati fan-okkal közölném több külföldi teszt is foglalkozott Ati 4870 húzásával..10% volt a max tuning, fps-ben pedig a 3 tesztelt játék közül 1-2fps-t gyorsult csak, míg a GTX260 amennyit húztak rajta kb. annyit is gyorsult. Fontos hogy egy kártyában legyen előcsalogatható tartalék. Ez az nV-nél adott. Bios szinten kap majd egy általam beállított ventivezérlést, és 3D-be meg belesütöm a 700/1500/2400 értéket, csak hogy még a tuning után is maradjon benne tartalék.Úgy tudom a power play-t is csak ígérgetik az Atinál, mert benne kellene hogy legyen a szoftverben, de nincs még benne.
Aki pedig tuningol, mindenképp ez a kártya javasolt Ati helyett, mert alapon ez 59-60 fokos. Load max. 79 fok. A húzott értékeknél 70% ventifordulaton üzemelt max. load 65 fokon. Az Ati 30-40% jobban fűt. Szóval Pisti barátomnak tökéletesen igaza van! Mert 1 kártya se ér annyit hogy akinek tuningra van belőve a gépe instabil legyen, vagy akár meghibásodjon a hőtöl egy VGA miatt.Továbbá az irígykedőkkel közölném hogy 60k-ért számította be a nagyker a hibás 3870 X2-öt, és mivel levásárolható volt +9k-t kellett réfizetnem. Nem érte meg?
Ha el akarom adni az X2-öt 35-40k között tudtam volna próbálkozni. Ez a reális hasznátpiaci ára amiért meg is veszik. Ebben az esetben 27-30k-t kellett volna rádobnom, de még egy 4870-re is 15-20k-t kellett volna dobnom. Szóval még1x kérdezem mi nem érte meg?
Ha 40k-ra fog esni az ára akkor is ott leszek mintha eladtam volna a 3870 X2-öt. Van veszteni valóm? Semmi.
Azon felül pedig 55-60k-ért már megvehető egy 260 nem OC-s verzió.Aprókban is általában 4870-et akarnak cserélni GTX260-280-ra, nem pedig fordítva. Gondolom ez se véletlen.
Meg egyébként is...ha esetleg jövő év elején/közepén cserélnem kell, akkor cserélni fogom, gondot nem fog jelenteni.
Az érvekből elég, végszóként pedig ezt az OC-s verziót bárkinek ajánlom nyugodt szívvel, nem fog benne csalódni 4870-hez képest sem!
A flame keltést meg mellőzzétek, mert bár nem szoktam modikhoz rohangálni, de ha így megy tovább tisztogatás lesz, ha nem tudtok értelmes emberek módjára véleményt nyilvánítani!
Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Apple Watch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged